Dodaj do ulubionych

w jakim banku najtansze prow. rku i przelewy?

IP: 10.130.129.* 21.11.01, 18:59
Obserwuj wątek
    • Gość: Hamster Re: w jakim banku najtansze prow. rku i przelewy? IP: 195.117.18.* 22.11.01, 08:38
      O drugi post! A co do banku to zobacz w mBanku naprawde super oferta sam
      zalozylem w zeszlym miesiacu i wszystko za darmo bez prowizi i oplat a procenta
      na rachunkach najwyzsze!
    • yaa Re: w jakim banku najtansze prow. rku i przelewy? 22.11.01, 11:39
      Ya założyłem konto w Lukas banku - przelewy i zlecenia stałe bez prowizji.
      Pozdrawiam
      Yaa
    • Gość: bankier Re: w jakim banku najtansze prow. rku i przelewy? IP: *.chello.pl 22.11.01, 21:03
      Co do banków internetowych to uważam, że Inteligo jest bardziej korzystne od
      mBanku. Jednakże LGnet jest od nich i tak o wieeeeele lepszy. pozdr
      • gale Re: w jakim banku najtansze prow. rku i przelewy? 24.11.01, 17:40
        Tylko pamietaj, ze Intelligo nie ma uprawnien do prowadzenia banku :)

gale
        ----
        www.citibank.prv.pl
        • Gość: Bankier Re: w jakim banku najtansze prow. rku i przelewy? IP: *.chello.pl 24.11.01, 17:54
          Chcesz przez to powiedzieć, że Inteligo działa nielegalnie? Pozdrowienia
          • gale Re: w jakim banku najtansze prow. rku i przelewy? 25.11.01, 08:24
            Nie, to nie tak. O ile pamiętam to oni działają na podstawie uprawnień, które
            ma udziałowiec/udziałowcy. Jeżeli chcesz to podrążę temat i wypowiem się
            bardziej kompetentnie. Nie chciałbym tutaj wprowadzić zamętu.

gale
            ----
            www.citibank.prv.pl
            • Gość: bankier Re: w jakim banku najtansze prow. rku i przelewy? IP: *.chello.pl 25.11.01, 10:32
              Jak byś podał jakieś szczegóły to by było OK, interesuje mnie ta materia, i
              chciałbym się czegoś dowiedzieć. Dzięki Pozdrowienia
              • gale Re: w jakim banku najtansze prow. rku i przelewy? 25.11.01, 12:38
                Hm... poszukam w necie.

gale
                ----
                www.citibank.prv.pl
                • gale Inteligo - disclaimer 25.11.01, 12:53
                  Uuuuu, dałem ciała. Otóż Inteligo należy do Bankgesellschaft Berlin (Polska),
                  który - jak sama nazwa wskazuje - ma normalne uprawnienia do prowadzenia
                  bankowości detalicznej.

Inna sprawa, że tenże bank, a właściwie jego niemiecka centrala, miała duże
                  problemy z płynnością finansową w związku z nietrafionymi inwestycjami na rynku
                  nieruchomości. Ale polskie szefostwo firmy od razu zapewniło, że wszystko
                  będzie ok i nie odbije się to na statusie finansowym banku w Polsce.

Jeszcze raz przepraszam za wprowadzenie zamętu. Na przyszłość będę bardziej
                  uważał na to co piszę, żeby nie rozsiewać plotek.

Pozdrawiam,

gale
                  ----
                  www.citibank.prv.pl
                  • Gość: bankier Re: Inteligo - disclaimer IP: *.chello.pl 25.11.01, 14:05
                    Właśnie coś tak mi się zdawało, bo interesowałem się tym bankiem i wszystko
                    było OK. Ale zawsze mogłem coś przeoczyć. Co do Inteligo to oprócz Bank
                    Geselschaft Berlin, tym bankiem zajmuje się "odrębna" "Polska" jednostka:
                    Inteligo Financial Services. Co do problemów finansowych, to Inteligo jak każdy
                    inny bank, objęty jest międzybankowym funduszem gwarancyjnym. Inteligo zyskało
                    w ostatnich miesiącach najwięcej klientów, w porównaniu do innych banków
                    internetowych. Dlatego sądzę, że wszystko jest OK, bo w końcu zarabiam dwa razy
                    więcej. :) Pozdrawiam
                    • gale Re: Inteligo - disclaimer 25.11.01, 22:16
                      A ja z kolei jestem całkiem zadowolony z mBanku. Mimo jednej zasadniczej wady,
                      jaką jest długie oczekiwanie na aneks, który wysyłają pocztą, nie mam powodów
                      do zastrzeżeń. Oprocentowanie wysokie, opłat żadnych nie ponoszę, rozszerzają
                      ofertę - a to jest dla mnie bardzo ważne.

Myślę, że Inteligo czy mBank nie czyni wielkiej różnicy dla konsumenta. Życzę
                      zatem miłego i skutecznego "bankowania" :-)

gale
                      ----
                      www.citibank.prv.pl
                      • Gość: Bankier Re: Inteligo - disclaimer IP: *.chello.pl 25.11.01, 22:30
                        Jasne jest, że każdy "swoje" chwali. Ale zarówno w Inteligo jak i w mBanku są
                        drobne opłaty (no i nie mają placówek). Bank LGnet ma placówki, i nie ma tam
                        praktycznie żadnych opłat. Polecam obejrzeć ofertę. lgpetro.com.pl Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka