Dodaj do ulubionych

spłata debetu na koncie

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.06, 08:06
Mam taki problem:
Dostałam pisemnko z banku, że 30 września minął termin spłaty debetu.
Ja wypłatę dostałam na konto 26 września (tego samego dnia zaksięgowana).
Niestety w tym samym dniu wypłaciłam w bankomacie pieniązki i zrobiłam zakupy,
płacąc kartą płatniczą w markecie. w sumie wydatki te przekroczyły sumę
dodatniego salda. Ale zaksięgowane zostały dopiero 27 wrzesnia.
No i mam pytanie: czy liczy się dzień zaksięgowania w tej sytuacji czy po
prostu "zniknięcia" pieniędzy z konta?
nie mam teraz z czego spłacić tego debetu który mam na koncie.
Jak to jest powiedzcie mi proszę. I co się stanie jeśli nie zapłacę w terminie
(14 dni od daty pisma, które pisane było 7 października). Wtedy jak dostanę
wypłatę na konto, to pieniądze pójdą na spłatę debetu + odsetki? I nie będę
mogła już debetu zrobić? Jeśli tak to się załamię...
Obserwuj wątek
    • Gość: anita Re: spłata debetu na koncie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.06, 20:05
      a skad my mamy wiedziec jakie sa zapisy w regulaminie Twojego konta??
      kazdy bank traktuje sposob odnowy linii debetowej inaczej, nie wiemy tez,
      dlaczego nie przedluzono Ci automatycznie linii.

O takie rzeczy powinnas zapytac w banku a nie na forum.

ps. "liczy sie" - chociaz nie napisalas do czego ma sie liczyc ani do czego Ci
      ta wiedza - data transakcji.
      • Gość: klient Re: spłata debetu na koncie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.06, 22:50
        jaki to bank ?????

i w jakiej kwocie ten debet
      • Gość: załamana anita IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.06, 09:16
        Co Ty taka nerwowa i od razu skaczesz na mnie??
        Nie mozna spokojnie zapytać? A jeśli nie interesuje Cie ten post, to go nie
        czytaj i nie pisz!!
        W banku byłam, tylko chciałam się wcześniej dowiedzieć czego mogę się spodziewać.
        Chyba lewą noga wstałaś albo ktoś Ci cos zrobił. Ale nie musisz z tego powodu na
        innych sobie odbijać złości.
        Pozdrawiam serdecznie. :)))))))))))))))
    • Gość: załamana Re: spłata debetu na koncie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.06, 09:13
      Juz byłam wczoraj w banku.
      Są dwa rozwiązania:
      1) spłacić ten debet, pieniązki poleżą 1 dzień na koncie i znów można je wybrać,
      2) poczekać do wypłaty, ale najprawdopodobniej nie będę już miała możliwości
      zrobienia debetu.

To bank PKO BP. Kwota ponad 600 zł.
      • Gość: 16.000 Re: spłata debetu na koncie IP: *.adsl.inetia.pl 01.12.06, 17:14
        qrde, ja mam 16.000 pln i zero szans na spłatę. Pilnuję terminów, ale i tak boję
        się co będzie jeśli kiedyś np. przejedzie mnie autobus i będę leżała
        nieprzetomna w szpitalu, a bank każe sobie zwrócić. Strasznie mnie to dołuje
        • Gość: lena Re: spłata debetu na koncie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.06, 17:37
          kto pyta nie bładzi pko dołóje zawsze i nie pyta o nic.
          • Gość: 16.000 Re: spłata debetu na koncie IP: *.adsl.inetia.pl 01.12.06, 17:45
            Ja akurat w Lukasie ;)
            • Gość: xxx Re: spłata debetu na koncie IP: *.chello.pl 01.12.06, 19:53
              niewiem jaki to debet czy linia kredytowa [limit odnawialny]czy wolne srodki
              czyli gdy masz wplyw wyplaty to prawie drugie tyle masz wolnych srodkow ktore
              mozesz pozyczyc na 30 dni i gdy masz wplyw wyplaty to niepowinnas pobierac wtym
              dniu bo debet musi sie zagsiegowac pokryc saldo ujemne a na drugi dzien znowu
              pobierasz wolne srodki i potracja ci jakis procent za to ze 30 dni korzystalas
              z debetu napewno na miesiac pozbawia cie debetu ale po miesiacu automatycznie
              on ci sie uruchamia
            • Gość: xxx Re: spłata debetu na koncie IP: *.chello.pl 01.12.06, 19:53
              niewiem jaki to debet czy linia kredytowa [limit odnawialny]czy wolne srodki
              czyli gdy masz wplyw wyplaty to prawie drugie tyle masz wolnych srodkow ktore
              mozesz pozyczyc na 30 dni i gdy masz wplyw wyplaty to niepowinnas pobierac wtym
              dniu bo debet musi sie zagsiegowac pokryc saldo ujemne a na drugi dzien znowu
              pobierasz wolne srodki i potracja ci jakis procent za to ze 30 dni korzystalas
              z debetu napewno na miesiac pozbawia cie debetu ale po miesiacu automatycznie
              on ci sie uruchamia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka