Dodaj do ulubionych

Co sie dzieje w CITI Gold

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 01:02
Mam konto w CITI
wciąż mam nowego opiekuna co którys popracuje to odchodzi Nie wiecie co sie
dzieje w CITI
Czy zmienić bank?
ale na jaki?
Czy wszędzie tak jest?
Obserwuj wątek
    • Gość: tom Re: Co sie dzieje w CITI Gold IP: *.crowley.pl 02.02.06, 08:31
      Witaj Jasio,
      podobno w CITI tak jest, opieka jest na średnim poziome wlasnie ze wzgledu na
      czeste rotacje, a kontakt z doradca to przeciez podstawa.
      Spróbuj w BRE
      • Gość: jasio Re: Co sie dzieje w CITI Gold IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 22:07
        Dzieki ale BRE to podobno bank dla firm a jaj jej nie mam
        • jk Re: Co sie dzieje w CITI Gold 02.02.06, 22:32
          BRE to czołówka private banking w Polsce, jeśli tylko jesteś dość bogaty, to
          startuj śmiało - nie zawiedziesz się

tylko pewnie z ulicy nie biorą
    • alfredo8 Re: Co sie dzieje w CITI Gold 02.02.06, 23:09
      wszyscy dobrzy uciekają do innych banków, tylko plany plany i plany które nie
      są do zrealizowania....
      • Gość: arek Re: Co sie dzieje w CITI Gold IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 23:55
        Ale co to znaczy? czy to dotyczy Citi czy BRE
        • Gość: Tomek Re: Co sie dzieje w CITI Gold IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 14:12
          Racja w CG jest dosc duza, ale nie z powodu klientow, tylko dlatego ze osoby
          nie realizuja planow sprzedazowych. Postawa ich szefow jest calkiem zrozumiala.
          Proponuje, Ci zmiane doradcy.
          Jesli stawiasz na kontakt z dobry kontatk z doradca to musimy sie spotkac i
          porozmawiac, np u mnie w oddziale w Al. Jerozolimskich.

Pozdrawiam

Tomek BH
          • Gość: jasio Re: Co sie dzieje w CITI Gold IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 14:25
            Ja jestem w Oddziale na Placu Piusudzkiego
            • Gość: Tomek Re: Co sie dzieje w CITI Gold IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 14:31
              Ok, rozumiem. Jesli chcesz to moge zadbac o przydzielenie Ci dobrego doradcy (z
              dlugim stazem). Powiedz jakie kryteria ma spełniac.

Tomek
              • Gość: jasio Re: Co sie dzieje w CITI Gold IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 16:22
                Dobrze doradzac i nie zmieniac pracy Moi dwaj doradcy awansowali po za CITY.
                Jeden z nich był bbb dobry.
                W moim poprzednim oddziale na Chałbińskiego doradcy zmieniali się co trzy
                miesiace
                • Gość: Tomek Re: Co sie dzieje w CITI Gold IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.06, 21:12
                  Jasiu, tak to juz jest ze ludzie zmieniaja prace na lepsza, jesli maja taka
                  mozliwosc:)
                  Popros w oddziale o przydzielenie dobrego doradcy lub zaczekaj ok 2 dni.
                  Ja jutro napisze maila do ludzi z Centrum Inwestycyjnego z zapytaniem ktory z
                  nich jest dobry i dam znac.
                  • Gość: jasio Re: Co sie dzieje w CITI Gold IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.06, 00:59
                    dzieki ale mnie wyglada na to ze CITI jest to kuznia "talentów" i nie dba o
                    pracowników
                    O ile wiem dzialaja Łowcy głów i tak jak mnie mówił kolega, że w Privet
                    Bankingu BRE nie osiagaja sukcesu tak w CITI tak
                    To moje pytanie czego nie "wywalili" ludzi z HR bo to jest ich polityka
                    Pamietam kiedys dyrektora CITI oddziału Chałbinskiego który był doradca
                    genialny ja bym mu nigdy nie pozwolił odeiść i co
                    Kiedys podobna była sytuacja z PKO BP ale jakos opanowali
                    Od ludzi trzeba wymagac i ludziom trzeba placic to jest najprostrza zasada ZZL
                    czyl Zarządznia Kapitałem Intelelktualnym Firmy
                    Uff
                    • Gość: Tomek Re: Co sie dzieje w CITI Gold IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.06, 15:28
                      zgodze sie z Toba- praca dla Citi jest dobra szkola zycia.
                      Sprzedac produkt klintowi zeby byl z niego zadowolony tez nie jest latwo
                      poniewaz naszy szefowie wymagaja nie tylko produktow ktore sa dobre dla klienta
                      ale tez tych ktore sa dobre dla banku... a to jest nie fair.
                      Powiem Ci tak, nasza pensja to x, ale misimy sie bardzo napracowac zeby
                      szefowie byli zadowoleni z wynikow a my z pensji czyli pensji x plus prowizji
                      od sprzedazy.
                      Reasumujac jesli dobry doradca ma mozliwosc zarobic wiecej a praowal podobnie
                      to zmienia prace i nie patrzy ze pracuje w globalnej instytucji z bardzo dobrym
                      zapleczem socjalnym.....

• Gość: jasio Re: Co sie dzieje w CITI Gold IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.06, 16:58
                        Nic dodac nic ujac
                        Ja sie nie dziwie ludziom którzy zmieniaja prace
                        Ja sie tylko dziwie takim szefom którzy na to pozwalaja ( czyli nie dbaja o
                        pracownika)
                        Uzywajać terminologiii BCG przeciez wlasnie tacy pracownicy to "Dojne krowy"
                        które zapewniaja dobre warunki
                        Pozdrawiam
                        • Gość: Tomek Re: Co sie dzieje w CITI Gold IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.06, 17:27
                          Taka jest polityka odnosnie wynagrodzenia CITiGROUP:(
                          Miejmy nadzije ze w przyszlosci sie to zmieni.
                          Aktualnie do myslenia naszym szefom powinien dac fakt ze dosc duza liczba osob,
                          robiacych dobre i bardzo dobre wyniki przeniosla sie ze swoim dyrektorem
                          regionalnym do nowego greckiego banku, ktory wchodzi na polski rynek juz w
                          lutym...
                          Pozyjemy, zobaczymy....
                          Konkurencja jest zdrowa, zobaczymy jak bedzie w tym wypadku...
                          • Gość: jasio Re: Co sie dzieje w CITI Gold IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.06, 17:35
                            Nie tylko pojedyncze osoby do Milenium Prestige lub do Banków niemieckich i
                            austryjackich ja jako klient tez sie pomalu przenosze
                            A tak sie pieknie zapowiadalo
                            Ty tez sie niedlugo przeniesiesz
                            Podobna sytuacja jak w Citi jest w Ernst-Young chociaz to nieci inna branza
                            chociaz robia audyt banku
                            • Gość: Tomek Re: Co sie dzieje w CITI Gold IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.06, 18:12
                              Kto wie, kto wie...
                              Ernst-Young w oststnim czasie robilo audyt w TVN, obie to znajome firmy dla
                              mnie...
                              Wielu swoim klientom odmowilem zmiany typu konta na Gold, poniewaz wiem jaka
                              tam obecnie jest obsluga, wymienione polowe pracownikow, swieze osoby dopiero
                              sie ucza i popelniaja przez to wiele bledow. Klient, ktory posiada znaczne
                              pieniadze na koncie wymaga wyjatkowej obslugi, zeby czul sie bezpiecznie i
                              pewnie.

• Gość: jasio Re: Co sie dzieje w CITI Gold IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.06, 19:33
                                Oj Tomek Ty to sie nie uchowasz w tym banku
                                ale masz racje mi naipierw imponowalo CITI GOLD potem Plac Marszalka - 4 piętro
                                a teraz pomalutku i do tylu
                                • Gość: Tomek Re: Co sie dzieje w CITI Gold IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.06, 19:53
                                  Zycie pokaze...
                                  Moje zdanie jest takie: jak ktos chce doradzac jak inwestowac lub oszczedzac
                                  pieniadze najpierw sam powinien sprobowac to robic, np. ja od dawna gram na
                                  gieldzie i inaczej prowadze z klientem rozmowe na temat inwestycji niz czysty
                                  teoretyk ktory produkty inwestycyjne zna ze szkolen....
                                  Klienci praktyczna wiedze i pasje zawsze zauwaza i poleca dobrego doradce
                                  znajomym....
                                  Ps. Czyli mam nie szukac doradcy dla Ciebie Jasiu??
                                  • Gość: Jasio Re: Co sie dzieje w CITI Gold IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.06, 20:04
                                    Jak Ci powiedzialem wycofuje sie powoli i tak mam lokaty które czekaja , lokaty
                                    antybelkowe tez czekaja wiec jak mi sie trafi dobry doradca to zostane a jak
                                    nie to w ciagu roku odejde Jak wiesz tu nie moze byc pospiechu bo tylko tracę
                                    Na razie wycofuje lokate ktora sie wtym miesiacu konczy
                                    Tak ze jak znajdziesz bede Ci wdzieczny
                                    jasio
                                    • Gość: Tomek Re: Co sie dzieje w CITI Gold IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.06, 20:18
                                      Ok, narazie jestem na urlopie do konca tygodnia.
                                      Pomysle i postaram sie cos poczynic w tym temacie.
                                      • Gość: Jasio Re: Co sie dzieje w CITI Gold IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.06, 20:30
                                        dzieki
                                        jasio211@gazeta.pl
                                        Pozdrawiam
                                        • maurika Re: Co sie dzieje w CITI Gold-Tomek?? 07.02.06, 23:35
                                          Witam,

z osłupienia wyrwało mnie pukanie do drzwi...nie wiem kim szanowny kolega Tomek
                                          jest ale w swej szklanej kuli widzę zrozpaczonego pracownika oddziału
                                          wielofunkcyjnego z "potencjałem". A że kolega z wielofunkcyjnego oddziału to o
                                          specyfice i zmianach w goldach pojęcie ma mgliste.
                                          Tomk, pls uważaj na wypowiadane opinie bez znajomości tematu...
                                          Mam nadzieję, że tęsknota za dyrektorem z greckiego banku przełoży się na Twoje
                                          życiowe decyzje...

pozdrawiam,

J.
                                          • Gość: Jasio Re: Co sie dzieje w CITI Gold-Droga Mauriko?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 07:38
                                            Ja nie wiem co sie dzieje w CITI GOLD wewnatrz, ale wiem co sie dzieje w tzw
                                            bezposredniej bliskosci. Tym bardziej ze tyle napisalem o sobie ze nie jestem
                                            dla pracownikow mojego odzialu anonimowy. Jest tez moj adres e-mailowy.
                                            Ja z mojego punktu widzenia obserwuje z niepokojem TRANSFORMACJE w banku
                                            i najlepiej bylo kiedys w normalnym oddziale jak sie mialo szczescie do fajnego
                                            doradce,
                                            Uwazam ze Tomek jest na pewno z "duzym potencjałem" i to co pisze ma rece i nogi
                                            Mauriko nie mozna traktowac ludzi z gory jak sie jest nawet malym menedzerem
                                            pozdrowienia moze teraz trafie do Ciebie bo ja nie mam opiekuna a jezeli mam
                                            przydzielonego to nie znam i nie zaakceptowałem a chyba osobe opiekuna trzeba
                                            zaakceptować - może sie myle?
                                            • maurika Re: Co sie dzieje w CITI Gold-Droga Mauriko?? 09.02.06, 07:27
                                              Witam,

zdecydowanie opiekunka konta trzeba zaakceptować a wcześniej bank powinien
                                              poinformowac o zmianie...

pozdrawiam,
                                            • Gość: Tomek Re: Co sie dzieje w CITI Gold-Droga Mauriko?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.06, 09:51
                                              No tak, droga MAURIKO, wiedzisz klienci musza udzielac Ci lekcje z dobrych
                                              manier....
                                              Ja mam tylko czterech klientow Citigold, 3 z nich narzeka na obsluge w swoim
                                              oddziale gold... wiec widocznie sa jakies powody.
                                              Jasio tez potwierdzil moje slowa...
                                              • maurika Re: Co sie dzieje w CITI Gold-Droga Mauriko?? 09.02.06, 19:09
                                                Drogi chłopcze z blue - Tomku;-)

nie występuję tu, w przeciwieństwie do Ciebie jako pracownik czy też PR-owiec
                                                bh. Nie rozmawiam tu z klientami bo nie jestem w pracy...o moje maniery
                                                zatroszczyli sie rodzice i bardzo im za to dziękuję.
                                                Jaką masz skalę porównawczą na bazie 3 klientów??? Jak chcesz wypowiadac się na
                                                temat CI, gdzie takich klientów jest troszkę więcej. Statystyka to świetna
                                                nauka ale materiał do badań masz marny;-)))
                                                pozdrawiam kolegę z ..no właśnie, gdzie pracujesz?

J.

• Gość: a Re: Co sie dzieje w CITI Gold-Droga Mauriko?? IP: *.2a.pl 11.02.06, 21:17
                                                  Kolega Tomek juz wcześniej napisał, gdzie pracuje. Ale zrobił to na tyle
                                                  sprytnie, ze podał tylko ulice, a tam przecież są dwa oddziały...
                                                  Mam prośbę do kolegi Tomka: zapoznaj sie z zasadami pracy w Citigroup i zanim
                                                  wypowiesz sie na forum ogólnopolskim, zastanów sie dwa razy. Jak możesz pisać w
                                                  ten sposób o pracownikach tej samej instytucji? Nie wpadłes na to, w jaki
                                                  sposób zostanie to odebrane przez aktualnych i potencjalnych kleintów???? To
                                                  ewidentne działanie na szkode firmy, a za takie rzeczy niejeden juz wyleciał.

Trochę refleksji życzę.

• Gość: Arek Re: Co sie dzieje w CITI Gold- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.06, 00:08
                                                    To masz racje ale wydaje mi sie ze jestes pracownikiem CITI i co jest znamienne
                                                    to niczemu nie zaprzeczyłeś o czym pisze Tomek
                                                    Tomek jest na pewno przyszłościowym odważnym pracownikiem oby takich było
                                                    więcej a wtedy nie tylko w City zaczeto dbac o klienta
                                                    Poki co to mamy najwyzsze w Europie prowizje które biorą banki
                                                    CITI ma najdrozsze w Europie kredyty ( opocentowanie)
                                                  • Gość: Tomek Re: Co sie dzieje w CITI Gold- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.06, 08:18
                                                    Witam wszystkich:)
                                                    Po krotkiej nieobecnosci wracamy do rozmowy na temat Ctii gold.
                                                    Droga Mauriko, jestem dumny ze nie pracuje w oddziale Gold, opinie moje
                                                    powyzej. Podtrzymuje to co powiedzialem!!!
                                                    A w przeciwienstwie do Ciebie, zadnych klientow nie nazywam "materialem do
                                                    badan"(wow)!!
                                                    Drogi "a", zasady sa zawsze naruszane, czasem sytuacja do tego zmusza, sam
                                                    powinienes o tym juz sie przekonac, chocby na szkoleniach...:( Jak zauwazyl
                                                    kolega Arek-nie zaprzeczyles, czyli rozumiem ze sie pod moim zdaniem
                                                    podpisujesz.
                                                    Ps. Oprocentowanie kredytow w Citi spada od 20 lutego, dzieki ustawie
                                                    antylichwiarskiej, i dobrze bo klienci kreca glowa na 25,95%....

Pozdrawiam wszystkich
                                                    Tomek

• Gość: b Re: Co sie dzieje w CITI Gold- IP: *.aster.pl 12.02.06, 13:37
                                                    Tomku,

chyba nie zrozumiałeś kwestii materiału do badań..może w szkole nie miałeś
                                                    statystyki, a swoje "porady" iwestycyjne i inne opierasz na fusach lub szklanej
                                                    kuli, ewentualnie gwiazdach...Twój wybór. Szkoda słów....
                                                    przyjacielska rada...pomyśł razy kilka zanim napiszesz jakąś bzdurę...
                                                    pozdrawiam,

B
                                                  • Gość: jasio Re: Co sie dzieje w CITI Gold- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.06, 13:57
                                                    Spokojnie W dyskusji jak sie nie ma argumentów używa sie pojęcia "bzdura" to
                                                    oznacza ze delikwent sie poddaje i nastenie napisze ze mial trudne dziecinstwo
                                                    i do szkoly pod górke
                                                    Tomek duze brawa za etyke
                                                    Na marginesie funkcjonuje pojecie "etyka biznesu" chociaz nie zawsze jest
                                                    zgodne z lojalnością wzgledem firmy
                                                  • Gość: A Re: Co sie dzieje w CITI Gold- IP: *.2a.pl 12.02.06, 19:10
                                                    W żaden sposób nie odniosłam sie do tego co pisał Tomek odnośnie CitiGold z tej
                                                    prostej przyczyny, że NIE WIEM co sie dzieje w CitiGold. A nawet gdyby takie
                                                    informacje byłby mi dostępne, to na pewno nie rozprawiałabym o tym na
                                                    ogólnopolskim forum. Zastanawia mnie jeszcze jedno: na jakiej podstawie
                                                    twierdzicie, że Tomek ma tak duży potencjał? Bo zaproponował pomoc człowiekowi,
                                                    który przedstawił sie na forum jako klient Gold? Moim zdaniem, jeśli byłby
                                                    dobrym pracownikiem, to zaproponowałby kontakt mailowy Jasiowi, bez
                                                    roztrząsania sytuacji w innych oddziałach jego chlebodawcy i oczerniania swoich
                                                    współpracowników. I wtedy Jasiu to byłaby etyka biznesu- zaproponowanie
                                                    kientowi najlepszego dla niego rozwiązania bez kalania własnego gniazda...
                                                  • Gość: jasio Re: Co sie dzieje w CITI Gold- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.06, 19:40
                                                    Panie A wydaje sie ze chcesz ukrecic sprawe w sposob następujący :jakis
                                                    niezadowolony klient zali sie
                                                    To nie jest temat dla dyskusji ogólnej
                                                    Ja widze to jako sprawe szersza -CITIGOLD to juz top klientów banku i nawet tam
                                                    ich olewaja to co sie dzieje w normalnych oddziałach.
                                                    Poblem jest o wiele szerszy Czyli jak wyglada polityka personalna ( za ktorą
                                                    prawdopodobnie odpowiadasz lub bierzesz w niej udzial) ze pracownicy odchodza
                                                    Czyli problem dotyczy nie tylko KLIENTOW ale PRACOWNIKOW
                                                    Zadowolony pracownik nie odchodzi a w Citi jak bylo na forum odchodza cale
                                                    zespoly z liderami i to nie tylko to Banku Greckiego ale moge Ci podac wiele
                                                    banków.
                                                    czyli cos jest złego może trzeba zmienic ludzi z pionu HR.
                                                    Podstawowa zasada zarządzania zasobami ludzkimi
                                                    Zadowolony pracownik to zadowolony klient jakie to proste
                                                    Ja jako klient zmienie bank
                                                    A w banku wszystko bedzie wszystko Ok bedziemy sie bawic a jak jakies
                                                    kompromitujace zdjecie sie ukaze to je usunimy, klienta e-mailowo zalatwimy
                                                    czyli Panie A tak ma wygladac etyka biznesu made in Citibank
                                                  • jadwiga_r Re: Co sie dzieje w CITI Gold-Droga Mauriko?? 12.02.06, 20:04
                                                    Gość portalu: a napisał(a):

> Kolega Tomek juz wcześniej napisał, gdzie pracuje. Ale zrobił to na tyle
                                                    > sprytnie, ze podał tylko ulice, a tam przecież są dwa oddziały...
                                                    > Mam prośbę do kolegi Tomka: zapoznaj sie z zasadami pracy w Citigroup i zanim
                                                    > wypowiesz sie na forum ogólnopolskim, zastanów sie dwa razy. Jak możesz pisać
                                                    w
                                                    >
                                                    > ten sposób o pracownikach tej samej instytucji? Nie wpadłes na to, w jaki
                                                    > sposób zostanie to odebrane przez aktualnych i potencjalnych kleintów???? To
                                                    > ewidentne działanie na szkode firmy, a za takie rzeczy niejeden juz wyleciał.
                                                    >
                                                    > Trochę refleksji życzę.
                                                    >
                                                    >
                                                    Nie wiem jakie są zasady Citigroup, ale wiem, że to Citigroup, a nie Tomek,
                                                    powinno się bardziej zastanowić nad masowym zjawiskiem "odchodzenia"
                                                    pracowników z ich struktur.

Straszysz go między wierszami, że może wylecieć?? Mobbing na odległość..??

Nie wiem w takim razie czy zgodzisz się ze mną, że to pracownik, DOBRY
                                                    PRACOWNIK jest teraz na wagę złota i firma powinna go "chołubić" (oczywiście
                                                    bez przesady:-) i nie dopuścić do tego by odszedł, a wraz z nim jego klienci i
                                                    profesjonalizm.

Mój opiekun odszedł 6-7 miesięcy temu. Nie widzieliśmy się często, bo konto -
                                                    ze względu na ówczesną pracę - miałam otwierane w innym mieście, ale
                                                    systematycznie do mnie dzwonił i informował o ofercie lub przyjeżdżał na
                                                    miejsce. Po nim przejął mnie również bardzo dobry pracownik, który niestety
                                                    także już oficjalnie się ze mną pożegnał.

I kiedy spytałam się czy p. X dostał lepszą ofertę pracy powiedział, że nie, że
                                                    będzie mniej zarabiał, ale za to psychicznie będzie mógł w końcu odpocząć, bo
                                                    choć wyniki miał zawsze bardzo dobre, dostawał dyplomy, jeździł na wycieczki
                                                    itp., to jeszcze nigdy w życiu nie czuł się tak kontrolowany i zastraszany.

Nie wiem jak dla Was, ale dla mnie to dużo mówi o kulturze firmy i jej
                                                    pracownikach i ich przełożonych.. Z drugiej strony jak czytam forum, to tak
                                                    jest niestety chyba we wszystkich bankach.

• Gość: Tomek Re: Co sie dzieje w CITI Gold-Droga Mauriko?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.06, 21:21
                                                    Dzieki wszystkim za mile slowa na moj temat:)
                                                    Moim zdaniem nie ma co juz komentowac wypowiedzi autorow "a" i "b", po co psuc
                                                    sobie i tak piekna niedziele!!
                                                    Ps. niech sobie mysla co chca, i zycze im powodzenia:))

Ps. w koncu dochodzimy do wg mnie najwazniejszych powodow przejsc dobrych
                                                    pracownikow do innych bankow-ogromny stres i srednie zarobki.
                                                    Jasiu, podpisuje sie pod Twoim zdaniem-zadowolony pracownik to zadowolony
                                                    klient!!

Milego wieczoru wszystkim
                                                  • Gość: Munio Re: Co sie dzieje w CITI Gold-Droga Mauriko?? IP: *.stegny.2a.pl 12.02.06, 23:48
                                                    Mam identyczne wrażenie z obsługi w CITI GOLD Senatorska również jestem bardzo
                                                    nie zadowolony.Instytucja opiekuna sprowadza się tylko do przedstawienia
                                                    obecnej oferty tylko wtedy kiegdy ja o nia zapytam. Powoli przenoszę się do
                                                    innych banków.Zdoradztwa nigdy nie skorzystałem bo co może doradzić dziewczyna
                                                    która najpierw pracuje jako sekretarka ,potem asystentka.Brak
                                                    Doświadzcenia.Czytać oferty potrafię.
                                                  • Gość: ewa Re: Co sie dzieje w CITI Gold-Droga Mauriko?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.06, 18:40
                                                    do glupiomądrego Munia
                                                    jakie to ma znaczenie czy dziewczyna pracowala na stanowisku sekretarki.
                                                    nauczyć można sie wszystkiego, jak jestes taki mądry to po co ci doradca/
                                                    Baranie jeden
                                                  • Gość: munio Re: Co sie dzieje w CITI Gold-Droga Mauriko?? IP: *.stegny.2a.pl 20.02.06, 23:12
                                                    Mądra Ewo?- i małpe można nauczyć.Jeśli doradztwo polega na przeczytaniu
                                                    przygotowanej przez inny dział oferty to jest w CITI ok.
                                                    To nie jest kwestia czy była sprzątaczką czy asystentką, ona ma doradzać.Musi
                                                    posiadać podstawową wiedzę i przy tym chociaż troszkę myśleć , ale nie tak
                                                    głupio jak ty kozo.
                                                  • Gość: Praedux Re: Co sie dzieje w CITI Gold-Droga Mauriko?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 06:43
                                                    Nie zupełnie sie zgadzam. Doradca Klienta musi być niezależny od banku aby
                                                    obiektywnie doradzić najlepszy produkt finansowy, rodzący najmniej ryzyka po
                                                    stronie Klienta. Doradca to człowiek wszechstronnie wykształcony, posiadający
                                                    ogromną wiedzę nie tylko z zakresu finansów, ale również i prawa cywilnego i
                                                    podatkowego i ubezpieczeniowego i rodzinnego. Rozliczany jest przez Klienta z
                                                    każdego niezarobionego dla niego przysłowiowego centa. Mam nadzieję, że po
                                                    wejściu w życie odpowiednich ustaw bardzo szczegółowo regulujacych zawód
                                                    doradcy, znikną z mediów i ulic reklamy "niezależny doradca". Stanowisko pracy
                                                    w banku czy w organizowanych przez nich instytucjach pośredniczących w
                                                    sprzedaży produktów bankowych, będzie się nazywało np. urzędnik. Tak jest na
                                                    całym świecie. Tylko u nas szerzy się grafomania finansowa i co ciekawe ci
                                                    wszyscy "niezaleźni doradcy" nieżle na naszej naiwności, niewiedzy,
                                                    nieświadomości zarobili. A swoją drogą już chyba dotarło do ich właścicieli, że
                                                    hossa się kończy - do klientów docierają coraz częściej informacje o
                                                    powiązaniach z bankami "niezależnych doradców" o braku odpowiedniego
                                                    przygotowania zawodowego - dlatego otwierają teraz własny bank. Polecam artykuł
                                                    w ostatnim Newsweeku.
                                                  • Gość: zenonek Re: Co sie dzieje w CITI Gold-Droga Mauriko?? IP: *.bph.pl 02.08.06, 16:36
                                                    Tak w jednym zdaniu - to co się dzieje w Citi to jest dramat!!! Wszyscy mówiący
                                                    o samych wadach Citigroup mają rację. Odszedłem z Citi w zeszłym roku. Na
                                                    szczęście przy okazji awansując. W życiu bym nie wrócił do Citi!!! W HANDLOWYM
                                                    BYŁO INACZEJ!! z łezką się wspomina stary dobry Handlowy
                                                  • Gość: A Re: Co sie dzieje w CITI Gold-Droga Mauriko?? IP: *.2a.pl 15.02.06, 13:17
                                                    Widzę, że moje słowa wywołały oburzenie i Jasia i Jadwigi, a zupełnie
                                                    niesłusznie. Jadwigo, nie strasze Tomka zwolnieniem, nie był moim zamiarem
                                                    również mobbing, bo nie mam takich możliwości ani chęci. Mam tylko pytanie do
                                                    was obojga: Czy jako pracodawcy zatrudnialibyście człowieka, który na prawo i
                                                    lewo opowiadałby jak to źle dzieje sie w jednostce obsługującej waszych
                                                    kluczowych klientów? Sama pracuję z klientami. Ostatnio jeden z nich powiedział
                                                    mi ważną rzecz: "Proszę Pani. Jak ja mam wierzyć bankowi, w którym pracownik
                                                    oddziału na Chałbińskiego mówi mi: <<Ale Panu ofertę na Płockiej złożyli.
                                                    Takie oprocentowanie?????>>>" To samo przekałada sie na naszą dyskusję. Jak
                                                    Jasio ma mieć zaufanie do swojego opiekuna, jeśli Tomek na forum twierdzi, ze
                                                    źle sie dzieje w Citigold??? Do takiego zachowania i takich wypowiedzi kolegi
                                                    Tomka mam zastrzeżenia.

Polityka personalna Citigroup jest zupełnie odrębną sprawą i nie jej dotyczyły
                                                    moje posty.

Tomkowi ponownie refleksi życzę.
    • Gość: Praedux Re: Co sie dzieje w CITI Gold IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 06:52
      Z rozmów z ich pracownikami,dowiedzieliśmy się że nie wytrzymują napięcia,
      wykorzystywania ich do granic możliwości, braku etyki zawodowej i jescze jest
      kilka powodów np. odchodzą bardziej świadomi co sprzedaje CITI.
      Do takiej pracy trzeba mieć szczególne predyspozycje. Nie wszyscy to wytrzymują.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka