Dodaj do ulubionych

Jeśli nie PKO to co??

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.03, 16:52
Chętnie pzreczytam pozytywne, dla odmiany, opinie użytkowników kont bankowych.
Czy ktoś z Was jest zadowolony ze swojego banku BO - do tej pory nie
usiłowali go w nim oszukać, - nie za dużo sobie liczą za prowadzenie konta,
- ma dostęp do konta przez internet ... i bo ogólnie jest miło i przyjemnie.
Innymi słowy doradźcie jaki bank wybrać, bo prównywanie opłat to jedno, a
opinie użytkowników to drugie.
Obserwuj wątek
    • czuk1 Re: Jeśli nie PKO to co?? 28.05.03, 19:20
      Pytanie jest prowokacyjne. Zaraz bedziesz miał/a/ moc róznych sprzecznych
      podpowiedzi /podejrzewam opłacanych/ . Myślę, że trzeba mieć swój rozum.
      Najlepiej jak podpowiadaja niezależni doradcy internetowi. Ważne jest, że
      bank ogolnie nisko oceniany od strony jakosci obsługi /kolejki, nie
      profesjonalna obsługa/ w Twoim mieście może być akurat SUPER i NAJLEPSZY ze
      wszystkic w rejonie zamieszkania. I to może być głównym kryterium wyboru. A nie
      to, że Ci napiszą.... na przykładzie np, Poznania czy Wrocławia "PKO ???!!!...
      tam jest zaduch i kolejki".
      doswiadczany przez banki.

• Gość: Venus A dlaczego nie PKO ??? IP: *.pkobp.pl 30.05.03, 11:19
        No tak, jestem pracownikiem banku, ale jednak mam w nim konto od kilku lat i
        jak dla mnie jest to najlepsza oferta, z jaką się zetknęłam, zarówno pod
        względem produktów, usług, jak i obsługi.

Kiedyś miałam konto w PEKAO SA i jak np. musiałam stać w kolejce, bo nie było
        nawet gdzie usiąść, przez 1,5 h, żeby złożyć 1 dyspozycję, to się załamałam.
        Zamknęłam tam konto.
        Drugie doświadczenie - BPH, godziny otwarcia i obsługi dogodne dla
        pracowników, a nie pracujących klientów banku, poza tym obsługa tak samo
        długaśna (oprócz kas), jak również zbyt mało fachowa - wprowadzono mnie w
        błąd, który dużo mnie kosztował. Oczywiście, bank rozkłada ręce, no bo to była
        wypowiedź pracownika, nienotowana itd itp, a nie zadał sobie ten koleś trudu,
        żeby kogoś zapytać, jak sam nie wiedział. Zamknęłam konto w tym banku.

Z kolei z pozytywnych doświadczeń wspominam BZ WBK, ówczesna lokalizacja w Al.
        Jerozolimskich, teraz chyba na Marszałkowskiej w okolicach ul. Pięknej.

Myślę, że ogólnie dokonujemy oceny banku na podstawie szczątkowych
        doświadczeń. W PKO BP SA, tak jak w innych bankach, są oddziały lepiej
        funkcjonujące, cieszące się większą sympatią klientów, niż inne, niby ten sam
        bank, niby te same standardy obsługi, a jednak ...
        Ja akurat nie zraziłam się do swojego oddziału PKO BP, który prowadzi moje
        konto, ale już sąsiad obok może mieć inne doświadczenia. Jest to bardzo płynne
        i opinia zawsze będzie subiektywna. Mimo to, zachęcam do odwiedzenia PKO BP
        SA, myślę, że warto - stale się zmieniamy na lepsze, żeby Wam, naszym
        wymagającym i sympatycznym Klientom, dogodzić :)))
        • Gość: klient Re: A dlaczego nie PKO ??? IP: 213.77.33.* 30.05.03, 12:41
          Gość portalu: Venus napisał(a):

Mimo to, zachęcam do odwiedzenia PKO BP
          > SA, myślę, że warto - stale się zmieniamy na lepsze, żeby Wam, naszym
          > wymagającym i sympatycznym Klientom, dogodzić :)))

buhahahaha. Nigdy się tak nie uśmiałem.
          • czuk1 Re: A dlaczego nie PKO ??? 31.05.03, 09:12
            Gość portalu: klient napisał(a):

> Gość portalu: Venus napisał(a):
            >
            > Mimo to, zachęcam do odwiedzenia PKO BP
            > > SA, myślę, że warto - stale się zmieniamy na lepsze, żeby Wam, naszym
            > > wymagającym i sympatycznym Klientom, dogodzić :)))
            >
            > buhahahaha. Nigdy się tak nie uśmiałem.

Nie wiem z czego tu się śmiać. Zwrot użyty przez Venus- "dogodzić" ,oznacza
            przecież:
            dobrze wykonać nasze umowy z klientami, doradzić,kulturalnie dokładnie i szybko
            wykonywać czynności bankowe, oferować i wykonywać pełna gamę usług bankowych,
            oferować też ubezpieczenia na życie-fundusze inwestycyjne- terminale - leasing-
            papiery wartosciowe itd,itp === w sumie gotowi jesteśmy zaspokoić wszelkie
            zapotrzebowania naszych i potencjalnych klientów.

piszę wspierajaco-wyjaśniająco - bo ja tak zrozumiałem.
            Poza tym zawsze lubiłem boginie i gwiazdy. Nie lubie jak ktoś z nich sie
            smieje.
    • Gość: brenda gdzie Maestro?? IP: *.de.ibm.com 02.06.03, 13:25
      No właśnie, ja też mam dość PKO. Mam konto w Fortisie, i jestem bardzo
      zadowolona. Natomiast potrzebuję mimo wszystko drugie konto i drugą kartę. I
      zaczynają się schody, bo trudno znaleźć bank, który ma dobrą ofertę (niskie
      prowizje, tanie przelewy, dużo bankomatów itp), i ma karty Maestro. Co byście
      polecili?
      • Gość: rsa127 Re: gdzie Maestro?? IP: *.riz.pl / *.gazeta.pl 04.06.03, 13:58
        Karty Maestro oferują:
        Kredyt Bank (za pewien czas czipowe - większe bezpieczeństwo)
        ING
        chyba BPH PBK
        BOŚ

Ofertę trzeba przeanalizować. Moim zdaniem KB i ING spełniają warunki
        kompleksowości, dostępności i jakości. Można dobrać też dość tani rachunek. BOŚ
        ma wszystkie bankomaty w kraju bez opłaty, ale oferta dość uboga. O BPH PBK nie
        mam dobrego zdania. Wysokie opłaty i kiepska oferta/obsługa.

Gość portalu: brenda napisał(a):

> No właśnie, ja też mam dość PKO. Mam konto w Fortisie, i jestem bardzo
        > zadowolona. Natomiast potrzebuję mimo wszystko drugie konto i drugą kartę. I
        > zaczynają się schody, bo trudno znaleźć bank, który ma dobrą ofertę (niskie
        > prowizje, tanie przelewy, dużo bankomatów itp), i ma karty Maestro. Co byście
        > polecili?
        • kora_n Re: gdzie Maestro?? 06.06.03, 22:26
          Na początku drobne zastrzeżenie: nie pracuję w banku, pracuję z bankami (a
          przynajmniej z częścią).
          Zgadza się BPH PBK ma Maestro i jest OK. Co do jakości oferty i obsługi to
          jednak są to odczucia subiektywne - oceniam ją wyżej niż np. ING BSK i Kredyt
          Banku.
          • Gość: brenda Re: gdzie Maestro?? IP: *.de.ibm.com 09.06.03, 13:11
            Ale BPH pobiera prowizję za wypłatę własnych pieniędzy we własnych oddziałach,
            co dla mnie jest jakimś nieporozumieniem!
            • kora_n Re: gdzie Maestro?? 09.06.03, 17:51
              Gość portalu: brenda napisał(a):

> Ale BPH pobiera prowizję za wypłatę własnych pieniędzy we własnych
              oddziałach,
              > co dla mnie jest jakimś nieporozumieniem!
              Tak to bodajże ustawili w nowej tabeli opłat i prowizji. Ale zawsze możesz
              wypłacić na VE bez prowizji w bankomacie BPH PBK lub Euronetu do kwoty 5000
              zł. A powyżej tej kwoty wypłata w oddziale jest już bodajże bez prowizji.
    • Gość: m Wsadzam kij w mrowisko ;) IP: *.pkobp.pl 04.06.03, 12:42
      A ja mam rachunek osobisty w CITIBANKU i mam pozytywne zdanie o tym banku a
      wiem że wiele osób na forum ma inne zdanie.

Rachunek założyłem jakieś 3 lata temu i od tamtego czasu byłem chyba ze 2 razy
      w oddziale (1. założenie konta 2. potrzebowałem potwierdzenie dokonania
      przelewu). Negatywne odczucia miałem tylko w momencie fuzji z BH, kiedy system
      się przypychał a dostęp przez net był niemożliwy przez kilka dni. Ale poza tym
      jestem zadowolony. Płacę 9 zł/mc (w tym opłata za rachunek, kartę maestro,
      citiphone i citibank on-line). Wszystko załatwiam przez telefon albo net. Dużym
      minusem jest niskie oprocentowanie lokat i wysokie oprocentowanie debetu ale i
      z tym sobie poradziłem bo oszczędności trzymam w mBanku. A z debetu korzystam z
      rzadka. Polecam

A kartę kredytową mam w WBK bo Citibank strasznie zdziera ale to inna historia.
      • Gość: mrówka Re: Wsadzam kij w mrowisko ;) IP: *.zamosc.mm.pl 04.06.03, 18:03
        Mrówki nie sa głupie. Nie można hołodować tylko swojemu bankowi i mówić, jest
        najlepszy. Dopiero jak porównamy oferty kilku i obsługę - wiemy. I wiedza ta
        może ... i powinna nas /w tym np. PKO BP/" ciagnąć w górę";

pozdraiwam KRAJANA
    • Gość: Wicio mBank lub VWBank IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.03, 21:28
      Konto za darmo, przelewy za darmo, zlecenia stałe za darmo, potwierdzenie za 2,50 przysyłają do domu (VW), pierwszy ma darmową obsługę tel., drugi internetową. Do tego wysokie oprocentowanie, ubezpieczenie (VW), możliwość inwestowania w fundusze inwestycyjne bez prowizji (mBank). Wypłata pieniędzy za darmo w każdym bankomacie ( zł VW) lub w sieci EuroNET (mBank - bez limitu).
      Korzystam z obu banków i jestem bardzo zadowolony.
      Mam też konto w Pekao S.A. (relikt przeszłości) i chyba niedługo je zamknę (choć właśnie wprowadzają obsługę tel. i internetową, ale oprocentowanie i opłaty są żałosne)
    • robert.g5 Re: Jeśli nie PKO to co?? 07.06.03, 01:06
      Gość portalu: M.W. napisał(a):

> Chętnie pzreczytam pozytywne, dla odmiany, opinie użytkowników kont bankowych.
      > Czy ktoś z Was jest zadowolony ze swojego banku BO - do tej pory nie
      > usiłowali go w nim oszukać, - nie za dużo sobie liczą za prowadzenie konta,
      > - ma dostęp do konta przez internet ... i bo ogólnie jest miło i przyjemnie.
      > Innymi słowy doradźcie jaki bank wybrać, bo prównywanie opłat to jedno, a
      > opinie użytkowników to drugie.

--Osobiscie mam dwa konta jedno w mBanku i drugie w Citibanku.
      W mBank wiadomo internet, osobiście jestem bardzo zadowolony o każdej porze
      dnia i nocy siadam przed komputerem i robię przelewy i inne operacje
      a i muszę ich naprawdę pochwalić, na infolini siedzą ludzie naprawdę gotowi
      pomóc jak coś trzeba się dowiedzieć. Citibank tak przez wszystkich
      znienawidzony sprawuje się bardzo dobrze a wbrew pozorom nie jest aż taki drogi
      są o wiele droższe,też masz dostęp przez internet
      Robert
      PARTNER
      • czuk1 Re: Jeśli nie PKO to co?? 07.06.03, 14:38
        o dlaczego Inteligo chwali sie ocenami , rankingami w mediach i gdzie indziej,
        że jest najtańszym kontem internetowym ?

Mariusz

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka