Dodaj do ulubionych

PolBank czy warto?

23.07.06, 08:21
Właśnie zamknąłem konto w PKO BP. Zamierzam otworzyć konto w PolBanku
zwracając uwagę na ich bardzo ciekawą ofertę, stosunkowo wysokie
oprocentowanie oraz kompetentną usługę. Jest tylko jedno ale. PolBank nie
figuruje wśród banków w Bankowym Funduszu Gwarancyjnym. Odgrażają się tylko,
że są w jego greckim odpowiedniku. Czy warto wchodzić do tego banku? Proszę o
odpowiedź.
Obserwuj wątek
    • Gość: aga Re: PolBank czy warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.06, 20:27
      jasne, oni maja grecki fundusz gwarancyjny bo to bank zagraniczny. Ich fundusz
      gwarantuje 100 % depozytów do ok 20 000 tys euro a nie jak polski do 1 tys.
      • Gość: k.k raczej nie polecam IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 13.08.06, 23:31
        niby konto tanie (4zł) ale:
        - limit wysokości przelewów
        - otwieraja dwa konta: zwykłe i tzw. pomocnicze na 4,5%
        - przelew z (na konto zwykłe 2 zł) a na konto pomocnicze 2-4 zł (juz nie
        pamiętam ale cos koło tego)
        - proponiuje wejśc na ich strone internetową - tam wszystko jest.
        - Sezam Max BPH - oprocentoweanie 3,7% - ale bez żadnych udziwnień, pełne
        pakiety za darmochę (przelewy itp, internet), wszystkie bankomaty
        - jedyny minus to cena za obsługę 12,95 zł.
        • Gość: Klient Banku Re: raczej nie polecam IP: *.local / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.06, 19:17
          Wprowadzasz ludzi w błąd. Posiadam konto w Polbanku i nie musisz mieć obydwu
          kont. Konto ROR bez karty do konta to 3 zł/mc; z kartą 4 zł. Przelewy przez net
          0 zł, w oddziale 2 zł i przez telefon także 2 zł. Jeśli przelew jest pomiędzy
          rachunkami w Polbanku to nic nie kosztuje. Konto oszczędzające /4,5%/ jest
          prowadzone bezpłatnie. Jesli chodzi o limit przelewów to sam go
          ustalasz/standardowo jest 5 tys./. Wypełniają tylko dyspozycję dot.
          powiększonego limitu, Klient to podpisuje i na miejscu limit jest podwyższany.
          Najpierw trzeba dokładnie wszystko sprawdzić i podawać prawdziwe informacje.
          • Gość: K.K dla zainteresowanych...... IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 17.08.06, 22:05
            tabela opłat i
            prowizji....www.polbankefg.pl/PolBank/download/tabela_oplat_i_prowizji_dl
            a_klientow_indywidualnych.pdf.

I ja wprowadzam ludzi w błąd??????? Tam jest czarno na białym.
            chyba że czytamy tabele na dwa różne sposoby......
      • Gość: Kolega Re: PolBank czy warto? IP: *.cable.satra.pl 15.08.06, 11:11
        Myśle, że warto się zastanowić bo HDGF (Grecki fundusz, o którym pisaliście)
        gwarantuje praktycznie tyle samo co BFG. W Polbanku masz również dostęp przez
        neta gdzie przelewy są bezpłatne. Z tego co wiem konto oszczędzające na 4,5%
        jest prowadzone bezpłatnie, a do niego też mozesz mieć dostęp przez neta.
      • Gość: Klient Banku Re: PolBank czy warto? IP: *.local / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.06, 19:18
        Masz rację. Sprawdzałam. Gwarantują 100% do wysokości 22500 EUR. A NBP
        gwaratuje tylko 90%.
    • Gość: nie warto Re: PolBank czy warto? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.06, 20:52
      nie warto
      znam ciekawsze oferty. przerobulem kilka instytucji
      i zakotwiczyłaem w deutscheb - oplaty 6.5 za prowadzenie i to wszystko.
      Nie wiem jak to wyglada do końca ale czytałem gdzieś wypowiedz informatyka
      który przyjrzał się ich ofercie internetowej "niejako od środka". Twierdził że
      jest to jeden z najtańszych systemow do obslugi bankowości internetowej ktory
      odbiega od aktualnych standardów zabezpieczeń

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka