Gość: Izabelka PRZECZYTAJCIE MÓJ POST WYŻEJ - CO MYŚLICIE??? IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 21.02.03, 09:39 Przeczytajcie mój post wyżej - Co myslicie na ten temat??? Pewnie tak będzie? Napiszcie coś!!! Odpowiedz Link Zgłoś
krempak Re: PRZECZYTAJCIE MÓJ POST WYŻEJ - CO MYŚLICIE??? 21.02.03, 10:06 Gość portalu: Izabelka napisał(a): > Przeczytajcie mój post wyżej - Co myslicie na ten temat??? > Pewnie tak będzie? > Napiszcie coś!!! Mysle ze panom na gorze nie bardzo sie chce ruszac glowa i ida po najmniejszej linii oporu: "Nie ma kasy w budzecie? To kopa im wszystkim! Niech placa!". Jakiekolwiek bardziej przemyslane rozwiazania nie sa popularne na gorze bo mozna komus podpasc a nigdy nie wiadomo komu. Ja nie place i nie bede placil podatkow na tych skur...(prawie sie zagalopowalem). Jak trzeba to wszyscy zostanmy rolnikami :-) W koncu ziemia nie jest taka droga. PZDR Krempak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maruda Re: PRZECZYTAJCIE MÓJ POST WYŻEJ - CO MYŚLICIE??? IP: *.gdynia.mm.pl 21.02.03, 10:20 Gość portalu: Izabelka napisał(a): > Przeczytajcie mój post wyżej - Co myslicie na ten temat??? > Pewnie tak będzie? > Napiszcie coś!!! Izabelko masz rację. Przekroczenie progu o kilka złotych da taki efekt, że to Ci obciążeni stawką 19% staną się najubożsi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nw Re: Nowe szczegóły reformy podatkowej Grzegorza K IP: *.crowley.pl 21.02.03, 10:14 Zerowa stawka dla najbiedniejszych spowoduje tylko to że od tej pory co drugi Polak będzie "najbiedniejszy" a podatki płacić będą tylko ci, którzy pracują na etatach i nie mają możliwości zakombinowania czegokolwiek. Znowu komuchy wypromują złodzieji i kombinatorów. Ciekawe co ze wspólnym rozliczanie się małżonków, bo zabranie tej możliwości dla mnie oznaczać będzie bardzo duża podwyżkę podatku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Liberał Re: Nowe szczegóły reformy podatkowej Grzegorza K IP: *.tlsa.pl 21.02.03, 10:22 Święte słowa! Tylko podatek liniowy! Ciekawe kiedy do tego dojrzejemy... Narazie to większość wypowiadających się mniej więcej rozumie o co chodzi, tylko ciekawe kto głosuje na socjalistów, innych czcicieli centralnego sterowania i interwencjonizmu czy oszołomów Lepperopodobnych...?...?...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Nowe szczegóły reformy podatkowej Grzegorza K IP: *.acn.pl 21.02.03, 12:37 Gość portalu: Liberał napisał(a): > Święte słowa! > Tylko podatek liniowy! > > Ciekawe kiedy do tego dojrzejemy... > > Narazie to większość wypowiadających się mniej więcej rozumie o > co chodzi, tylko ciekawe kto głosuje na socjalistów, innych > czcicieli centralnego sterowania i interwencjonizmu czy > oszołomów Lepperopodobnych...?...?...? Sądzę, że na oszołomów głosują ci, którzy nie czytają Gazety Wybrczej ;) Odpowiedz Link Zgłoś
malini Kolejny atak na klasę średnią! 21.02.03, 10:41 Nawet mało rozgarnięty ekonomista wie,że brak klasy średniej to owoc załamania gospodarczego kraju.W naszej sytuacji należałoby robić wszystko,by nieliczną już grupę "średniaków" wzmocnić.Tymczasem rząd robi dokładnie odwrotnie, odrywa zaciśnięte jeszcze na brzegu łodzi ratunkowej palce i spycha ludzi w odchłań.Ja tak się czuję. Od początku kadencji nic tylko ograniczanie, przykręcanie kurka, a to:podatek od oszczędności (od tych marnych 8 zł,co mi zostaje na koncie na koniec miesiąca), a to biopaliwa, a to ograniczanie umów-zleceń, a to wyższe akcyzy na samochody sprowadzane z zagranicy (na nowe kl.średnią nie stać) itd. itp. A teraz - likwidacja ulg podatkowych przy pozostawieniu tych samych progów dla klasy średniozarabiających (wbrew obietnicom przedywborczym) Wiecie co?Jak już mnie wykończycie udławiając się tymi nędznymi groszami, to ...wyjadę i inne państwo będzie korzystać z mojej wiedzy i z moich umiejętności. Odpowiedz Link Zgłoś
krempak Re: Kolejny atak na klasę średnią! 21.02.03, 10:48 Malini! Jedz! Ja to juz zrobilem. Posiedz az sie cos zmieni (pewnie z 10 lat). I wroc. Jak nie mozesz z nimi wygrac to opuszczasz pole walki albo poddajesz sie. pzdr krempak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AL Kołodko musi odejść IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 21.02.03, 16:47 Kto się przyłącza ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek ocena szczegółów reformy podatkowej Grzegorza K. IP: *.krasnystaw.sdi.tpnet.pl / 192.168.0.* 21.02.03, 10:51 Zlikwidowanie ulg ma swoje ekonomiczne uzasadnienie, ale... w korelacji z wporwadzeniem podatku liniowego. Jak znam polską rzeczywistość ustawodawczą, to dla podatników z wyższych progów podatkowych pozostanie jakaś "furteczka" (przy zachowaniu starej skali trzystopniowej) umożliwiająca odebranie nadpłaty zaliczek na PIT. Proponowałbym ministerstwu, by określiło w którym punkcie krzywej Laffera znajduje się polski system podatkowy. Czy nie dusi na fiskalizm???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BOLO Re: Nowe szczegóły reformy podatkowej Grzegorza K IP: *.proton.net.pl 21.02.03, 10:51 NARCYZ!!! kołodko powinien się leczyć. drugi NARCYZ balcerowicz to zbyt dużo dla ludzk. BIADA NAM NARODZIE!!!!!!! NA POCHYBEL CZERWONYM I CZARNYM!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lyberal Mam nadzieje, ze PSL nie wejdzie juz do Parlamentu !!! IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 21.02.03, 10:53 Chlopki-roztropki nie majace pojecia o ekonomii i zazdroszczace ludziom aktywnym i przedsiebiorczym... Proponuje, by przedsiebiorcy zaczeli rozwazac mozliwosc wyjazdu z tego kraju do miejsc, gdzie nie tepi sie przedsiebiorczosci...w Polsce nas nie chca... A bezrobotni po prace nie sie zglosza do PSL'u! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witosek Re: Mam nadzieje, ze PSL nie wejdzie juz do Parla IP: *.lodz.supermedia.pl 24.02.03, 12:45 Buraki z PSL-u,cepy do reki,ekonomisci proff.szalenca Kolodka.Wpakowac was w bioszajs. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leo Re: Nowe szczegóły reformy podatkowej Grzegorza K IP: 193.108.78.* 21.02.03, 11:19 Nie liniowy tylko pogłówny jest jedynym sprawiedliwym podatkiem. Skoro wszystkich w takim samym stopniu chronią policjanci, a nie że bogatszego strzeże pięciu a biedną babcię jeden tylko, skoro wszystkich tak samo obsługują urzędnicy, wszystkich strzeże taka sama ilość żołnierzy, to dlaczego jeden człowiek ma płacić większe podatki niż inny? I nie tłumaczcie się jakąś "sprawiedliwością społeczną", bo dla przypomnienia kiedyś była "demokracja ludowa" i wiadomo, co to oznaczało. Albo jest sprawiedliwość i demokracja, albo jej nie ma. A nie jakieś wykręty typu "społeczna" czy "ludowa". Do tego wszystkiego jeszcze dochodzą ci rolnicy, co to podatków nie płącą a tak chętni nakazują innym płacić coraz więcej. I na co? żeby kupować od nich brudne mleko i tłuste świniaki za cenę wyższą niż we Włoszech, na przykład? I co to za sprawiedliwość, panie Kuźmiuk z całą tą twoją PSL-owską bandą? W związku z tym popieram p. Gwiazdowskiego, który mówi z w zasadzie o podatku pogłównym i o odseparowaniu rolników o decydowaniu o podatkach, lub jako alternatywa - niech wreszcie płaca te podatki. To w końcu parę milionów ludzi nie płacących podatków! Przecież ktoś musi za nich płacić, żeby się budżet zbilansował. Ale dlaczego to muszę być ja??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona Co za bzdura! IP: 62.6.160.* 21.02.03, 11:22 Pani Goralska powiedziala, ze kazdy obywatel powinien placic podatki, aby poczuc sie obywatelem. To jest jakis nonsens! Pani Goralska oczywiscie nie odrobila pracy domowej i nie dowiedziala sie, co sprawia, ze czujemy sie obywatelami. Jestem pewna, ze nikt nie wpadlby na taki wysoce wywazony i tworczy pomysl jak pani byla wiceminister. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xax Moja propozycja! IP: *.idg.com.pl / 172.16.7.* 21.02.03, 11:34 Jedna stawka podatkowa, wynosząca 25% dochodów, żadnych ulg, żadnych odliczeń, zero akcyzy, zero podatku w paliwie, żadnych winiet, naklejek i wisiorków. Każdy płaci 1/4 swoich dochodów do kasy państwowej. W ten sposób ograniczymy możliwość manipulowania podatkami wyłącznie do kosztów uzyskania dochodów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :< Bra"f"o PSL IP: *.mech.pw.edu.pl 21.02.03, 11:53 Wlasciwie po co sie ograniczac warto zaproponowac stawke - 100% dla najbogatszych (wylaczyc nalezy oczywiscie poslow PSL i zaprzyjaznionych im b"y"znesmenow). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zeb Re: Nowe szczegóły reformy podatkowej Grzegorza K IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 21.02.03, 12:00 zgadzam się ale wzamian budżetówka nie będzie pokrywackosztów wydobycia węgla..... zkupów interwencyjnych śiń itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ezop Re: Nowe szczegóły reformy podatkowej Grzegorza K IP: 62.233.201.* 21.02.03, 12:05 TEMU PANU JUŻ DZIĘKUJEMY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pp Re: Nowe szczegóły reformy podatkowej Grzegorza K IP: *.pnl.philips.com 21.02.03, 12:07 Liniowy podatek sprawiedliwy? Dlaczego jedni maja placic za te same "uslugi" panstwa wiecej a inni mniej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Re: Nowe szczegóły reformy podatkowej Grzegorza K IP: 62.153.72.* 21.02.03, 12:31 jesli bedzie zerowa stawka to okaze sie, ze minimum 50 procent nic nie placi. logiczne wydaje sie podwyzszenie oprocentowania najlepiej zarabiajacych do 50 pct Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lyberal PSL dziala na szkode NARODU POLSKIEGO !!! IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 21.02.03, 12:34 Chlopki-roztropki nie majace pojecia o ekonomii i zazdroszczace ludziom aktywnym i przedsiebiorczym... Proponuje, by przedsiebiorcy zaczeli rozwazac mozliwosc wyjazdu z tego kraju do miejsc, gdzie nie tepi sie przedsiebiorczosci...w Polsce nas juz nie chca... A bezrobotni po prace niech sie zglosza do PSL'u!!!...wtedy moga podnosic podatki nawet do 100%... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogdan Re: Nowe szczegóły reformy podatkowej Grzegorza K IP: 62.233.179.* 21.02.03, 12:35 Dlaczego nie opodatkują rolników przecież też mają dochody ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BULK EKO-KOŁODKO IP: *.pekao.com.pl 21.02.03, 13:28 Grzegorz Kołodko nie rządzi po to, żeby w tym kraju było lepiej tylko po to, aby jemu było lepiej. Dowodem na to jest eko- Sękocin, w którym eko-Kołodko budował bez pozwolenia na terenach "załatwionych" od Dyrekcji lasów państwowych dom jednorodzinny. Skandalem jest powrót eko-Grzegorza eko-Kołodki na stanowisko ministra finansów. Podatki należy obniżać i to jest metoda na zwiększenie wpływów do budżetu. Eko-Kołodko tego nie rozumie, on rozumie, że z pensją ministra chciałby mieszkać w tanio wybudowanym domku w eko-Sękocinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaja Re: Nowe szczegóły reformy podatkowej Grzegorza K IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 21.02.03, 13:34 Na co mają iść "zaoszczędzone" w ten sposśb pieniądze? Zabranie ulg i obniżenie podatków najlepiej zarabiającym oburza mnie! A co z tymi co mieszczą się obecnie w przedziale 19%? Nasze podatki nie zostaną obniżone? Dlaczego? Jesteżmy gorsi? Najlepiej zarabiający korzystają nie tylko na ulgach! Zawsze bici są po kieszeni najsłabsi i najmniej zarabiający. Niech pan Kołodko zrezygnuje tylko z połowy zarobków, a już budżet będzie się miał lepiej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ezop TEMU PANU JUŻ DZIĘKUJEMY IP: 62.233.201.* 21.02.03, 13:37 Kabaret niech nasz rząd zostawi zawodowcom, a wizjonerzy w rodzjau ministra finansów, ministra gospodarki razem z tym pożal się Panie Boże premierem co to go mamy poznać jako supermana po tym jak skończy wysłać natychmiast na Białoruś, może być I klasą, niech tam opowiadają te swoje bzdury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vinia CIESZCIE SIE Z POLSKIEJ DEMOKRACJI IP: *.nv.nv.cox.net 21.02.03, 13:50 Bo w USA, nikt nie dsykutuje z narodem o wysokosci podatkow. Podnosi sie je po cichu i czlowiek dowiaduje sie o tym dopiero podczas rozliczen, np. ze winien fiskusowi ekstra pare tysiecy $. Kolodko chociaz z Wami rozmawia. I to jest plus. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: CIESZCIE SIE Z POLSKIEJ DEMOKRACJI IP: 194.181.33.* 21.02.03, 15:22 Chyba wole, zeby u nas byla taka sytuacja jak w Stanach i zeby z nami nikt nie rozmawial o podatkach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maja Re: Nowe szczegóły reformy podatkowej Grzegorza K IP: *.medicomp.com.pl 21.02.03, 15:34 Na początek zacznijmy od tych, którzy tworzą tak ułomne prawo podatkowe, czyli od POSŁOW. DLACZEGO posłowie nie płacą podatku dochodowego tak jak inni podatnicy? Może gdyby zapłacili 40% podatku, to zaczęliby się zastanawiać nad ich obniżeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maja Dlaczego posłowie nie płacą podatków???!!! IP: *.medicomp.com.pl 21.02.03, 15:37 Na początek zacznijmy od tych, którzy tworzą tak ułomne prawo podatkowe, czyli od POSŁOW. DLACZEGO posłowie nie płacą podatku dochodowego tak jak inni podatnicy? Może gdyby zapłacili 40% podatku, to zaczęliby się zastanawiać nad ich obniżeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LukasK Re: Dlaczego posłowie nie płacą podatków???!!! IP: 213.25.88.* 21.02.03, 16:10 Nawet, gdyby płacili, to co z tego? Nawet gdyby płacili 50%, to co z tego? Podnieśliby sobie swoje słusznie należne dietki dwukrotnie i wyszłoby na to samo. Łukasz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tricon A może 100% podatku dla debili z PSL ??? IP: *.danzas.com 21.02.03, 15:38 Jeśli celem reformy podatkowej jest zwiększeni szarej strefy i obniżenie przychodów budżetu z tytulu pit to ich propozycja trafia w sedno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julian Re: Nowe szczegóły reformy podatkowej Grzegorza K IP: *.kopernik.kopnet.gliwice.pl / 10.0.1.* 21.02.03, 17:21 Myślałem że Kołodkę nie stać na takie zmaiany. Wszystko będzie dobrze jak tłuki z psl,typu kuźmiuk, i samoobrony nie popsują reformy Odpowiedz Link Zgłoś