Dodaj do ulubionych

Opinie o Inteligo

11.05.06, 11:09
Zastanawiam sie nad zmiana konta. Teraz korzystam z Citi, ale stwierdzam, ze
bez sensu jest mi tam tak bulic. Wychodzi kilkanascie zlotych miesiecznie
(zawsze takie kwoty mnoze x 12, wychodzi duzo).
Mam konto w mBanku, ale takie troche rezerwowe, a to przede wszystkim ze
wzgledu na to, ze czasami potrzebuje wplacic gotowke, a za tzw wplatomaty to
ja dziekuje.
Mam zatem pytanie i prosbe: Jak jest w inteligo? Z tego co mi wiadomo,
koszty sa niewielkie, a i kapustke mozna wplacic w okienku. Ale czy obluga
jest w porzadku, zalatwianie reklamacji (jesli takie sa), itd itp.
Z gory dziekuje za opinie W.
Obserwuj wątek
    • hanka2501 Re: Opinie o Inteligo 11.05.06, 13:28
      Wejdź na stronę inteligo i tam powinna być taryfa prowizji i opłat. Wiem, że
      jeśli średniomięsięczne saldo na koncie jest powyżej 100 zł to nie ma opłaty za
      prowadzenie rachunku. No i faktycznie wpłat można dokonywać w oddziałach bądź
      agencjach PKO BP SA.
      • czuk1 Re: Opinie o Inteligo 11.05.06, 14:39
        Ponadto blisko 2000 bankomatow i ogromna siec oddziałów - łącznikow z Inteligo.
        Jeszcze lepszy produkt w PKO BP to bankowe - tradycyjne SUPerkonto z opcja
        internetowa PKO Inteligo. mAsz dwa w jednym.
        Blisko 2 mln klientow korzysta z usług bankowego Inteligo.
        ja nie narzekam.
        czuk
        • Gość: izuss1 Re: Opinie o Inteligo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.06, 15:22
          konto inteligo mam od ponad roku i jestem bardzo zadowolona. pilnuję tylko by
          saldo średnie nie spadało poniżej 100pln (jeśli spadnie opłata za konto 4,99).
          miesięczne ubezpieczenie karty to 0,99pln. ja mam dodatkowo opcję sms'owego
          informowania o wszelkich zmianach stanu konta, kosztuje 4,99/m-c ale dla mnie
          jest bardzo przydatna - zawsze wiem ile jest na koncie. reklamację składałam
          raz, gdy z konta zeszły pieniądze których bankomat mi nie wydał. okazało się,
          że jeszcze zanim wykonałam telefon cofnięto blokadę, więc wszystko w jak
          najlepszym porządku. konta nie polecałabym tylko osobom, które nie korzystają z
          internetu (np mojej mamie) i tym, którzy muszą zapisywać wszelkiego rodzaju
          kody i hasła bo inaczej zapominają :D
          • Gość: niusia4 Re: Opinie o Inteligo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 14:39
            ja juz 3 razy wypełniałam wniosek w necie i pani do mnie oddzwaniała, pytając
            ok. 10min o wszystkie szczegóły dotyczące moich danych, po czym informowała że
            przyślą mi umowe i wszystkie niezbędne dokumenty.Podkreślam 3 RAZY!!! Przesyłka
            nie doszła ani raz:( Więc wyobraźcie sobie ile oni czasu i pieniędzy wydają
            niepotrzebnie<telefony były na komórke> i jak widać na nowych klientach im nie
            zależy, bo jakos mnie nie chcą:))
            pozdrawiam
            p.s.ale z mbanku jestem jak na razie bardzo zadowolona:))
    • bwportal.pl Re: Opinie o Inteligo 16.05.06, 18:55
      Koszty przy saldzie powyżej 100zł to 0,99zł/m-c za kartę i 0,99zł za przelew. Gotówkę można wpłacać bez prowizji w PKO i agencjach PKO. Ponoć Inteligo często się wiesza ale ja korzystam sporadycznie, więc tego nie doświadczyłem. Miałem tylko jedną przygodę z Inteligo: chciałem zamienić mój rachunek na wspólny. Nie da się. Trzeba zamykać konto i otwierać nowe - wspólne. Olałem. Mam polecenia zapłaty (które są darmowe) i nie chciało mi się bawić w zamykanie konta i otwieranie nowego. Gdyby nie koszt przelewów to bym polecał każdemu.
    • Gość: ccc Re: Opinie o Inteligo IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 16.05.06, 22:33
      to juz wole mbank prowadzenie konta 0zł :)wydanie karty bezplatne i miesiecznie
      czy rocznie tez cie nic nie kosztuje przelew 0.50zł a w sieci mbank jest za
      darmo:) wypłata w bankomatach euronet tez jest bezpłatna take wybor nalezy do
      Ciebie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka