Gość: Hamster Re: w jakim banku najtansze prow. rku i przelewy? IP: 195.117.18.* 22.11.01, 08:38 O drugi post! A co do banku to zobacz w mBanku naprawde super oferta sam zalozylem w zeszlym miesiacu i wszystko za darmo bez prowizi i oplat a procenta na rachunkach najwyzsze! Odpowiedz Link Zgłoś
yaa Re: w jakim banku najtansze prow. rku i przelewy? 22.11.01, 11:39 Ya założyłem konto w Lukas banku - przelewy i zlecenia stałe bez prowizji. Pozdrawiam Yaa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bankier Re: w jakim banku najtansze prow. rku i przelewy? IP: *.chello.pl 22.11.01, 21:03 Co do banków internetowych to uważam, że Inteligo jest bardziej korzystne od mBanku. Jednakże LGnet jest od nich i tak o wieeeeele lepszy. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
gale Re: w jakim banku najtansze prow. rku i przelewy? 24.11.01, 17:40 Tylko pamietaj, ze Intelligo nie ma uprawnien do prowadzenia banku :) gale ---- www.citibank.prv.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bankier Re: w jakim banku najtansze prow. rku i przelewy? IP: *.chello.pl 24.11.01, 17:54 Chcesz przez to powiedzieć, że Inteligo działa nielegalnie? Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
gale Re: w jakim banku najtansze prow. rku i przelewy? 25.11.01, 08:24 Nie, to nie tak. O ile pamiętam to oni działają na podstawie uprawnień, które ma udziałowiec/udziałowcy. Jeżeli chcesz to podrążę temat i wypowiem się bardziej kompetentnie. Nie chciałbym tutaj wprowadzić zamętu. gale ---- www.citibank.prv.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bankier Re: w jakim banku najtansze prow. rku i przelewy? IP: *.chello.pl 25.11.01, 10:32 Jak byś podał jakieś szczegóły to by było OK, interesuje mnie ta materia, i chciałbym się czegoś dowiedzieć. Dzięki Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
gale Re: w jakim banku najtansze prow. rku i przelewy? 25.11.01, 12:38 Hm... poszukam w necie. gale ---- www.citibank.prv.pl Odpowiedz Link Zgłoś
gale Inteligo - disclaimer 25.11.01, 12:53 Uuuuu, dałem ciała. Otóż Inteligo należy do Bankgesellschaft Berlin (Polska), który - jak sama nazwa wskazuje - ma normalne uprawnienia do prowadzenia bankowości detalicznej. Inna sprawa, że tenże bank, a właściwie jego niemiecka centrala, miała duże problemy z płynnością finansową w związku z nietrafionymi inwestycjami na rynku nieruchomości. Ale polskie szefostwo firmy od razu zapewniło, że wszystko będzie ok i nie odbije się to na statusie finansowym banku w Polsce. Jeszcze raz przepraszam za wprowadzenie zamętu. Na przyszłość będę bardziej uważał na to co piszę, żeby nie rozsiewać plotek. Pozdrawiam, gale ---- www.citibank.prv.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bankier Re: Inteligo - disclaimer IP: *.chello.pl 25.11.01, 14:05 Właśnie coś tak mi się zdawało, bo interesowałem się tym bankiem i wszystko było OK. Ale zawsze mogłem coś przeoczyć. Co do Inteligo to oprócz Bank Geselschaft Berlin, tym bankiem zajmuje się "odrębna" "Polska" jednostka: Inteligo Financial Services. Co do problemów finansowych, to Inteligo jak każdy inny bank, objęty jest międzybankowym funduszem gwarancyjnym. Inteligo zyskało w ostatnich miesiącach najwięcej klientów, w porównaniu do innych banków internetowych. Dlatego sądzę, że wszystko jest OK, bo w końcu zarabiam dwa razy więcej. :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gale Re: Inteligo - disclaimer 25.11.01, 22:16 A ja z kolei jestem całkiem zadowolony z mBanku. Mimo jednej zasadniczej wady, jaką jest długie oczekiwanie na aneks, który wysyłają pocztą, nie mam powodów do zastrzeżeń. Oprocentowanie wysokie, opłat żadnych nie ponoszę, rozszerzają ofertę - a to jest dla mnie bardzo ważne. Myślę, że Inteligo czy mBank nie czyni wielkiej różnicy dla konsumenta. Życzę zatem miłego i skutecznego "bankowania" :-) gale ---- www.citibank.prv.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bankier Re: Inteligo - disclaimer IP: *.chello.pl 25.11.01, 22:30 Jasne jest, że każdy "swoje" chwali. Ale zarówno w Inteligo jak i w mBanku są drobne opłaty (no i nie mają placówek). Bank LGnet ma placówki, i nie ma tam praktycznie żadnych opłat. Polecam obejrzeć ofertę. lgpetro.com.pl Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś