Gość: mati IP: *.uksgda.gov.pl / 192.168.111.* 19.09.02, 10:07 mam pytanie czy macie jakies negatywne doswiadczenia dotyczące citi? zastanawiam sie nad zalozeniem tam rachunku? poradzcie mi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Maks Re: citi bank IP: *.pl 19.09.02, 12:16 Człowieku, daj sobie spokój. Jestem klientem tego banku od 2 lat i wystarczy. Obecnie rozglądam się za jakimś innym. Na początku było ok. ale teraz jest coraz gorzej. Ciągle obcinają ostatnie udogodnienia jakie jeszcze istnieją (ostatnio zabrali darmowy numer w erze). Na dodatek oprocentowanie kredytów koszmarne a lokat nędzne. VC droga, a oprocentowanie kredytu na niej - kosmiczne.Poza tym to banda oszustów - lokaty rentierskie (belkowe) na początek dali przyzwoite żeby pozyskać kientów a potem obcieli oprocentowanie do chyba najniższego w Polsce. Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MPuchatek Re: citi bank IP: 213.158.195.* 19.09.02, 15:34 > (ostatnio zabrali darmowy numer w erze). TEN NUMER ZOSTAŁ DLA KART CITI-ERA. Ktoś musi za to płacić. Wystąp o kartę Citi- Era - będziesz miał bezpłatny numer. Zauważ, że ten numer jest podawany TYLKO w regulaminach kart Citi-Era..... > Na dodatek oprocentowanie kredytów > koszmarne a lokat nędzne. PRWADA - w tym banku raczej bierze się kredyt, jeśli żaden inny nie chce dać. > VC droga, a oprocentowanie kredytu na niej - > kosmiczne. NIE DO KOŃCA PRAWDA (mam taką kartę od 2000 roku): 1. Jest droga, bo 2. Jest najbezpieczniejszą chyba kartą w Polsce 2.1 Żadnych problemów przy reklamacji transakcji - kolega zza biurka ćwiczył - wystarczył telefon i po wszystkim. 2.2 Na całym świecie można praktycznie mieć 0800 do CitiPhone, albo CitiDirect do Polski (też free), 2.3 W przypadku problemów - bezproblemowe podnoszenie kredytu na czas określony 2.4 Po zastrzeżeniu nowa karta w Polsce w 3 dni - ćwiczyłem osobiście. 2.5 Działa ubezpieczenie zakupów - kolega z działu ćwiczył dwa razy - gwizdnęli mu Video z samochodu po wybiciu szyby. CITI zwrócił za Video. Innymi słowy - jest to karta dla osób, które tylko incydentalnie korzystają z kredytu na niej, ale używają jej często i gęsto, w kraju i za granicą i bywa, że ją gubią (na kartach ze zdjęciem - zastrzeżenie działa 72 h w tył do kwot pow. 100 PLN). Jest to jEDYNY produkt CITI, który działa jak powinien i wg mnie jedyna karta płatnicza, która działa jak powinna. Poza tym podpis na awersie karty uniemożliwia w razie sporu z bankiem tłumaczenie, że jak nie ma karty, to nie ma z czym porównać fałszywego podpisu - skoro był na awersie, bo bank go ma jako wzór w bazie. Reszta produktów nie zachowuje się tak dobrze. > Obecnie rozglądam się za jakimś innym. Na początku było ok. ale teraz jest > coraz gorzej. Ciągle obcinają ostatnie udogodnienia jakie jeszcze istnieją Ja bym polecał konto w Mulibanku, choć mam je krótko, ale na razie jestem zadowolony. Przy założeniach: 1. Korzystam z VISA Electron tylko w bankomatach i tak ją pokiereszowałem, że raczej bez zmowy ze sprzedawcą nie da się jej użyć w sklepie (kiepsko wygląda, ma napisy: NIEWAŻNA itp), 2. W sklepach płacę wyłacznie CITI 3. Mam w koncie debet, którym w razie braku środków spłacam CITI w całości (debet na 14% chyba) Jest jeszcze kłopot, bo bankomatów Euronetu nie jest za wiele. Ale wygląda na to, że Inteligo + PKO BP będzie tu dobrym wyborem jako drugie konto. Myślę oczywiście o Inteligo jak dogada się z PKO BP co do bezprowizyjnego wykorzystania ich bankomatów i kas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Art Re: citi bank IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 21.09.02, 14:33 Hmm...A mój szanowny przedmówca MPuchatek to chyba tajny agent CITI, lub też pracownik tegoż właśnie. :) Powiem zwięźle - jeżeli masz dużo pieniędzy (duuużo!) i obsługuje Cię tzw. Citigold to bank może Ci sie spodobać jeśli jest odwrotnie to radzę skorzystać z innych banków. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dakard Re: citi bank IP: 217.153.54.* 24.09.02, 10:56 Gość portalu: Art napisał(a): > Hmm...A mój szanowny przedmówca MPuchatek to chyba tajny > agent CITI, lub też pracownik tegoż właśnie. :) > Powiem zwięźle - jeżeli masz dużo pieniędzy (duuużo!) i > obsługuje Cię tzw. Citigold to bank może Ci sie spodobać > jeśli jest odwrotnie to radzę skorzystać z innych banków. > Pozdrawiam. Zgadzam się z tym że MPuchtek jest tajnym agentem Citi!!! Na założony przezemnie wątek odpwiedział nie malże w jako sprzedwczyk Citi. Citi nie odpowiada na pytania skierowane do nich za pomocą maila. BAdziewiaki i tyle!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: citi bank IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 24.09.02, 15:19 Ror w citi to swietna sprawa, bez dwoch zdan. Oczywiscie jest grupa ludzi ktorym sie wszystko i zawsze nie podoba, przewaznie z powodu nie czytania regulaminow i tabeli oplat i prowizji. Ror w Citi jest tak samo dobry i latwo dostepny przez Internet jak w inteligo czy mbanku, z tym ze masz tez normalne oddzialy gdzie w razie czego mozna pojsc pogadac z kims zywym. Karta kredytowa takze dobra pod warunkiem nie wpadania w procenty. A jesli juz chcesz w nie koniecznie wpasc to za zakup na min. 800 zl mozna wziac Komfort - 19,92 % rocznie. Szczerze mowiac ci ktorzy tak kracza na Citi sa niespelna rozumu albo maja konta w PKO, Slaskim i szlag ich trafia ze gdzie indziej mozna po prostu lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olo Re: citi bank IP: *.pl 25.10.02, 19:50 Gość portalu: kk napisał(a): > Szczerze mowiac ci ktorzy tak kracza na Citi sa niespelna rozumu albo maja kont > a w PKO, Slaskim i szlag > ich trafia ze gdzie indziej mozna po prostu lepiej Idź się leczyć - najlepiej na nogi. Na głowę - u ciebie już za późno. Odpowiedz Link Zgłoś
knowosad Re: citi bank 07.10.02, 11:05 Gość portalu: Dakard napisał(a): > Gość portalu: Art napisał(a): > > > Hmm...A mój szanowny przedmówca MPuchatek to chyba tajny > > agent CITI, lub też pracownik tegoż właśnie. :) Nie, nie jestem z CITI. Nazywam się Krzysztof i pracuję w zupełnie innej branży. W CITI mam jedynie kartę kredytową i bardzo sobie chwalę. Moi koledzy i koleżanki także. Konto osobiste miałem b.krótko i tego raczej nie polecam - choć ma ono zalety. Dla niedowiarków proszę o kontakt na mój e-mail: knowosad@era.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: citi bank IP: 57.66.12.* 14.10.02, 16:25 Patrz tez moj nowy watek "Czy ktos pobije bezczelnosc Citibanku", ktory rozpoczalem nie zauwazywszy tego watku. Zaznaczam, ze sam mam karty mBanku i BPH i przy Citibanku naprawde trwam tylko sila bezwladu (i glupoty). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PL Re: citi bank IP: *.satkabel.com.pl / 192.168.3.* 24.10.02, 18:17 Gość portalu: mati napisał(a): > mam pytanie > czy macie jakies negatywne doswiadczenia dotyczące citi? > zastanawiam sie nad zalozeniem tam rachunku? poradzcie mi Pracowałem kiedyś w Citi, i uważam że jest to Mercedes wśród banków! Niestety nie każdego stać na Mercedesa... Teraz pracuję dla ich konkurencji, ale dalej sądzę że nie maja sobie równych! Prawdą jest że są drodzy, ale jak ktoś używa ich produktów zgodnie z przeznaczeniem to nie powinien mieć problemów. Osobiście polecam Ci Lukas Bank- klon Citi, tylko dużo tańszy... ps Nie pracuję dla Lukasa:) Odpowiedz Link Zgłoś
pacio Re: citi bank 12.12.02, 14:16 Gość portalu: mati napisał(a): > mam pytanie > czy macie jakies negatywne doswiadczenia dotyczące citi? > zastanawiam sie nad zalozeniem tam rachunku? poradzcie mi Poproś o wzór umowy/umów, przeczytaj dokładnie trzy razy jeżeli będziesz miał/miała wątpliwości poproś o wyjaśnienia, jeżeli Cię nie przekonają, poszukaj innego ! Odpowiedz Link Zgłoś