Dodaj do ulubionych

kredyt studencki ?!?!

04.10.05, 12:10
moze znajdzie sie ktos kto juz go wziol :) ja sie wlasnie zastanawiam, niby by sie przydal ale... na razie wiem tyle ze dostaje sie okreslona kwote co miesiac a splacanie zaczyna sie dopiero 2 lata po zakonczeniu studiow ! moze ktos wie cos wiecen np. slyszalem ze czesc dlucu moga umozyc ? i co sie dzieje jak sie wyleci ze studiow ? na jaki % pozyczana jest kwota ? moze oplacalo by sie wziasc kredyt i wrzucic go na jakis fundusz inwestycyjny ?? znajomy po roku trzymania kasy na takim funduszu zyskal 70% wplaconej kwoty. moglby mi ktos przyblizyc ten kredycik :P
Obserwuj wątek
    • Gość: Lae Re: kredyt studencki ?!?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.05, 20:05
      Najpierw popracuj nad językiem polskim bo jeśli tak pisze student to szkoda mi
      tego kraju...
      • czuk1 Re: kredyt studencki ?!?! 05.10.05, 17:19
        Vide portal - www.pkobp.pl.
        Za beznadziejna Twoja ortografię nie jestes godzien bym Ci objaśniał wszystko
        o tym kredycie.
        m
    • Gość: doradcapuk Re: kredyt studencki ?!?! IP: *.cc / *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.05, 10:48
      Zapraszam na stronę www.puk.com.pl

• lady_xxx Re: kredyt studencki ?!?! 06.10.05, 21:35
      a ja ci opiszę w skrócie coś o tym kredycie. to że masz kłopoty z ortografia
      nie znaczy żeby cie olewać:).

więc tak:
      kredyt wypłacany jest przez 10 m-cy w roku (od października do lipca) w
      kwocie 600 zł( za każdy przelew transzy pobierana jest prowizja, ale to zalezy
      od banku więc weź pod uwage że na konto bedziesz miał przelewane 600zł okrojone
      o jakieś 3 lub więcej zł)
      Żeby mieć bez problemu wypłacane te pieniądze 2 razy do roku musisz dostarczyc
      do banku odpowiednie zaświadczenie potwierdzające że nadal studiujesz i
      zaliczasz kolejne semestry- do 31. marca i do 31 października.
      Jeżeli zawalisz jakis semest, ale dostarczysz zaświadczenie że nadalstudiujesz
      tylko powtarzasz semestr lub rok, to wstrzymywana jest wypłata pieniedzy do
      momentu zaliczenia zaległości - spłacac nie musisz. Jeżeli jednak rezygnujesz
      ze szkoły lub cię wywalą - musisz spłate rozpocząć.
      Za to jak bedziesz sie dobrze uczył i znajdziesz się w 5% najlepszych uczniów
      danej uczelni w momencie zakończenia edukacji to możesz ubiegac sie o 20%
      umorzenie kredytu:)
      Spłatę kredytu rozpoczynasz najpóźniej 2 lata po zakończeniu szkoły, ale
      uwaga!!-za zakończenie studiów uważa się obronę pracy dyplomowej.
      Przez cały okres studiów i 2 lata karencji po zakończeniu nie płacisz żadnych
      odsetek. Odsetki zaczynasz płacic dopiero po rozpoczeciu spłaty. Więc jeżeli
      spłacisz kredyt w całości przed upływem 2 lat karencji oddasz tylko tylko
      kapitał, bez odsetek. Więc może warto zainwestowac te pieniądze gdzieś, jeżeli
      na studia ci wystarczy domowy budżet.
      Na razie tyle, jakbyś miał jeszcze jakieś pytania chetnie odpowiem
      Pozdrawiam

• Gość: jarek. Re: kredyt studencki ?!?! IP: *.chello.pl 06.10.05, 22:25
      "znajomy po roku trzymania kasy na takim funduszu zyskal 70%
      wplaconej kwoty"
      Ho, ho, napisz coś więcej to i ja zainwestuję, skoro stopa zwrotu sięga 70%...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka