Dodaj do ulubionych

IKE w mBanku?

IP: *.man.poznan.pl 06.07.05, 08:52
Zdecydowałam się na założenie Indywidualnego konta emerytalnego w mBanku-
mIke Lokata. Nie wiem czy to dorby pomysł? Nie mają minimalnych wpłat i zysk
jest pewniejszy choć może mniejszy od opartego na funduszach...
Obserwuj wątek
    • Gość: tomek Re: IKE w mBanku? IP: *.crowley.pl 08.07.05, 12:39
      Witaj niezdecydowana.
      Konto w IKE czy w mBanku czy gdzie indziej nie jest najszczęsliwszym pomysłem.
      Zamrażasz pieniadze a zysk marny, lepiej wybierz fundusz zrównoważóny bez opłat
      w mBanku dzieki centrum oszczedzania. W kazdej chwili mozesz wycofac pieniadze
      a zysk wyższy w dłuższej perspektywie.

Polecam Ci moje teksty:
      www.finanseosobiste.pl/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=26&mode=thread&order=0&thold=0#link3

www.finanseosobiste.pl/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=45&mode=thread&order=0&thold=0

może pomogą spojrzeć inaczej na te sprawy.

Pozdrawiam
      Tomek
      • Gość: zem Re: IKE w mBanku? IP: *.chello.pl 08.07.05, 14:17
        IKE ma tę zaletę, że nie można wyjmować pieniędzy przed czasem emerytury. To
        jest dobre, bo odstrasza przed "przeżarciem" kasy. Akurat w mbanku nie ma
        zdzierskich opłat , więc jest ok. Ja bym polecał
    • Gość: Niezdecydowana Re: IKE w mBanku? IP: *.man.poznan.pl 11.07.05, 14:13
      własnie o to mi chodzila by nie móc wypłacić wcześniej bo jak znam siebie to by
      mnie kusiło :)
      Poza tym nie mam takich pieniędzy do zainwestowania abym mogła się w finudsze
      bawić. No i trzeba sie na tym znać troszkę...
      • Gość: kurnik Re: IKE w mBanku? IP: *.chello.pl 11.07.05, 18:45
        Ale ile Ty masz lat? IKELokata jest dobra dla osób niedługo przed emeryturą.
        Jeśli jestes młoda wybierz w mbanku opcje fundusze i dalej określ tylko poziom
        ryzyka (system sam Cię poprowadzi). W perspektywie 20-30 lat fundusze przyniosa
        nieporównanie większy zysk niż lokata bankowa, nawet przy zwolneniau z podatku
        Belki
        • Gość: Niezdecydowana Re: IKE w mBanku? IP: *.man.poznan.pl 12.07.05, 07:28
          No własnie nie bardzo wiedziałam czym to się różnią te opcje, bo istniej
          jeszcze taka jak IKE ubezpieczenia zdaje się

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka