zqci2 22.02.06, 20:28 mam do sprzedania funty nie mam pojecia czy czekac ze sprzedaza waluty czy jak najszybciej sie jej pozbyc gdyz funt z miesiaca na miesiac idzie w dol jakie sa prognozy co robic ? co radzicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
adi-13 Re: funt 28.02.06, 01:47 ostatnio nie przewidujemy raczej wzrostu walutowego z powodu mocnej i stabilnej sytuacji zlotowki ktora bedzie utrzymywala sie na tym samym poziomie. prognozy moje zatem nie sa zbyt obiecujace ale wzrost funta jest oczywiscie przewidziany na kilkuprocentowy wzrost do pozycji 7,25 w 2019 roku Odpowiedz Link Zgłoś
ekspertwgi Re: funt 06.03.06, 13:43 Kurs GBP/PLN znajduje się w długoterminowym trendzie spadkowym i na razie nie widać czynnika, który mógłby przełamać niekorzystną tendencję. Obecnie złoty nieznacznie się osłabił, jednak nie ma oznak trwałego odbicia i polska waluta pozostaje nadal silna. W krótkim terminie każdy wzrost w okolice 5,60 stanowi dobrą okazje do sprzedaży waluty. Odpowiedz Link Zgłoś