Gość: naukowiec Re: Kto skorzysta, kto straci na zmianach w podat IP: *.p.lodz.pl 07.06.06, 11:27 Oczywiście można było się tego spodziewać. Tylko ciemny lud, co "kupuje" dziadka z Wehrmachtu" (cytat z Jacka Kurskiego),w Polsce może mieć obniżne podatki. Takiego idioty jak Gilowska to jeszcze nie było w ministerstwie finansów. Ciekawe, czy ta Pani nie wie jak pracuje naukowiec czy artysta. Taki człowiek często pracuje poza standardowymi godzinami, musi kupować sobie pomoce do pracy, np. komputer do domu, notebook, bo przecież nie zawsze da się wszystko zrobić na uczelni. Jak ktoś prowadzi eksperymenty zakeżnie od ich charakteru musi tam i z powrotem jeździć na uczelnię czy do instytutu np. dwa razy dziennie. To są nawet koszty wymierne, ale przecież szczegółówe ich rozliczanie byłoby zbędną biurokracją. Stąd powinny być wyższe koszty uzyskania przychodu na poziomie 50%. A co więcej tak się składa, że naukowiec czy artysta muszą ruszać głową, bo ich praca jest TWÓRCZA, w przeciwieństwie do dzieł Pani Minister. A to jest koszt, tyle, że niewymierny. Jeśli Pani Minister tego nie rozumie to: 1. Albo zaprzedała się Kaczyńskim w ich chorej nieniawiści do ludzi myślących (tzw. łżelity, lumpeninteligencji, arystokracji III RP, cytat z wybitnych braciszków) 2. Albo była miernym naukowcem co nic nie stworzył i pozostaje miernym ministrem 3. Albo najzwyczajniej jest w "układzie": spisku dażącym do usunięcia inteligencji w Polsce (to już w historii kiedyś było Pani Minister), bo łatwiej się rządzi ludziami, którym wszystko zwisa 4. Albo wszystko naraz Witamy w tzw. IV RP zwalczającej tych ludzi, którzy coś dla Ojczyzny pracują, w przeciwieństwie do rządu. Szczególnie szkoda tych młodych, którzy chcieliby swoimi umysłami zrobić coś dobrego dla Polski. Ale czego mozna sie spowidziewać po rządzie, który ma w swoim składzie przestepcę, to akurat już nie razi Pani Minister, tak przecież uczciwej Mamy historyczną decyzję, OBNIŻENIE PENSJI. Takiej "kiełbasy wyborczej" to jeszcze w Polsce nie było Wstyd Pani Zyto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rogal Re: Kto skorzysta, kto straci na zmianach w podat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.06, 11:51 nie bardzo wiem o co ten wrzask tzw "inteligencji". Zeby wyjść na swoje po prostu podniosą ceny swoich usług i po problemie. Odpowiedz Link Zgłoś
folex Re: Kto skorzysta, kto straci na zmianach w podat 07.06.06, 12:52 Po obronie doktoratu, młody doktor zostaje zatrudniony na uczelni technicznej jako asystent z pensją zasadniczą brutto 1740. Często nie ma dodatkowych dochodów ze zleceń przemysłowych, a jeśli już coś robi to musi działkę oddawać swoim starszym kolegom Jeśli zostaną obniżone koszty uzyskania przychodu to pytanie ilu młodych, inteligentnych zostanie na uczelni i w kraju? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sic! Re: Kto skorzysta, kto straci na zmianach w podat IP: *.chello.pl 07.06.06, 13:53 OK - ale podpisz zobowiazanie (na pismie i u notariusza:) ze bedziesz za to doplacal, poczawszy od biletow do kina, poprzez ksiazki na szkolnictwie skonczywszy. Syn rycerza z ciebie?* W kazdym srednio cywilizowanym kraju panstwo obejmuje mecenatem zarowno artystow jak i czesto i gesto naukowcow wszelkiej masci oraz roznego rodzaju szalone projekty i dzialania z pogranicza kultury i sztuki. Poniewaz w tym kraju cos takiego nie istnieje, to planowane zmiany podatkowe dobija zdychajaca kulture. Jezeli tego nie rozumiesz to pewnie skutkiem brakow w edukacji - udaj sie do Romka. Chyba, ze juz po szkoleniu u maestra wszechsztuk jestes. Proponuje kazdemu stworzenie jakiegokolwiek projektu artystycznego - skoro wszyscy sa tacy "madrzy" i utalentowani to do dziela - pokazcie na co was stac. Przeciez to sie robi malym palcem od lewej stopy. Pojecie pracy kreatywnej jest wielu tu obcym zagadnieniem, wykonanie nieraz setek projektow, szkicow czy utworow zanim stworzy sie te wlasciwe dzielo jest niezbyt zrozumiale? Nikt za to nie zwraca kasy - klienci-zleceniodawcy potrafia czasem skonsumowac swoimi kaprysami wiekszosc potencjalnego zysku (ze o nerwach nie wspomne;) Jak sam nie oplacisz ZUS i skladek emerytalnych to z czego bedziesz zyl na stetryczale lata? Nie dociera to do was? Zenada. A absolwenci wszystkich szkol artystycznych to pewnie potencjalne spoleczne pasozyty - lepiej zlikwidowac te zdegenerowane kierunki - nieprawdaz? Chca bezczelnie zeby im tylko zwracac kase za "niewiadomoco" ? Ciao * czyli zakuta pala - jakby ktos nie wiedzial ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danek121 Re: kpina z Polski Solidarnej IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 07.06.06, 12:39 Likwidacja kosztów uzysku jak najbardziej. Ludziom nauki należy poprostu ponieść płacę i zlikwidować koszty uzysku. Skoro tyle obużenia, że państwo dotuje państwowe zakłady to tym bardziej nie powinno się dotować prywatnych mediów, niech płacą godziwie dziennikarzom a jeśli nie mają pieniędzy niech upadają. Trudno jeżeli ktoś nie może wyżyć ze swojej działalności twórczej niech zmieni zawód a nie liczy na pomoc państwa. Obniżka składki rentowej i chorobowej tak, przerzucenie składki chorobowej na pracodawcę zdecydowanie nie. To jest przykład pewnego nadużycia gdyż nie tyko zwiększa koszty pracy o które tak bardzo rzekomo dba rząd, ale bardzo obniża podatek najlepiej uposażonym gdyż ta składka pobierana jest bez ograniczeń od całych dochodów. Tutaj jak na dłoni widać całą filozofię podatkową rządu, która zmierza do obniżenia podatków jedynie najlepiej uposażonym, co nie tylko jest sprzeczne z Polską Solidarną, ale również z tym co głosił w kampanii prezydent. Co gorsze jest to ze szkodą dla gospodarki bo to przecież nie najbogatsi którzy płacą najniższy podatek w starej Unii tworzą szarą strefę lecz najniżej uposażeni któtym państwo zabiera ponad 1/3 cześć dochodów i w ten sposób spycha ich do szarej strefy. Odmrożenie stawek podatkowych nie zmniejsz obciążeń podatkowych 95% podatników nawet o złotówkę. Ulży jedynie 5% najbogatszym. Ostateczna propozycja dwóch stawek to oferowanie 95% podatnikom obniżki o 1% z równoczesm zmniejszeniem o 30 zł. kwoty wolnej od podatku to zwiększnie im miesięcznych dochodów od 3 do kilkudziesięciu zł. w zależności od progu od którego będzie płacony 32% podatek. Natomiast stawka 32% zwiększa prezesowi o dochoda miesięcznych 400 tys. zł. wynagrodzenie o 32 tys. zł., propozycję uważam za skandaliczną, świadczącą jedynie o egoiżmie elit finansowych. To samo ze wspólnym opodatkowaniem małżeństw i osób samotnie wychowujących dzieci to jest korupcja prawna czegoś takiego nie ma w żadnym cywilizowanym kraju. Nie ma to nic wspólnego z pomocy rodzinom a skutkuje wyciąganiem z budżetu pieniędzy przez bogatych i zwiększa jeszcze rozwarstwienie społeczeństwa. Wspomaganie bogatych bezdzietnych małżeństw to wynalazek III RP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sic! Re: kpina z Polski Solidarnej - kpina z ludzi IP: *.chello.pl 07.06.06, 14:01 cytuje: Likwidacja kosztów uzysku jak najbardziej. Ludziom nauki należy poprostu ponieść płacę i zlikwidować koszty uzysku. Skoro tyle obużenia, że państwo dotuje państwowe zakłady to tym bardziej nie powinno się dotować prywatnych mediów, niech płacą godziwie dziennikarzom a jeśli nie mają pieniędzy niech upadają. Trudno jeżeli ktoś nie może wyżyć ze swojej działalności twórczej niech zmieni zawód a nie liczy na pomoc państwa a nie pomyslales ze taki np rzezbiarz (np. robiocy w "metalu" ) wykonujac swa prace czyli "dzielo" musi kupic np tone brazu, lub miedz, mosiadzu etc - i jezeli tego nie bedzie mogl wliczyc w koszty uzysku to bedzie jego ostatnie dzielo? :)) Nie chce mi sie tego szerzej komentowac bo to jakies oklepane teoryjki rodem z pisuaru (doslownie i w przenosni) nt. jak to tworcze wolne zawody maja dobrze w tym kraju, i miec beda jeszcze lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danek Re: kpina z Polski Solidarnej - kpina z ludzi IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 08.06.06, 00:08 W cenie karzdego towaru jest cena surowca plus robocizna. Dlaczego za surowiec ma płacić państwo a nie kupujący? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grafik Re: kpina z Polski Solidarnej - kpina z ludzi IP: *.autocom.pl 08.06.06, 08:25 A dlaczego państwo dopłaca do paliw dla rolników? Facet w takiej wsi ma parę kurek, trochę ziemniaków i zboża, marchewke na własne potrzeby i dlaczego ja mam płacić za jego życie? Nie robię na lewo,nie proszę by mi ktoś dał miejsce pracy - sama płacę za wszystko, co mi jest niezbędne (komputer, prąd, telefon; wszystko co etatowiec dostaje od pracodawcy). Ale ja nie pójdę pod sejm z kamieniami a rolnik "i owszem". Dlatego można z takimi jak ja wcale się nie liczyć. Po co komu sztuka, niech naród schamieje do reszty... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dS Re: kpina z Polski Solidarnej - kpina z ludzi IP: 213.17.162.* 08.06.06, 08:59 Gość portalu: grafik napisał(a): > A dlaczego państwo dopłaca do paliw dla rolników? Facet w takiej wsi ma parę > kurek, trochę ziemniaków i zboża, marchewke na własne potrzeby i dlaczego ja > mam płacić za jego życie? Nie robię na lewo,nie proszę by mi ktoś dał miejsce > pracy - sama płacę za wszystko, co mi jest niezbędne (komputer, prąd, telefon; > wszystko co etatowiec dostaje od pracodawcy). Ale ja nie pójdę pod sejm z > kamieniami a rolnik "i owszem". Dlatego można z takimi jak ja wcale się nie > liczyć. Po co komu sztuka, niech naród schamieje do reszty... ------------------------------------- do rolnictwa dopłacają wszystkie państwa świata, dzieje się tak m.in. dlatego by żywność była tania (także dla Ciebie) a jest ona podstawową potrzebą człowieka. Kultura zaś, a zwłaszcza sztuka to już potrzeby wyższego rzędu. Zresztą nie każda sztuka (nie pisze teraz o kulturze w ogóle) godna jest mecenatu pańswowego, zatem trudno by koszty ponosiło całe państwo - niech zapłaci ten, odbiorca, którego dane dzieło interesuje. A podatki jednakowe dla wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: suchoty galopujace Re: kpina z Polski Solidarnej - kpina z ludzi IP: 62.48.159.* 08.06.06, 14:25 > do rolnictwa dopłacają wszystkie państwa świata, dzieje się tak m.in. dlatego > by żywność była tania (także dla Ciebie) a jest ona podstawową potrzebą > człowieka. > Kultura zaś, a zwłaszcza sztuka to już potrzeby wyższego rzędu. Zresztą nie > każda sztuka (nie pisze teraz o kulturze w ogóle) godna jest mecenatu > pańswowego, zatem trudno by koszty ponosiło całe państwo - niech zapłaci ten, > odbiorca, którego dane dzieło interesuje. > A podatki jednakowe dla wszystkich. > A psinco prawda. W calej mumii jewropejskiej czy w stanach blokuje sie clami granice i doplaca rolnikom bezposrednio i dzieki blokadom celnym przez podnoszenie cen produktow rolnych. Dlatego zeby bauer z raichu mogl jezdzic kolejnym merolem ty musisz placic duzo wiecej za jedzenie, ktore w innym wypadku byloby sprowadzone z krajow rozwijajacych sie. Wlasnie te kraje walcza o zniesienie doplat i cel na zarcie, bo w ten sposob utrzymuje sie przepasc miedzy nimi a nami. Jakby nie bylo tego dotowania, to bys mniej na zarcie wydawal. Przypomnij sobie ceny bananow przed i po wejsciu do mumii jewropejskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grafik Re: kpina z Polski Solidarnej - kpina z ludzi IP: *.autocom.pl 08.06.06, 21:58 Ja wiem, że sztuka jest potrzebą wyższego rzędu, tym trudniej oczekiwać, by artysta radził sobie zawsze świetnie. Wydawało by się, że panstwo cywilizowane nie jest zainteresowane trzymaniem artystów pod mostami, jak drzewiej bywało. Nawet bardzo dawno temu mecenat państwa (a właściwie elit) objawiał się zamówieniami na przedmioty "zbytku". To był przejaw kultury wyższego rzędu, dzięki temu masz co dzisiaj oglądać w muzeach i odbierasz świadectwa minionych czasów. Raz jeszcze zwracam uwagę na to, że nie proszę o wiele- my naprawde mamy wysokie koszty własne, sami organizujemy sobie miejsce pracy i potrzebne narzędzia, nie rejestrujemy się jako bezrobotni, nie bierzemy zwolnień lekarskich, sami płacimy za nasze urlopy (jakie urlopy?:)). Odpowiedz Link Zgłoś
flamengista Wujek dobra rada:) 07.06.06, 18:31 "Ludziom nauki należy poprostu podnieść płacę i zlikwidować koszty uzysku" Świetnie, wuju - ale czy słyszałeć cokoliwek o podwyżkach płac naukowców, mających zrekompensować zabranie ulgi? Ano właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Kto skorzysta, kto straci na zmianach w podat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 12:45 Zniszczyć ryczałtowców.Chronić rolników którzy nie płacą podatków,po przepisaniu roli na potomka otrzymują rente wykonując to samo.Płacą śmieszną kwotę w krusie,dostawają dotacje z uni,sadzą lasy i jeszcze więcej się im naleźy-święte krowy.Mocni kilofami górnicy, armia zdrowych rencistów i rząd populistów. Ot cała Polska, na domiar baba która nie ma pojęcia o prowadzeniu firmy a wzieła się za finanse.profesor od siedmiu boleści. Odpowiedz Link Zgłoś
mag1974 Re: Kto skorzysta, kto straci na zmianach w podat 07.06.06, 15:20 Pamiętam wyliczenia dziennikarzy przed reformą emerytalną, ileż to zaoszczędzą zarabiający ponad 250% średniej krajowej dzięki temu, że od wyższych zarobków nie będzie pobierana składka ZUS. Już w myślach robiliśmy liste zakupów za oszczędzone pieniądze. I co ? Przy wypełnianiu rocznego PITu okazało się, że składki ZUS pomniejszają podstawę opodatkowania. Czyli nie płacąc ZUS, mam większą podstawę, więc płacę większy podatek :-( ŻADEN z dziennikarzy (niby- ekspertów) nie bił się w piersi za te pomyłki. Ciekawe, czy teraz ktoś o tym pomyśli ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darkhorse Irlandia: artysci i pisarze oplaca 0% podatku!! IP: *.ists.pl 07.06.06, 15:58 Irlandia: artysci i pisarze oplaca 0% podatku dochodowego; prosze oto oficjalna informacja - www.revenue.ie/revguide/artistexemption.htm Mozna wystapic wczesniej z podaniem o to czy uzyska sie taki status PRZED przeniesieniem sie do Irlandii; dostajac pozytywna opinie ma sie 100% pewnosci o tym ze sie nie bedzie placic podatkow. Potem trzeba tylko napisac do US w Polsce ze sie przestaje byc rezydentem podatkowym w Polsce i przeniesc sama rezydencje podatkowa do Irlandii. Oficjalnie trzeba przebywac min 156 dni w Irlandii w ciagu roku (.... przy otwartych granicach Unii udowodnienie gdzie i ile sie dni przebywalo jest praktycznie niemozliwe ...). Sam wiem bo tak zyje - mam dochod na poziomie 95tys Euro rocznie i place 0% podatku (choc irlandzki ZUS musze placic oczywiscie - przynajmniej da mi wysoka emeryture a nie ten pie... ZUS!!). Powazni zainteresowani prosze o e-mail (darkhorse@interia.pl) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jok straca mlodzi na umowach zlecenie IP: *.usr.onet.pl / *.usr.onet.pl 07.06.06, 16:09 Straca młodzi, którzy staraja sie o pierwsza prace i sa zatrudniani na umowe zlecenie Wiec kolejne zdolne dzieciaki wyjada z Polski... Dziękujemy ci WC PiSS Kaczko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p 19% od sprzedaży mieszkań IP: *.orange.pl 07.06.06, 16:33 czy ktoś zauważył, że p. Gilowska proponuje 19% podatek od sprzedaży mieszkań i działek. Tzn jezeli ja kupilam 50 m2 za 120 tys kilka lat temu a teraz jest to warte 400 tys to od 280 tys bede musiala zaplacic 19% jezeli bede chciala kupic sobie mieszkanie 70 m. czy to nie jest straszne, a mieli promowac budownictwo mieszkaniowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e w tym kraju powinna byc rewolucja,rozpieprzyc tych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 17:48 oszołomow z gory, nastepni rzadzacy maja w d...e ludzi. kazdy narzeka i co ? nic? Jak dlugo mozna wytrzymac te biede w tym pseudokatolickim, pseudoprorodzinnym kraju. toz to kuzwa 3 swiat, nie europa.normalnie zyc sie nie chce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomi_78 Re: w tym kraju powinna byc rewolucja,rozpieprzyc IP: *.chello.pl 07.06.06, 18:27 I bardzo dobrze, to ukruci spekulacje na rynku mieszkaniowym. Nie narzekaj podatek od dochodu jest tylko wtedy jak masz dochod, a jak masz dochod na mieszkaniu, to czmu masz placic nizszy podatek niz ktos kto ma dochod z dywidendy czy pracy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e Re: w tym kraju powinna byc rewolucja,rozpieprzyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 19:26 elytom zalezy aby ten kraj cofal sie w rozwoju.nie moze byc inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan Re: w tym kraju powinna byc rewolucja,rozpieprzyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 19:44 Dopóki w tym kraju będą rządzić harcerze z druhną zytą i druźynowym kaziem to naukowcy,artyści,intelektualiści,drobni przedsiębiorcy mają przechlapane.Nie zniszczyła ich komuna to dobiją harcerze w sejmie zatwierdzając te bzdety podatkowe.Czuj czuwaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: w tym kraju powinna byc rewolucja,rozpieprzyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 22:12 chwileczke, jaki to dochod jezeli cena mieszkan na rynku wzrosla, jezeli chce mieszkac w mieszkaniu o 10 m wiekszym to zaplace za nie wg nowych cen a to co "zarobilam" na podwyzce ceny mojego mieszkania i tak pojdzie w nowe w nowej, aktualnej cenie. Odpowiedz Link Zgłoś
szary-obywatel Re: Kto skorzysta, kto straci na zmianach w podat 07.06.06, 20:04 A nikt nie mówi, ile stracą emeryci - to niemała grupa podatników: płacili podatek od zarobków, teraz płacą od emerytur, są głównie w I grupie podatkowej, więc na podwyższeniu progów nic nie zarobią, natomiast stracą na zniknięciu wszystkich ulg, na podwyżce WAT-u, akcyzy itp. a ten 1% od 2009r zniknie w inflacji i nic nie pomogą te groszowe waloryzacje... A jak mogą zastrajkować??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan Re: Kto skorzysta, kto straci na zmianach w podat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 20:10 mogą zastrajkować nie głosując na pis Odpowiedz Link Zgłoś
szary-obywatel Re: Kto skorzysta, kto straci na zmianach w podat 07.06.06, 20:24 Poza moherowymi i chłopami wątpię, czy dużo emerytów głosowało na PIS- ja w każdym razie nie, i co to dało? I tak otumanili naród.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbud-2 Re: Kto skorzysta, kto straci na zmianach w podat IP: 195.205.223.* 07.06.06, 22:45 na mojej klatce mieszkają sami naukowcy i artyści-kuglarze też!!!Do ciemnej masy nawet sprzątaczki nie da sie zaliczyć-ona to robi artystycznie!!!! I .....co ??????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: USA Polska wstydem EU,wynagradzajaca nierubstwo, IP: *.sttl.mdsg-pacwest.com 08.06.06, 03:49 cwaniactwo i awanturnictwo a nie przedsiebiorczosc i inicjarywe. Ulgi maja byc dla tych ktorzy tworza miejsca pracy a nie tych co rodza dzeci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: USA Goverment is best when governs least!!! IP: *.sttl.mdsg-pacwest.com 08.06.06, 03:53 Henry David Thoreau Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: merlin Re: Kto skorzysta, kto straci na zmianach w podat IP: *.chello.pl 08.06.06, 09:46 Jak wynika z obietnic minister Gilowskiej nikt nie straci. A ja uwazam , ze jak zwykle straca najbiedniejsi - emeryci i rencisci. Dlaczego ? Bo jest to jedyna grupa , ktora nie moze nic "kombinowac" przy podatkach, bo zabiera je "pracodawca " czyli ZUS. Wszelkie ulgi podatkowe, tak wychwalane przez "zlotousta" minister nie wchodza tez w rachube , chocby tak wychwalane przez nia obnizenie skladek na ZUS . Przeciez emeryci tych skladek nie placa !!! A podwyzszenie wszelkiej masci podatkow posrednich uderza w nich . Bo chyba pani minister nie jest taka glupia, aby nie wiedziec , ze podwyzszenie akcyzy na paliwa i gaz spowoduje podwyzke wszyskiego, co trzeba transportowac - przede wszystkim zywnosci . Mozna sie obyc bez wielu rzeczy, ale bez jedzenia NIE !! Wiec jak zwykle zgodnie z PRAWEM I SPRAWIEDLIWOSCIA za ulgi dla najbogatszych zaplaca najbiedniejsi. Ot i cala logika rzadzacych !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawal Re: Kto skorzysta, kto straci na zmianach w podat IP: *.zgora.dialog.net.pl 08.06.06, 17:55 Zabrała twórcom, bo twórcy nie beda się buntować. Bo i po co twórca miałby się buntować i jak miałby się byntować. Mozna malowac karykature pani Gilowskiej, mozna tez bazgrac kalumnie na murach, ale co to da? Bez twórczosci kraj sie obędzie. Kultura dla pani Zyty nie istnieje, a moze istnieje ale powstaje z niczego, wię kosztów nie ma zdnych. Nic tylko palnąć se w łeb. ZABIERZCIE ARTYSTOM - DAJCIE MŁODYM MATKOM!!! Tylko co z tych dzieci wyrośnie w kraju bez kultury??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maxim Złodziejski i obłudny PIS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.06, 22:54 Co mi z tego, że w zamian za likwidację karty podatkowej dadzą mi możliwość ryczałtu VAT skoro w chwili obecnej nie płacę go w ogóle bo nie przekraczam limitu. I tak na tym interesie wyjdę jak Zabłocki na mydle bo obecnie płacę KP 200 zł, a po jej likwidacji zapłacę 600zł podatku dochodowego. Niech sobie w tyłek wsadzą ten zryczałtowany VAT. Odpowiedz Link Zgłoś