Gość: komuch IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 26.09.02, 21:55 Skandal!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Robin Re: Sejm zdecydował o 12-proc. stawce abolicji po IP: *.enterpol.pl / 192.168.0.* 26.09.02, 23:43 A co z firmami/ osobami fizycznymi, ktore byly przrz lata zwolnione z placenia podatku dochodowego? Co ze specjalnymi strefami ekonomicznymi? Co z podatkowymi zwolnieniami dla wielu firm? Jak wszyscy, to wszyscy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uważny Re: Sejm zdecydował o 12-proc. stawce abolicji po IP: *.konstancin-jeziorna.sdi.tpnet.pl 27.09.02, 02:52 To skandal dużego formatu.Od tej pory wszyscy łapownicy ci wielcy ,nie lekarze i policjanci,a urzędnicy duzi i mali będą już spać spokojnie.Już nie będą musieli mówić, że grali na giełdzie, albo pożyczyli od przyjaciela.Teraz posłowie będą już mogli wpisywać w oświadczenia majątkowe wszystkie swoje domy, mieszkania i "oszczędności", zawsze można powiedzieć, że "zapominalska żona" skorzystała z abolicji i zapłaciła zgodnie z prawem podatek.Tego czy rzeczywiście zapłaciła i tak nikt nie sprawdzi, wszak wszystko ma być ściśle tajne, by nie zawstydzać "zapominalskich" i nie narażać ich na nieprzyjemności ze strony pospolitych złodziei. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miau Re: Sejm zdecydował o 12-proc. stawce abolicji po IP: *.hcpc.uth.tmc.edu 27.09.02, 03:57 Swiete slowa. Teraz juz nikt nie odbierze wladzy SLD. Mysle, ze to juz koniec. Pozostaje tylko stad uciekac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AI ja chce REFERENDUM w sprawie abolicji!!! IP: *.idk.intel.com / 172.28.173.* 27.09.02, 15:20 wbrew wiekszosci placacej uczciwej podatki zlodziejskie komuchy z wiesniakami z PSL chca wyprac kase swoich sponsorow!!! Zrobic referendum!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NYorker wstyd mi za polakow w sejmie, a nie na greenpoint'cie IP: 216.173.56.* 27.09.02, 16:15 widzicie? latwo ujadac na tych, ktorzy wyjechali nie chcac byc karma dla tak kretynskiego panstwa (nie mam na mysli kraju). zastanawiam sie, jak dlugo jeszcze ludzie beda pozwalali tak sie lupic. dla bandytow abolicja, dla wszystkich winiety. co z rownoscia wobec prawa? dlaczego jedni maja skladac deklaracje, inni nie? kogo obchodza sztuczne szczeki? przeciez to upodlajace kretynstwo!!! viva sld! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łoś Re: Sejm zdecydował o 12-proc. stawce abolicji po IP: *.thegra.com.pl 27.09.02, 10:39 Jestem łosiem, jeleniem etc.Płaciłam swoje podatki uczciwie przez lata - po co? A może, wzorem włoskim, ogłoszą kolejną abolicję za jakiś czas? Należałoby się wtedy zastanowić, czy w ogóle placić podatki. W końcu jest szansa, że nasz niewydolny system skarbowy tego nie wykryje...A różnica pomiędzy 40 a 12 to całkiem niezłe pieniądze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: Sejm zdecydował o 12-proc. stawce abolicji po IP: 195.117.159.* 27.09.02, 10:42 A moze celem tej ustawy nie jest danie szansy ujawniwnia majatkow, ale rozpaczliwe szukanie sposobu na podbudowanie budzetu, nawet jezeli pieniedzmi nieuczciwymi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pinokio Re: Sejm zdecydował o 12-proc. stawce abolicji po IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 27.09.02, 10:43 A ja popieram i skladanie deklaracji majątkowych i abolicje.Czas zacząć rozliczac wszystkich ale żeby to zrobic to trzeba zrobić spis mjątku .Niech tak nie wrzeszczą Ci "porzadni" podatnicy bo jak by przypatrzec się ich wydatkom wsadzonym do firm lub tak zwane samochody"cięzarowe" za ktore odzykano Vat to dopiero byłyby jaja.A co powiedza "porzadni" nauczyciele dajace korypetycje na lewo,lekarze ,urzednicy czy chociażby fizyczni na tak zwanym zasilku ,którym legalna praca się nie oplaca a na czarno to tak.A co z rzeszą "inwalidów" dorabiajacych na lewo.Wymieniać tak można w nieskonczoność ,tylko po co?.I tak zakrzycza.Kto jeździ na wieś to widzi z jednej strony bardzo bogatych rolników a z drugiej pod sklepem z tanim winem tych którym "panie nic się nie oplaca".A może wemiemy na tapete "biednych " rencistów ktorzy nie mają za co kupić leków ale dołożyć do działki budowlanej ukochanym wnukom to mają lub ich utrzymują bo "oni" biedni pracy nie mogą dostać i na paliwo do samochodu im nie starcza i na nowy kosciół z plebania trzeba dać bo na naszym osiedlu,wiosce nie ma takiego jak mają sąsiedzi.W tej Polsce to tylko bieda piszczy,władza kradnie a narod wspaniały rwie się do roboty,że policja ich musi wstrzymywać.Zeby nie było nieporozumien to należe do górnej półki finansowej,deklaracje złoże i z abolicji korzystać nie bedę ale ją popieram w całości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x BOS GLUPI ! JA TEZ PLACE 40% DLATEGO PRECZ Z ABOLICJA IP: 217.153.49.* 27.09.02, 12:33 Jak slysze takie brednie to sie zastanawiam jak to sie dzieje ze koles o tak ograniczonym umysle jak ty, ktory ma pewnie 3 klasy podstawowki zarabia tyle ile mowi. Zaden pracodawca by Cie nie zatrudnil, wiec pewnie otworzyles wlasna firme. A ze glupi jestes, to pomysl na Twoj biznes nie jest wcale zbyt wyrafinowany. Pewnie poprostu dajesz gesto dupy przy szosie, wiec masz jakies tam dochody, a ze jestes uczciwy, to placisz od tego podatek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NYorker Re: BOS GLUPI ! JA TEZ PLACE 40% DLATEGO PRECZ Z IP: 216.173.56.* 27.09.02, 16:20 a ja zarabiam co najmniej 2x tyle co ty i place 18% wszystkich podatkow: miejskiego, stanowego i federalnego. ale wy kochacie sld, nie mozecie doczekac sie winietek. po wiecej niz trzech klasach podstawowki, kazdy napisze po prostu oddzielnie... Odpowiedz Link Zgłoś
m.darecki Re: Sejm zdecydował o 12-proc. stawce abolicji po 27.09.02, 12:57 Jednak jest cos w tym narodzie, co mnie jeszcze czasami potrafi zadziwić i osłabić. Ja jestem porządnym podatnikiem (bez cudzysłowia). Płaciłem i płacę należycie podatki i nie kombinuję. Czy będę płacił (???) ..... należycie podatki - nie wiem - zastanowię się, bo tak sobie po cichu myślę, jak ten cały aparat skarbowy, weźnie się ochoczo do pracy nad badaniem abolicjonistów i deklaracjarzy, to przecież na normalnego obywatela czasu im nie starczy i może tu jest szansa bycia od dziś "zapominalskim". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NYorker Re: Sejm zdecydowa? o 12-proc. stawce abolicji po IP: 216.173.56.* 27.09.02, 16:17 i myslisz naiwny, ze wszyscy zloza rzetelne deklaracje??? a urzad skarbowy rzetelnie wszystkie sprawdzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KOWAL Mam to w dupie od dzisiaj nie płacę podatków IP: *.intercom.pl 27.09.02, 10:46 a potem za 2, 3 lata przyjdę i zapłacę sobie 12 procent, Czyżbyśmy sie stawali rajem podatkowym, jestem za Tak pojebany pomysł mógł mieć tylko KoŁodko, w budrzedcie na przyszły rok moze na pensjie dla URMU styknie, bo ludzie nie są głupi i nie będą płacić 30% skoro potem moga 12% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niepewny Re: Mam to w dupie od dzisiaj nie płacę podatków IP: *.dipol.tkb.net.pl 27.09.02, 11:16 Pinokio chciałby wierzyć, iż cała wymieniona przez niego grupa złoży prawdziwe deklaracje i przezna się do całości uzyskanych przychodów. Nauczyciel: "czy ktoś się zorientuje, że dorabiam miesięcznie te 900 zł na korepetycjach ... eee nie". Obawiam się, że skutek abolicji będzie mizerny. Przyznanie się do niezdeklarowanych dochodów będzie w dużej mierze raczej domeną osób, które ukryły je "z duszą na ramieniu" i bardzo ciężko ten fakt znoszą (raczej małe kwoty). Wygrają "specjaliści od kombinacji" bo jednorazowy wydatek 12% to może być bardzo dużo. Do tej pory udawało się im ukryć to i teraz się uda - bo cóż tak naprawdę się zmieniło - pojawiła się tylko nowa możliwość - skorzystasz lub nie. Czy coś się zmienia w sprawie skuteczności wykrywania niepełnych deklaracji ? Jeśli tak to ok, ale nic mi na temat nie wiadomo. A i jeszcze czy jest jakiś zapis o jednorazowym charakterze abolicji (również chciałbym wiedzeć czy płacić). Odpowiedz Link Zgłoś
mst Re: Sejm zdecydował o 12-proc. stawce abolicji po 27.09.02, 10:46 "Ujawniając się, nie będzie trzeba wyjaśniać, skąd pochodzą ukryte dochody. Opisać źródło dochodów trzeba będzie dopiero wtedy, gdy zapyta o nie urząd skarbowy." To skad bedzie wiadomo, że nie pochodza z przestepstwa. A US na pewno sie nie zapyta.. smiech pusty ogarnia .. masti Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tamo to lepiej od razu mnie zamknijcie bo ja NIGDY żadnej d IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.09.02, 10:48 deklarcji nie złożę, pomimo że nie mam ani złotówki nielegalnie zarobionej. Nie dam z siebie zrobić niewolnika, który sam na siebie pisze raporty dla (eurokomuchów) o tym że np kupił żonie wibrator (dla ciekawskich - moja jeszcze długo nie będzie tego potrzebowała) albo że kupił książkę antyrządowego pisarza. To jest prawdziwy Orwell!!! Zapewne następnym krokiem będzie obowiązek zainstalowania kamer w prywatnych sraczach (pretekst do tego eurokomuchy z łatwością wymyślą). Jest to jaskrawe pogwałcenie prawa do prywatności i wolności więc leję na tą ustawę a jak się im nie podoba mogą mnie zamknąć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paola Re: Sejm zdecydował o 12-proc. stawce abolicji po IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 27.09.02, 10:50 Do łosia.Pokaż mnie takiego,ktory w Twoim zsięgu łącznie z Tobą zaplacił 40% podatku.Aż taki masz dochód,?nie bajeruj .Jeżeli to robiłaś to zmień doradcę podatkowego a on w majestacie prawa podatkowego zmniejszy go. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poseł Re: Sejm zdecydował o 12-proc. stawce abolicji po IP: *.abb.pl 27.09.02, 10:55 Coś PIĘKNEGO tylko na to czekałem, teraz mogę zalegalizować wszystko, czego dorobiłem się na łapówkach w ciągu ostatnich 12 lat, płacąc tylko 12% podatek. Czyż świat nie jest piękny? Dwa domy, trzy samochody, dwie działki, kosztowności..... A wy mali frajerzy i tak możecie mnie cmoknąć Poseł lub senator lub lekarz lub adwokat alb krócej złodziej i bandyta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: Sejm zdecydował o 12-proc. stawce abolicji po IP: 2.1.* / *.han.telia.se 27.09.02, 11:04 do dupy z takim panstwem. Zabiera uczciwym i daje zlodziejom. 70% spoleczenstwa mowi nie a mimo to w cyrku na Wiejskiej glosuja za. Jasno z tego wynika jak silne jest lobby zlodziei i oszustow tzw biznesmenow... Jak w tym kraju ma byc lepiej???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dawniej uczciwy Re: Sejm zdecydował o 12-proc. stawce abolicji po IP: *.unknown.be.uu.net 27.09.02, 11:13 Gratuluje Paniom i Panom Poslom. Wlasnie zdecydowalem, ze nie oplaca sie byc uczciwy, i nie zamierzam wiecej placic podatkow. Wole zaplacic prawie 3 razy mniej przy nastepnej abolicji. Mysle, ze bedziemy mieli te raptem nadspodziewanie wielu wloskich, chinskich i rosyjskich biznesmenow, ktorzy skruszeni beda sie przyznawali do winy. Zycze powodzenia przy ustalaniu Nowego Ladu. dawniej uczciwy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: padrone Viva Polonia IP: *.unknown.be.uu.net 27.09.02, 11:16 Tylko 120 milionow USD ? Za wypranie rocznego utargu ... chyba przeniose sie z rodzina (dosc liczna) do Polski. To lepsze niz off-shore i Kajmany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naiwny Re: Viva Polonia IP: *.popnet.pl 27.09.02, 12:11 do dupy z takim panstwem.zlodzieje i szubrawce z sld uchwalaja co chca.teraz w majestacie prawa wreszcie pokaza swoje lewizny i beda sie smiac z naiwniakow ktorzy uczciwie placili podatki.ciao pinokio. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YogiBaboo Buhahaha a co powiecie Państwo na to... IP: 195.205.245.* 27.09.02, 12:14 Rozwalił mnie osobiście tekst: "...Opisać źródło dochodów trzeba będzie dopiero wtedy, gdy zapyta o nie urząd skarbowy..." Abstrahując od sesnowności (bądź nie) samej abolicji, czy to oznacza ze nawet jeśli ktoś sie ujawni, to US może jednak wpaść do niego z kurtuazyjną wizytą i zażądać indformacji skąd jednak ma te dochody ? Proszę mnie poprawić jeśli się mylę... US pozbiera informacje od "skruszonych" a potem po kolei przeleci ich wszystkich ? ;) Z zażenowaniem Y. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x SLD WON Z POLSKI ! IP: 217.153.49.* 27.09.02, 12:23 Kto ich do k*** nedzy wybral ??? Wy Polacy ! Bo jestescie glupi ! Az sie wstydze, ze wywodze sie z tak ograniczonego umyslowo narodu, ktory nie umie laczyc faktow. Malo mieliscie rzadow lewicy przez 45 lat po wolnie ? Pozwoliliscie im na nowe rzady i oto macie: abolicje dla przestepcow, a wkrotce winiety ! Jak chcecie sie Polacy jeszcze jakos zrehabilitowac, to zlozcie wniosek o referendum dotyczace delegalizacji SLD i w koncu wybierzcie madrze ! Zdelegalizujcie szkodnika, to moze bedzie w tym kraju tak jak byc powinno !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czy jak się teraz nazywam? Re: Oj, ludki ludki.. IP: *.zabki.net.pl / 10.4.5.* 27.09.02, 14:23 napisałem długi post. Ale go skasowałem. Ty wiesz i ja wiem jakie jest drugie imię tak pojmowanej abolicji podatkowej. Do złodzieja i tak to nie trafi. Myślicie, że osiągnęlismy dno? Nie martwicie się. Kołodko za rok jeszce raz zakręci tym cyrkiem, ma jeszce kilka asów. On odwraca zasadę iż nieznajomość prawa (ach zapomniałem o podatku od spadku) nie zwalnia od przestrzegania prawa. Za takie zmienianie reguł gry trza go podać do najwyższych instancji sądowniczych Im szybciej wejdziemy do Unii tym szybciej pozbędziemy sie takich oszołomów. Ale oni (czyt. złodzieje oraz SLD) wiedzą o tym i się śpieszą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NYorker Re: Oj, ludki ludki.. IP: 216.173.56.* 27.09.02, 16:34 no nie wiem... teraz z pewnoscia nomenklaturze uda sie uprawomocnic fortuny i wyprac, co maja do wyprania. ale doskonale naszym komunistom wychodzi kreacja wizerunku cywilizowanej lewicy. socjalisci z ue i tak ich zaakceptuja, bo kogos beda musieli. i - koniec koncow - europejskie sld bedzie rzadzic juz zawsze. i zawsze z uroczym usmiechem beda w zgodzie ze stworzonym przez siebie prawem okradac ludzi. nawet jesli wymra pokolenia rozrzewnionych za komunizmem, przyjda nowe, ktore nie beda go pamietac. zastana zwyczajnie nowoczesna europejska lewice i beda ja kochac... fuck!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NYorker Re: SLD WON Z POLSKI ! IP: 216.173.56.* 27.09.02, 16:24 delegalizacja ich to malo. ci bandyci i mordercy winni zostac naznaczeni tatuazem na czole: "SLD". ludzie, jak mozecie nie pamietac juz, co oni robili jeszcze niecale 15cie lat temu???? gnoili was bez pytania was o zgode, a teraz wy dopraszacie sie tego sami??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Sejm zdecydował o 12-proc. stawce abolicji po IP: 157.25.122.* 27.09.02, 12:36 Złodzieje uchwalili legalizację dla złodziei. Następnym razem nie będzie już chyba 'grubej kreski'. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bardzo smutne to :( Re: Sejm zdecydował o 12-proc. stawce abolicji po IP: *.globalintech.pl 27.09.02, 13:37 Juz legalnie w Polsce bandyci maja lepsze warunki niz normalni porzadni ludzie. Po co place podatki? Powinienem ukrywac dochody i wtedy za pare lat panstwo nagrodzi mnie jako oszusta i zaplace duzo mniej niz jesli bym byl uczciwy. Po prostu przykre. I to bardzo. Co to za kraj? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy Re: Sejm zdecydował o 12-proc. stawce abolicji po IP: 193.173.18.* 27.09.02, 13:49 Czy wystarczy teraz nie ujawniac dochodow, a pozniej placic tylko 12 %....? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duda Re: Sejm zdecydował o 12-proc. stawce abolicji po IP: *.issi.uz.zgora.pl 27.09.02, 15:09 Uczciwi obywatele, którzy płacili podatki według normalnej skali powinni teraz występować o zwrot NADPŁACONEGO PODATKU. Nowe niemoralne prawo w sposób jawny dyskyminuje uczciwych obywateli i promuje oszustów, powinno być uchylone przez Trybunał Konstytucyjny. O ustawodawcach: Złodzieje, złodziejom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duda Zwrot NADPŁACONEGO PODATKU IP: *.issi.uz.zgora.pl 27.09.02, 15:13 Uczciwi obywatele, którzy płacili podatki według normalnej skali powinni teraz występować o zwrot NADPŁACONEGO PODATKU. Nowe niemoralne prawo w sposób jawny dyskyminuje uczciwych obywateli i promuje oszustów, powinno być uchylone przez Trybunał Konstytucyjny. O ustawodawcach: Złodzieje, złodziejom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duda Zwrot NADPŁACONEGO PODATKU IP: *.issi.uz.zgora.pl 27.09.02, 15:15 Uczciwi obywatele, którzy płacili podatki według normalnej skali powinni teraz występować o zwrot NADPŁACONEGO PODATKU. Nowe niemoralne prawo w sposób jawny dyskyminuje uczciwych obywateli i promuje oszustów, powinno być uchylone przez Trybunał Konstytucyjny. O ustawodawcach: Złodzieje, złodziejom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duda Zwrot NADPŁACONEGO PODATKU IP: *.issi.uz.zgora.pl 27.09.02, 15:15 Uczciwi obywatele, którzy płacili podatki według normalnej skali powinni teraz występować o zwrot NADPŁACONEGO PODATKU. Nowe niemoralne prawo w sposób jawny dyskyminuje uczciwych obywateli i promuje oszustów, powinno być uchylone przez Trybunał Konstytucyjny. O ustawodawcach: Złodzieje, złodziejom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Zwrot NADPŁACONEGO PODATKU IP: 213.77.91.* 27.09.02, 16:01 Gość portalu: duda napisał(a): > Uczciwi obywatele, którzy płacili podatki według normalnej skali powinni teraz > występować o zwrot NADPŁACONEGO PODATKU. No właśnie - wprowadzenie liniowego podatku dla uczciwych jest "niesprawiedliwe społecznie", ale 12 % dla oszustów niezaleznie od wysokości ujawnianego dochodu - jest jak najbardziej cacy. A żeby się zupełnie zdołować to sobie policzę, o ile więcej kasy bym miała płacą w latach 1996-2001 podatek 12% ... jak się dołować to na maxa... gość Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. Demokracja !!! IP: PLKRRAS* / 195.94.195.* 27.09.02, 17:56 ok, jezeli ok 98 procent osob wypowiadajacych sie tutaj jest przeciwko abolicji, to mozna wnioskowac, ze w spoleczenstwie liczba przeciwnikow rowniez przewyzsza liczbe zwolennikow. Skoro mamy demokracje (wiem, ze nie bezposrednia...) to ktos moze jednak zacznie sie liczyc z wola wiekszosci. Jezeli sie nie myle (niech mnie ktos poprawi, jezeli sie myle) to taka ustawa wymaga podpisu Prezydenta. Zdarzylo sie juz pare razy weto Prezydenckie w sytuacjach, kiedy cale SLD-wraz-z- koalicja bylo za. Jestes przeciw ? Prosze bardzo: listy@prezydent.pl lub www.prezydent.pl/poc/index.php3 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrata Re: Sejm zdecydował o 12-proc. stawce abolicji po IP: *.kalisz.cvx.ppp.tpnet.pl 05.10.02, 18:32 Zlodzieje bedacy u wladzy musza uchwalic ustawe abolicyjna.Po odejsciu od zloba [tylko na cztery lata]beda mogli zyc w glorii prawa korzystajac z tego co ukradli.W ich przypadku kradzione utuczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ao Re: Sejm zdecydował o 12-proc. stawce abolicji po IP: *.big.pl / 192.168.200.* 11.10.02, 00:55 Chcę znać wszystkie nazwiska tych gości co głosowali ZA, aby ich za 3 lata minąć. Bo jak zman życie to połowa z nich partię zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt Re: Sejm zdecydował o 12-proc. stawce abolicji po IP: *.big.pl / 192.168.200.* 11.10.02, 01:04 Chciałbym wiedzieć, czy i mnie abolicja obejmie. Od 2 lat za telewizje nie płacę. Czy zapłacę tylko 12% tego co powinnienem Odpowiedz Link Zgłoś