Dodaj do ulubionych

KARTA GALIA- BAGNOjakich mało

21.10.05, 13:18
ok 2 lat temu wzieliśmy z mężem art.wykończeniowe dla domu w NOMI, Pani b.
nas namawiała na kartę Gali ,że sama ma tam kredyt i jest super nie bardzo
chciało mi się w to wierzyć ale zmuszeni koniecznością skorzystaliśmy;
przystaliśmy na opcję tzw rat malejących no i przed nami jeszcze dobrych
kilka lat spłacania ; za nieterminową splate doliczaja ze startu 35 złotych,
a nie pokusili się nawet o przysłanie kalendarza spłat, pomimo kilkukrotnych
próśb, teraz reklamują się jako HALO GOTÓWKA przejął ich SYGMA BANK, nie
dajcie się naciągnąć!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: wwww nieprawda - mama GALIĘ z Geanta i sobie chwale IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.05, 15:50
      a po za tym znam banki gdzie za nietereminową spłate karty biorą większy haracz
      coś pow. 40 pln
    • Gość: ja Re: KARTA GALIA- BAGNOjakich mało IP: *.petrus.com.pl 22.10.05, 16:19
      no ale chyba co miesiac przysyłają wyciag wiec wiadomo ile i kiedy. A jak sie
      nie chce spłacać w terminie.... to trzeba za to płacić.
      • rogaliki7 Re: KARTA GALIA- BAGNOjakich mało 27.10.05, 17:35
        a nie wiecie państwo ile jeszcze będziecie płacić raty, ktoś dał wam kalendarz
        spłat bo może tylko my jesteśmy tacy niedoinformowani ?
        co nie zmienia faktu że ten "bank" nawet nie prowadzi wlasnych kont tylko
        korzysta z usług innego banku
        • Gość: hell Re: KARTA GALIA- BAGNOjakich mało IP: 81.210.86.* 08.11.05, 12:58
          witam mam to samo kalendarza splat nie mam, ale najbardziej mnie wnerwia nie
          kompetencja panienek z infolinni. Naprawde co wyciag to smutna niespodzianka.
          Omijajcie z daleka
    • Gość: bdz Re: KARTA GALIA- BAGNOjakich mało IP: *.k.mcnet.pl 14.11.05, 12:45
      bank nie może doliczyć kary za nieterminową spłatę , może naliczyć tylko
      odsetki. (chyba ze te 35 zł to odsetki)

za opóźnienie w spełnieniu świadczenia pieniężnego można tylko odsetki doliczyć

piszcie reklamacje,
    • Gość: artus Re: KARTA GALIA- BAGNOjakich mało IP: *.u.mcnet.pl 19.11.05, 12:39
      Karta Nomi jest kartą kredytową. Ja mam kilka kart kredytowych między innymi
      Galię i nigdy nie spotkałem się z tym żeby któryś bank przesyłał mi jakieś
      kalendarze spłat do moich kart... To jest nierealne przecież w momencie kiedy
      zrobi się następne zakupy taki harmonogram byłby do wyrzucenia.... Nikt też nie
      każe Ci tego spłacać przez kilka lat wpłacaj co miesiąc więcej albo zmień sobie
      opcję spłat i po sprawie... aha i jeszcze jedno HALOGOTÓWKA to jest produkt a
      nie firma....
      Czytając Twoją wypowiedź mogę się założyć że nie jesteś jedną z tych, które
      czytają umowy przed podpisaniem.... Moja rada, którą ja zawsze stosuję czytaj
      i pytaj się jak nie rozumiesz zanim coś podpiszesz a wtedy będziesz mogła mieć
      pretensje najwyżej do siebie... :)
      • Gość: Kasia Re: KARTA GALIA- BAGNOjakich mało IP: *.acn.waw.pl 19.11.05, 19:48
        A jakie jest, miły przedstawicielu Galii, realny roczny koszt, rzeczywisty
        koszt roczny obsługi tej karty ponoszony przez klienta?
        60%/ a może 80%
        hm?
      • rogaliki7 Re: KARTA GALIA- BAGNOjakich mało 21.11.05, 17:18
        firma-produkt, produkt-firma co za różnica, przecież wiadomo o co chodzi .NIE
        CZEPIAJMY SIĘ SZCZEGÓŁÓW! chodzi głownie o rzetelne informowanie klienta( np.
        podanie całkowitego kosztu kredytu, a nie na zasadzie " policz sobie sam"), a
        co do harmonogramu przecież za te odsetki które dają pracę i zysk kilku osobom
        wypadałoby chociaż przyslać ten dokument; a umowy rzeczywiście będę czytać
        jeszcze wnikliwiej pzdr.
    • nakredyt.pl Re: KARTA GALIA- BAGNOjakich mało 19.11.05, 13:21
      Być może warto rozważyć zamianę obecnej karty kredytowej na inną - o niżyszm
      oprocentowaniu i bardziej atrakcyjnych warunkach użytkowania.

Artykuł na ten temat znajduje się na stronie:
      www.nakredyt.pl/karty-kredytowe/karty-kredytowe.html
      Inną opcją może być także spłata zaciagniętych zobowiązań za pomocą limitu
      debetowego w koncie czy zwykłego kredytu gotówkowego.

Oczywiście ostateczna ocena opłacalności zależy od zapisów w umowach już
      zawartych i warunków na jakich udzielony by był nowy kredyt.

-----------------------
      www.nakredyt.pl
      • Gość: mirek_krakow Re: karta marketu budowlanego Praktiker - horror IP: *.chello.pl 14.04.06, 12:05
        widze, że nie tylko ja dałem sie naciągnąć na karte marketów !!! 2 Lata temu
        zaproponowano mi aką kartę w Praktikerze w Krakowie jakaż to miała być
        okazja !!!! szybkie zakupy, minimum formalność do dziś spłacam kredyt
        zaciągnięty z apomoca tej karty i do dziś nie wiem za co płacę po kilku
        telefonach do przedstawiciela karty praktiker nic sie nie zmieniło !!!!!!
        żadnej konkretnej informacji panie które obsługuja infolinie nie maja zielonego
        pojęcia o czym mówią a na większość pytań nie znaja odpowiedzi cały czas
        konsuktują sie z przełożonymi co i tak nie wiele daje !!! koszmar !!! Czytałem
        kilka wypowiedzi na tej stronie i powiem tak kilka z nich napewno napisana jest
        przez przedstawicieli tych banków lub ich pracowników !!! i możecie mi tu
        pisac że nie doczytałem że to moja wina itd. i po cześci macie racje bo juz
        nigdy nie zaufam takim firmom a na pewno nie zaufam firmie PRAKTIKER - MARKETY
        BUDOWLANE . Kiedy zwróciłem się do nich o pomoc w wyjasnienu sprawy olali mnie
        całkowice mówiąc, że to nie ich sprawa ich zadaniem jest sprzedawać nie
        negocjowac . !!!!!!!!. Mam radę dla wszystkich , którzy będą rozważali
        założenie takiej karty, lepiej wziąć normalny kredyt lub kupić w sytemie
        normalnych rat wtedy dostaniecie kalendarz spłat wicie jakie jest
        oprocentowanie i kiedy spłacacie ostatnią rate ! A dla niedowiarków moge
        udostępnić rachunki jakie dostaje od 2 lat i wynika z nich że za panele
        podłogowe i piecyk do łazienki o łącznej wartości 2236,69 zł będę płacił ...
        nie wiadomo jeszcze ile gdyż nawt infolinia katy praktiker nie jest w stanie mi
        tego powiedzieć !!!! sprawę skierowałem do PIH, oraz Sądu Grodzkiego w
        Krakowie. Przestrzegam wszystkich zastanówcie sie 100 razy !!!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: oloratuj Re: karta marketu budowlanego Praktiker - horror IP: 87.207.177.* 22.04.06, 21:43
          Z każdą kartą kredytową jest podobnie.Zadłużenie jest rozkładane na
          raty.Spłacając raty spłacasz zaciągniety kredyt w tym wypadku zakup paneli .Po
          spłacie kilku rat możesz znowu skorzystać z gotówki ,którą już spłaciłeś i tak w
          kółko.Dzwonisz przelewają ci kasę i znowu spłacasz.Twój wybór ,można wziąć raz i
          spłacić do końca a nie co dwa miesiące dobierać kasę.W ten sposób możesz spłacać
          raty nawet i przez 5 lat! Takie są zasady funkcjonowania kart kredytowych.Pozdrawiam
          • Gość: dany Re: karta marketu budowlanego Praktiker - horror IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.06, 22:43
            panu/ pani przedstawicielowi handlowemy signa bank - DZIĘKUJEMY -
            ps. z miłą chęcią odstąpie połowę rat do spłaty
            • Gość: oloratuj Re: karta marketu budowlanego Praktiker - horror IP: *.chello.pl 06.05.06, 23:51
              Nie jestem przedstawicielem a klientem tegoż banku (nazywa się SYGMA)od pół roku
              spłacam kredyt .Oprocentowanie takie jak w innych bankach a przynajmniej
              zbliżone. Za zakup na 1100 złotych płacę raty ok 120 złote miesiecznie
              .Przepłace tylko 110 złotych w ciągu 10 miesięcy. Czy to dużo? Miesięcznie 11
              zeta. Nikt za darmo nie pożycza pieniędzy.Ludzie...
    • Gość: Piotr Re: KARTA GALIA IP: 83.238.70.* 26.04.06, 22:11
      A od kiedy do kart kredytowych daje się harmonogram spłat. Zresztą
      branie oprocentowanego kredytu na kartę jest bez sensu- jest drogi
      • Gość: rogaliki7 Re: KARTA GALIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.06, 23:28
        teraz już wiem, i dla mnie ta wiadomość to raczej musztarda po obiedzie; ale
        nadal będę się upierać, że należy mi się rzetelna informacja; nie rozumiem jak
        dzwoniąc raz na infolinię mogę uzyskać informacje o tym ile mam rat i ile
        spłaciłam a za chwilę dzwoniąc ponownie juz nie mogę się tego dowiedzieć, to
        chyba raczej nie ja tu sieję paranoję; spłacając nawet wielokrotność tych rat i
        sprawdzając stan u tzw. źródła okazuje się że mam nawet więcej do spłaty niż
        poprzednio; mam zamiar spłacić całość ponieważ mnie ta sytuacja cokolwiek
        wyprowadza z równowagi i zobaczę jak sygma wtedy mi naliczy raty(hi hi hi;)a
        później do arbitra bankowego; a! no i niech mi ktoś powie : czy przy kartach
        nie obowiązuje ta nowa ustawa anty-lichwiarska?
        p.s. w umowie jest mowa o odsetkach karnych(ok. 44,5% chyba na rok ale od czego
        to tego już z umowy nie sposób wywnioskować) za nieterminową spłatę, naliczana
        jest stała opłata w wysokości 35 zł(m-c); kończąc gratuluję sobie;0 i innym
        pomysłu wzięcia udziału w dofinansowaniu i dorobieniu jakiegoś cwaniaka, pzdr.
        • monkamaj Re: KARTA GALIA 03.05.06, 22:10
          mój mąż ma karte galia z limitem niskim - 2000zł i zanych problemów nie mamy,
          korzystamy z niej rozsadnie, co miesiąc przychodzi swistek z ratami i
          informacja ile jeszcze zostało do wykorzystania kredyty, czyli inaczej ile
          musimy odddać tez z tego wiemy, ja nie widze zadnych problemów!
          • Gość: rogaliki7 Re: KARTA GALIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.06, 17:05
            proszę zadzwonić na infolinię i tam dowiedzieć się ile ma Pani rzeczywiście do
            zapłacenia,i mam tylko nadzieję że to ja się mylę, a Pani nie żyje w błogiej
            nieświadomości; pzdr.
            • Gość: Thai Re: KARTA GALIA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.06, 16:46
              trzeba czytać umowy, rogaliku, nikt, kto choć trochę się zorientuje w temacie,
              nie spłaca całego kredytu w ratach minimalnych! to jest opcja korzystna np. na
              2-3 miesiące, gdy masz problemy finansowe lub jakiś duży wydatek Ci wypadnie,
              możesz sobie przejść na raty minimalne.. cały kredyt w ratach minimalnych
              spłaca się w nieskończoność, bo w miesięcznej racie kapitału spłacanego jest
              niewiele, większość to odsetki i prowizja.. sama jesteś sobie winna, kiedy się
              coś podpisuje, trzeba najpierw pomyśleć.
              • Gość: Mirek Re: KARTA GALIA IP: *.tau.pl 29.10.06, 15:17
                Może ktoś wie gdzie można znależ cennik opłat dotyczących karty Galia - na
                stronie karty są przedstawione tylko jej zalety?!
                • Gość: gosc Re: KARTA GALIA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.06, 14:36
                  Tez mam karte galia i nie bardzo rozumie o co wam chodzi,przeciez wiem sama ile
                  rat bralam i ile mam do splacenia,przewaznie przy pierwszej wplacie wpalaca sie
                  10 % wartosci i wszystko wiadomo.Niewiem w czym tu problem.Juz dobieralam kilka
                  razy i nigdy nie mialam zadnych problemow.Moim zdaniem ta karta jest super

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka