Dodaj do ulubionych

ROR Superkonto --> Inteligo?

06.11.06, 14:06
Jestem posiadaczem Superkonta w PKO BP, które założyłem jakiś czas temu. Ostatnio zacząłem myśleć o bankowości elektronicznej i
gdybym nie chciał "uciekać" zbyt daleko od mojego obecnego banku, to w grę wchodzą dwa rozwiązania: albo udam się do banku i
uruchomię usługę PKO Inteligo, albo zlikwiduję dotychczasowy rachunek i założę nowe konto Inteligo. Będę bardzo wdzięczny, jeśli
ktoś przedstawi mi w skrócie zalety i wady obu rozwiązań, zwłaszcza te dotyczące opłat, prowizji i oprocentowania. Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: aga Re: ROR Superkonto --> Inteligo? IP: *.volta.net.pl 06.11.06, 14:37
      Witam,
      Korzystam z internetowego odostepu do konta czyli z opcji przedstawionej jako
      pierwsza. Jestem zadowolona. Przelewy wenatrz banku bez oplat, poza 50 gr,
      oplata za dostep przez kanaly elektroniczne (intenet, telefon) 1 zl/ m-cznie.
      Generalnie jest ok.
      Pozdrawiam.
    • Gość: Paweł Z. Re: ROR Superkonto --> Inteligo? IP: *.dint.wroc.pl 06.11.06, 14:49
      Jeśli nie zależy Ci na produktach bankowych w rodzaju karta debetowa powiązana
      z rachunkiem czy też kredyt odnawialny do ROR, to Inteligo bardziej się opłaca -
      prowizje na ogół niższe, oprocentowanie lokat wyższe, ten mini-kredyt, który
      można tam dostać do konta, też jest oprocentowany nisko. W tradycyjnym PKO masz
      jeszcze taką zaletę, że można zamówić niedrogo wysyłanie wyciągów mailem na
      skrzynkę. W Inteligo nie ma niestety czegoś takiego.
      • Gość: Rafik Re: ROR Superkonto --> Inteligo? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.06, 09:47
        • Gość: Rafik Re: ROR Superkonto --> Inteligo? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.06, 10:09
          PROWADZENIE konta:
          - PKO Inteligo: 5,40zł + 2zł (opcja inteligo)
          - Inteligo 0zł (min. saldo ponad 100zł)

WPŁATY gotówkowe dokonywane w PKO BP - 0zł (obydwa konta)

WYPŁATY:
          - w bankomatach PKO: 0zł (obydwa konta)
          - w banku: PKO Inteligo 2,50zł (do kwoty 500zł), powyżej bez opłaty.
          Inteligo - nie ma możliwości wypłaty na dowód.
          - w Agencjach PKO (terminal POS - karta bankomatowa): PKO Inteligo 1zł,
          Inteligo bez opłaty.

PRZELEWY: jak napisano wyżej

Tańsze jest napewno samo konto Inteligo: prowadzenie za darmo, wpłaty za darmo,
          wypłaty w bankomatach PKO i Agencjach PKO za darmo.
          Zaletą posiadania konta w banku PKO z opcją inteligo jest napewno możliwość
          skorzystania z usług w banku PKO jeżeli nie mamy dostępu do internetu,
          łatwiejszy dostęp do wyższych kredytów, do kredytów odnawialnych oraz kart
          kredytowych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka