Gość: tom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.07, 21:41 daga966 mam prośbę, jak będziesz w stanie upojenia alkoholowego to nie pisz na tym forum!!!! po twoich tematach i składniach zdaniwoych tak to wygląda jak byś miała w czubie :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: DAGA966 Re: do toma IP: *.toya.net.pl 19.05.07, 22:02 widzisz ja nie pije ale chodzi o to ze niema tu ludzi ktorzy naprawde cos wiedzo o kredytach bez bik a wlasnie mi o taki chdzi wiec zaczelo mnie to denerwowac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: do toma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.07, 11:09 ale co byś chciala więdzięc więcej o kredytach bez bik. W polsce takich instytucji i banków jest bardzo mało kótr dają kredyty bez bik. firmy pozabankowe :provident,profireal,mandarynka/rapida banki: aigo często nie sprawdza biku, ... i to chyba tyle rozumiem że potrzebujesz pożyczyć pieniedzy i nie masz gdzie Odpowiedz Link Zgłoś
ms1912 Re: do daga 21.05.07, 13:14 ja CI napisałam ze u mnie jest bez BIK - wiec nie pisz mi ze ja nie wiem :D ja wiem gdzie pracuje i na jakich warunkach daje pożyczki:) i gwarantuje Ci ze BIK nie sprawdzamy, ale to juz kolejny raz pisze i nie iwem czy zrozumiesz tym razem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xmenka Re: do ms1912 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.07, 16:40 a gdzie pracujesz jeśli można wiedzieć? interesuje mnie pożyczka bez biku Odpowiedz Link Zgłoś
ms1912 Re: do ms1912 22.05.07, 07:02 pracuja dla mandarynki i nie sprawdzamy BIK. czyli nie mamy wglądu ile kotos ma kredytów w bankach i czy regularanie je spłaca. W big natomiast sa te osoby które z powodu nie opłacania czy spłacania czegos - firma której są dłużni podała daną osbe jako dłuznika- najwiecej moich kliekntów jest tam za niepłącenie komórki (zazwyczaj). ale róznie jest...miałam klientów z komornikiem i dostali pozyczki :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom BIG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 08:22 Biura Informacji Gospodarczej (BIG) przyjmują, przechowują i udostępniają informacje gospodarcze dotyczące przedsiębiorców i konsumentów. Zasady i tryb udostępniania przez przedsiębiorców informacji gospodarczych do BIG-ów, dotyczących wiarygodności płatniczej innych przedsiębiorców i konsumentów, w szczególności danych o zwłoce w wykonywaniu zobowiązań pieniężnych Trafić na listę dłużników, czyli do bazy danych jednego z BIG-ów można stosunkowo prosto. Jest bowiem wiele firm, które mają prawo wpisać, zgłosić nieuczciwego konsumenta do bazy jednego z biur: telewizje kablowe i świadczący usługi telewizji satelitarnej, operatorzy telefoniczni i zakłady energetyczne, pośrednicy ubezpieczeniowi, ubezpieczalnie, banki i domy maklerskie, firmy wydające elektroniczne instrumenty płatnicze (karty płatnicze), towarzystwa leasingowe, ale także spółdzielnie i wspólnoty mieszkaniowe, wynajmujący lokale czy zakłady komunikacji miejskiej. To, w bazie kórego z biur klient może się znaleźć zależy od tego, z którym z biur (a może ze wszyskimi) firma współprcauje. Nie chodzi jednak tylko o tych, którzy nie regulują swoich rachunków i zobowiązań od wielu miesięcy - mogą na nią trafić także ci, którym zdarzyła się 2-3 miesięczna utrata płynności finansowej, a wraz z nią kilka "rachunkowych wpadek". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DAGA966 Re: do daga IP: *.toya.net.pl 21.05.07, 21:18 wiec prosze o emeile ja naprawde potrzebuje tych pieniedzy ale nie z pfk bo to oszusci a rapida nie sprawdza w bik-u dzis sie dowiedzialam ze sprawdza wiec jak to jest? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: do daga IP: *.compnet.com.pl 21.05.07, 22:42 sprawdzają BIG ale nie wiem jaka to roznica , BIK a BIG Odpowiedz Link Zgłoś