Dodaj do ulubionych

Profireal...real wyliczenie

IP: *.p3.InterArena.pl 22.05.07, 17:39
Niektórzy pytają tu o Profireal, czy warto? Nie warto. Nie wnikając w
szczególy opiszę ich rozliczenie.
Pożyczli 5000 (wypłata 4700) na 36 misięcy. Spłacałem regularnie rok (rata
370), teraz mi się poprawiło i chcę spłacić resztę. Muszę im wpłacić 8000, z
czego zwrócą mi 1500 odsetek, czy kosztów własnych jak to zwą. Nieźle.
Pożyczam 5k. a po roku spłaty mam kapiataół do spłacenia 6500.

Wiem, sam się zdecydowałem. Byłem przyciśnięty i oby nigdy więcej. Warto
naprawdę szukać innych rozwiązań.
Obserwuj wątek
    • Gość: ola Re: Profireal...real wyliczenie IP: *.compnet.com.pl 22.05.07, 20:04
      masz racje
      • zauber07 Re: Profireal...real wyliczenie 22.05.07, 20:12
        Popieram olę ,to L I C H W A!!!!
        • Gość: ws_22 Re: Profireal...real wyliczenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 16:03
          Ok, zgoda. Pożyczki są drogie, to nie tajemnica. W końcu firma nie sprawdza w
          BIKu. Jednak wszystko jest zgodnie z prawem, a klienci akceptują zaproponowane
          warunki... Nic dodać, nic ująć. :)
          • Gość: kaja Re: Profireal...real wyliczenie IP: *.ewz.gda.pl 27.07.07, 10:59
            ja pozyczylam 5750 do splacenia mialam 12500 spoznilam sie z2 ratami i
            doliczyli mi 6000 kary i to nie jest lichwa ?
            • Gość: iza Re: Profireal...real wyliczenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.07, 13:06
              Ja też u nich wpadłam, obiecali mi pozyczke w wysokosci 3000zł, na konto
              wpłynęło mi 1650zł, wyjasnili mi ,że tylko taką miałam zdolność kredytową. Płacę
              po 119zł rate na 36 miesięcy, czyli ponad 4000zł do spłaty, i co wy na to to....
              lichwa jak nic.
              • katline Re: Profireal...real wyliczenie 29.07.07, 18:10
                A przeczytałaś umowę przed podpisaniem?
                Założę się, że NIE
                • Gość: iza Re: Profireal...real wyliczenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.07, 20:22
                  przeczytałam umowę wstępną na której widniała kwota 3000zł, bo kredyt był
                  załatwiany przez pośrednika. Resztę dokumentów otrzymałam z harmonogramem spłat
                  i tam dopiero widniała kwota 1650zł, która wpłynęła na konto.Dlatego czuję się
                  oszukana.
                  • katline Re: Profireal...real wyliczenie 29.07.07, 21:21
                    Ja tez mam u nich pożyczkę i też miałam kwotę minimalnie obniżoną ale przed
                    podpisaniem umowy poinformował mnie o tym mój pośrednik.
                    Skoro widziałaś to na umowie, że masz otrzymać mniej pieniędzy to dlaczego
                    podpisałaś?
                    • Gość: iza Re: Profireal...real wyliczenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.07, 07:12
                      a mnie pośrednik o niczym nie poinformował, był bardzo zdziwiony, że tak się
                      stało, przepraszał,że na konto wpłynęła połowa wnioskowanej kwoty, ale to już
                      była "musztarda po obiedzie"
                      • katline Re: Profireal...real wyliczenie 31.07.07, 21:10
                        Ale to jakoś nie możliwe ponieważ pośrednik wypisał mi najpierw wniosek i ocenę
                        wstępną z kwotą o jaką wnioskowałam. Później dopiero była wystawiana umowa na
                        sumę jaką mi przyznali (o czym wcześniej zostałam poinformowana, że jest
                        pomniejszona) i dopóki nie podpisałam umowy i nie zrobiłam zlecenia stałego,
                        pieniążki nie zostały by mi przelane na konto.
                  • delfinek_wannowy Re: Profireal...real wyliczenie 03.08.07, 12:09
                    jeśli przeczytałaś to powinnaś wiedziec że w tym wypadku kwota 3000 zł to kwota
                    kredytu brutto.

dla wyjaśnienia podam prawdopodoną wersje podpisanej przez Ciebie umowy.
                    kwota brutto - 3348 zł
                    ubezpieczenie - 1133 zł
                    opłata za zawarcie umowy - 145 zł
                    kwota do wypłaty dla klienta - 1631 zł
                    rata 186 zł
                    okres kredytu 18 miesięcy.
              • Gość: Ania Re: Profireal...real wyliczenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.07, 09:25
                wiedziałaś na co się piszesz więc teraz nie narzekaj
            • Gość: xxx Re: Profireal...real wyliczenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.07, 09:23
              Gdybyś przeczytała umowe to byś płaila terminowo
    • Gość: iza Re: Profireal...real wyliczenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.07, 16:25
      No niestety tak się stało jak pisałam, a przy wypłaconej kwocie kredytu tj.
      1650zł płacę ratę 119 zł na 36 miesięcy, więc twoje wyliczenie "delfinku
      wannowy"też się nie zgadza.
      • Gość: xxx Re: Profireal...real wyliczenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.07, 14:33
        ja prawie dalam sie nabrac.kazali mi zlecene stale zrobic.poszlma do mojego
        banku i okazalo sie ze ich nr konta nie istnieje i zdziwilo pania w banku
        nr umowy za krotki.zadzwonilam do przedstawiciela i mowie ze nr konta nie
        istnieje a on jakająco twierdzil ze istnieje.w banku powiedzieli mi ze to na
        pewno oszutwo.zadzwonilam do przedstawiciela oswiadczyc ze zrezygnowalam z
        pozyczki,a on mozna powiedziec ze wyzwal mnie po chamsku.tak napewno nie
        zachowuja sie przedstawiciele prawdziwych bankow i biur.wiec uwazajmy na
        takiego typu pozyczki.
        • delfinek_wannowy Re: Profireal...real wyliczenie 07.08.07, 14:41
          Gość portalu: xxx napisał(a):

> ja prawie dalam sie nabrac.kazali mi zlecene stale
          zrobic.poszlma do mojego
          > banku i okazalo sie ze ich nr konta nie istnieje i zdziwilo
          pania w banku
          > nr umowy za krotki.zadzwonilam do przedstawiciela i mowie ze nr
          konta nie
          > istnieje a on jakająco twierdzil ze istnieje.w banku powiedzieli
          mi ze to na
          > pewno oszutwo.zadzwonilam do przedstawiciela oswiadczyc ze
          zrezygnowalam z
          > pozyczki,a on mozna powiedziec ze wyzwal mnie po chamsku.tak
          napewno nie
          > zachowuja sie przedstawiciele prawdziwych bankow i biur.wiec
          uwazajmy na
          > takiego typu pozyczki.

firma istnieje (profireal) w tym wypadku trzeba było w necie
          poszukać ich strony. wystarczyło że miałeś nr agenta. na stronie
          jest podany nr 0801.... wystarczy zadzwonić zapytać o opiekuna z
          twojego województwa lub o nr tel do biura okręgowego i sprawdzić
          tego agenta oraz sprawdzić ten nr konta.
      • delfinek_wannowy Re: Profireal...real wyliczenie 07.08.07, 14:34
        iza no cóż moje wyliczenia zostały podane zgodnie z tabelką. od
        tabelki zawsze trzeba liczyć pewne odstępstwa. w tym wypadku na
        pewno było jakieś odstępstwo.
        • Gość: iza Re: Profireal...real wyliczenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.07, 16:45
          tabelka tabelką ale i tak czuje się oszukana, teraz pozostaje mi tylko spłacać,
          mam nauczkę na przyszłość, a ty delfinku nie jesteś czasami pracownikiem banku,
          że bronisz ich jak lew, bo poza tobą nie czytałam jeszcze o profi żadnych
          dobrych opinii
          • Gość: bank Re: Profireal...real wyliczenie IP: 80.54.234.* 26.10.07, 22:13
            witam
            czytam i widzę, że nie popieracie jedynej deski ratunku jaka
            dostaliście od firmy Profireal
            Lecz tak jest ze straceńcami życiowymi którzy nie mogą sobie
            poradzić w życiu i biorą pożyczki gdzie popadnie a potem się dziwią
            że muszą spłacać. Tacy ludzie są najgorsi w naszym społeczeństwie i
            szargają dobre imię firmy bo kto wam Pożyczy pieniądze jak jesteście
            w bik-u jaki Bank!! Odpowiedz jest prosta żaden nie ma takiego Banku
            w Polsce co by nie sprawdzał w bik-u. Zostaje wam tylko prywatna
            instytucja lub lombard. Jak byście spłacali właśnie w terminie
            zaciągnięte zobowiązania to by nie było tak drogich kredytów w
            Polsce, lecz skąd takie prymitywy jak wy mogą o tym wiedzieć. Założę
            się że Prowidenta też macie wziętego i nie spłaconego (hehe) i
            piszecie jakie oni wam odsetki naliczyli albo jak windykują. Ludzie
            jak zaciągacie jakikolwiek kredyt/pożyczkę to przecież zawsze
            możecie z niej zrezygnować w ciągu 10 dni od otrzymania produktu,
            więc nie wiem dlaczego wypisujecie takie bzdury i szargacie dobre
            imię firmy. Sami jesteście sobie wini nikt wam nie kazał brać
            kredytu to była wasza decyzja. Dla mnie jesteście zwykłymi oszustami
            którzy próbują wyłudzać kredyty tam gdzie popadnie.
            Pozdrawiam
            bank
            • Gość: jasio Re: Profireal...real wyliczenie IP: *.adsl.inetia.pl 26.10.07, 22:38
              Popieram przedmówcę w 100%.
              Dodam od siebie , że niektórzy z Was krętacze , wpadną w sidła szemranych
              rosłych panów (bo oni pożyczają chętnie i NAWET NIE SPRAWDZAJĄ BIK-u hehehe ) ,
              i wtedy oni Was tak wydoją , że spłacicie im równowartość wszystkich wziętych i
              niespłaconych kredytów i to z nawiązką.
              • Gość: hmm... Re: Profireal...real wyliczenie IP: *.adsl.inetia.pl 27.10.07, 00:59
                z tego co tu czytam to wychodzi że oni są drożsi nawet od providenta...
                • wojtekolobrzeg Re: Profireal...real wyliczenie 27.10.07, 02:02
                  są tacy sami jak provident, bo działają na tej samej zasadzie tylko
                  nie mają chorego zwyczaju tygodniowych spłat i na dłuższy okres
                  pożyczają, są jak ktoś napisał ostatnią deską ratunku w wielu
                  przypadkach... i faktycznie czasami ktoś nie znający się na branży
                  może się naciąć na droższy kredyt niż w banku, aczkolwiek najgorsze
                  jest właśnie to chamstwo oszustów, którzy szukają tylko kolejnej
                  instytucji aby ją oszukać, a jak już znaleźli i nie spłacają to
                  jeszcze narzeka taki złodziej na windykatora albo odsetki....
                  żałosne chamstwo nic więcej. Jak się pożycza to się oddaje
                  złodzieje. A umowe się czyta i decyduje w ciągu 10 dni czy nie
                  zrezygnować ale już przecież złodziej pieniądze dawno wydał i szuka
                  kolejnej firmy żeby ją oszukać...................................
            • Gość: jojo Re: Profireal...real wyliczenie IP: *.chelm.mm.pl 05.12.07, 21:40
              Zwykli oszuści! Wziąłem 2200 na 36 m-cy i spłacałem regularnie.
              Spłaciłem 14-cy wczesniej. I gó... Wyliczyli mi do zwrotu 0 zł.
              ZŁODZIEJE!!! Napisałem reklamację. Jestem po rozmowie z moim
              prawnikiem. Podam ich do sądu.
            • Gość: bezkredytowiec-2 Re: Profireal...real wyliczenie IP: 82.139.47.* 15.12.07, 19:55
              Ja nie mam kredytu ale jak czytam posty od poszkodowanych to nóż w
              kielni mi sie otwiera . Zycze ci drogi Banku zebys w zyciu mial same
              klody pod nogami zeby jak najszybciej skonczyly ci sie mozliwe
              wplywy finansowe i zebys jadl kit z okien!!!!!!!!!!!!!!!!!
              Po twojej ypowiedzi smiem twierdzic ze jestes jednym z tych ktorzy
              albo pracuja w tym walnietym profitrealu i wzbogaciles sie na
              nieszczesciu innych, albo jestes porąbany. Sam jestes stracencem,
              bezmózgiem, prymitywem i bezgranicznym jełopem!!! i mając takich
              ludzi w społeczeństwie dopiero możemy zacząć się bać bo z debilami
              to my za daleko nie zajdziemy. hehe
              • Gość: ZOMOWIEC [...] IP: *.bielsko.dialog.net.pl 19.12.07, 13:09
                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
              • Gość: rottweilers [...] IP: *.centertel.pl 10.09.08, 04:13
                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • Gość: xxx Re: Profireal...real wyliczenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.07, 09:32
            pamiętaj jedno kara nie jest nieodwracalna,poza tym nie winą Profireal jest że nie możesz nigdzie indziej wziąć pożyczki
            • Gość: grzenio Re: Profireal...real wyliczenie IP: *.gprs.plus.pl 16.12.07, 17:51
              Nie można tak chamsko oceniać każdego kto jedzie po bankach itp. Sam
              pracowałem w banku zajmowałem się właśnie kredytami gotówkowymi i na
              każde 100 osób może 5 to były mendy które chciały wyłudzić kasę na
              chlańsko nie myśląc wogóle o tym z czego oddadzą. Powodów zadłużania
              się jest mnóstwo i nie żadko było to leczenie wnuka lub inne losowe
              przypadki. Dużo zależy od samych doradców czy pośredników którzy
              zamiast jasno wszystko objaśnić często nie mówią o haczykach a wręcz
              kłamią w żywe oczy. A nie spodziewajmy się że każdy Polak jest tak
              biegły w sprawach bankowości jak wielu na tym forum.
              PS. Gościu podpisany jako "bank" - LECZ SIĘ!!!
              • Gość: REGINA REGIŃSKA-RE Re: Profireal...real wyliczenie IP: *.bielsko.dialog.net.pl 19.12.07, 13:13
                co do sposobu dialgou drgi panie to vice versa...jak mozna biorac
                kredyt nie czytac dokladnie umowy??!! to nie jest 10 pln od babci na
                1,5 % w 678 ratach tylko kredyt! KREDYT K R E D Y T .
                • lunula Re: Profireal...real wyliczenie 17.10.08, 11:47
                  Witam serdecznie!Także miałam kredyt w Profi Credit.10600 zł, z czego na konto
                  wpłynęło 5400.Rata 383 zł na 36 miesięcy.Zapłaciłam 4 raty(z dwiema sie kilka
                  dni spóźniłam), a następnie spłaciłam kredyt w całości.Dostałam zwrot w
                  wysokości 1153(część wynagrodzenia umownego).jednak na umowie jest też podana
                  kwota ubezpieczenia:4600 zł(została pobrana z góry za cały okres trwania
                  umowy).I ja wystąpiłam o zwrot tej kwoty po odliczeniu przez Profi już
                  wykorzystanych składek.Teraz czekam na odpowiedź pisemną(konsultanci na
                  infolinii nie potrafili mi udzielić informacji czy ubezpieczenie jest
                  zwracane).W umowie ubezpieczenia też nie ma informacji-jest za to adnotacja, że
                  ubezpieczeniu podlega klient Profi Credit.Ja już niem nie jestem.Otrzymałam już
                  potwierdzenie spłaty kredytu.Jednak ciekawi mnie czy to ubezpieczenie zwrócą.W
                  końcu korzystałam z niego tylko przez 4 miesiące.Czy ktoś pod tym względem ma
                  jakieś doświadczenie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka