bicicl Re: Dobra Pożyczka 26.01.09, 07:53 Link do innej strony o tej pseudo firmy pożyczkowej www.bankier.pl/forum/temat_skarbiec-to-teraz-dobra-pozyczka,3928338.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jolka3420 Re: Dobra Pożyczka IP: *.adsl.inetia.pl 04.02.09, 22:25 LUDZIE NIE DAJCIE SIĘ OSZUKAĆ<JA STRACIŁAM 1250 A MOJA KOLEŻANKA 1000 TRZEBA COŚ Ż TYMI OSZUSTAMI ZROBIĆ>JA PODAJĘ SPRAWĘ DO SĄDU <CZY KTOŚ MOŻE MI DAĆ WSKAZÓWKI JAKIEŚ MĄDRE NA TYCH ZŁODZIEJI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PORADA Re: Dobra Pożyczka IP: *.gprs.plus.pl 12.02.09, 12:36 Starciłaś bo jesteś naiwna!!!! Oszustem jesteś sama bo podpisałaś coś i nie wywiązałaś się z umowy lub regulaminu więc o co masz pretensję??? Do sądu mozesz iśc ale przez to stracisz kolejną kasę na prawników a i tak nic ci nie pomogą bo podpisałaś się pod umową czyli oznacza to że zgodziłaś się na warunki firmy więc nie wywyiazując się z nich to ty jestes OSZUSTKĄ! Jak bys napisała jeszcze czemu straciłaś kasę to by było fajnie ale boisz się bo pewnie było tak jak pisałem NAIWNIAKI !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolka3420 Re: Dobra Pożyczka IP: *.adsl.inetia.pl 14.02.09, 15:31 Podpisałam bo potrzebowałam pożyczki,ja nikogo nie oszukałam a ty panie PORADA jak masz z tej agencji jakieś profity to wcale nie pisz na forum bo za ciebie też się wezmą nawet wcześniej niż myślisz.Piszesz tak bo też jesteś w tej mafffiiii ty jesteś OSZUSTEM,a nie ja . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bakus Re: Dobra Pożyczka IP: 79.191.90.* 28.01.09, 14:51 ja nie polecam !!!! nie dośc że żądają wpłaty to później jeszcze zabezpieczenia w postaci weksla (obowiązkowo) i dodatkowo poręczenia lub dowód ubezpieczenia na kwotę o 5 tysięcy zł większą od kwoty pożyczki (czyli jeśli byś nie spłacał to siądą ci na ubezpieczenie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomasz P sprawa do sadu IP: *.cable.smsnet.pl 30.01.09, 14:33 poszukuje chetnych ludzi oszukanycu przez skarbiec aby wspólnie załozyć sprawę w sadzie mój meil zazakm@tlen.pl wiecej ludzi jest szansa ich rozwiazac ja straciłem 5000 nie chca ich zwrucic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolka3420 Re: sprawa do sadu IP: *.adsl.inetia.pl 14.02.09, 15:36 Panie Tomaszu ja i moja koleżanka też zostałyśmy oszukane i chcemy skierować sprawę do sądu.Trzeba ze złodziejami zrobić porządek.POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aniol Odp - Jak walczyć z dobrą pożyczką!!! IP: 94.254.245.* 15.02.09, 01:08 Drodzy Państwo, Wbrew temu co pisze Pan Tadeusz Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumenta wydał już jedną decyzję o bezprawnym działaniu tej firmy. Mając w ręku taką decyzję z UOKiK - można od nich uzyskać odpis oraz opisem swojej sytuacji i stosowania dalej metod, kórych stosowania zabronił UOKiK zgłosić sprawę do Wydziału do walki z przestępczością gospodarczą działającego przy Komendach Wojewódzkich. Po pierwsze tam pracują osoby bezpośrednio zajmujące się tym tematem i lepiej przygotują od Państwa wniosek do prokuratury; po drugie gdyby odrzucili zawsze dodatkowo możecie Państwo skierować sprawę do prokuratury. Odnośnie podstawy prawnej - jest to typowe oszustwo z 286 KK zagrozone kara do 8 lat pozbawienia wolnosci. Dlaczego oszustwo pomimo formalnej zgodnosci z prawem? Dlatego, ze 1) UOKiK wydal juz decyzje odnosnie tej firmy a oni dzialaja wedle zakazanych metod dalej 2) Jezeli ktos wykorzystuje prawo i dziala wbrew intencji jego ustanowienia to jest to dzialanie bezprawne i wynika to z zasady panstwa prawa obowiazujacej w RP (dodatkowo mozecie Panstwo skierowac zapytanie o taka sytuacje to Trybunalu Konstytucyjnego ktory jest ostateczna instancja jesli chodzi o intepretacje prawa i jego zastosowania do przykladow z zycia). Podpierajac sie decyzja z UOKiK oraz z TK macie Panstwo formalna podstawe prawna do zarzucenia im oszustwa - pewnie jak dobrze poszperacie znajdziecie wyroki i orzeczenia SN z podobnych spraw i dodatkowo zalaczycie jako odnosnik (wyroki i orzeczenia sadow nie sa w Polsce zrodlami prawa). Gdyby ta droga zostala zablokowana mozecie jeszcze zglosic sprawe do Wewnetrznej w Policji - gdyby Wydzial ds. w. z p. gospodarcza umorzyl sledztwo co powinno odniesc pewien skutek i jeszcze dodatkowo bezposrednio do Centralnego Biura Śledczego - tam pracuje wielu bardzo konkretnych i uczciwych ludzi. Dalej mozecie udowodnic przedstawiajac skale zjaiwska i poslugujac sie nawet jedynie danymi z forow o skali przestepstwa i przelozeniu tego na czasy kryzysu, a wiec proceder taki zaczyna uderzac w podsektor gospodarczy bezpieczenstwa wewnetrznego panstwa czyli reasumujac w bezpieczenstwo panstwa czyli nadaje sie do zgloszenia do ABW. Gdyby te wszystkie mozliwosci nie zadzialay odwolajcie sie Panstwo do instytucji europejskich powolujac sie na to ze organy sprawiedliwosci w Polsce (musicie miec na to decyzje o umorzeniu) nie respektuja obowiazujacego w unii prawa o ochronie konkurencji i konsumenta oraz dopuszczaja na mocy polskich wadliwych przepisow prawnych do popelniania oszustw na masowa skale. Zycze sukcesow! Swoja droga podejrzewam ze w momencie przedstawienia Dobrej Pozyczce decyzji z UOKiK i orzeczenia z TK beda chcieli sie dogadac. I mozecie sie Panstwo dogadac za co nie wytoczycie im sprawy cywilnej, ale karna i tak mozecie wytoczyc i to zawsze. Odzyskacie pieniadze i dokopiecie oszustom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jam Dobra pożyczka IP: *.gprs.plus.pl 15.02.09, 15:28 Tylko pytanie kto będzie w stanie przejść taką drogę , bo jak sam wskazujesz idąc po wszystkich instytucjach w polsce każda pewnie sprawę umorzy lub nie przyjmie , w dodatku drugie tyle albo jeszcze więcej niż opłata przygotowawcza wyniesie opłacenie prawników którzy za kazde pisemko biorą 70-300zł i w górę. A skoro przewidujesz taki skutek tych odwołań że trzeba będzie powoływać nawet instytucje europejskie to kto na to pójdzie??? Nie mówie już o straconym czasie pewnie 2 lat bo tak działają polskie sądy!!! Więc wniosek jest jeden głosujmy na PO :)))) i nie bądźmy ćmami które lecą na byle gó...ane światełko w tunelu, a takim światełkiem dla wielu osób jest dobra pożyczka, ja dostałem pożyczkę ale dopiero po 4 miesiącach!!! Wypłacono mi wkońcu tą pożyczkę w 3 transzach po 20 tyś. Ale mimo korzystnych warunków spłaty to i tak odradziłbym ludziom bo tak jak w moim przypadku co chwilę kazali mi dosyłać jakies dokumenty, i grali na czas a tu właśnie czas był dla mnie najważniejszy!!! Jeśli chodzi o ludzi którzy z jakiś tam powodów nie czytali umowy a mimo to ją podpisali i potem narzekali że im kasy nie zwrócą bo nie dokonali zabezpieczenia pozyczki to pozostaje im tak jak ty piszesz odwoływac się i tracić kolejną kase na prawników w nadzieji że któregoś roku ją odzyskają! Smutne ale prawdziwe!! Podsumowując ten kto myśli że dostanie dużą kasę bez zabezpieczenia jest naiwniakiem, Ja niestety przed moją gechenną nie zaglądałem na takie fora ale ci co zaglądali wiedzą co mają robić poprostu iść do normalnego banku, a jak w banku nie dadzą wam kredytu no tonposzukajcie sobie poręczycieli albo jakąś hipoteke i idźcie do Dobrej Pożyczki na własną odpowiedzialność ...... :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aniol Re: Dobra pożyczka IP: 94.254.233.* 15.02.09, 17:56 Jedyne koszty poniesie sie jezeli zwroci sie do kancelarii o napisanie stosownego wniosku do Trybunalu Konstytucyjnego z tym ze wbrew pozorom przecietny obywatel sam moze taki wniosek sklecic. Co do innych oplat w sadach karnych, zgloszeniach na policje i prokurature ich nie ma. Dlatego wlasnie radzilem zaczac od wydzialu lub sekcji do walki z przestepczoscia gospodarcza poniewaz oni sami wlasciwie opracuja wniosek do prokuratury. Na koniec - przedstawilem cala droge, co nie znaczy ze bedzie konieczosc wykorzystania wsystkich opcji. Dobra Pozyczke zalozyli ludzie bez sumienia, ale za to inteligetni i dobrze wiedza ze jak ktos rozpeta im male piekielko we wszelkich mozliwych instytucjach wymiaru sprawiedliwosci i bezpieczenstwa publicznego od policji zaczynajac, a na ABW konczac to dojda do wniosku ze lepiej delikwenta uciszyc dajac mu ta "cholerna" pozyczke z nadzieja ze nie bedzie dalej "szumial". Tak wiec jezeli zrezygnujemy z wniosku to TK (zakladajac ze sami nie ejstesmy w stanie go sporzadzic) to idac po kolei 1) sekcja/wydzial do walki z przestepczoscia gospodarcza 2)jesli nie wypali wniosek do wewnetrznej w policji 3) wniosek do prokuratury 4) jesli nie wypali wniosek do CBŚ 5) jesli nie wypali zebrac statystyke osob oszukanych, przelozyc na straty i do ABW - wlacznie z wytknieciem braku dzialan po stronie wszystkich wczesniej wymienionych instytucji. Dopiero jesli to wszystko nie pomoze wniosek do instytucji unijnych - wystarczy zaplacic tlumaczowi angielskiego zeby dany tekst sporzadzil, dobry tlumacz bedzie mial odpowiednie wzory i odpowiednio ubierze to w slowa kwestia maks 100 PLN. Czasu nie pochlonie to duzo, tylko tyle ile zgloszenie do odpowiednich instytucji czyli wyslanie poczta zawiadomienia. Liczac sredni czas sporzadzenia i wyslania 1 godzina. Gdyby przechodzic wszystkie krajowe etapy wyjdzie to 5-6 godzin w ciagu kilku miesiecy. Takze i kosztorysowo i statystycznie jest to korzystniejsze niz czekanie na laske Dobrej Pozyczki. Ze swojej strony gratuluje wygrania walki o pozyczke :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bicicl Re: Dobra pożyczka 16.02.09, 12:14 Tyle mądrych porad można przeczytać na tym forum a jednak ta firma ma się dobrze o czym świadczą choćby reklamy w prasie. Sam kiedyś złożyłem wniosek i byłem na tzw. rozmowie wstępnej już następnego dnia czy weryfikacja wniosku przebiegła błyskawicznie. Na moje dociekliwe pytania co do dalszej procedury oraz o szczegóły dotyczące pożyczki/pytania były związane z problemami poruszanymi na tym forum/ obsługująca mnie pani stwierdziła, że to są wymysły i nic nie jest prawdą.Poinformowała mnie kiedy , że powiadomi mnie telefonicznie o terminie podpisania umowy . Miałbym wtedy przyjść z pieniędzmi na jak to powiedziała ubezpieczenie pożyczki. Do tej pory a minęło już ładnych parę miesięcy nie odezwała się. Dobrze, że mam do tej firmy kilkadziesiąt metrów, ale są tacy co jadą po kilkanaście kilometrów i to czasami kilka razy a w rezultacie nic nie zyskują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gruby Re: Dobra Pożyczka IP: *.radom.vectranet.pl 30.01.09, 23:22 nie wiez tym oszukancom.ja mialem kredytu na 600 zl przy emeryturze 980 zl.U nich wszystko O.K moge wziasc pozyczke.Pytam sie ktory bank by wyrazil zgode na kredyt.NIE WIEŻCIE OSZUSTOM !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Solemo Re: Złodzieje,nie daj się nabrać IP: *.centertel.pl 02.02.09, 17:40 Kuszą łatwą tanią pożyczką a ptem rządają "tylko" opłaty za wniosek.Potem mówią że pieniążki będą do 14 dni na koncie.W domu dopiero człowiek czyta dokładnie umowę i okazuje się że jest to dopiero umowa przedwstępna w której nie pisze że pieniążki wpłyną za dwa tyg,pisze że trzeba znaleźć zabezpieczenie(nic o tym w banku nie powiedziano)dla tego kredytu.Więc szybko szukamy zabepieczenia,udało się,zabezpieczenie przyjeli a pieniążków na koncie dalej brak.I tak oto 1500zł poszło się paś.Dobra Pożyczka-Skarbiec działa od paru lat a nasze wspaniałe organy prawne chyba już sprawe olały Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martin Re: Dobra Pożyczka IP: *.kolornet.pl 09.02.09, 17:18 DIĘKI WŁASNIE DZISIAJ DZWONILI ZE DOSTAŁEM 40000ZŁ ALE MAM WPŁACIĆ 2000ZŁ TO NIC ALE PODDPISAĆ WEKSEL LUB NIEDAJ BOŻE DAĆ POD ZASTAW NIERUCHOMOŚĆ TO DOPIERO BYŁA BY TRAGEDJA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! P.S. NIEDAJCIE SIE NABRAC Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kogut14 Re: Dobra Pożyczka IP: *.icpnet.pl 09.02.09, 17:38 Czy ktoś brał Dobrą Pożyczke w Poznaniu przy ul.Towarowej 17/19? prosze o pilną odpowiedź! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolka3420 Re: Dobra Pożyczka IP: *.adsl.inetia.pl 11.02.09, 19:55 WITAJ NIE BIERZŻADNEJ POŻYCZKI BO I TAK JEJ NIE DOSTANIESZ BO TO SĄ OSZUSTY JA STACIŁAM 1250ZŁ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dobra rada. Re: Dobra Pożyczka IP: *.gprs.plus.pl 12.02.09, 12:08 Ale ludzie o co wam chodzi. do kogo wy macie pretensje skoro wiekszosc nie czyta umow. Jak powiedział kiedyś rzecznik praw konsumenta - liczy się to co napisane, to pod czym sie podpisalismy a nie to co powie jakiś pracownik czy ktokolwiek. Po to otrzymujemy warunki, żeby je PRZECZYTAC a nie po to, żebyśmy się czymś zajeli w momencie kiedy ktos spisuje nasze dane. I jak tu ktoś napisał, że to pozyczka na "krzywy ryj" jak to ? przecież są wymagane zabezpieczenia. kto da 100.000 zł pożyczki na dowód ? Wydaje mi się, że jednak nikt. Więc wystarczy trochę się zastanowić a nie zbyt wcześnie się entuzjazmować. poza tym żyjemy w państwie demokratycznym, nikt siła nie karze brać tam pożyczki. żaden wniosek nie jest zobowiązujący więc jak po usłyszeniu o opłacie przygotowawczej nie chcecie jej robić to nie róbcie. Proste, prawda ? Banki również udzielają pożyczek więc przeszkód nie widzę. Tylko proszę was, czytajcie umowy a nie będziecie mieli nieprzyjemności. Ta zasada obowiązuje wszędzie nie tylko w "dobrej pożyczce". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ULIK 22 Re: Dobra Pożyczka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.09, 14:30 WITAM DOBRZE ŻE JEST TAKIE FORUM NA TEMAT DOBREJ POŻYCZKI JA Z MĘŻEM ZAMIERZAŁAM JĄ WZIĄŚĆ ALE PO PRZECZYTANIU TYLU NEGATYWNYCH OPINI REZYGNUJEMY TEŻ Z TEGO MI TEŻ NA SAMYM POCZĄTKU WYDAŁO SIĘ DZIWNE ŻE KAŻA PŁACIĆ POD ZASTAW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ULIK22 Re: Dobra Pożyczka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.09, 14:33 FAKT NAM KAZALI 3500ZŁ ZAPŁACIĆ ALE TERAZ TO JA SIĘ W TO NIE MAM ZAMIARU PAKOWAĆ.WSPÓŁCZUJĘ TYM WSZYSTKIM CO IM ZAPŁACILI.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ULIK 22 Re: Dobra Pożyczka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.09, 14:36 DLA OSOBY"DOBRA RADA"JESTEM CIEKAWA CZY TEŻ BYŚ BYŁ TAKI MĄDRY(A) JAK BYŚ POTRZEBOWAŁ GOTÓWKI I NIE CHODZI TU O CZYTANIE UMÓW .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Dobra Pożyczka IP: *.slp.vectranet.pl 18.02.09, 09:10 nieradze dobra pozyczka to sa oszusci sama sie przekonałam kaza wpłacic i tak nie dostaniesz zadnej pozyczki zapomnijiiii cos wiem naten temay Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gigi Re: Dobra Pożyczka IP: *.szczecin.mm.pl 18.02.09, 12:11 W sumie dobrze ,ze zajrzalam na ten portal ,tez tone !!!!!Czy moze ktos mi doradzic ,gdzie otrzymam kredyt na umowe najmu lokalu -- DZIERZAWA --Z gory dziekuje --Chcialabym splacic kredyt i inne dlugi,ktore mam nachodzilam sie po bankach,ale nic z tego ,jestem zablokowana przez kredyt ---doradzcie mi jaki bank by tu mi pomogl ,macie doswiadczenia czytajac te posty --uratowaliscie mnie od utoniecia w nastepne dlugi!!1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Dobra Pożyczka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.09, 15:05 tez mam nie mile doswiadczenia z tym banikem. chcialabym odzyskac swoje wplacone pieniadze chodzi o kwote trzech tysiecy zlotych. czy ktos moglby mi podpowiedziec jak to zrobic. pisalam rozne pisma do oddzialu w Lodzi jak i do Gdanska i nic. bardzo prosze o pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojciech Re: Dobra Pożyczka IP: 94.254.181.* 28.10.09, 17:14 co mam zrobic jesli wplacilem pieniądze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszukana Re: Dobra Pożyczka IP: 78.133.188.* 07.03.09, 22:12 uciekaj i nie daj się oszukac ja wpłaciłam 11.12.2008r 6000 i teraz będe sie procesowac o zwrot to oszuści Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: Dobra Pożyczka IP: 78.133.188.* 07.03.09, 22:54 ja 11.12.2009r podpisałam umowe przedwstepną z tymi oszustami i wpłacilam 6000 zl,przeczytałam dokladnie umowę wszeż i w zdłuż i wydała mi się ok. wyslalam zabezpieczenia podpisalam weksel i nic kasy nie ma, po przeczytaniu artykulu w prasie na temat dobrej pożyczki wysłalam pismo do gdańska o natychmiastowy zwrot oplaty przygotowawczej i czekam 14 dni na odpowiedź, jeśli mi odmówią oddaje sprawe do sądu i nie popuszczę tym oszustom. oni nie są tak cwani jak im się wydaje ta umowa jest niezgodna z prawem ponieważ nie zawiera wszystki znaczących informacji. np pisze, że formą zapezpieczenia moga byc żyranci wszysto ok. ale o tym, że przy mojej kwocie pożyczki będa wymagani trzej z dochodem 3000 zł brutto dowiedziałam się miesiac poźniej a nie w chwili podpisania umowy i to jest niezgodne z prawem, warunki pożyczki powinny byac wyraźnie opisane w umowie pożyczki i to upoważnia mnie do oddania sprawy do sądu i zwrotu kasy. jesli ktoś z rzeszowa lub okolic dał sie oszukac to proszę o kontakt kalisto20@wp.pl razem zdiałamy więcej takim oszustom nie można odpuścic by oszukiwali dalej ludzi. konsultowalam sprwe z rzecznikiem praw konsumęta sprawa jes do wygrania tylko nie można im odpóścic pozdrawiam i niezałamujcie się Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nika32 Re: Dobra Pożyczka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.09, 09:15 Ludzie skrzyknijmy sie i zrobmy cos z tymi zlodziejami. Nie moze tak byc dalej!!! ostatnio dowiedzialam sie juz niestety po fakcie, ze moj znajmy wplacil 2.500 tys. i jest "caly szczesliwy", ze dostanie 50.000tys.!!! Ja stracilam 7.000 tys. i wiem, ze jest duzo pokrzywdznych osob. Mam zamiar napisac do Prokuratra o popelnieniu przestepstwa. Musi byc na nich jakis sposob!!!!!!!!!! Moj email: titinek5@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
koziorozka Re: Dobra Pożyczka 09.03.09, 17:31 w tvn24 o godz.17.20 leciał materiał o naciągaczach z "Dobrej pożyczki". Znają tę firmę rzecznicy praw konsumenta w całym kraju. Obiecują kredyt, biorą kasę a potem go z reguły nie przyznają. UOKiK wygrał z nią sprawę, ale oni nadal stosują w umowach niedozwolone klauzule. Trzymajcie się od tej firmy z daleka! Odpowiedz Link Zgłoś
robert.krassowski Re: Dobra Pożyczka 10.03.09, 11:08 koziorozka napisała: > UOKiK wygrał z > nią sprawę, ale oni nadal stosują w umowach niedozwolone klauzule. No tak, ale czy to gwarantuje, ze Ci co wpadli w sidla zlodzei odzyskaja swoje pieniadze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kryzys Re: Dobra Pożyczka IP: *.adsl.inetia.pl 10.03.09, 12:28 nie radze! z ł o d z i e j e !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renia Re: Dobra Pożyczka IP: *.gprs.plus.pl 17.03.09, 14:49 jestem jedną z osób które zostały oszukane. Wpłaciłam żądaną kwotę, postawili mi takie warunki którym nie byłam w stanie sprostać i do dziś pieniędzy nie zwrócili. Pisałam odwołania o zmianę zabezpieczenia do tej pożyczki ale nic to nie dało. Po 3 miesiącach straciłam cały dorobek, bo tyle trwało załatwianie kredytu.Nie jestem jedyna znam osobę która odesłała umowę na czas a oni zrezygnowali z podpisania tej umowy. Pieniędzy jakie wpłaciła nie odzyskała do dziś. Przestrzegam przed tą pożyczką.Oszuści!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: efka150 Re: Dobra Pożyczka IP: *.lukman.pl 18.03.09, 19:27 Powiem szczerze- strasznie śmieszni ludzie jesteście, jak można starając się o pożyczkę finansować pożyczkodawcę, ludzie czy wy rozumu sie nigdy nie nauczycie jak mozna być takim półmózgiem ) za przeproszeniem) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kate Re: Dobra Pożyczka IP: *.magma-net.pl 20.03.09, 14:45 wychodzi na to ze ja jako jedyny dostałem pozyczke z tej firmy no nie powiem troche na nia czekałem ale po tym co przeczytałem to widze ze nie wiele jest takich osób jak ja dziwi mnie to ze nie wiedzieliscie o tym drugim zabezpieczeniu ja na wstepie sie wszystkiego wypytałem. dziwne i straszne zarazem a moze sa 2 dobre pozyczki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomasz Re: Dobra Pożyczka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.09, 19:38 witam moj wniosek zostal pozytywnie rozpatrzony teraz niewiem co o tym myslec i co zrobic cZy naprawde przeleja te pieniadze po podpisaniu umowy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: js Re: Dobra Pożyczka IP: *.centertel.pl 19.05.09, 09:33 WITAM WIEM ŻE PODPISAŁES WNIOSEK O POŻYCZKE OTRZYMAŁEŚ JUSZ PIENIĄDZE MIMO TYCH CO WPŁACIŁEŚPRZY PODPISANIU UMOWY js.1978@02.pl prosze o odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radecki Re: Dobra Pożyczka IP: *.aster.pl 06.04.09, 16:46 NIE!!!!! nie daj się to banda złodziei! mojego znajomego okradli na 2500 zł obiecując mu pożyczkę i mija już piąty miesiąc, a pożyczki ani śladu! Sprawa zgłoszona do odpowiednich organów. OSTRZEGAM WSZYSTKICH NIE DAJCIE SIĘ NABIJAĆ I OKRADAĆ! DOBRAPOZYCZKA.PL TO OSZUŚCI! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: Dobra Pożyczka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.09, 00:22 Nie ufaj mam doświadczenie Odpowiedz Link Zgłoś
sorl2 Re: Dobra Pożyczka 11.04.09, 17:47 dobra pożyczka to taka, która nie potrzebuje wcześniejszej niby reklamy negatywnej u konkurencji( która często jeszcze nie istnieje). W sumie po co takie zapytania o jakieś nazwy własne ostatnio porównywanej usługi z mało atrakcyjną przez siebie właściwie promowaną? Czyżby plan sprzedażowy był nierealny? A może właściwie niczego ciekawego nie oferujemy? Albo gdyby nie te porównania to nikt w atrakcyjność oferty by nie uwierzył? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asieńka Re: UWAGA!!! oszuści IP: 88.156.150.* 22.04.09, 21:48 Dobrze, że skończyła się juz dawno epoka kamienia łupanego i w miarę rozgarnięci ludzie, przed podpisaniem takiej umowy, zajrzą do Internetu, wpiszą frazę (w tym wypadku "dobra pozyczka") i trafią na takie forum. Osobiście jestem bardzo wdzięczna osobom, które na tym forum podzieliły się swoimi neatywnymi doświadczeniami. Dzięki nim nie zostałam oszukana !!! Przestrzegam przed opisami typu: "polecam, itp", które są pisane zawsze z tego samego IP eranet.pl (jakaś paranoja!!!) Przykre, że tacy oszuści mogą swobodnie działać i krzywdzić ludzi. Bo takie właśnie jest nasze Państwo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r afi Re: UWAGA!!! oszuści IP: *.centertel.pl 23.06.09, 23:29 hehehe a ci nierozgarnięci ludzie podpisali umowy nie czytając ich i teraz inni w miarę rozgarnięci ludzie opierają się na ludziach z epoki kamienia łupanego którzy najpierw podpisali wyrok na siebie a potem zaczęli coś czytać w domu o tym co wogóle podpisalu hehehe co za otępiały ten naród POLSKI!!! Polecam Profireal albo Formninx Finance to są dopiero firmy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vieniu123 Re: Dobra Pożyczka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.09, 10:39 robią w balona mnie załatwili na 500 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewka14 Re: Dobra Pożyczka IP: 89.234.192.* 27.04.09, 16:05 sluchajcie to jak to jest w koncu,ja dzwonilam dzis do krakowa i rozmawialam z milym pane,tak wniosek rozpatrzony pozytywnie podajac mu imie i nazwisko tylko-ja sie staram o 100tys.zl.i kazali mi wplacic 5tys.bo mam za niskie dochody,ja juz nie wiem!a czy jest jakis bank lub instytucja ktora da taki kredyt bez zabezpieczenia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w Re: Dobra Pożyczka IP: *.chello.pl 22.07.09, 15:18 jasne, kredyt na ładne oczy, uważaj bo dostaniesz:))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ira Re: Dobra Pożyczka IP: *.CNet2.Gawex.PL 28.04.09, 20:22 Witam!Dziś o mały włos padła bym ofiarą tych zasranych przekrętów.Od dłuższego czasu szukam banku który da mi kredyt bez biku.Znalazłam DOBRĄ POŻYCZKĘ.Zadzwoniłam...i o proszę!!!!Dosłownie na zasadzie ile Pani tylko chce !!!bez problemu...bez zaswiadczeń ....nie ważne jakie zarobki.Myśle o kurka wkońcu mi sie udało spłace wszystkie zaległości i powoli zaczne żyć jak człowiek z jedna niską ratą.Ale poskładałam wszystko do kupy,zastanowiło mnie że prawie nic ich nie interesuje,o nic nie pytają ,nie wymagają.Postanowiłam wpisać hasło w wyszukiwarce..iiii O BOŻE zasypało mnie wiadomościami o oszustach.A pomysleć że jutro miałam juz jechać 120 kilometrów i wpłacić 3500tyś(pożyczonych) aby wkońcu człowiek mógł spokojnie spać.Żenada!!!!ze skrajności w skrajnośc.Ludzie nie dajcie się nabrać!Żerują na takich jak my którzy są w sytuacji bez wyjścia i brzytwy się chwytają!!! Odpowiedz Link Zgłoś
remigiusz_net Re: Dobra Pożyczka 29.04.09, 13:12 Oszuści zwykli! Pożyczki owszem, ale w firmach które są pewne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chudyy Re: Dobra Pożyczka IP: 77.252.168.* 06.05.09, 00:35 qrwa złodzieje i nic wiecej!!!!! kase wzieli i nic zadnego odzewu , dzwonie i nikt nieodbiera , próbuje zebrac 10 osów zeby wniesc pozew zbiorowy , pewna wygrana !!!! niedajmy sie złodziejom ci kase wyłudzajom.... jak co to gg 2329418 piszcie zniszczymi ich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek Re: Dobra Pożyczka IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.05.09, 13:17 prosze nie ufać i nie wpłacać zadnych pieniędzy to są oszuści Odpowiedz Link Zgłoś
moch1976 Re: Dobra Pożyczka 23.05.09, 20:37 prezes tej firy to czlonek PIS nic z tym nie zrobicie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: placek58 Re: Dobra Pożyczka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.09, 21:18 Jak to nic nie zrobimy ! Zlejemy ciepłym moczem ! Przestańcie się tak głupio kredytować , "za wszelką cenę! " Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga nie polecam - IP: *.chello.pl 25.05.09, 20:49 ja wpłaciłam 1000zł i grosza nie otrzymałam oszuści Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paolka Re: nie polecam - IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.05.09, 09:24 Ja również nie polecam.Wierzcie mi-nie ma banku który da wam pożyczkę na piękne oczy.Mąż ma firmę i nie znalazł nic.Choć przemierzyliśmy Rzeszów wzdłuż i wszerz-jest tylko PROFIREAL ale cały kredyt wychodzi dużo więcej a i tak potrzebne jest zaświadczenie o zarobkach.Nie próbujcie nawet bo stracicie kase. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Dobra Pożyczka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.09, 15:29 nie mozesz im zaufac to złodzieje ja wplacilam 7500 zl i nigdy nie dostane ani tej kasy ani kredytu takich jak ja jest tysiace ludzi jestem w trakcie rozmowy z prawnikiem podałam tez sprawe do prokuratury ale to i tak nis nie da nie daj sie wrobic i ostrzegaj innych Odpowiedz Link Zgłoś
remigiusz_net Re: Dobra Pożyczka 29.05.09, 17:25 Kolejny raz zadam to pytanie: dlaczego w (teoretycznie) państwie prawa, system argentyński jest zabroniony, a takie firmy wyrastają jak grzyby po deszczu, niszcząc często reputację uczciwym firmom zajmującym się pożyczkami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasil Re: Dobra Pożyczka IP: *.c196.msk.pl 24.06.09, 00:21 ja straciłam 4500 i do dzisiaj nie mam pożyczki:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marzena Re: Dobra Pożyczka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.09, 11:15 oszuści jedno krótkie słowo określa tych ludzi ja załtwiałam w oddziale w bydgoszczy wpłaciłam 3500 tyś miałam otrzymać umowe do dnia dzisiejszego jej niemam kobieta w oddziale przy ulicy Pod blankami w bydgoszczy mówiła całkowitą nie prawde po prostu oszukują i naciągają ludzi w trudnej sytuacji odradzam całkowicie taki proceder powinien być prawnie zakazany nie wiem jak ci ludzie mogą działąć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneta Re: Dobra Pożyczka IP: 80.48.25.* 03.09.09, 09:32 Witam My też zostaliśmy oszukani w tym samym oddziale w Bydgoszczy wpłaciliśmy 3250 i z chęciom przyłonczymy się do osób które złożyłyby pozew zbiorowy aby odzyskać wpłacone pieniądze.Szukamy osób które zostały oszukane z Bydgoszczy i Poznania. Proszę o kontakt janan5@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Dobra Pożyczka IP: *.c196.msk.pl 24.06.09, 00:10 absolutnie nic nie wpłacaj!!!!!!!!!!!!!!!!! i nie podpisuj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maria Re: Dobra Pożyczka IP: 85.128.78.* 24.06.09, 12:08 Witaj z daleka od tej 'Dobrej Firmy ' NACIĄGACZE -STRACIŁAM 2,500 ZL w ubiegłym roku miało być szybko i kolorowa mam kłopoty i zero kasy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olenka 2607 Re: Dobra Pożyczka IP: *.adsl.inetia.pl 25.06.09, 18:55 Dobra pożyczka to naciągacze !!!!!!!!!! sama utopiłam tam 2.250 zł i już ich nie odzyskam, nie polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: Dobra Pożyczka IP: 94.254.249.* 05.07.09, 21:20 Witam jestem z Kielc te skurczybyki oszukali mnie na 5000 zł ale ja nie jestem typem człowieka który da sie zrobić w BOLO,zrobie wszystko aby odzyskac swoje pieniadze, poprostu ta pani co mi oferowala tak piekna POŻYCZKE SAMA ODDA mi moje pieniądze ze swojej PENSYJKI.Ide jutro po pierwsza rate bo napewno nie zarabia tyle zeby mi oddac całosc.Jak jest wiecej poszkodowanych z KIELC i okolic prosze pisać na moja poczte modelmarcin@op.pl .Pozdrawiam wszystkich i nie martwcie sie te wasze zainwestowane PIENIĄDZE oddadza wam z PROCĘTEM tylko trzeba walczyć czasami innymi sposobami bo w naszym kraju prawo stoi po stronie PRZESTĘPCY OSZUSTA. NIE DAJCIE SIE NABRAĆ NA DOBRĄ POŻYCZKE BO TO BANDA ZŁODZIEI I OSZUSTÓW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pati77 Re: Dobra Pożyczka IP: *.icpnet.pl 16.07.09, 21:51 hej Marcin napisz czy odzyskałeś kasę od nich! od tej miłej pani!? ja o mało co sie wrobiłam w to gó... wczoraj w Poznaniu, ale jednak wolałam posprawdzać kilka rzeczy o nich no i po tym co sie dowiedziałam to im kasy nie wpłaciłam- chciałam 25000 zł więc miałam wpłacić 1250 zł! I pomimo tego że nie dałam sie w h*ja zrobić to jestem na nich nakręcona bo wkurza mnie że tylu ludzi oszukali! W Poznaniu biuro jest na Towarowej (przy dworcu PKS) a jedna z bab która tam sie siedzi na której "wymusiłam" dziś nazwisko nazywa się Magdalena Kończak! (chyba że mnie okłamała ze strachu! ale byłam bardzo grzeczna i dyplomatyczna - chciałam po prostu widzieć ich miny kiedy ich poinformowałam że kasy nie wpłacę bo ich sprawdziłam io okazało się, że są złodziejami! Teraz jeszcze przejdę sie jeszcze kilka razy tam i poczekam pod drzwiami na potencjalnych klientów żeby ich ostrzec! Życzę wszystkim cierpliwości i siły do walki z nimi - ludzie trzeba ostro - wpaść do tego biura zrzucić wszystko z biurka przestraszyć i wymusić SWOJE pieniądze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: Dobra Pożyczka IP: 94.254.218.* 10.08.09, 22:04 witam,byłem tam u tych ZŁODZIEJI po swoją kase dałem czas tej pani 2 tygodnie na to aby zorganizowała moje pieniądze przecierz to ona tak pięknie mowiła że kase bede mial za pare dni na kącie tylko żebym wpłacił,więc nie bylem taki szybki jak oni i dalem wiecej im czasu na to aby moje pieniadze zostaly mi zwrucone co do złotowki z odsetkami oczywiście.Po 2 tygodniach przekraczam prog tych JAWNYCH OSZUSTOW NA KTÓRE MAJĄ PRZYZWOLENIE NASZEGO PIĘKNEGO ŻĄDU I MOWIE ,DZIEŃ DOBRY PRZYSZEDŁEM ZGODNIE Z TERMINEM PO SWOJE WYŁUDZONE PRZEZ WAS PIENIADZE.Pani oniemiała jak mnie zobaczyła i po chwili wyciągneła spod biurka 1 rate mojej kasy.Nie dajcie sie nabierać tym kapitalistycznym naciągaczom WALCZCIE O SWOJE NAPEWNO WYGRACIE.POZDRAWIAM. Odpowiedz Link Zgłoś