Dodaj do ulubionych

Cetelem Bank, ktoś słyszał?

12.12.05, 23:24
Mają solidną ofertę kredytową. Czy to nie jakaś ściema
Obserwuj wątek
    • Gość: pan k. Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 00:23
      Owszem jest taki bank, ale radze uwazac i dobrze przeczytac uwarunki umowy!moze
      sie okazac ze kredyt bedzie wysoko oprocentowany
      • pep-per Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? 13.12.05, 17:44
        Coś słyszałem. Obsługują karty Carrefoura. I to wszystko co na ich temat wiem :)
        • Gość: jamin Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.ctlm.pl / 81.210.38.* 22.12.05, 09:22
          super bank, swietna oferta, kredyty niedrogie, bardzo mila obsluga - jednym
          slowem tylko brac kredyt...

P.S. tak, tak - pracuje dla nich i placa mi za to ale takie widocznie czasy ;)
          • Gość: Uwaga na Cetelem! Uwaga na Cetelem! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 21:41
            > super bank, swietna oferta, kredyty niedrogie

Poczytaj dokładnie tabelę opłat i prowizji kart.
            To chyba najdroższe kerty w Polsce.
            • Gość: Kuba Re: Uwaga na Cetelem! IP: 80.50.236.* 17.04.09, 18:11
              NIE POLECAM
            • Gość: Gosc Re: Uwaga na Cetelem! IP: *.tpnet.pl 17.12.09, 13:30
              Trzeba dokladnie sprawdzac co sie podpisuje,ale co najwazniejsze, a
              obsluga jak juz bedziesz klientem - chamstwo, prostactwo.
              ZDECYDOWANIE NIE POLECAM!
          • Gość: gosc Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.07, 13:29
            do Gość: jamin jezeli nie masz ochoty to sie nie wypowiadaj
          • Gość: anonim Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.08, 21:03
            Witam to nie żadna ściema posiadaja barzdo dobra oferte i tyle
          • kemis7 Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? 27.06.09, 09:46
            Witam CETELEM BANK TO OSZUST I ZLODZIEJ karte kredytowa mamy prawo oddac wciagu
            14 dni takie jest prawo ale nie wtym rzecz mam kredyt przy zaiwieraniu umowy
            powtazalem doslownie z 5 razy bez ubezpieczenia(ubezpieczenie w Polsce nie jest
            obowiazkowe) Tak prosze Pana za kazdym razem Pani odpowiadala, rata calkowicie
            miala wynosic 300zl. Po mniesiacu przyszedl blankiet 300zl + 30 ubezpieczeni +
            15 koszty administracyjne.
          • Gość: dario Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.warszawa.mm.pl 12.03.10, 11:35
            powiem tak, nigdy więcej z tym bankiem nie chcę mieć nic wspólnego
            brałem kredyt na sprzęt rtv i niestety to nie było 0%, nie sposób
            przeczytać na stanowisku w punkcie obsługi kilkustronicowej umowy :)
            przy ostatniej racie spóźniłem się kilka dni, dostałem pismo,
            zadzwoniłem do konsultanta, upewmił mnie że kwota ta nie zmini się
            przez kolejne dwa dni, więc szybko wysłałem perzez neta pieniądze (w
            trakcie rozmowy), następnego dnia dostałem esemesa że z kwotą wyższą
            o 20 zł i wpakowałem się w pułapkę rozmów tel. esemesów i monitów,
            każdy z nich to koszt 20 zł., jestem na etapie pisania skargi na ten
            bank
            moi znajomi przez taką sytuację (40 zł) zostali wprowadzeni do BIK i
            na pięć lat mają problemy a prowadzą firmę, nikt nie chciał im dać
            kredytu mieszkaniowego
            ODRADZAM!!!
          • Gość: ola Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.171.23.119.static.crowley.pl 06.02.11, 22:32
            Nigdy nie bieszcie żadnego kredytu ani karty.Ja w 2001 roku dostałam karte na 1000 zł. przeważnie robiłam nią zakupy i zawsze spłacałm służyła długo.Została całkowicie spłacona w 2006 r.Tydzien temu dzwoni firma win.że zalegam 560 zł.Pytam sie skąd to się wzięło po tylu latach.Pani grzecznie poinformowała mnie że trzeba to wyjaśnić.Ja w szoku jak można-mam ostatnie potwierdzenie o "całkowitej spłacie"muszę teraz to kserowac wysyłać do firmy win.i prostować.Przeczytajcie posty o tym banku jest ich dużo,dlatego ostrzegam a wola zależy od was samych.
        • jagula32 Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? 02.02.11, 22:09
          obecnie cetelem bank połączył się z sygma bankiem,tyle wiem aha i oprocentowanie dość wysokie.
      • Gość: ,,,,,,,,, Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.tktelekom.pl 19.10.06, 14:43
        kredyty nie sa wysoko oprocentowane, wszytko zalezy od tego jaki rodzaj splaty
        kredytu wybral dla ciebie pracownik.Jest zasada: nie ma odsetek jest tylko
        ubezpieczenie!Musiales trafic na niekompetentnego pracownnika
        • maxim100 To jeszcze lepiej 09.05.07, 17:57
          koszty co miesiąc te samne bez wcledu na to czy wcześniej spłacisz raty czy w
          terminie. w normalnym banku lepiej brac pożyczke a nie płacić jakieś
          ubezpieczenia

Gość portalu: ,,,,,,,,, napisał(a):

> kredyty nie sa wysoko oprocentowane, wszytko zalezy od tego jaki rodzaj
          splaty
          > kredytu wybral dla ciebie pracownik.Jest zasada: nie ma odsetek jest tylko
          > ubezpieczenie!Musiales trafic na niekompetentnego pracownnika
      • Gość: artur Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.cable.tmark.pl 03.04.07, 12:53
        wiesz co to ja predzej radze uwazac na lukas bank to sa szuje ulicowe
      • Gość: mm Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 04.06.08, 14:19
        Nie polecam-wzięłam kredyt na 1000zł,w marcu,do tej pory nie przysłali druków do
        spłaty,wpłaciłam już dwie raty,a oni ciągle dzwonią,że nie odnotowali takiej
        wpłaty,druków nie ma do tej pory,możliwość skontaktowania-żadna,są tylko 2
        numery telefonów na całą Polskę,tylko jedna siedziba,nie uzyskałam odpowiedzi na
        mail i dodzwonić się nie mogę już drugi tydzień-NIE POLECAM!!!
    • Gość: ktoś Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.06, 19:38
      Nie polecam, kiedyś kupiłam meble na raty i oni jeszcze jako nie Bank obsługiwali go. Zdzierstwo i oszustwo.
      Jak spłąciłam raty okazało się żedostałam jakąś karte za którą kazali mi płacić.
      Mimo że zrezygnowałam z usług przysyłaja mi jakięś głupie oferty.
      Wyraźnie im napisałam, że mają usunąc moje dane osobowe ze swojej bazy,nawet przysłali mi odpowiedź że wszystko o co proszę zostało zrobione. I co? Szajs jak dstawałam tak dostaje.
      • chris1970 Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? 23.04.07, 14:42
        Należy wziąć list od nich z informacją o usunięciu z bazy klientów i ulotkę
        zaadresowaną na Ciebie i odesłać to do urzędu odpowiedniego. O ile się nie
        mylę, możesz domagać się odszkodowania.
        • Gość: ja Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.as.kn.pl 09.01.08, 17:04
          Nie polecam. Obecnie sama wzielam na raty. Do splaty zosta.ła mi ostatnia rata której nie wpłciłam po 3 tyg od kiedy miały wpłynac pieniadze do nich przyszlo mi upomnienie ze odsetki wynosza 150 zł!!! Po prostu nie wiadomo co ropbic
          • krzysztofsf Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? 09.01.08, 22:28
            Gość portalu: ja napisał(a):

> Nie polecam. Obecnie sama wzielam na raty. Do splaty zosta.ła mi ostatnia rata
            > której nie wpłciłam po 3 tyg od kiedy miały wpłynac pieniadze do nich przyszlo
            > mi upomnienie ze odsetki wynosza 150 zł!!! Po prostu nie wiadomo co ropbic

No coz - tutaj to chyba stracilas raty 0% i pobrali cale nalezne odsetki?
            • Gość: Anillka Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.ds4.tuniv.szczecin.pl 17.01.08, 00:00
              pracuje dla nich... błagam, nie idź z tym do Asystenta Kredytowego bo my w sumie
              nic nie wiemy i się zdenerwujesz niepotrzebnie...a my po głowach oberwiemy;P
              • Gość: oszukany Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: 80.50.236.* 17.04.09, 18:28
                Tosię zwolni
                • Gość: Montero Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.dsl.bell.ca 02.05.09, 21:28
                  Tosia juz jest wolna!
            • Gość: ja Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.icpnet.pl 24.01.08, 18:46
              a więc twoja wina że wpłaciłeś za pózno i do kogo żal ? poczytaj umowę to
              bedziesz wiedział że to nie odestki karne ale koszty kredytu na jakie sam się
              zgodziłeś !!! koszty b yły zerowe pod warunkiem że kase za sprzęt wpłacisz w
              ciągu 6 mie. od podpisania umowy lub zapadnięcia pierwszej raty.. odsyłam do
              umowy poczytaj a pózniej pisz komen..
        • Gość: fdsfd Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.adsl.inetia.pl 05.08.08, 18:34
          chris1970 napisał:

> Należy wziąć list od nich z informacją o usunięciu z bazy klientów i ulotkę
          > zaadresowaną na Ciebie i odesłać to do urzędu odpowiedniego. O ile się nie
          > mylę, możesz domagać się odszkodowania.

jakiego odszkodowania na umowie jest jasno ze po podpisaniu maja prawo przez
          okres 5 lat przetwazac daneosobowe kredytobiorcy jesli nie zaznaczyl ze nie
          wyraza zgody.Podkreslam czytajcie umowy !!!!!!
          • Gość: gość Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: 195.117.255.* 11.06.10, 13:03
            zgodnie z ustawą Klient ma prawo odwołąc zgodę w tym czasie
        • Gość: oszukany Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: 80.50.236.* 17.04.09, 18:27
          może to jest metoda ja jaestem za kontrolą Bankową albo NIK
          • kemis7 Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? 27.06.09, 09:47
            Witam CETELEM BANK TO OSZUST I ZLODZIEJ karte kredytowa mamy prawo oddac wciagu
            14 dni takie jest prawo ale nie wtym rzecz mam kredyt przy zaiwieraniu umowy
            powtazalem doslownie z 5 razy bez ubezpieczenia(ubezpieczenie w Polsce nie jest
            obowiazkowe) Tak prosze Pana za kazdym razem Pani odpowiadala, rata calkowicie
            miala wynosic 300zl. Po mniesiacu przyszedl blankiet 300zl + 30 ubezpieczeni +
            15 koszty administracyjne.
      • Gość: xjk Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.adsl.inetia.pl 05.08.08, 18:32
        jesli podpisalas umowe to nie mozesz miec pretensji ze nie chca wykasowac twoich
        danych.i tu wychodzi wlasnie nie czytanie umow ktore sie podpisuje.W umowie jest
        jasno napisane ze kredytobiorca wyraza zgode na przetwazanie danych do 5 lat
        oczywiscie moze z tego zrezygnowac gdy zaznaczy na umowie ze nie wyraza na to
        zgody.Ludzie czytajcie co podpisujecie a pozniej miejcie pretensje do banku
    • katamara1 Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? 09.01.06, 18:16
      Z Cetelemu tylko korzystam przy zakupach ratalnych i nie mam z tą firmą
      problemu. Spłacam tylko kapitał i ubezpieczenie kredytu. (ubezpieczenie,czy
      odsetki-jak zwał tak zwał-ale to jest jedyna nadwyżka, którą płace). Muszę
      tylko upomnieć się o potwierdzenia całkowitych spłat ówczesnych kredytów,
      ponieważ nigdy nie wiadomo jakie zapisy mogą pojawić się w raportach BIK.
      • Gość: przemo Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 21:56
        2 razy skorzysalem juz z cetelemu przy zakupie aparatu i kompa na raty.nie bylo
        zadnych problemow.dostalem ich karte - aura sie nazywa, ale nigdy z nej nie
        skorzystalem i nic mnie ona nie kosztowala. ogolnie jestem zadowolony.
        • Gość: basia Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 22:40
          Pierwszy raz slyszę żeby karta AURA nic nie kosztowała.
          • jk Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? 18.09.06, 22:45
            Może pierwszy rok jest za darmo?
            • katamara1 Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? 22.09.06, 20:56
              Ja spłacam kredyt u nich drugi rok, za ewentualne wznowienie karty nie
              zostalam obciążona. Dostałam tylko informację o podwyższonym limicie na karcie.
              Ich zarobek musi być wliczony w ubezpieczenie, innych dodatkowych kosztów się
              nie doszukałam. Nie mam z tą firmą problemu, jednak jak spłacę całkowicie
              kredyt to będę się domagała zaświadczenia odnośnie całkowitej spłaty i
              zamknięcia dostępnego limitu na takowej karcie.
              • Gość: mw Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.chello.pl 27.09.07, 20:39
                Limit na karcie możesz zamknąć w każdej chwili przesyłając rezygnacje z karty -
                nie musi ona być spłacona całkowicie - po prostu jak zostanie karta zablokowana
                nie będzie można z niej korzystać a zadłużenie spłacisz w ratach
            • Gość: basia Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.06, 21:51
              Nie ma coś takiego że pierwszy rok za darmo,już po m-cu pobrali mi opłaty.A że
              droga to fakt.
              • Gość: konsulktant Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.teoc.pl 17.03.08, 21:51
                bowidac karta jest aktywna dla aktywnych kart zawsze jest oplata - nic za darmo
                używasz - płacisz. Gdy karta jest nieaktywna to rzeczywiście nie ma opłat...
                zazwyczaj przez 1 rok
                • krzysztofsf Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? 17.03.08, 22:58
                  Gość portalu: konsulktant napisał(a):

> bowidac karta jest aktywna dla aktywnych kart zawsze jest oplata - nic za darmo
                  > używasz - płacisz. Gdy karta jest nieaktywna to rzeczywiście nie ma opłat...
                  > zazwyczaj przez 1 rok

Czyli jesli ktos nie uaktywnil karty to moze byc zaskoczony oplata za 2-i rok jej istnienia, mimo, ze nie korzysta i nawet juz zapomnial, ze takie cos otrzymal? Oplata za samo wznowienie bez oplat za ubezpieczenia?
                  Samo nieaktywowanie nie wystarczy, nalezy bezwarunkowo wypowiedziec umowe o karte?

Bank powiadamia, ze naliczyl oplate za drugi rok, czy czeka, az kary i inne oplaty narosna tak, ze oplaca sie przekazac sprawe do windykacji?
                  • Gość: kot do krzysztofsf Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.icpnet.pl 19.03.08, 20:15
                    bank wysła upomnienia moity z info o zaległościach
                  • Gość: jhgcjk Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.adsl.inetia.pl 05.08.08, 18:42
                    krzysztofsf napisał:
                    > Czyli jesli ktos nie uaktywnil karty to moze byc zaskoczony oplata za 2-i rok j
                    > ej istnienia, mimo, ze nie korzysta i nawet juz zapomnial, ze takie cos otrzyma
                    > l? Oplata za samo wznowienie bez oplat za ubezpieczenia?
                    > Samo nieaktywowanie nie wystarczy, nalezy bezwarunkowo wypowiedziec umowe o kar
                    > te?
                    >
                    > Bank powiadamia, ze naliczyl oplate za drugi rok, czy czeka, az kary i inne opl
                    > aty narosna tak, ze oplaca sie przekazac sprawe do windykacji?

jesli otrzymales karte to najlepiej jak przyjdziesz do punktu lub zadzwonisz do
                    obslugi i powiesz ze nie chcesz karty i chcesz z niej zrezygnowac nawet gdy jej
                    nie aktywowales tak najlepiej bo wtedy wystawiane jest pisemko ze rezygnujesz z
                    transakcji promocyjnej i masz z bani
            • Gość: gosc Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.eranet.pl 11.02.09, 21:02
              kazdy klient po sklaceniu kredytu dostaje karte kredytowa jednak
              jest ona nieaktywna, jesli klient jej nieaktywuje to tak jakby ta
              akrta wogole nie istniala, i nic za to sie nie placi. Natomiast
              jesli uaktywni sie akrte (jedynie przez zadzwonienie na infolinnie
              pod numer widocnzy na akrcie) to wtedy z apierwszy rok placi sie 25
              zl a na kolejne dwa lata 30 zl...(karta jest wazna 3 lata).
        • Gość: maly Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: 82.146.225.* 22.07.08, 23:52

skoro karta ciebie nic nie kosztowala to sprawdz w BIK co tam
          wpisali o tobie i tej karcie!
    • gekko844 Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? 22.10.06, 14:59
      Odradzam. Jak podpisujesz umowę o kredyt to wciskają Ci kartę o której nawet nie
      wiesz i jest to w BIK-u. Bardzo nachalna i agresywna sprzedaż pożyczek i kart
      komu się tylko da plus słabo opłacani pracownicy:)
      • Gość: karola Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.06, 15:31
        dostałam kredyt 10000 a cetelem załatwiłam wszystko w 5 dni , sprawna obsługa,
        krdyt spłacam terminowo wiec nie mam zadnych problemów a co oprocentowania to
        jak porównywałam to tylko bank spółdzielczy miał taniej ale tam potrzeba było 2
        zytantów a tutaj załatwiłam wszystko telefonicznie
        pozdrawiam
        • Gość: ratynka Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: 80.50.70.* 26.10.06, 15:31
          swietny bank,mila atmosfera, sympatyczni ludzie..;D heh milo tak pracowac ;)
          • Gość: NINA Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: 85.198.213.* 30.10.06, 16:35
            No nie wiemcz taki mily bank,wysokie oprocentowanie a jeszcze sprawdzaja cie w BIK-u
            • Gość: fdsaf Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.adsl.inetia.pl 05.08.08, 18:49
              a to zle ze sprawdzaja wy ludzie juz nie wiecie co chcecie narzekacie na to ze
              asystent zadaje duzo pytan gdzie kredyt udzielany jest na dowod wolelibyscie
              zeby nie pytal i dawal na prawo i lewo kredyty nawet jesli zginie wam dowod i
              ktos sie podszyje pod was to tez pewnie byloby super.ale nie bo pracownik banku
              by od was oberwal dlaczego nie sprawdzil danych zastanowcie sie troche ludzie
              sami co chcecie
          • Gość: * Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.eranet.pl 25.04.07, 21:27
            miło, byle nie za długo...
      • delfinek_wannowy Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? 01.08.07, 17:01
        chciał bym tylko przypomnieć że takie banki jak cetelem sa potrzebne i wiele
        osób które nigdy i nigdzie by nie mieli możliwości kredytwych u nich mają. po
        za tym co do wysokich ubezpieczeń to niestety wszyscy by chcieli wszystko za
        darmo ale nikt nie bierze pod uwage tego że bardzo dużo osób nie spłaca
        kredytów i swoich zobowiązań. a ktoś kto pożycza kase bez dodatkowych
        zabezpieczeń musi sie jakos zabezpieczyć. a jeśli komus to nie odpowiada to
        przeciesz zawsze można wziąść kredyt niskooprocentowany pod zastaw hipoteki.
        tylko co sie stanie jak nie bedzie sie takiego kredytu spłacać ..... ups to
        chyba może byc dość bolesne doświadczenie.

pozdrawiam
      • Gość: Anillka Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.ds4.tuniv.szczecin.pl 17.01.08, 00:05
        ale jacy są sympatyczni;D ja nie wciskam rat na siłe, klienci sami do mnie
        przychodzą;P
      • Gość: gdsgtfr Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.adsl.inetia.pl 05.08.08, 18:45
        ^^^Bardzo nachalna i agresywna sprzedaż pożyczek i kart
        komu się tylko da plus słabo opłacani pracownicy:)^^^^^

heh pracownicy uwiezcie mi nic nie maja z tego ze ktos dostanie karte i nie maja
        zadnych prowizji od umow a wezcie co wy wogole piszecie
    • twoj_doradca_finansowy Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? 01.11.06, 18:14
      Blokują karty kredytowe bez poważnych przyczyn, bez powiadomienia klienta czy
      tym bardziej wcześniejszej próby kontaktu i wyjaśnienia sprawy - zdecydowanie
      nie polecam.
      • szyszeczka126 Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? 06.11.06, 15:00
        pracowałam tam jakis czas i moge troszke powiedziec na ten temat; jesli chodzi
        o karty to korzystanie w pierwszym roku jest płatne 15 zł a w dwóch kolejych po
        30 i to tylko wtedy kiedy sie aktywuje karte na infolinii; jedyny problem jaki
        wystepuje w tym banku to brak jakiejkolwiek organizacji - pracowników sie po
        prostu olewa i nie tratkuje serio;
      • mwirek Zapraszam po kredyt 09.11.06, 19:24
        Jest to bank który niedawno rozpoczął udzielanie kredytów gotówkowych
        (poprzednio jedynie na zakupy konkretnych przedmiotów w sklepach). Uważam, że w
        mojej ofercie jest to jeden z najlepszych banków. Najniższy udokumentowany
        dochód to już 400zł. Naprawdę mało formalności. Konieczne jest posiadanie przez
        klienta konta. Bo bank robi przelew pożyczki na konto. Osoby z negatywną
        historią w BIK (ale uregulowanym, lub regularnie spłacanym zadłużeniem) nie są
        automatycznie odrzucane tak jak w większości banków. Po kilku miesiącach jest
        oferowana karta kredytowa. Nie ma obowiązku przyjęcia tej karty. Jednak klient
        regularnie spłacający swoje zadłużenie jest dla banku i pośrednika osobą o
        którą trzeba dbać i zawsze pomagać rozwiązywać problemy finansowe. Decyzja o
        przyznaniu kredytu jest już w czasie nawet pół godziny. Po pozytywnej decyzji
        przelew na konto klienta następuje nawet w ciągu dwóch dni.
        Biuro mam w centrum Pruszkowa, pod Warszawą. Odpowiem na każdy kontakt mail.
        m-kredyt@telkab.pl lub adres na ninjeszym forum GW
        • Gość: kaska Re: Zapraszam po kredyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.06, 22:24
          Byc moze miła obsługa i przy niskim dochodzie przyznana pożyczka,ale blokowanie
          karty bez wytłumaczenia,wysokie opłaty,
          wybrala bym inny bank.
          • mwirek Re: Zapraszam po kredyt 10.11.06, 12:10
            To nigdy nie jest tak, że bez przyczyny bank blokuje kartę. Zwykle chodzi o
            opóźnienia w spłatach rat, lub obniżenie dochodu kredytobiorcy. Dlatego ja
            każdego proszę, wręcz błagam o terminowe spłacanie rat. Przecież są to
            pieniądze pożyczone, które i tak kiedyś trzeba oddać. I nie chodzi tu o bank,
            czy mnie jako posrednika. Ale jest to przede wszystkim dla dobra klienta. Chyba
            jeszcze mało osób zdaje sobie sprawę, że jeżeli opóźniają się ze spłatami wtedy
            żaden bank w przyszłości nie chce pożyczyć pieniędzy. Chyba że jest to bank
            udzielający ryzykowne, a zatem drogie kredyty na trudnych warunkach. A są różne
            sytuacje losowe, kiedy pieniądze akurat są potrzebne. Dlatego jeśli
            przewidujemy jakieś przejściowe trudności w spłatach lepiej przyjść do agenta,
            szczerze porozmawiać i poszukać rozwiązania. Nie wolno dopuścić do sytuacji
            kiedy jakaś rata będzie niezapłacona. Niestety dużo jest osób które z tego
            powodu (a nie wysokości zarobków) nie mają zdolności kredytowej.
            W sumie koszt normalnego kredytu w każdym banku jest podobny. Może jakiś kredyt
            być tańszy o kilka punktów procentowych, ale to z uwagi na zatrudnienie, rodzaj
            zakładu pracy, gdzie w rankingach jakie banki prowadzą jest mniejsze ryzyko
            takiego kredytu. Jeśli chodzi o Cetelem Bank, to jest to naprawdę bank dla
            którego najważniejszy jest klient. Pożyczka, to nie jest tylko forma zarobku
            dla banku, ale traktowana jest jako pomoc dla klienta w konkretnej sytuacji
            życiowej. Dlatego uważam, że jest to jeden z lepszych banków na naszym rynku.
            • Gość: max Re: Zapraszam po kredyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 14:56
              Witam,
              czy ten bank udziela kredytów konsolidacyjnych ? Na stronie internetowej nie
              znalazłem :(

Jeśli tak, to na jakich warunkach ? Czy można uzyskać taki kredyt, żeby spłacić
              zastaw urzędowy na hipotece /wtedy "czysta już" hipoteka byłaby zabezpieczeniem
              kredytu/

Pozdrawiam
        • kliczka55 Re: Zapraszam po kredyt 01.12.06, 09:52
          mam pytanie odnośnie omawianego banku. Moi rodzice kupili na raty pralkę za 1500
          zł. bank przysłal im umowe wraz z karta na 7.000,- w umowie na drugiej stronie
          jast klauzula o poddaniu sie egzekucji do kwoty 40.000,- czy to normalne ? przy
          takim zakupie ( rodzice sa emerytami i dostarczyli zaświadczenia . dla mnie cos
          tu nie gra.
          dodatkowo umowa sporzadzona jest na druku z internetu i podpisana tylko na
          jednej z 3 stron . to b. nieprofesjonalne . może się myle, ale chyba bede
          zmierzac w kierunku zwrotu pralki i zakupu w innym sklepie. prosze o radę.
          pozdrawiam
          • Gość: klient Re: BIK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.06, 23:12
            tak , wysylaja historie splat do biku - biura informacji kredytowej sa

jak sie splaca

WIEC JAK KTOS CHCE TAM TO MUSI WIEDZIEC ZE JEST MONITOROWANY
            • us2000 Re: BIK 21.12.06, 00:01
              kupując cokolwiek na rarty wciskają ci kartę, a właściwie limit kredytowy -
              karty nigdy nie dostałem. O tym, że mam taką "niby kartę" dowiedziałem się przy
              okazji starania się o kredyt mieszkaniowy, kiedy bank w którym staram się o
              kredyt sprawdził mnie w BIKu. Nie kryłem zdziwienia kiedy dowiedziałem się, ża
              mam kartę z limitem na 7.000,00 zł. A skąd ją mam? Jak brałem narty na raty to
              w umowie była też mowa o karcie, przyznaję, nie zwróciłem na to uwagi, ale
              robiąc zakupy chciałem skorzystać tylko z rat, gdybym chciał kartę poszedłbym
              do banku. Teraz o kredycie mogę zapomnieć, nie mam zdolności kredytowej a
              likwidacja karty potrwa około tygodnia, w mojej sprawie to zbyt długo. PROSZĘ
              UWAŻAĆ NA CETELEM BANK!! TO NIE BANK, TO HIENY!!
              • Gość: joanna.serafin1 Re: BIK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.07, 20:44
                Ja znalazłam się w identycznej sytuacji. Bardzo proszę o pomoc jak wyczyścić
                swoje konto w BIK-u? Co należy zrobić po kolei żeby zatrzeć ślady po sobie w tym
                banku?
                • Gość: ja' Re: BIK IP: *.icpnet.pl 15.11.07, 22:47
                  może powinna Pani zacząć spłacać na bieżąco ???????!!!!! to tak na sam dobry
                  początek, a pozniej juz czekać jak bank wyśle wszystkie info do biku..
      • Gość: gwiazdeczka Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.07, 20:18
        Dla Pana informacji karty sa blokowane jak umowa jest w windykacji czyli po 2
        miesiacach nie spłacania kredytu.Karty nie blokują Szanowny Panie bez
        powodu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: Bodzio Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.eranet.pl 10.12.07, 23:54
        9000 zł - 60 rat po 270 zł to jest 26,10% w skali roku. Sprawdziłem
        na kalkulatorze kredytowym. Szkoda ze nie ma wysokosci
        oprocentowania w ich reklamach. A ile procent dostaniesz jesli w
        Banku ulokujesz 9000 zł?
    • Gość: dana Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 01:52
      miałam raty i mam kartę i żałuję!! czytaj dokładnie wszystki zwłaszcza
      rzeczywista stopa.. i zrezygnuj z wszystkich ubespieczeń. Wsystkie info dają
      natychmiast do BIK..(spózniłam sie 10dni na urlopie) i mnie zapomnieli
      wykreślić chamstwo!!!
      • adam022 Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? 18.11.06, 14:43
        Tak, z tego co słyszałem - to AURA jest cholernie droga...Ubezpieczenie karty
        znajomy płaci misięcznie coś około 45 zł...Po co to ubezpiecznie? On prowadzi
        DG, nie jest na etacie - czy takie ubezpieczenie ma sens?
        Może ktoś coś wie?
        Ja sam naciąłem się na ubezpiecznie kredytu gotówkowego w innym banku - było
        korzystne TYLKO dla tych, co są na etacie...
        pozdr
        • Gość: Mona Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.waw.cdp.pl 04.12.06, 13:46
          moja mama ma kartę Optimum wydaną przez Cetelem, z tym że można nią płacić
          tylko w Tesco, Empiku czy Galerii Centrum. Tam oprocentowanie m-czne wynosi
          2,85%plus jakieś goesze za ubezpieczenie
    • Gość: siaks Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.06, 13:59
      Mam raty w Cetelemie i jestem bardzo zadowoloną klientką, nie ściemniają z niczym jak inne banki z którymi miałam do czynienia, kredyt szybki i bez zbędnych formalności. Polecam
      • Gość: siaks Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.06, 14:06
        a propo niby wciskania kart kredytowych przez Cetelem, nikt nikogo nie zmusza do aktywowania tej karty, bank daje wybór klientowi który sam zdecyduje czy bedzie korzystał z karty czy nie, jezeli ktoś jest pewny ze nie chce tej karty to bank nie robi żadnych problemów wystarczy podejść do najbliższego sklepu gdzie jest punkt kredytowy z cetelemu i zrezygnować z karty, czy to takie trudne???
        • us2000 Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? 06.01.07, 13:28
          ...pewnie, że to nie trudne, tyle że nigdy żadnej karty nie dostałem, przyznali
          mi poprostu limit i umoeścili informację w BIKu. Pewnie, że mogłem dokładnie
          przeczytać umowę, którą podpisałem, ale kupując narty na raty nie przyszło mi
          poprostu do głowy, że w "prezencie" wcisną mi między wiersze kartę kredytową.
          • Gość: siaks Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.07, 16:17
            moze i faktycznie nie dostałeś karty ale to juz wina poczty, skoro taki limit widnieje w biku. a propos informaci o karcie na umowie, niestety nie wszyscy pracownicy punktów kredytowych udzielją wyczerpujących informacji a wręcz pomijają pewne fakty ale to nie znaczy że bank Cetelem to Hieny tylko niektórzy pracownicy nie są kompetentni i napewno długo nie popracowali dla cetelemu...
            • Gość: siaks Re: Cetelem Bank, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.07, 11:21
              Ale doczepiliście się tego Cetelemu przecież to bank jak każdy inny i działa na tej samej podstawie prawnej co inne banki, to że Cetelem nie afiszuje się reklamami to nie znaczy że jest gorszy lu udziela gorszych kredytów. Co do pracowników POK to mam mieszane uczucia ale niestety w każdym zakładzie pracy są zatrudnieni lepsi i gorsi pracownicy.
              Biorąc kredyt trzeba liczyć się z tym że trzeba czasem oddać więcej więc o co tyle szumu ???
          • Gość: gwiazdeczka Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.07, 20:14
            Po pierwsze za nic do Biku Cetelem ludzi nie wciąga w biku mozna sie znalesc
            jak nietety nie płaci sie kredytu a z karty mógł pan nie korzystac i po prostu
            ja odesłac i tyle
        • Gość: cestera Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.07, 22:20
          A pewnie że nie zmusza, tylko wysyła kartę kilka dni po otrzymaniu kredytu lub
          zakupu na raty nie takie proste pójsc do najbliższego sklepu i
          zrezygnowac,pytań pojawi się dużo a dlaczego? a podpisywales itd.Podpisywałem
          ale umowe o kredyt lub zakup ratalny,w szybkim tępie "proszę podpisac tu,tu i
          tu. GOTOWE.Dla prostego człowieka wszystko co tyczy się banków jest trudne i
          nie wszystko się wie.Zresztą nie tylko cetelem to praktykuje.A rzetelne
          informacje jest ciężko uzyskać.
          • Gość: xx Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: 82.146.248.* 29.04.09, 16:44
            zgadzam się z przedmowcą są nachalni a o kulturze osobistej wiedzą
            tyle co wesz we włosach
            to zwykłe łobuzy
    • Gość: zadowolony Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.chello.pl 30.01.07, 20:11
      CETELEM? Weźcie pod uwagę moje doświadczenia. Wziąłem kredyt na zakup pralki i
      lodówki. okres 2 lata. Koszt łączny sprzętu 2675,80. I wiecie ile rata
      miesięczna? 182,40 zł. No to 182,40 zł x 24 miesiące = 4377. 4377 odjąć 2675,80
      = 1701,8. Stopa oprocentowania w skali roku - 64,20%. Czyli przez 2 lata płacę
      dodatkowo 1700 zł. Super. I co ? CETELEM to bardzo fajna instytucja. Bierzcie
      kredyty. Polecam serdecznie.
      • Gość: a.swistak Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.07, 20:29
        A do kogo ty masz pretensje. Chyba wiedziałeś co podpisujesz?
        I nikt na siłe cie nie zmuszał zeby wziąć kredyt.

Czemu nie poszedłeś do MediaMarktu czy Euro RTV AGD gdzie są raty z Lukasa 0%
        • Gość: zadowolony Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.chello.pl 31.01.07, 18:27
          Świstak! Nie bądź taki hej do przodu! Ciekawe czy Ty tak skrupulatnie czytasz
          umowy, cwaniaczku!
          • Gość: a.swistak Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.07, 19:07
            Zgadza sie na miejscu nie czytam umowy, zawsze sobie w domu dopiero czytam, tym
            bardziej, ze wiem, ze moge w ciagu 10 dni zrezygnowac.

Nigdy nie zrezygnaowalem, poniewaz zawsze przed zakupem czegos na raty
            interesuje mnie wysokosc rat i umiem sobie policzyc ile oddam. Poza tym na
            umowie zawsze sprawdzam : ilosc rat, wysokosc rat,caly koszt kredytu, RRSO.

Sa to tylko 4 punkty i niezajmuje to az duzo czasu na ich przeczyanie

• Gość: zadowolony Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.chello.pl 31.01.07, 22:52
              Masz niestety świstak rację. Dałem ciała. Ale to był mój ostatni taki wybryk.
              Wiem, że już dupy nie dam! Wziąłem pożyczkę w innym banku, aby spłacić CETELEM!
              Najważniejsze, iż chce zaprezentować innym moje zdarzenie. I zachęcić do brania
              kredytu, he he he. Naprawdę warto!
              • Gość: a.swistak Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.07, 23:07
                Wiesz, jak mi by była pilnie potrzebna pralka czy lodówka a nie miałbym kasy a
                dostałbym to na kredyt ratalny to tez bym wziął bez względu na koszty.

:P
                • Gość: Mysza Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.chello.pl 01.02.07, 15:33
                  Cetelem...hmmm
                  pracownicy nie przechodzą żadnego szkolenia...
                  kootdynatorzy zorientowani na odsiedzenie swoich godzin w biurze...od czasu do
                  czasu rozesla maila...
                  reszta wydziera sie na siebie za popełnione błędy,,,
                  kredyty-szkoda gadac...UWAZAJCIE
                  • Gość: aa Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: 213.199.253.* 05.02.07, 11:07
                    mnie zaciekawiła mozliwość kontaktu z bankiem, na oficjalnej stronie banku
                    podana jest skrytka pocztowa?! Czy to normalne, hehe Kijowska 1 to Urząd
                    Pocztowy....
                    • Gość: siaks Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.07, 11:24
                      Ale doczepiliście się tego Cetelemu przecież to bank jak każdy inny i działa na tej samej podstawie prawnej co inne banki, to że
                      Cetelem nie afiszuje się reklamami to nie znaczy że jest gorszy lu udziela gorszych kredytów. Co do pracowników POK to mam
                      mieszane uczucia ale niestety w każdym zakładzie pracy są zatrudnieni lepsi i gorsi pracownicy.
                      Biorąc kredyt trzeba liczyć się z tym że trzeba czasem oddać więcej więc o co tyle szumu ???
                      • Gość: Ewa Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: 62.87.223.* 23.03.07, 21:32
                        Cetelem to pulampa niepolecam tego banku.
                        • Gość: siaks Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.07, 11:17
                          ta twoja wypowiedz jest pusta, poprosze konkrety, dlaczego nie polecasz tego banku ???
                  • Gość: miła Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.icpnet.pl 07.02.07, 20:10
                    A skąd to wiesz ?????????
                    bo ja Wiem !!! że przechodzą...
                    • Gość: siaks Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.07, 10:11
                      no to wychodzi na to że zatrudniaja osoby które nawet po przeszkoleniu za wiele nie potrafią :)
                      • Gość: KTOŚ Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.icpnet.pl 12.04.07, 21:51
                        Z TYM SIE AKRUAT NIE ZAGADZAM
                  • Gość: mycha to od imieni Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 20:39
                    Coś mi sie wydaje że wiem w którym POK pracowałaś. Słyszałem też, że lubisz
                    kolegom z pracy za plecami dupe obrabiać?? Co do twojej wiedzy i checi do
                    samoszkolenia też dużo osób z którymi pracowałaś ma uwagi w tym ja. Jak wszyscy
                    pracownicy POK z cała pewnoscia uczysz sie. Na wykładach dostajesz wszystko
                    gotowe.Pozatym jezeli czegos nie wiesz to zawsze mozna zapytac. A swoja wygrana
                    w konkursie juz wydałas?? Tak na przyszłosc pamietaj że o byłych pracodawcach
                    zle sie nie mówi. Co do oferty kredytowej to jest jak jest. Nic za darmo nie ma.

Życze powodzenia mimowszystko.
                  • Gość: gwiazdeczka Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.07, 20:24
                    Chyba pomyliło ci sie z innym Bankiem pracownicy sa bardzo dobrze szkoleni i
                    nikt sie na siebie nie wydziera najpierw sie zastanów a po tem
                    pisz!!!!!!!!!!!!!!!!
                    • Gość: siaks Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.07, 11:16
                      a kto mówi o jakimś wydzieraniu się, zresztą pracownicy kredytowi cetelemu pracują w pojedynke. a umięjętności pracowników budzą wielkie wątpliwości, oczywiście nie dotyczy to wszystkich :)
                      • Gość: KTOŚ Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.icpnet.pl 12.04.07, 21:59
                        RACZEJ NIE ZNASZ STRUKTURY CETELEM BANKU, PISZĄC ZE pracownicy kredytowi
                        cetelemu pracuja w pojedynkę.....
                        napisz skąd otrzymałas takie informację... i dlaczego uważasz ze umięjętności
                        pracowników budzą wielkie wątpliwości ????
                        • Gość: siaks Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.07, 17:50
                          witam, pewnie gdyby nie moja dociekliwość, sama podpisując umowe kredytową nie wiedziała bym dokładnie co i jak. a dlaczego Cie tak interesuje skąd mam takie informacje ??? przecież widzxe ze w sklepach siedzi jeden pracownik na pk a nie np. dwóch. A może jesteś pracownikiem banku???
                          • Gość: KTOŚ Re: Cetelemk Bank, ktoś słyszał? IP: *.icpnet.pl 25.04.07, 22:54
                            a owszem jestem pozdawiam
                            • Gość: siaks Re: Cetelemk Bank, ktoś słyszał?DO KTOŚ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.07, 10:20
                              witam, więc jako pracownik banku musisz mówić dobrze o swym pracodawcy, ale ja też nie mam żadnych obiekcji wobec Cetelemu wręcz jestem zadowolona jako klient, lecz wątpie czy pracownicy takich punktów są zadowoleni z pracy dla Cetelemu bo dowiedziałam się ze płace to są bardzo bardzo marne to tez przekłada sie to na prace i zaangażowanie w promowanie kredytów !!!
                              pozdrawiam
                        • Gość: k Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.icpnet.pl 25.04.07, 22:58
                          powiedz mi czy wiediałaś ze kazdy z koordynatorów punktów kredytowych ma swojego
                          opiekuna ??? z handlówki, do tego grupe osób pracujaca w biuracg reginalnych ?
                        • Gość: kinga Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.07, 14:13
                          ja jestem zadowolona z karty(teraz juz hiper, bo wczesniej carrefour), poniewaz
                          moge nia spokojnie bukowac bilety lotnicze, a na tym mi teraz najbardziej
                          zalezy, zeby nikogo nie musiec prosic czy placic drozej w biurach podrozy.

napomkne jeszcze, ze narzeczony byl w BIK (kiedys wplaty nieregularne w innym
                          banku), ale dostal z cetelem, mimo ze sprawdzaja ( teraz oczywiscie wszystko na
                          biezaco splacane) :-) zeby, nie bylo zadnych poslizgow! pozdro i polecam!
                  • Gość: * Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.eranet.pl 25.04.07, 21:33
                    zgadzam sie z Myszą; atmosfera pracy siłą rzeczy przekłada się na obsługę
                    klientów...
                  • Gość: Szklanka Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.telpol.net.pl 09.06.07, 21:52
                    Ale bzdury piszesz.
                  • Gość: cetelem Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.07, 17:45
                    Mysza, słuchaj, no ja Ci powiem ze Twoj tekst to mnie rozwalił. A
                    czy Ty kiedyklolwiek wyrazłes swoje zainteresowanie szkoleniem albo
                    o takie poporsiłes.??? Czy kiedykolwiek przeczytałes przewodnik dla
                    Asystentów Kredytowych i przygotowałeś sobie listę pytan??
                    Powiem Ci że głąb kapuściany jestes
                    Pozdrawiam

Gość portalu: Mysza napisał(a):

> Cetelem...hmmm
                    > pracownicy nie przechodzą żadnego szkolenia...
                    > kootdynatorzy zorientowani na odsiedzenie swoich godzin w
                    biurze...od czasu do
                    > czasu rozesla maila...
                    > reszta wydziera sie na siebie za popełnione błędy,,,
                    > kredyty-szkoda gadac...UWAZAJCIE

• Gość: kolas Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.4web.pl 13.02.07, 22:09
          gdybyś nie wiedział a.świstak to w Euro RTV AGD też jest Cetelem wziąłem kredyt
          na telewizor i raty 0% tak jak napisałeś i nie ma tam Lukasa :) Co Ty na to?
          • Gość: a.swistak Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.07, 22:22
            Jakoś ja również brałem raty 0% w EuroRTVAGD i jakos dzwinym trafem mam umowe
            kredytową z LUKASEM wiec moze byłeś w jaims innym sklepie. I na 100% jest tam
            Lukas bo mam w nim raty na dowód.

W EuroRTVAGD jest również oprócz Lukasa, Cetelem i GEMoneyBank

:)
          • Gość: Meg Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.07, 00:14
            Popieram, ja brałam aparat w Euro AGD i też był Cetelem.
      • Gość: Ja widze to tak... Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 18:46
        Co do kosztów to trzeba pamietać iz kazdy sklep oferujacy kredyty sam decyduje
        jaka ma oferte tzn: Jezeli Pan Kowalski który ma sklep RTV/AGD chce dodatkowo
        zarabiac na kredycie to jasne jest ze ma drogi kredyt w ofercie i sam za
        sprzedanie takiego kredytu dostaje prowizje. Natomiast jezeli pan kowalski
        niechce zarabiac na kredytach które oferuje to w takim wypadku moze miec bardzo
        tani kredyt. Moze byc tez tak ze cały koszt kredytu to obowiazkowe
        ubezpieczenie. A moze byc jeszcze tak .. to mozna zaobserwowac w hipermarketach
        typu Carrefour gdzie działa CETELEM że kredyt dla klienta jest darmowy koszt
        kredytu zapewne niewielki ponosi sklep. Z tego co wiem Firma ubezpieczajaca to
        Kardif czy jakos tak... i obie te instytucje tj:Cetelem i Kardif sa w tejsamej
        grupie Kapitałowej wiec kosztem ubezpieczenia dziele sie. Karta .. hmmm no to
        tu moge tylko powiedziec ze to nie jest obowiazek klient podpisujac umowe
        kredytowa zgadza sie na otrzymanie karty a nie na kozystanie z niej. Moze
        tez ... tak mi sie wydaja przy podpisywaniu kredytu poprostu napisac ze niechce
        jej dostac i takie pismo zostawic z kopia umowy bankowi.W takim wypadku bank
        nie moze takiej decyzji odrzucic.
    • Gość: Adam Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.07, 23:42
      Witam,
      mój kolega został "zrobiony" przez Cetelem - wziął u nich kredyt ratalny na
      zakup sprzętu /10 rat z oprocentowaniem - za rok około 10%, więc dość
      korzystnie/ i przy podpisywaniu umowy zapytano go, czy chce KK - zaznaczył, ze
      tak. KK nie przyszła po miesiącu, ale...na koniec spłaty rat. przyszła pocztą,
      bez adnych warunków umowy,a do aktywacji podano numer BOK. Dzwonił do BOK by
      sie dowiedzieć cokolwiek - odesłano go na stronę banku w necie, a tam ogólne
      informacje, ale nic o opłatach i sposobie rozliczania karty /na Money są np.
      warunki podane szczegółowo/
      Karta jest oprocentowana około 3%, ale...miesięcznie! i - po roku spłaty kumpel
      ma nadal...cały limit karty do spłaty...bo wszystko poszło podobno na odsetki...

Dodam, że mają kosztowne ubezpieczenie i doliczają różne opłaty, NIE
      POLECAM !!!

• Gość: siaks Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.07, 10:23
        KK przychodzi z regulaminen i dokładna tabelą opłat, wiem bo dostałam juz dwie takie karty i zawsze do tych kart było dołączone regulamin itp. chyba że kolega ukrył fakt że dostał jakiś regulamin albo wyrzucił nie przejzywszy go dokładnie.
        a na stronie cetelemu jest wszystko o karcie
        www.karta-aura.pl/main/karta_aura_co_to_jest.php
        • Gość: Adam Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.07, 14:42
          Tak - bardzo ładnie wytłumaczone,"co to jest karta Aura" - mnie chodziło raczej
          o DOKŁADNE podanie - w przypadku symulacji kwoty raty - co składa się na kwotę
          raty miesięcznej / kapitał + odsetki + ew, ubezpieczenie + inne opłaty/, oraz -
          jak są rozliczane "spóżnione" wpłaty...Na MONEY było to dość czytelnie opisane

Na niektórych stronach banków takie symulacje są, ale jak ich brak - nikt się
          nie zorientuje, ze ta karta jest NAJDROŻSZA na rynku, prawda?
          • Gość: siaks Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.07, 15:08
            jak karta nie pasowała to trzeba było sie jej pozbyć a nie robić nią zakupy i założyć sobie karte w innym banku gdzie warunki są czytelne, proste no nie ???
          • Gość: siaks Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.07, 15:11
            a wogóle to w tej chwili bank cetelem nie wypuszcza już kart o takim wysokim oprocentowaniu miesięcznym, w tej chwili wymienia sie te stare karty aura na aura mc gdzie jest o połowe mniejsze oprocentowanie, wiem bo sama taką wymiane miałam
            • Gość: Adam Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.07, 15:20
              Czyli - mój kolega - znów ma w plecy...O ile wiem, nikt mu nie zaproponował
              wymiany karty na inną. Pozatym - on się o tą kartę nie starał - wciskają ją
              chyba przy każdym zakupie ratalnym, z "zerową" informacją o konsekwencjach...

I te "elastyczne" raty...ha,ha...Kolega chciał zrezygnować z tego
              ubezpieczenia, co do niczego mu niepotrzebne - i robią mu problemy...

Ja miałem kiedyś podobną sytuację /inny bank/ z ubezpieczeniem - zrezygnowałem,
              a niewykorzystaną kwotę przelali mi na poczet przyszłych rat.
              Moze to był normalny bank ???
              • Gość: :) Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.07, 20:28
                Co do ubezpieczenia to napewno nie jest ono obowiazkowe wyjatkiem jest
                sytułacja jezleli w danym kredycie jest to jedyny obowiazkowy koszt. Moze tak
                byc jezeli dany sklep sobie tego zyczy. W ten sposob sam poprostu dokłada mniej
                z własnej kieszeni do tego kredytu który ma w ofercie. w takim wypadku nie
                mozna z tego ubezpieczenia zrezygnowac jest tak przewaznie przy kredytach
                darmowych. Co do rezygnacji z ubezpieczenia w brew woli klienta istnieje taka
                mozliwośc ale klient ma na to 10 dni. Czyli okres w jakim ma ustawowe prawo do
                rezygnacji z kredytu. POPROSTU TRZEBA CZYTAC TO CO SIE PODPISUJE

"O ile wiem, nikt mu nie zaproponował
                > wymiany karty na inną. Pozatym - on się o tą kartę nie starał - wciskają ją
                > chyba przy każdym zakupie ratalnym, z "zerową" informacją o konsekwencjach"

- prawdopodobnie nikt mu nie zaproponował bo ma jakies zaległosci w
                płatnosciach za obecna kartę.Jest prawdopodobne ze wciskaja bo maja taka prace.
                ale nie musiał sie zgadzac. Jestem przekonany ze na jego umowie kredytowej jest
                informacja o kosztach karty... nawet jezeli nie dostał ich z umowa co jest
                własciwie niemozliwe.. karta jest na nich przyklejona to na umowie kredytowej
                jest informacja na temat kosztów zwiazanych z uzytkowaniem karty bo tak
                stanowi prawo konsumenckie.

Karta moze faktycznie nie jest najtańsza ale nie odbiega od standardowej oferty
                innych banków

Pracownik
                • Gość: CETELMEN Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.07, 21:30
                  Co do treści się zgadzam, ale z ortografią to jesteś na bakier:))
                  Ogólnie ludzie mają pretensje do innych, że nie przeczytali własnych umów.
                  Tym bardziej, że informacja o karcie to jest prawie połowa pierwszej!!! strony
                  umowy kredytowej, czyli nawet kolo na nią nie spojrzał. Pewnie jedyne pytanie
                  jakie zadał to takie gdzie ma się podpisać. A jest miejsce gdzie może wyraźnie
                  zaznaczyć, że karty w ogóle nie chce. To nie jest warunek uzyskania kredytu.
                  Poza tym, nawet jak kartę dostał to jeżeli jej nie chce to może z niej
                  zrezygnować. Nigdzie nie trzeba chodzić, wystarczy zadzwonić i tyle. Dopóki jej
                  nie aktywuje to nikt za nic go nie obciąży. A tu koleś dostał kartę, której nie
                  chciał, ale świadomie ją aktywował bo musiał w tym celu wykonać telefon. Nie
                  mógł się od razu dopytać jakie są koszty? Jakoś go to zbytnio nie interesowało,
                  aktywował, używał a później się dziwił, że to kosztuje.
                  • Gość: Adam Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.07, 23:19
                    Zapewne nie czytałeś dokładnie moich postów - wyrażnie napisałem, że kumpel
                    dzwonił przed aktywacją na infolinię w sprawie szczegółów dotyczących karty ,i
                    odesłano do na stronę banku - a tam niewiele jest szczegółów...np.:"co to jest
                    karta AURA...???" Tyle sam wiem, co to jest KK...

Zarzucasz innym, że nie czytają umów - a tymczasem sam wypowiadasz się na temat
                    postu, którego nie doczytałeś do końca.
                    • Gość: :) Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.07, 18:45
                      Czytałem bardzo dokładnie i stwierdzam, iż twój kolega nie czytał umowy
                      kredytowej, na której miał bardzo dokładnie rozpisane wszystkie koszty związane
                      z użytkowaniem karty. Faktycznie na stronie nie znalazłem, inf. o kosztach i
                      nie umiem na daną chwilę tego uzasadnić - ale tu odsyłam cię do posta "siaks”,
                      który jako posiadacz karty sam zaznaczył, że wszystko dostaje w comiesięcznych
                      zestawieniach. Info telefoniczne też może uzyskać podając nr karty i zdaje się
                      PESEL (tu nie jestem pewien, ale chyba te informacje powinny wystarczyć)

Pozdrawiam
                      • Gość: misiarysia Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.chello.pl 30.07.07, 00:00
                        Jednak nie czytasz uważnie. Siaks to kobieta...
                    • Gość: siaks Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.07, 17:39
                      witam, ja bym proponowała twojemu kumplowi aby przeszedł sie do najbliższego sklepu gdzie jest cetelem, i poprosił o regulamin dotyczący karty, napewno taki będą mieli ponieważ u nas na śląsku w kazdym sklepie obsługiwanym przez cetelem widziałam takie regulaminy no nawet takowy mam. :) pozdrawiam
                  • Gość: KTOŚ Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.icpnet.pl 12.04.07, 21:34
                    BRAWO !!!!
                    AG. WINDYAKCJI PRZERABIA TO KILKA RAZY DZIENNIE.
                    LUDZIE NIE CZYTAJA UMÓW. PODPISUJĄ, DOSTJA KARTE WYKORZYSTUJĄ WSZYSTKIE MOZLIWE
                    ŚRODKI A POZNIEJ... PO ZAPADNIĘCIU RATY I NIE DAJ BÓG WPADKI DO WINDYAKCJI
                    ZDZIWNIE ICH OGARNIA: RATA MIŁA BYC 30 ZŁ.. A JEST 300 ??? I O CO NAM CHODZI...
                    • Gość: Szklanka Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.telpol.net.pl 09.06.07, 21:41
                      A potem mają pretensje, że to wina banku, ze bank dał limit do wykorzystania.
                      Pieniądze z łatwościa wybieraja, ale jak przyjdzie czas na spłatę... to nagle
                      pojawiają sie różne wypadki, ktore im uniemozliwiają spłacanie.
                • Gość: KTOŚ Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.icpnet.pl 12.04.07, 21:36
                  NIKT NIE WCISKA NA SIŁE.. NIKT NIE PRZYSTAWIA BRONI DO GŁOWY.. DOSTAJESZ JESLI
                  SPŁACASZ KREDYT RATALNY... SAM PODEJMUJESZ DECYZJE CZY KARTE AKTYWOWAĆ CZY NIE...
            • Gość: KTOŚ Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.icpnet.pl 12.04.07, 21:50
              ZAGDZA SIE !!!
    • Gość: Krzysioo Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.07, 23:04
      Ja ostatnio wyrobilem sobie o nich opinie... wiekszych oszustów nie poznalem...
      A jak bylo? Ano rodzice kupili na raty betoniarke :D no i zaczeli splaca... po
      dwoch ratach splacili cała i mieli spokoj.... ale dwa miesiace temu przyszla do
      domu jaks karta... nie znam sie na tym tak jak i moi rodzice , ktorzy otwarli
      list, zobaczyli karte i schowali ... no ale co sie okazalo? przy zalatwianiu
      formalności przy swoim koncie okazalo sie ze sa zadluzeni na 7 tyś!!!!!! w
      cetelem... ano ta karta mimo ze nie byla aktywowana to niestety narobila
      mnostwo dziadostwa... oni nic nie podpisywali a jak sie okazalo, musieli
      napisacpodanie- rezygnacje... a dopiero po 14 tu dniach miala przyjsc odp czy
      sie oni zgadzają... koszmar... kobieta w banku powiedziala, ze to są oszusci,
      ze juz nieraz sie z tym spotkali i ze za to mozna ich do sadu podac... i robia
      ludzi w balona... straszne... nikomu nie radze wiazac sie z nomi w jakikolwek
      sposob... wykorzystuja ludzi!!!
      • Gość: siaks Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.07, 10:13
        teraz wszędzie gdzie tylko się nie weźnie kredyt, dostaje sie karte gratis z jakimś tam limitem do dyspozycji, oczywiście ten limit zawsze będzie widniał kiedy będzie się chciało wziąść poważniejszy kredyt, więc radze dobrze tym którzy mają jakieś karty z których nie będą korzystać aby je oddali w najbliższym sklepie gdzie znajduje się obsługa danego banku i karta wraz z limitem z głowy!!!
        ALE TO NIE JESTE POWÓD BY NAZYWAĆ BANKI OSZUSTAMI !!!
        • Gość: ania Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.multicon.pl 20.04.07, 18:26
          pracuje posrednio jako przedstawiciel rowniez polecajac uslugi banku cetelem i
          jak narazie umiem dobrze doradzic klientom i zaden z nich nie skarzył sie że
          bank go oszukał a jeżeli nie chcesz karty to nalezy tylko zlozyc podpis wczesniej
          • Gość: xara Re: Cetelem Bank, do ani IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.07, 19:59
            czy możesz odpowiedzieć mi na pytanie czy ten bank cetelem sprawdza bik i czy
            akceptowane są w związku z tym jakieś opóźnienia?
            • Gość: siaks Re: Cetelem Bank, odp do xary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.07, 09:43
              cetelem będąc bankiem i tak jak kazdy bank napewno sprawdza w bik, a opoznienia to juz indywidualna sprawa napewno idzie sie dogadać z bankiem ze spłaty dokonywane będą z paroma dniami opoznienia :)
              • Gość: NIEZADOWOLONY Re: Cetelem Bank, odp do xary IP: *.crowley.pl 25.04.07, 21:00
                Witam! Czytam wasze opinię i zgodzę się co do obsługi Banku. Zero przygotowania,
                zero znajomości prawa bankowego, Kodeksu handlowego, postępowania
                administracyjnego. Pozatym odwołania w tym banku trwają ponad 1,5 miesiąca - tak
                było w moim przypadku. Nie wiedziałem, że rezygnajca z dobrowolnego
                ubezpieczenia karty (z której i tak nie korzystam) jest u nich rozpatrywana jako
                reklamacja (cytat z maila).... "Zapis dotyczący rozpatrywania reklamacji
                znajdzie Pan w "Regulaminie udzielania przez Cetelem Bank S.A. przy współpracy z
                EURO-net Sp. z o.o. kredytów odnawialnych oraz wydawania i korzystania z kart
                kredytowych EURO MasterCard" §10 pkt. 3."
                Szczerze mówiąc powaliło mnie to na .... ziemię. Przecież rezygnuje z
                "dobrowolnego" ubezpieczenia karty, a nie reklamauje usługę (wg. słownika
                Reklamacja* – żądanie klienta kierowanym do sprzedawcy lub wykonawcy usługi,
                pozostającym w związku z niezadowalającą jakością towaru lub usługi- przede
                wszystkim żądanie wymiany, naprawy towaru lub poprawienia usługi, jak również
                żądanie zwrotu pieniędzy za towar lub usługę, bądź obniżenia ceny.

Sprawy reklamacji normowane są aktualnie przede wszystkim przez przepisy Kodeksu
                cywilnego oraz- w zakresie sprzedaży konsumenckiej- przez przepisy Ustawy z dnia
                27 lipca 2002 r. o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej oraz zmianie
                Kodeksu cywilnego (Dz. U. z 2002 r., Nr 141, poz. 1176).

Zgodnie właśnie z ww. ustawą, skoro się już się oni upierają na słowie
                "reklamacja", termin rozpatrywania reklamacji wynosi 14 dni

Z tego co mi się wydaje regulamin musi być zgodny z obowiązującymi w Polsce
                przepisami i normatywami prawnymi.
                Wydaję mi się, że w tym Banku pracują uczniowie dawnych ZSZ, bo z ich wypowiedzi
                tak wynika.
                Pozdrawiam i tak na marginesie wy podpisujecie umowy, więc to wy decydujecie się
                na współpracę lub katorgę (tak jak w moim przypadku z Cetelem).
                Szczerze mówiąc nie polecam zakupów na raty (wiadomo, że wciskają w nie
                "dobrowolne" ubezpieczenie, ani korzystania z kart tego banku (najdroższa karta
                kredytowa).
                • Gość: xxxxx Re: Cetelem Bank, odp do xary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.08, 16:50
                  Dziękuję za obrazę ma Pan/Pani rację Uczelnia wyższa typu Politechnika Śląska
                  (najlepsza Uczelnia techniczna w Polce), Uniwersytety i Akademie Ekonomiczne to
                  szkoła zawodowa gratulację inteligencji!!! to ciekawe co Pan/Pani skonczyła
                  Ochotniczą szkołę zawodową?

Pozdrawiam mgr inż. Pracownik Banku Cetelem
                  • krzysztofsf Re: Cetelem Bank, odp do xary 08.07.08, 17:15
                    Gość portalu: xxxxx napisał(a):

>
                    > Pozdrawiam mgr inż. Pracownik Banku Cetelem

Tak troche OT, ale gdzie ksztalca w zawodzie inzynier bankowosci i finansow, czy jak tam to brzmi?
                    Bo wyksztalceniem chwali sie, gdy jest ono zgodne z wykonywanym zawodem, a inaczej to raczej jest to zmarnowany czas posiwiecony rozwojowu ogolnemu, czy hobby, jesli wykonywana praca nie ma nic wspolnego z wyuczonym zawodem.
                    Chyba, ze jestes np. informatykiem, to inz. moze odpowiadac wykonywanej w zapleczu technicznym pracy.
            • Gość: KTOŚ Re: Cetelem Bank, do ani IP: *.icpnet.pl 25.04.07, 23:04
              Ja Ci powiem a wiec sprawdzaja bik jak kazdy bank ! a zaległości a jak Pani
              mysli ... to w końcu bank, wiec zaległosci nie powinno być...
              • Gość: inka Re: Cetelem Bank, do ani IP: *.users.altanet.pl 26.04.07, 06:34
                witam
                niedawno otrzymałam kredyt z cetelem bank. formalności trwały ok. 5 dni ale to
                tylko przez to że miałam w historii BIK windykację. dostarczyłam pismo o
                całkowitej spłacie i otrzymałam decyzję poozytywną. Nie jest więc tak że z
                automatu odrzucają.
                pozdrawiam
                • lompion1 Re: Cetelem Bank, do ani 30.04.07, 09:04
                  Radzę uważać na ten :bank:
                  - wziąlem telewizor na 10 rat w EUROAGD,bez żadnych odsetek.
                  Pani wcisneła mi obsługę kredytu w cetelemie ,a ja nieopatrznie ją podpisałem.
                  Przy okazji wepchnięto mi jakąś kartę z limitem na 7000 której nie chciałem,.
                  Odesłałem nieaktywowaną,przeciętą kartę do banku listem potwierdzonym,mija już
                  drugi tydzień a odzewu brak.
                  W ciagu 10 dni od zakupu miałem otrzymać książeczkę ratalna do spłat,oczywiście
                  jej nie ma do tej pory.Termin spłat rat mija 8 każdego miesiąca,dziś jest 30
                  ,przed nami święta 1,3 maja ,zaraz idę wysłać ka$$ę na pocztę bo zanim przyjdzie
                  ta za...na książeczka to trzeba będzie płacić karne odsetki.
                  Gdy zadzwoniłem do tego banku,oczywiście po wysłuchaniu melodyjek,i zapewnień ;W
                  CZYM MOżEMU PANU POMóC:powiedziano mi żebym się nie denerwował bo książeczka
                  przyjdzie po 20-tym.Na moje konkretne pytanie KIEDY bo21 i 29 to też po 20 a
                  różnica duża odpowiedzi nie było.No i najlepszy numer,który tak zwany bank
                  cetelem uskutecznia.Biorąc coś na 10 rat,bez prowizji ,odsetek ,ubezpieczeń i
                  żadnych opłat ukrytych (podobno)MUSISZ SPłACAć TE RATY 10 MIESIęCY,nie możesz
                  spłacić kredytu wcześniej...Spłacałem już raty w Kredyt Banku,Lukasie,nawet w
                  Zaglu się mi zdarzyło,ale w żADNYM Banku nikt nie robił problemu jeśli chciałem
                  oddać im bądz co bądz ich ka$$ę wczesniej...DLATEGO ZDECYDOWANIE odradzam ten
                  :bank:

-
                  • Gość: KTOŚ Re: Cetelem Bank, do ani IP: *.icpnet.pl 30.04.07, 18:47
                    bzdura,,, totalna, zwsze mozna predzej spłacic kredyt bez odetek w cetelem bank
                    też !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a przesłanie blenkietów nie jest obowiązkiem banków !
                    • lompion1 Re: Cetelem Bank, do ani 01.05.07, 15:08
                      do ktosia... Nie wiesz ,nie znasz sytuacji wieć nie zabieraj głosu.SOLIDNE banki
                      dbają o to żeby klient miał blankiety w odpowiednim czasie,bez względu czy jest
                      to prawny obowiązek czy też po prostu UCZCIWE podejście do klienta.Wciskanie
                      karty bez wczesniejszego pytania to też bzdura?,Bank miał czas wysłać do mnie
                      m/i instrukcję obsługi bankomatu,tudzież inne materiały zachwalające zalety
                      karty ,wydrukowane czytelnymi literami, które przyszły po kilku dniach od
                      zawarcia umowy..a nie mieli czasu wysła blankietów do opłat?regulamin i cennik
                      opłat jest nie do przeczytania bez okularów.....Może to jest zgodne z obecnie
                      panującym prawem ,ale NAPEWNO nie jest wporządu w stosunku do klientów.Kilka
                      banków już o tym wie że dobre podejscie do klienta po prostu się
                      opłaca.Niestety nie wszystkie jeszcze....
                  • wampir_wawelski jeszcze nie dostałem potwierdzenie spłaty kredytu 01.12.07, 11:06
                    czekam już miesiąc, aby mi szanowny bank przesłał potwierdzenie spłaty kredytu.
                    Rozmawiałem z obsługą telefoniczną równy miesiąc temu, korespondencja miała być
                    wysłana zaraz po zaksięgowaniu ostatniej raty. Ile mogę jeszcze czekać? czy
                    interweniować?
                    • Gość: ex pracownik Re: jeszcze nie dostałem potwierdzenie spłaty kre IP: *.chello.pl 16.01.10, 07:27
                      A był Pan w windykacji ?
            • Gość: ex pracownik... Re: Cetelem Bank, do ani IP: *.chello.pl 16.01.10, 07:26
              sprawdzać sprawdza... ale jak się jest w windykacji ...
      • Gość: KAtarzyna Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.07, 16:24
        co do betoniarki i karty: umowa na betoniarkę była zaarta w tzw. bi-
        kontakcie,czyli podpisując umowe na betoniarkę wyraźli Państwo zgode
        na kartę, która przy terminowej spłacie betoniarki została wysłana.
        Jeśli nie chcieli Państwo z niej skorzystać należało się zgłosić tel
        do Biura Obsługi Klienta i sie doinformowacv co zrobic z karta jeśli
        się nie chce z niej korzystać
        • Gość: TINA Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.chello.pl 19.04.08, 23:35
          JA ZGLOSILAM W BANKU TELEFONICZNIE ZE REZYGNUJE Z ICH KARTY ,
          NAPISALAM POLECONY LIST I CO?????DALEJ OTRZYMUJE JEKIES OPLATY(NIGDY
          KARTY NIE UZYLAM)A BANK JAKOS NIE KWAPI SIE POTWIERDZIC TEJ
          REZYGNACJI.
          • Gość: PJ Wcześniejsza spłata-możliwe? I jak drogie naprawde IP: *.adsl.inetia.pl 26.05.08, 15:43
            Ogólnie straszycie tu dożo na temat tego banku, właśnie mi przysłali papiery
            pocztą do podpisania na kredyt gotówkowy, czy ktoś z państwa spłacił tam kredyt
            np.wcześniej przed terminem, dzwoniłem ,mówili że nie ma problemu, że jak chcę
            spłacić całość to mogę zawsze bez dalszych odsetek,kosztów dodatkowych, tyle ile
            wziąłem minus to co już spłaciłem itp.Może ktoś zna to z praktyki? Jakie były
            problemy(jeśli Były)
      • Gość: :) Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.08, 20:06
        To nie jest tak .. gdy posiada si e karte kredytową, jaki bank by to
        nie był, w BIK widiejesz jako osoba posiadajaca zadłużenie ...
        podobnie jest chyba z limitami debetowymi. Jeżeli karta jest
        nieaktywna w BIK przy nr PESEL nie ma opini tylko zadłużenie.
        Zrezygnowac mozna zawsze pod warunkiem że karta nie jest zadłużona a
        nawet jeśli jest po spłaceniu mozna ja zamknąć. Z sądem to bym
        uważał bo podejrzewam ze twoi rodzice podpisując umowe kredytową
        podpisali też umowe o karte z której mogli na miejscu zrezygnować
        zaznaczająć to na umowie lub na innym dokumencie. Jeśli tego nie
        zrobili i bedziesz chciał szukac sprawiedliwości w sądzie to raczej
        tam jej nie znajdziesz bo bank taką sprawe wygra.
        Pozdrawiam,
      • Gość: Marcin Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.08, 15:38
        Zgadzam się w 100%, to są normalne praktyki tej bandy złodziei poszperajcie
        troche na necie to znajdziecie mnóstwo podobnych sytuacji...
      • Gość: itam Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.07.09, 06:50
        Witam

Zgadzam się złodzieje kto zgodził się aby w Polssce działał taki
        bank przecierz to woła o ... masakra po prostu.

• Gość: Michal Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.10, 16:52
        To są oszuści i złodzieje!! 2 miesiące temu wysłałem wypowiedzenie karty i do
        tej pory nie zostało to rozpatrzone.
    • Gość: max P Y T A N I E - do posiadaczy KK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.07, 12:10
      Jakie macie oprocentowanie na tych kartach? Roczne, miesięczne?

Bo słyszałem, ze nie są tanie :(
      • Gość: gość Cetelem- dzwonią do firmy? IP: *.spray.net.pl 16.05.07, 09:45
        Mam zamiar wziąć u nich kredyt a pracuję w firmie dwuosobowej tzn. ja i moja
        szefowa. Moja szefowa wyjeżdza teraz na dłuższy urlop i nie będzie komu
        otwierdzić mojego zatrudnienia gdyby dzwonili....
        Czy dzwonią żeby sprawdzić czy dana osoba pracuje czy sobie to darują?
        Nie wiem czy mam czekać na jej powrót z tym kredytem czy brac odrazu...
        • Gość: s Re: Cetelem- dzwonią do firmy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.07, 10:47
          czasem dzwonią gdy mają jakąś niepewność.
        • Gość: xman Re: Cetelem- dzwonią do firmy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.08, 19:33
          Jeśli szefowa wystawi Ci potwierdzenie zatrudnienia to pewnie nie
          beda dzwonic. Jesli bierzesz kredyt na dowód to pewnie beda. N dwoje
          babka wrózyła
      • Gość: siaks Re: P Y T A N I E - do posiadaczy KK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.07, 10:50
        ja mam oprocentowanie 1,83 % miesięcznie od kwoty zadłużenia a roczne na tej karcie jest 21,9 %
      • krzysztofsf Re: P Y T A N I E - do posiadaczy KK 09.06.07, 23:26
        Gość portalu: max napisał(a):

> Jakie macie oprocentowanie na tych kartach? Roczne, miesięczne?
        >
        > Bo słyszałem, ze nie są tanie :(

Na ich stronach brak tabeli oplat i prowizji.
        Jest info, ze jarty sa obowiazkowo ubezpieczone.

Ukrywanie tabeli swiadczy, ze sa jeszcze inne koszty, typu oplata za obsluge karty
        • Gość: daga Re: P Y T A N I E - do posiadaczy KK IP: *.toya.net.pl 18.06.07, 20:39
          czy ten bank sprawdza historie w bik-u
          • Gość: miś Re: P Y T A N I E - do posiadaczy KK IP: *.chello.pl 29.06.07, 18:14
            ku.. to nie to
            • Gość: miś Re: P Y T A N I E - do posiadaczy KK IP: *.chello.pl 29.06.07, 18:15
              nono cetelem do dupy
    • Gość: max Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 00:01
      To ciekawe...mój znajomy ma - 2.89% miesięcznie !

Czy to nie łamanie ustawy antylichwiarskiej??? Kartę dostał ponad rok temu -
      słyszałem, że od lutego 2006 oprocentowanie nie może być wyższe niż 23% max
      rocznie...
      • adaak Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? 25.05.07, 08:19
        cetelem ma drogie kredyty i karty kredytowe natomiast raty 0%
        • Gość: ula Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.aster.pl 09.06.07, 16:17
          do Maxa
          owszem, jest ustawa antylichwiarska, ale prawo nie działa wstecz, więc jesli
          zalożyłeś kartę przed wejściem tej ustawy w życie, to masz większy %.
          Ale masz prawo zadzwonić do banku i wymienić kartę na tę z niższym %.
          • Gość: Max Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.07, 23:12
            Ula napisałado Maxa
            owszem, jest ustawa antylichwiarska, ale prawo nie działa wstecz, więc jesli
            zalożyłeś kartę przed wejściem tej ustawy w życie, to masz większy %.
            Ale masz prawo zadzwonić do banku i wymienić kartę na tę z niższym %.

...............
            Dzięki za info - ale z tego, co wiem, wniosek o KK był sporządzony przy okazji
            jakiegoś kredytu, ale karta przyszła dopiero w kwietniu 2006 i dopiero potem
            została aktywowana - już po wejsciu ustawy /luty/, i w ponad rok - po
            sporządzeniu wniosku o jej wydanie.

W jaki sposób można w tej sytuacji "wymienić" taką kartę na taką z niższym
            oprocentowaniem ?
            pozdr
            • Gość: ula Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.aster.pl 12.06.07, 19:32
              zadzwoń do banku, nr bodajże 22 511 87 77 i powiedz, że chciałbyś mieć kartę z
              niższym %, pograj z nimi troche, jak konsultant bedzie cos marudził, to
              "postrasz" ich ze w takim razie zrezygnujesz z karty. "Na bank" Ci wymienią.
              Mnie się udało zrobić to właśnie w taki sposób.
              Pozdrawiam
              • Gość: daga Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.toya.net.pl 18.06.07, 20:42
                czy ten bank sprawdza w bik-u
                • Gość: miś Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.chello.pl 29.06.07, 18:16
                  pewnie cipo
                  • Gość: cetelem bank Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.07, 18:32
                    witam, no ja jako pracownik jestem zmuszony wyjasnic Wam wszystkie
                    koszty związane z użytkowaniem kartyt:
                    miesieczne oprocentowanie 1,83%
                    ubezepieczenie - doborowolne 0,45 lub 0,75 % mc
                    opłata za wyciag 2zł / mc
                    opłata za administrowanie limitem 3zł / mc
                    wydanie karty - 0zł
                    1 rok - 15zł
                    następne lata 30zł

Jest również okres kredytu darmowego na karcie. płatność kartą 21 np
                    stycznia, 20 luty karta zostanie rozliczona z terminem płatnosci na
                    8 marzec. wpłacisz wszystko na kartę do 8go i masz za free

zasadniczo to uwagi niektórych osób swiadczą o ich poziomie i min o
                    tym ze nie czytają dokładnie umowy i regulaminu. Przecież nikt
                    nikogo nie pogania...

Podziwiam odwagę pracowników, zwłaszcza A.K. smiało prezentujących
                    swoje zdanie. Ale jak robicie byki w umowach np xerujecie
                    zaswiadczenia o zarobkach choc wyraznie jest mowione ze wymagany
                    jest oryginał to już wielki problem jak ktoś wam zwróci uwagę
                    walicie focha choć sami niektórzy nie potrafią doczytać przewodników
                    w którym informacje są jasno i czytelnie zaprezentowane... ojej no
                    tak... a na szkoleniach ziewacie..... Studenci odporni na wiedze.
                    Nie do wszystkich kieruję te uwagi, ale należy to powiedzieć.. jest
                    grono osób ktore nie angazują sie w robote i z tego wynika problem.
                    To tyle. Nie żyjemy w komunie ... hasło " czy sie stoi czy sie lezy
                    1000zł sie nalezy"

Pozdrawiam!!!!!!
                    • Gość: asystent kredytow Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.07, 10:26
                      Witam wszystkich!
                      Wreszcie padły jakieś konkrety bo już słabo mi sie robiło od niektórych
                      postów:/ To co napisał "cetelem bank" to 100% prawdziwych informacji.
                      Chciałam jednak jeszcze dodać kilka informacji.
                      Po pierwsze gdy podpisujemy umowę kredytowa (jest to bi-umowa) to jednocześnie
                      zgadzamy się na przesłanie nam karty. Jednak dopóki nie aktywujemy jej to nie
                      ponosimy żadnych kosztów!!! Dopiero gdy zdecydujemy się na aktywacje to z
                      pierwszym wyciągiem przyjdzie nam opłata 15 złotych i 2 złote za wyciąg.
                      Po drugie jeśli dostaniemy kartę a nie jest ona nam potrzebna to zapraszam do
                      najbliższego POKu! Taką kartę należy anulować a nie wyrzucić do śmieci.
                      Dlaczego??? Ponieważ limit który otrzymaliście (mimo że karta jest nieaktywna)
                      będzie was w rejestrach obciążał tak jak normalny kredyt. Słyszałam o
                      przypadkach gdy klienci mieli potem problemy z uzyskaniem kredytu hipotecznego
                      więc najlepiej anulować kartę jeśli jej nie chcemy.
                      Jeśli zaś chodzi o normalne kredyty to wątpię żeby w innych bankach było taniej.
                      W punktach kredytowych, w zależności gdzie się one znajdują są różne oferty
                      kredytowe. Są sklepy gdzie mamy kredyty 0% na 10 i 20 rat. Dochodzi do tego
                      obowiązkowe ubezpieczenie (o.75%) ale to i tak jest bardzo tanio! Inne punkty
                      kredytowe mają np. kredyt
                      0%(plus ubezpieczenie-zazwyczaj 0.45) z odroczona płatnością 2 miesięcy. W
                      praktyce macie 3 miesiące na spłatę kredytu, jeśli jest on niewielki to warto
                      skorzystać właśnie z takiej oferty. Ponad to co pewien czas mamy promocje 0 % na
                      6 miesięcy (+ubezpieczenie).
                      Ja uważam że oferta tego banku jest korzystna. Trzeba tylko trafić na
                      kompetentnego pracownika POKu który doradzi która oferta będzie najlepsza.
                      Niestety w POKach pracują studenci,którzy często rezygnują z pracy, na ich
                      miejsce przychodzą nowi którzy uczą się wszystkiego od początku dlatego są słabo
                      zorientowani w ofercie i procedurach kredytowania. W ich imieniu proszę o trochę
                      wyrozumiałości!
                      Jeśli chodzi o uwagi odnośnie pracowników punktów kredytowych to nie wiem kim
                      jesteś żeby pisać "o studentach odpornych na wiedzę". Muszę się zgodzić że część
                      osób nie przykłada się do swojej pracy ale pracują tu także osoby które
                      sumiennie wykonują swoje obowiązki i ja właśnie za taką osobę się uważam. Jeśli
                      zaś chodzi o szkolenia to byłam na Warszawie na jednym i uważam że sporo sie
                      dzięki niemu nauczyłam (nie widziałam żeby ktoś tam ziewał:/). Jednak takie
                      szkolenia powinnym być organizowane częściej. Powinny ale nie są..... to
                      wszystko co mam na ten temat do powiedzenia

*Z poważaniem dla pana który w tak pogardliwy sposób wyraża się o
                      studentach-pracownikach punktów kredytowych
      • Gość: mw Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.chello.pl 22.09.07, 13:18
        Niech Twój znajomy zadzwoni na infolinię i dowie się na temat wymiany karty (są
        takie możliwości) jednak nie wszystkie karty CB może wymienić . Podpisując umowę
        kredytową niech wybierze opcje ubezpieczenia (albo zrezygnuje całkowicie). Na
        kartach CB w większości przypadków są 2 rodzaje ubezpieczenia.

pozdrawiam
        mw
    • Gość: kala Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: 89.17.224.* 11.09.07, 17:35
      niedawno wzięłam coś na raty przez ten bank i szczerze powiedziawszy miałam małe
      obawy gdyż nie znałam tegoż banku, ale okazało się ze nie taki diabeł straszny
      ponieważ przy towarze o wartości 2'400.oo, koszty dodatkowe wyszły na 10
      miesięcy - 160.00. Dlatego wydaje mi się że niema tragedii... bez obaw, raczej
      polecam
      pozdro...
      • Gość: mada Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.07, 21:43
        wiadomosci.onet.pl/1604735,11,item.html
    • Gość: Monika Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.range86-150.btcentralplus.com 15.09.07, 19:21
      ?????
    • Gość: gosia7418@wp.pl Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.tktelekom.pl 30.10.07, 10:31
      sa bankiem nie solidnym w sierpniu splacilam kredyt do dzis nie
      odali mi nadplaty odradzam kozystanie z jego uslug
      • dj_rose Re: Cetelem Bank, kredyt ? 08.11.07, 22:42
        Witam .. mam pytanko .. ja np wezme kredyt gotówkowy u nich to oni automatycznie przysyłaja tą kartę o ktorej tu tak wszyscy piszą ? jeśli tak to co trzeba zrobic zeby jej nie mieć ,,
        Pozdrawiam
        • Gość: mw Re: Rezygnacja z karty IP: *.chello.pl 09.11.07, 08:02
          Karta wysyłana jest po 6-12 miesiącach regularnych spłat danego kredytu (chyba,
          że zaciągnięty kredyt od razu udzielany jest na kartę). Jeśli przyjdzie taka
          karta a nie chcesz z niej korzystać, najlepiej przesłać przeciętą wzdłuż paska
          magnetycznego z pisemną rezygnacją z czytelnym podpisem. Jeśli prześle się samą
          kartę to wtedy ona zostaje zastrzeżona a nie definitywnie zablokowana.
          • dj_rose Re: Rezygnacja z karty 10.11.07, 10:35
            acha .. dzieki.. a w ogole ten bank ma jakies placówki ? bo na stronie jest tylko ze maja siedzibę gdzieś tam w warszawie i to ponoć jeszcze w budynku poczty polskiej ..
            • Gość: mw Re: Rezygnacja z karty IP: *.chello.pl 11.11.07, 18:32
              Bank ma siedzibę na ul Kijowskiej w Warszawie i tam są kierowane wszystkie
              reklamacje, rezygnacje z kart. Ma jeszcze swoje oddziały handlowe na terenie
              Polski, ale one nie zajmują się obsługą klienta
              • Gość: saw Re: Rezygnacja z karty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.07, 22:23
                Karta w cetelem bank...jest chyba największą naiwnoscią jakiej w zyciu dałam się
                poniesc.Który bank pobiera comiesięczną prowizję w wysokosci 100 zł miesięcznie
                i inne "wspaniałe dodatki",dzięki którym patrząc na comiesięczne zetswienie
                spłatymojego długu,zamiast oddychac z ulgą ze jest go coraz mniej,szlag mnie
                trafia ze płacąc te :setki" wydaje mi się ze mam go coraz więcej.
                • krzysztofsf Re: Rezygnacja z karty 14.11.07, 22:50
                  Gość portalu: saw napisał(a):

> Karta w cetelem bank...jest chyba największą naiwnoscią jakiej w zyciu dałam si
                  > ę
                  > poniesc.Który bank pobiera comiesięczną prowizję w wysokosci 100 zł miesięcznie
                  > i inne "wspaniałe dodatki",dzięki którym patrząc na comiesięczne zetswienie
                  > spłatymojego długu,zamiast oddychac z ulgą ze jest go coraz mniej,szlag mnie
                  > trafia ze płacąc te :setki" wydaje mi się ze mam go coraz więcej.

Ale to jak w tej reklamie "Napisali, ze okradaja.Napisali! I okradacie? Okradamy!"
                  Naturalnie juz po czasie, ale warto przed podpisaniem przejrzec wszystkie cenniki - wtedy musza wyszczegolnic ile i za co. A jesli ktos nie udostepnia takiej dokumentacji - lepiej zrezygnowac, niz ryzykowac.

Jest wszedzie pelno pulapek i pulapeczek - np. ostatnio w Carrfour podpytywalem na temat warunku wydania ich KK sieciowej wspolnej z Lukasem - mozna zrezygnowac z platnch ubezpieczen (wtedy karta jest bezplatna w obsludze) ale WYLACZNIE w chwili podpisnia umowy - pozniej juz nie ma takiej opcji.

A czy nie mozesz przeniesc zadluzenia z karty cetelem do innego banku na inna karte? popytaj. Wtedy splaca calosc za ciebie, a ty bedziesz juz im splacal na ich warunkach. Polbank ma dogodne raty w karcie, jesli zadluzenie chcesz dalej splacac ratalnie. Lub przeniesc gdzies jako kredyt ratalny?
                  • Gość: ja Re: Rezygnacja z karty IP: *.icpnet.pl 15.11.07, 22:44
                    co za bzdury.......... wszystkie info o karice w cetelem są dostepne w umowie
                    jaką sie podpisuje z bankiem... ale trzeba umieć ja czytać a nie podpisywac i
                    cieszyć się z tego że ma się kase i mozna troche pochulać...

a co wąznioejsze każda karta kredytowa jest identyczna nie zależnie od banku..
                    na początku całkowite zadłużenie zmniejsza sie z wolna, z czasem spłaty,. zmiena
                    się na kożyśc,,,,'
                    i tak, biorąc pod uwage że bedziemy spłacac reg,jej spłata powinna się zamknąc w
                    trakcie 2,5 roku niezaleznie od kwoty a np w polbanku od 3 do 5 lat !!!, jesli
                    masz szczeście...
                    • krzysztofsf Re: Rezygnacja z karty 15.11.07, 22:57

> co za bzdury.......... wszystkie info o karice w cetelem są dostepne w umowie
                      > jaką sie podpisuje z bankiem... ale trzeba umieć ja czytać a nie podpisywac i
                      > cieszyć się z tego że ma się kase i mozna troche pochulać...

Pokaz TOiP oraz koszty ubezpieczen, bo nie moge cos znalezc, zeby spokojnie przeanalizowac
                      www.cetelem.pl/main2/produkty.php
                      >
                      > a co wąznioejsze każda karta kredytowa jest identyczna nie zależnie od banku..
                      > na początku całkowite zadłużenie zmniejsza sie z wolna, z czasem spłaty,. zmien
                      > a
                      > się na kożyśc,,,,'
                      > i tak, biorąc pod uwage że bedziemy spłacac reg,jej spłata powinna się zamknąc
                      > w
                      > trakcie 2,5 roku niezaleznie od kwoty

Nie ma sprawy.
                      Ile mnie wyniesie splata zakupu na tysiacdwiescie zl splacana w 12-u ratach?
                      Ile place miesiecznie a ile rocznie lacznie zostawie pieniedzy w cetelem?

>a np w polbanku od 3 do 5 lat !!!, jesli
                      > masz szczeście...

Splacajac zakup karta rozlozony na maksymalnie 12 rat???

Mozesz mi to przyblizyc, bo nie nadazam?
                    • radcaprawny9999 Re: Rezygnacja z karty 17.11.07, 11:24
                      To jest czysta nieprawda. Z tej niejasnej umowy nie wynika, jakie naprawde
                      oplaty i obowiazki nakladane sa na kredytobiorce. Poza tym, nie tylko umowa jest
                      wazna, ale takze tzw. ogolne warunki umow, ktore powinny byc udostepnione
                      kredytobiorcy w chwili podpisywania umowy. Te ogolne warunki umow (zawierajace
                      pelne informacje na temat zasad udzielanego kredytu) wiaza na rowni z umowa,
                      tymczasem, ani na stronie interentowej, ani w miejscu podpisywania umowy sa one
                      niedostepne!!!
                • Gość: ja Re: Rezygnacja z karty IP: *.icpnet.pl 15.11.07, 22:49
                  polecam elementarz i nauke czytania,może jak sie nauczymy czytać to w przypadku
                  podpisnania kolejnej umowy będzimy wiedziec co za co i za ile,,,,???!!
                  • krzysztofsf Re: Rezygnacja z karty 15.11.07, 22:59

> polecam elementarz i nauke czytania,może jak sie nauczymy czytać to w przypadku
                    > podpisnania kolejnej umowy będzimy wiedziec co za co i za ile,,,,???!!

A ja dolaczam sie z rada, zeby nie korzystac z bankow, ktore nie publikuja na www danych swoich produktow.
                    • Gość: JA Re: Rezygnacja z karty IP: *.icpnet.pl 16.11.07, 21:52
                      A BYŁEŚ NA WWW I SPRADZIŁEŚ ?? TO MOŻE NIE UMIESZ ZNALEŚC INFORAMCJI >>>
                      PRZEWODNIK POTRZEBNY ???
                      • krzysztofsf Re: Rezygnacja z karty 16.11.07, 21:59
                        Gość portalu: JA napisał(a):

> A BYŁEŚ NA WWW I SPRADZIŁEŚ ?? TO MOŻE NIE UMIESZ ZNALEŚC INFORAMCJI >>
                        > >
                        > PRZEWODNIK POTRZEBNY ???

Bylem, sprawdzalem - nie ma TOiP ani kosztow ubezpieczen
                        Zadnych danych o KK - wyzej podalem link do ich strony - potrafisz to wygrzeb te dane i daj link.
                        • krzysztofsf Re: Rezygnacja z karty 16.11.07, 22:12
                          krzysztofsf napisał:

> Gość portalu: JA napisał(a):
                          >
                          > > A BYŁEŚ NA WWW I SPRADZIŁEŚ ?? TO MOŻE NIE UMIESZ ZNALEŚC INFORAMCJI >
                          > ;>
                          > > >
                          > > PRZEWODNIK POTRZEBNY ???
                          >
                          > Bylem, sprawdzalem - nie ma TOiP ani kosztow ubezpieczen
                          > Zadnych danych o KK - wyzej podalem link do ich strony - potrafisz to wygrzeb t
                          > e dane i daj link.
                          >

Wracam w niedziele :)
                          Mam nadzieje, ze wystarczy ci czasu na odnalezienie lub opublikowanie tych danych:))
    • radcaprawny9999 UWAGA na cetelem! 17.11.07, 11:02
      Moi Drodzy, jakiś czas temu postanowilam kupic meble i skorzystac z mozliwosci
      splaty w dziesieciu "nieoprocentowanych" ratach. Z racji wykonywanego zawodu
      przed podpisaniem postanowilam jednak dokladnie przeczytac umowe. Z prawnego
      punktu widzenia jest ona totalnie nieczytelna, nie wiadomo, jakie wynikaja z
      niej obowiazki dla kredytobiorcy (a to przeciez jest wazniejsze od tego, ile
      pieniedzy "dostaniemy"!), jakie sa rzeczywiste oplaty za karte (15 za wydanie? 5
      zlotych miesiecznie za prowadzenie rachunku i zestawienia operacji?? a po co w
      ogole potrzebna jest ta karta?), czy ubezpieczenie (dodatkowe minimum 166 zl)
      jest obowiazkowe itp. Poza tym - wbrew obowiazkowi wynikajacemu z kodeksu
      cywilnego - nie zostaly mi udostepnione tzw. ogolne warunki umow, ktore stanowia
      integralna czesc umowy i ktorych tresc rowniez wiaze osobe te umowe podpisujaca.
      Reasumujac, rzeczywisty koszt kredytu 0% jest w mojej ocenie znacznie wyzszy,
      niz - w moim przypadku - dodatkowe 300 zl!!! Odradzam podpisywanie tej umowy,
      gdyz rzeczywiscie jest bardzo prawdopodobne, ze potem bank cetelem bedzie mial
      roszczenia finansowe wykraczajace poza kwote udzielonego kredytu!
      • Gość: gosc Re: UWAGA na cetelem! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.07, 21:31
        Ja również zrezygnowalam po przeczytaniu umowy. Jest jeszcze jedna
        perełka :-) Otóż pierwszą ratę należy splacic juz w momencie
        uruchomienia kredytu! Jeśli dziś podpisujesz umowę a meble
        dostaniesz za 5 czy 6 tygodni, to (jak wynika z umowy) w momencie
        odebrania mebli juz bankowi nalezy się rata! Przy czym sklep dostaje
        kase jeszcze później. I jeszcze: w momencie podpisania umowy
        wplacasz 7 lub 15% (na 10 lub 20 rat) co w umowie określone jest
        wkladem wlasnym ale sklep oddaje to jako prowizję, a pełną kwotę
        dostaje w całości po 2 miesiącach! To naprawdę kuriozum. Robią w
        bambuko i klienta i sklep.
      • Gość: mika Re: UWAGA na cetelem! IP: *.szczecin.mm.pl 19.11.07, 16:01
        czy ta karta jest aż tak zła zakładając ją zrezygnowałam z
        ubezpieczenia
        • Gość: mw Re: UWAGA na cetelem! IP: *.chello.pl 19.11.07, 21:10
          Mika
          To zależy do czego wykorzystujesz tę kartę. Powiem tak, jeżeli wykorzystujesz
          kartę do wyciągania gotówki z bankomatu to w żaden sposób Ci się to nie opłaca -
          od każdej wypłaty gotówki z bankomatu pobierana jest jednorazowa prowizja
          przeważnie jest to 3% nie mniej niż 10 zł (no chyba, że jest akurat organizowana
          jakaś promocja). Najkorzystniej jest dokonywać zakupów i spłacać je w okresie
          bez odsetkowym (okres rozliczeniowy na kartach jest od 21 do 20 następnego
          miesiąca - więc najkorzystniej jest dokonywać zakupów tego 21) - wtedy jeżeli
          nie masz ubezpieczenia na karcie, za zakupy nie ponosisz żadnych dodatkowych
          kosztów.
          • Gość: mika Re: UWAGA na cetelem! IP: *.szczecin.mm.pl 19.11.07, 21:45
            zależy mi na zakupach branych na raty . Niewiem gdzie przyjmują
            jeszcze tą kartę.Na ich stronie nic nie piszą
            • krzysztofsf Re: UWAGA na cetelem! 19.11.07, 22:51
              Gość portalu: mika napisał(a):

> zależy mi na zakupach branych na raty . Niewiem gdzie przyjmują
              > jeszcze tą kartę.Na ich stronie nic nie piszą

ich karta ma obsluge i ubezpieczenia platne - comiesieczne.
              Zakupy na raty dotycza tego pierwszego zakupu, do ktorego dostajesz ich karte.

Jesli chcesz stala opcje zakupow na raty polecam Polbank
              (naprawde musze sie do nich zglosic po jakas prowizje za promocje :) )
          • Gość: mika Re: UWAGA na cetelem! IP: *.szczecin.mm.pl 19.11.07, 21:45
            zależy mi na zakupach branych na raty . Niewiem gdzie przyjmują
            jeszcze tą kartę.Na ich stronie nic nie piszą
            • Gość: klient cetelem SUPER karta Cetelem IP: 212.106.189.* 20.11.07, 14:17
              jestem zadowolonym klientem, mam super karte Cetelem "Hiper C" oto
              link dot. tej karty. Pozdrawiam
              www.bankier.pl/wiadomosc/Karta-kredytowa-hiper-C-nowosc-w-ofercie-Cetelem-Banku-1556184.html
              • krzysztofsf Re: SUPER karta Cetelem 20.11.07, 14:36
                Gość portalu: klient cetelem napisał(a):

> jestem zadowolonym klientem, mam super karte Cetelem "Hiper C" oto
                > link dot. tej karty. Pozdrawiam
                > www.bankier.pl/wiadomosc/Karta-kredytowa-hiper-C-nowosc-w-ofercie-Cetelem-Banku-1556184.html

Mozesz zeskanowac i wrzucic na jakas strone tajne materialy dotyczace TOiP i ubezpieczen?

"Produkt na razie jest dostępny dla dobrych klientów Cetelem Bank S.A. „ Karta hiper C ma zastąpić czarnego MasterCarda i jest prezentem dla naszych stałych, dobrych klientów."

i troche opinii (takze ponizej rozwinietego watku)

grupy-dyskusyjne.money.pl/odpowiedz;z;cetelem;na;reklamacje;,watek,493207.html
                • Gość: agims Re: SUPER karta Cetelem IP: *.adsl.inetia.pl 21.11.07, 00:15
                  Powiem tak, ten bank nie należy do najlepszych na rynku. W umowach faktycznie są
                  niejasności, pracownicy punktów często się zmieniają przez co ich wiedza nie
                  jest najgłębsza. Oprocentowanie też nie należy do najniższych a poza tym
                  asystenci są nakłaniani do wciskania kitu klientom i ubezpieczania kart. Radzę
                  się zastanowić przed wyrobieniem karty, a na pewno uważnie przeczytać umowę i
                  zwrócić uwagę na tzw. bi-kontrakt. Często klienci nie wiedzą o co chodzi i
                  mechanicznie podpisują umowę a później się dziwią dlaczego bank przysłał im
                  kartę mimo iż brali zwykły kredyt ratalny. Otóż wyjaśniam, podpisując
                  bi-kontrakt zgadzamy się też na kartę kredytową którą bank przysyła gdy klient
                  terminowo spłaca raty. Wtedy są dwie możliwości, możemy albo zrezygnować (w
                  ogóle jej nie aktywować), albo też korzystać z niej, ale wtedy należy bardzo
                  uważnie śledzić ofertę ponieważ ona zmienia się bardzo często i z reguły jest
                  inna dla różnych sklepów. Czytajmy co podpisujemy!!!
                  • Gość: Fido Re: SUPER karta Cetelem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.07, 01:22
                    wyjaśni ktoś jeszcze raz jak sprawnie zrezynować z tej karty? i czy jeśli mam
                    kredyt i spłacę go w całości w 3 racie coś jeszcz mi grozi?
                  • Gość: aga Re: SUPER karta Cetelem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.09, 12:06
                    nieaktywowanie nie rowna sie rezygnacji !!! w pierwszym roku karta
                    jest darmowa, nastepny rok juz platna. i nie jest wazneczy jest
                    aktywna czy nie, bo placi sie za wydanie karty, a nie wtedy kiedy ja
                    aktywujemy poza tym, jesli nie napiszemy pisma z rezygnacja z karty
                    i nie wyslemy go z przecieta karta, w biku bedziemy widoczni jako
                    posiadacze karty, co obniza nam
                    zdolnosc kredytowa.
                    juz w momencie wysłania karty wpisuja nas do biku.
                  • Gość: CzarnaMadonna Re: SUPER karta Cetelem IP: *.xdsl.centertel.pl 06.05.11, 22:10
                    Ten bank, to nic innego jak lichwiarstwo i to dość wysoko oprocentowane. Oszukują i naciągają na każdym kroku, trzymajcie się lepiej od niego z daleka, ostrzegam wszystkich!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: Damian Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.tktelekom.pl 22.11.07, 09:23
      Hejka, powie mi ktoś jako haczyk kryje się pod promocją tego banku:
      Oferują kredyt konsumpcyjny + karta Aura, wszystko ładnie i pięknie ale nowa
      promocja jest jakaś dziwna: jeśli wpłacisz całość zaciągniętego kredytu w jednej
      racie (po 14 dniach od umowy, najpóźniej do 3 miesięcy) bank odstępuje od
      odsetek, kosztów manipulacyjnych. Wychodzi na to żę dają ci kredyt za free na 3
      miesiące? po 3 miesiącach wpłacasz całość i po sprawie... zero dodatkowych
      opłat? a gdzie tu haczyk? gdzie dodatkowe koszty? bo zastanawiam się nad takim
      kredytem. Całość bez problemu uzbieram w terminie do 3 miesięcy i wpłace
      jednorazowo, więć na dobrą sprawęwygląda to obiecująco. Nie mam takiej umowy
      (nie znam dokładnych szczegółów), sprzedawca oferował mi coś takiego na zakup
      sprzętu AGD- zdrowy rozsądek zadziałał i kazał mi zbadać dokładnie sprawę ;)
      proszę o szersze informacje nt. owej promocji, haczyki? kluczki? możę już macie
      coś takiego? podzielcie się informacją do na dobrą sprawe oferta wygląda
      kusząco, ale...

pozdrawiam
      • krzysztofsf Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? 22.11.07, 09:39
        Gość portalu: Damian napisał(a):

> Hejka, powie mi ktoś jako haczyk kryje się pod promocją tego banku:
        > Oferują kredyt konsumpcyjny + karta Aura, wszystko ładnie i pięknie ale nowa
        > promocja jest jakaś dziwna: jeśli wpłacisz całość zaciągniętego kredytu w jedne
        > j
        > racie (po 14 dniach od umowy, najpóźniej do 3 miesięcy) bank odstępuje od
        > odsetek, kosztów manipulacyjnych. Wychodzi na to żę dają ci kredyt za free na 3
        > miesiące? po 3 miesiącach wpłacasz całość i po sprawie... zero dodatkowych
        > opłat? a gdzie tu haczyk? gdzie dodatkowe koszty? bo zastanawiam się nad takim
        > kredytem. Całość bez problemu uzbieram w terminie do 3 miesięcy i wpłace
        > jednorazowo, więć na dobrą sprawęwygląda to obiecująco. Nie mam takiej umowy
        > (nie znam dokładnych szczegółów), sprzedawca oferował mi coś takiego na zakup
        > sprzętu AGD- zdrowy rozsądek zadziałał i kazał mi zbadać dokładnie sprawę ;)
        > proszę o szersze informacje nt. owej promocji, haczyki? kluczki? możę już macie
        > coś takiego? podzielcie się informacją do na dobrą sprawe oferta wygląda
        > kusząco, ale...
        >
        > pozdrawiam

To juz bezpieczniej wyrobic normalna karte kredytowa z platnoscia po 116 dniach

www.kartykredytowe.pl/pl/promocje/wykaz/promo_intro
        haczyk - trzeba robic conajmniej 2 transakcje w miesiacu - inaczej dodatkowa oplata.
        jesli zakup do 3 tys, to wystarczy karta bursztynowaz za 25 zl rocznie

www.kartykredytowe.pl/pl/promocje/wykaz/promo_intro
        • Gość: Damian Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.tktelekom.pl 22.11.07, 10:04
          ale tu nie chodzi o karte tylko o kredyt... wg. promocji.
          Kartę dają "gratis" jeśli weżmiesz kredyt właśnie w tej promocji.
          Przypomne: promocja polega na zapłaceniu całości kwoty kredytu w jednej racie od
          14dni do 3 miesięcy od zawarcia umowy, wówczas bank odstepuje od kosztów.
          czyli w skrócie taki kredyt "0%" na 3 miesiące, jesli wpłacasz całość do tego
          terminu jednorazowo to nic nie płacisz, po tym terminie dostajesz 20 rat i
          spłacasz normalnie tj. z odsetkami itp.
          haczyki?
          • krzysztofsf Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? 22.11.07, 10:13

> ale tu nie chodzi o karte tylko o kredyt... wg. promocji.
            > Kartę dają "gratis" jeśli weżmiesz kredyt właśnie w tej promocji.
            > Przypomne: promocja polega na zapłaceniu całości kwoty kredytu w jednej racie o
            > d
            > 14dni do 3 miesięcy od zawarcia umowy, wówczas bank odstepuje od kosztów.
            > czyli w skrócie taki kredyt "0%" na 3 miesiące, jesli wpłacasz całość do tego
            > terminu jednorazowo to nic nie płacisz, po tym terminie dostajesz 20 rat i
            > spłacasz normalnie tj. z odsetkami itp.
            > haczyki?

A w karcie, do ktorej dalem ci link, robisz zakupy i splacasz je dopiero 116 dni po aktywacji karty - czyli 4 miesiace nieoprocentowanego kredytu na zakupy dokonane zaraz po otrzymaniu karty.
            Wspominales, ze chcesz splacic jednorazowo swoj zakup, dlatego podpowiedzialem to rozwiazanie.

Karty cetelem nie ciesza sie dobra opinia - zobacz TOiP karty ktorej ci oferuja, koszty comiesiecznych obowiazkowych ubezpieczen i innych comiesiecznych oplat za "obsluge" karty.
            Aura chyba nie ma do tego okresu bezodsetkowego - malo wiadomo konkretow, bo maja "tajne" dane i nie publikuja tego w internecie.
            • Gość: Damian Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.tktelekom.pl 22.11.07, 11:31
              ale ja nie chce tej karty, interesuje mnie tylko kredyt w podanej wyżej ofercie
              promocyjnej...
              już czytałem żeby uważać na umowie zaznaczyć że nie chcę karty i limitu, a jeśli
              kartę ci przyślą natychmiast odesłać i napisać wypowiedzenie ?(bo czytałem żę
              nawet jak nie chcesz to ją mogą wcisnąć nawet do 12 miesięcy) i trzeba zaraz
              odsyłać, tak?

OK. jeszcze raz dokładnie sprecyzuje o co mi chodzi. Zamierzam kupić sprzę AGD w
              sklepie, sprzedawca proponuje Cetelem i promocję (kredyt). Jeśli jednorazowo w
              terminie do 3 miesięcy wpłacę całość kwoty kredytu to bank odstąpi od odsetek,
              kosztów manipulacyjnych itp. (nie pamiętam dokładnie) czyli mam kredyt na 0%
              przez te 3 miesiące. Jeśli po 3 miesiącach nie wpłacę to zostają mi
              automatycznie przydzielone raty i jakiś tam %. Tylko że ja potrzebuje teraz
              pilnie gotówki a w terminie 3 miesięcy Spokojnie spełnie warunki "promocji" i
              zdołam spłacić kredyt jednorazowo w jednej racie (taki jest warunek).
              podsumowując: kupuje sprzęt, market (poprzez)"daje mi kredyt" ja do 3 miesięcy
              wpłacam całość sumy do banku i tyle. BEz rat bez opłat i prowizji.
              Pomijam że jeszcze mogą mi jakąś kartę kredytową wcisnąć Aura czy jakoś
              ;)zaznaczam że nie chce, albo zaraz odsyłam do nich (nie aktywuje) i po kłopocie?

pozdrawiam
              • krzysztofsf Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? 22.11.07, 11:50

> już czytałem żeby uważać na umowie zaznaczyć że nie chcę karty i limitu, a jeśl
                > i
                > kartę ci przyślą natychmiast odesłać i napisać wypowiedzenie ?(bo czytałem żę
                > nawet jak nie chcesz to ją mogą wcisnąć nawet do 12 miesięcy) i trzeba zaraz
                > odsyłać, tak?

odobno tak.

> OK. jeszcze raz dokładnie sprecyzuje o co mi chodzi. Zamierzam kupić sprzę AGD
                > w
                > sklepie, sprzedawca proponuje Cetelem i promocję (kredyt). Jeśli jednorazowo w
                > terminie do 3 miesięcy wpłacę całość kwoty kredytu to bank odstąpi od odsetek,
                > kosztów manipulacyjnych itp. (nie pamiętam dokładnie) czyli mam kredyt na 0%
                > przez te 3 miesiące. Jeśli po 3 miesiącach nie wpłacę to zostają mi
                > automatycznie przydzielone raty i jakiś tam %. Tylko że ja potrzebuje teraz
                > pilnie gotówki a w terminie 3 miesięcy Spokojnie spełnie warunki "promocji" i
                > zdołam spłacić kredyt jednorazowo w jednej racie (taki jest warunek).
                > podsumowując: kupuje sprzęt, market (poprzez)"daje mi kredyt" ja do 3 miesięcy
                > wpłacam całość sumy do banku i tyle. BEz rat bez opłat i prowizji.
                > Pomijam że jeszcze mogą mi jakąś kartę kredytową wcisnąć Aura czy jakoś
                > ;)zaznaczam że nie chce, albo zaraz odsyłam do nich (nie aktywuje) i po kłopoci
                > e?
                >

Musisz DOKLADNIE przeczytac WSZYSTKIE dokumenty zwiazane z kredytem.
                Jesli w umowie czy regulaminie jest odnosnik do dokumentu ktorego nie otrzymales, a masz potwierdzic "zapoznanie sie z nim" podpisem, lub chociazby jest powolanie sie na niego (" zgodnie z taryfa oplat i prowizji" itp.) - zazadaj go.
                Jesli wynika z nich powyzsze to podpisuj.
                Jak ognia unikaj ich karty kredytowej.

Niektorzy to lubia zycie z dreszczykiem emocji ;)
      • Gość: xxx Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.adsl.inetia.pl 22.11.07, 20:47
        Bank z reguły ustala termin, jeżeli w nim spłacisz jednorazowo kredyt odstępuje
        wtedy od odsetek. Jedynym kosztem jest ewentualne ubezpieczenie. Standardowo dla
        zwykłej karty jest 50 dni natomiast dla biznes 120 dni bez odsetek.
    • niechcekonta Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? 29.11.07, 11:44
      Ja słyszałem.Ponad rok temu ,bez zbędnych ceregieli,na telefoniczne oświadczenia
      otrzymałem kredyt 5700 zł na 15 mcy i 650 zł dodatkowych opłat, Spłaciwszy go
      znowu zapragnąłem nowej zabawki i znowu uderzyłem do Cetelem tym razem na kwotę
      2600zł .I tu szok dodatkowe opłaty - 675 zł ,kredyt wynosi ok. 47%, po spłacie
      skruszony wrócę chyba do PKO.
    • Gość: Okradziona Cetelem Bank, ktoś słyszał? Cetelem mnie okradło!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.07, 07:34
      Witam,

jeśli nie skorzystałeś jeszcze z ich oferty to przestrzegam Cie
      przed tym, ich kredyty są tak naprawde drogie, a poza tym to bank,
      który z uczciwością niestety się mija. Mnie okradli na 5000zł i
      niestety od dłużeszgo czasu nie mogę odzyskac moich pieniędzy.
      Zwalają to na jakies procedury, ale przy okazji rozmów
      telefonicznych z ich biurem obsługi klienta, widzę że ktos bardzo
      modyfikuje złożoną przeze mnie reklamację i za każdym razem jak
      dzwonię to okazuje się, że dopiero "wczoraj" ją zlożyła - kompletna
      kpina. Z nikim nie można się tam skontaktować i nikt na nic nie ma
      wpływu. Cetelem to najzwyklejsi złodzieje a do tego obsługa godna
      pożałowania i panienki z infolini rozłączają się gdy tylko zada się
      im niewygodne pytanie.
      ODRADZAM JAK NIE CHCESZ MIEĆ PROBLEMÓW I NIE CHCESZ ZOSTAĆ
      OKRADZIONYM.
      • Gość: ?? Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? Cetelem mnie okra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.07, 10:10
        Ale o co chodzi? Bo ta wypowiedz nic nie wnosi. Mnie okrada to
        państwo i co z tego ... Okradaja mnie wodoaciagi i elektrownie tak
        moga powiedzieć wszyscy ... okradli mnie na 1000000000 $ i tyle.
      • Gość: Oszukany Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? Cetelem mnie okra IP: *.starachowice.vectranet.pl 03.08.09, 18:52
        Ludzie! Nie zaciągajcie kredytów,pożyczek, nie kupujcie nic na raty przez Bank Cetelem. Najgorsi oszuści,złodzieje. Na reklamacje nikt nie raczy odpisać.Pracują tam ludzie niekompetentni,poprostu debile.
        ODRADZAM
    • Gość: bezalinek Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.crowley.pl 01.12.07, 11:00
      Nie słyszałem nic pozytywnego o tej instytucji... Z drugiej strony lepiej
      oszczędzać, niż brać kredyty. A jak oszczędzać to tylko w Toyota Bank - bodaj
      najlepsze warunki obecnie. A przy okazji można samochód wygrać ...
      • Gość: owad Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.stk.vectranet.pl 23.12.07, 22:43
        po przeczytaniu tych wszystkich opinii o tym banku ,powiem szczerze jestem trochę wystraszony ,ponieważ wziołem kredyt w tym banku tydzień temu podobno bez odsetek bez prowizji i ubezpieczeń tak przynajmniej pisze w umowie ,ale kartę kredytową chyba otrzymam ponieważ jest mowa o tym w umowie ,ale jak już ją otrzymam to chyba natychmiast udam się do POK-u i każę ją unieważnić ,przeciąć lub odesłać wszystko mi jedno ,po prostu nie chcę tego cholerstwa i tyle ,byle tylko problemów nie było ,

kurde teraz mam stresa ale cóż mam nadzieję że wszystko będzie ok

pozdrawiam .
      • Gość: ??? Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.icpnet.pl 24.01.08, 18:50
        Toyota Bank ??? a co to takiego ??? Nie słyszałem nic pozytywnego o tej
        instytucji..
    • Gość: Cetelem-Złodzieje Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.08, 09:26
      To nawet bankiem nazwać nie można, totalne olewanie klienta, jedną ratę każą
      sobie płacić po 3 razy. Zero kontaktu z klientem, nie odpisują na mejle, jak
      dzwonisz to i tak się niczego nie dowiesz. Pracownicy niekompetentni, mają
      totalny bałagan w papierach, a gdy się zorientują, że popełnili błąd to TY
      musisz im udowadniać tzn. dzwonić, faksować (oczywiście wszystko na własny
      koszt) a potem nawet przepraszam nie usłyszysz. uwierzcie mi SERDECZNIE ODRADZAM
      CETELEM.
      • Gość: Majka Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.merinet.pl 13.01.08, 12:58
        Dwa dni temu podpisałam umowę kredytową na zakup telewizora
        rozłożoną na 30 rat, ale po przeczytaniu Waszych komentarzy włos
        zjeżył mi się na głowie. Wcześniej nie wiedziałam, że taki bank w
        ogóle istnieje. Poinformowano mnie, że w ciągu 10 dni mogę odstąpić
        od umowy - zrezygnować i zapłacić za towar lub go oddać w sklepie.
        Jutro zamierzam anulować umowę w sklepie i wpłacić całą sumę. Czy
        ktoś miał już jakieś doświadczenia z taką sytuacją. Mieszkam w
        Warszawie, więc mogę się do banku udać osobiście.
      • Gość: xfs v Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.icpnet.pl 24.01.08, 18:47
        fujara !!!!!!! jesteś i tyle
    • Gość: rafal Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.centertel.pl 17.01.08, 17:21
      kretyn jestes to oszusci
    • Gość: klaudia Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.08, 19:16
      tak mam w nim kredyt wziety, nie to jest bardzo dobry bank
    • Gość: GL Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.stk.vectranet.pl 24.01.08, 19:57
      Złodzieje czystej wody...
      parę miesięcy po terminie ostatniej raty dostaję wezwanie do zapłaty z adnotacją
      "jeśli to państwa nie dotyczy, prosimy zignorować", za dwa tygodnie identyczny
      list. zacząłem sprawdzać - rzeczywiście 2 raty nie poszły w terminie. No to
      zapłaciłem. Przychodzi następne wezwanie, na kwotę "ni z gruszki ni z
      pietruszki". Zapłaciłem, pokalkulowałem, wyszło mi że dopłaciłem już do
      "nieoprocentowanego kredytu 10 rat" jakieś 150zł. A tu przychodzi następne pismo
      (teraz już dwa, bo przed chwilą przysłali następne!) i domagają się następnych
      254zł !!! czyli kredyt nieoprocentowany na 1900zł kosztuje mnie właśnie 400zł !!!

Złodzieje, złodzieje, złodzieje. Pomijam już oczywiście fakt, że EuroAGD
      reklamuje "10 rat bez odsetek" po czym w momencie składania podpisu sprzedawca z
      krzywym uśmieszkiem wskazuje palcem "ale proszę sie zapoznać z punktem takim a
      takim umowy - tu jest napisane, że odsetki nie będą naliczane jeśli kredyt
      zostanie spłacony w sześciu ratach"...

nigdy więcej cetelem.
      • Gość: kot Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.icpnet.pl 22.02.08, 20:32
        - rzeczywiście 2 raty nie poszły w terminie. No to
        zapłaciłem. Przychodzi następne wezwanie, na kwotę "

no własnie może bys poczytał umowę a może masz a tym jakiś problem
        6 mies. bez odsetek o ile spłacisz saldo poczatkowe więc np
        masz sprzęt za tyś zł dzieli na 6 mies. zaokro. do pełnej kwoty i wpłacasz a
        skoro kasa nie poszła w termninie to kasa wczesniej wpłacona rozksiegowuje się
        według normlanych rat mies z odsetkami ubesp itd.. i stad te pisma.. no ale
        jesli ktoś ani czytac ani liczyc nie potrafi... to przykre ale nawet w Polsce to
        sie zdarza
        • Gość: benek Re: Cetelem Bank, ktoś słyszał? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.09, 09:49
          Witam chciałem wziąć kredyt w innym banku, ale okazuje się, że mam w
          BIK przeterminowane zaległości powyżej 180 dni w kwocie 1 (jeden)zł.
          Wpisu dokonał Cetelem Bank w 2001 r. i nie raczył mnie poinformować
          za co i czy mam jakąś zaległość. Brałem jakąś rzecz na raty w Tesco
          i całkowicie spłaciłem, a tu po latach taka niespodzianka. Proszę o
          radę jak się tego bezczelnego i hamskiego wpisu pozbyć.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka