Gość: Max WAWA Re: Omijajcie ING bank ślaski - Nigdy w życiu IP: *.rtr.bait.pl 15.03.12, 13:06 Miesiąc temu założyłem konto w ING a dziś nie mogę nawet zapłacić kartą MasterCard za zakupy, stoję w kolejce cały koszyk zakupów a tu że nie można płacić, dzwonie na infolinię ING a tu mówią mi jakąś bajkę że maja problem z systemem a Co mnie to k... obchodzi, mam tą bajką zapłacić za zakupy? w poprzednim Banku (polskim oczywiście nie będę robił kryptoreklamy) gdzie miałem konto przez 7 lat nie miałem nawet jednej takiej przykrej sytuacji. Założyłem miesiąc temu jutro idę zamknąć rachunek Odpowiedz Link Zgłoś
el775 Re: Omijajcie ING bank ślaski - Nigdy w życiu 23.06.12, 13:53 Dziś nie będziemy jedli, bo zakupów nie zrobiłam: awaria systemu w ING. Wszystkie bankomaty nie wypłacają pieniędzy, bankomat przy banku nieczynny. Nie można zapłacić kartą w sklepie. Żadnej informacji w internecie. Na str baku napisano: awaria. Lodówka pusta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolek Re: Omijajcie ING bank ślaski IP: 94.42.113.* 03.07.12, 10:47 to co się dzieje w banku śląskim to jakiś cyrk,mam komornika na koncie niedość że potrącają z rodzinnego do kom.co przez rok tego nie robili dopiero teraz się obudzili to ostatnio nawet 5zł mi zabrali, to jakieś chore!!! a za przelew tego 5zł pobrali 9zł. od kiedy pobiera się takie grosze dla komornika!!!FAKT MAJĄ NIEDOKSZTAŁCONY PERSONEL.KONIEC Z KONTEM W ING Odpowiedz Link Zgłoś
31madzia Re: Omijajcie ING bank ślaski 15.07.12, 09:08 potwierdzam ING bank to gó..., moja ciotka poleciła mi ciekawą stronkę, tam można znaleść coś dla siebie , możesz sprawdzić : www.bank.e-biznes.org pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artutr Re: Omijajcie ING bank ślaski IP: *.dynamic.chello.pl 04.09.12, 00:47 Witam,wiem coś o tym banku bo mam w nim kilka kont, totalna porażka, co chwile mają popsute wpłatomaty a niektóre panie powinny się wrócić do podstawówki. Kilka lat temu pewna pani która jest teraz kierowniczką jednego z oddziału popełniła taką gafę że jest to po prostu nie do pomyślenia - mianowicie spisywała moje dane do wyrobienia karty i tak spisała imię że wydrukowano na karcie imię Artutr, no proszę przecież niema takiego imienia, ale mało tego jak przyszedłem z reklamacją oczywiście powiedziała że ja jej podałem takie imię a tak w ogóle to nie przeszkadza. Dałem sobie spokój ale po jakimś czasie jak karta skończyła ważność poszedłem z powrotem po nowa kartę, ta sama pani znów coś pomyliła i następna karta znów była z błędnym imieniem które nie istnieje w naszym języku. Tak że szkoda mi tej pani której iloraz inteligencji równa się kretynizmowi, i jak mamy normalnie funkcjonować jak ludzie na poważnych stanowiskach są debilami. Odpowiedz Link Zgłoś
389kamil Re: Omijajcie ING bank ślaski 04.09.12, 16:27 zgadza sie tez odradzam ten bank, ostatnio mam konto w aliorze... www.wszystkie-banki.pl/ uznalo to konto za super oferte wiec polecam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pracownik ING Re: Omijajcie ING bank ślaski IP: *.ingbank.pl 22.01.13, 22:40 Pod wpływem tego co przeczytałam, po raz pierwszy w życiu wypowiem się na forum. Jestem pracownikiem ING od 13 lat i nie życze sobie, aby osoba która nie ma zielonego pojecia jak wyglada praca w tej instytucji, wypowiadała się na jej temat. Myślę, ze powinieneś się pochylić nad znajomymi, którzy Ci te brednie opowiadają, bo najwyraźniej nie radzą sobie w życiu i szukają dziury tam gdzie jej nie ma. Jak im się nie podoba to niech sie zwolnia, nikt z nas nie pracuje za karę. Bedzie kilku nieudaczników zyciowych w Oddziałach mniej. Może praca przy odsnierzaniu ulic, bedzie zawierała procedury których potrzebuja. Z pozdrowieniami - "zajechana przez instytucję lojalna pracownica". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bankówa Re: Omijajcie ING bank ślaski IP: *.telpol.net.pl 09.05.14, 10:17 Stara co ty piszesz myślę że Ty Kobito dawano już nie pracujesz w tej instytucji. Co to wiesz...... Malutka co tam się działo. Przeżyłam 13 dyrektorów nieudaczników - w tym 2 kobiety Dyrektor - super kompetentne. Byłam jak się ING zawiązywał jeszcze na Warszawskiej i pamiętam Prezesa Rajczyka jak patrzył na zegarek stojąc na górze czy ktoś się spóźnia. Ale to było dawno. Wiem jakie robiło się "młynki" klientom i nie tylko. Ale pracuj Laska - aż garb Ci wyrośnie OFE ci go przytnie do poziomu żywopłotu. Co ty sobie możesz życzyć czy nie - to polityka i strategia - dziecko .... Jesteś takim małym trybikiem leczonym przez psycho..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andriu Re: Omijajcie ING bank ślaski IP: *.icpnet.pl 20.02.13, 19:04 Od chwili,gdy bank zmienił zasady nie będę go już polecał, postanowiliśmy z żoną zamknąć konto i nadal się to nie udało -a podchodziliśmy już dwa razy! Za pierwszym razem coś nie było jeszcze zaksięgowane na ROR,konto oszczędnościowe zamknęli od razu. Za drugi razem jeden z oddział,odwiedzony przez nas wcześniej zamknięty,w drugi nie mają obsługi kasowej -odsyłają do oddziału oddalonego o prawie 3 km -jakaś paranoja... Z takim podejściem bank ING straci nie tylko nas,ale też innych klientów,chyba że pozyska nowych -na krótko,bo chyba o to chodzi? ----------------------------------- Polub Open Bankier! Odpowiedz Link Zgłoś
ambro113 Re: Omijajcie ING bank ślaski 19.03.13, 10:02 To fakt ten bank to istna tragedia życza sobie 15 zł za wpłacenie pieniędzy in do banku na własne konto!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siena32 Re: Omijajcie ING bank ślaski IP: *.dynamic.chello.pl 07.06.13, 11:34 siemka nie zgadzam sie z tym co piszesz,możesz w to nie wieżyć ale ponad 2 lata temu wziełem kredyt 14 tyś i nie spłacam straciłem prace i sie rozchorowałem wyobraż sobie jacy są wyrozumiali,oczywiście srawa jest u komornika ale jest to jedyny bank który nie straszy ludzi mam wielu znajomych którzy mają kredyty w innych bankach i jak są straszeni,poprostu MASAKRA!!!!!a jeden nawet bank groził umiszczeniem danych osobowych z kwotą zadłużenia w gazecie lokalnej,gdybym miał możliwość spłaty to bym spłacił i podziękowałbym im na forum w telewizji BRAWO!!!!!!!!!!TAK TRZYMAĆ Odpowiedz Link Zgłoś
madmansdream Re: Omijajcie ING bank ślaski 07.06.13, 17:28 No cóż nie mogę się wypowiedzieć jednoznacznie o tym banku, ale faktem jest że ilość niezadowolonych klientów rośnie. Z drugiej strony obawiam się, że takie tematy mogą być sponsorowane przez konkurencję :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ELKA Re: Omijajcie ING bank ślaski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.13, 17:34 A ja mam konto internetowe w ING i nie narzekam. W ciągu przeszło 2 lat nie miałam żadnych problemów. Nie zapłaciłam żadnej prowizji. WARUNEK ? Należy czytać regulaminy (chociaż wyrywkowo), czytać informacje, które bank przesyła i więcej interesować się własnym kontem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdzisiu Re: Omijajcie ING bank ślaski IP: *.play-internet.pl 02.07.13, 13:22 Tak to prawda beznadzieja. Jestem ponad 20 letnim klientem ostatnio przeszli samych siebie wysyłają informacje o rachunku historii i saldach bez zgody właściciela. Czyli łamią prawo i o ochronie danych osobowych i o tajemnicy bankowej. I nie ma z kim rozmawiać. Obstawili się automatami , szczekaczkami i czekaj na wyjaśnienie i sprostowanie. Nikt za nic nie odpowiada A fałszywe informacje wpływają na postanowienia sadów. Co z tego że może sprostują jak już pozamiatane. Odpowiedz Link Zgłoś
mirek113 Re: Omijajcie ING bank ślaski 03.07.13, 19:22 Wysyłają komu ? Sądowi ? A wskaż taki bank co sądowi odmawia. Chyba w Szwajcarii ... Odpowiedz Link Zgłoś
damian.pw Re: Omijajcie ING bank ślaski 02.07.13, 18:02 W większości banków kolorowo nie jest. Cisną po kasę żeby wskaźniki wypłacalności utrzymać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klient ing banku negatywne opinie to dzieło konkurencji IP: *.free.aero2.net.pl 10.08.13, 16:01 Mam konto direct, negatywne opinie o ing banku wypisuje w większości konkurencja, a w szczególności te banki, które nie mają w ofercie konta z darmowymi bankomatami w całej Polsce. Ja od 3 lat nie mam problemów z bankiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: balon z cyrku Re: Omijajcie ING bank ślaski IP: *.free.aero2.net.pl 10.08.13, 16:06 Zgodzę się, wystarczy przeczytać tabelę opłat i prowizji dla konta albo jakiś rzetelny opis internetowy - warunek wydanie 200 zł mies. kartą nie jest trudny do spełnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skrzywdzony klient Re: Omijajcie ING bank ślaski!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.warszawa.mm.pl 28.09.13, 12:26 Jak najbardziej omijajcie ten bank szerokim łuuuukieeeem!!!!!!!! Nawet nie patrzcie się w jego stronę. Jego reklam nie oglądajcie i nie wpłacajcie za zakupy na konto tego banku. Ostrzeżcie przed tym bankiem całą Waszą rodzinę i wszystkich znajomych. Ten bank to jedna wielka porażka. Prawdziwi Ślązacy powinni sądownie uzyskać nakaz usunięcia słowa Śląski z nazwy tego banku bo to obraża solidnych i uczciwych Ślązaków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wściekła Re: Omijajcie ING bank ślaski IP: *.free.aero2.net.pl 03.10.13, 16:48 Witam,mam konto w ing,w połowie sierpnia złozyłam reklamację w banku gdyz bankomat pko nie wypłacil mi kasy,a pobrał mi z konta pieniądze.Wyobraźcie sobie,że na rozpatrzenie tejże reklamacji czeka się UWAGA! 60 DNI!!!!!!!!!Czy w 21 wieku jest to w ogóle możliwe???gdyby to była inna sprawa to rozumiem,jakiś błędny przelew na konto czy cos wtym stylu.Ile do diabla mozna czekac na zwrot kasy?!w bankomatach rozliczana jest kasa codziennie!wiec czemu u diabła tyle czekam!oczywiscie bank pewnie wykorzysta pełne 60 dni.W dodatku nikt nic nie wie,nikt nie jest w stanie ustalic , w ktorym miejscu utkneła ta sprawa.MASAKRA.PROSZĘ POWIEDZIEĆ ILE DO CHOLERY MOZNA CZEKAĆ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: Omijajcie ING bank ślaski IP: *.dynamic.chello.pl 03.10.13, 19:28 A tu pisałaś? forum.ingbank.pl/ Podobno czasem tam pomagają pracownicy banku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: donvito52 Re: Omijajcie ING bank ślaski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.14, 11:23 forum.gazeta.pl/forum/w,383,149056541,,Karta_kredytowa_ING_slaski.html?v=2 Widzę że ING Śląski to solidna firma ;)). Najbardziej mnie wkurza że NIKT z banku oficjalnie się nie odezwie, nie zabierze głosu. Teraz oczywiście po ponad 200 postach i kilku latach odpowiedź nie ma sensu, ale na początku ... jak najbardziej. D**py nie bankowcy. Lub ... zarabiają tyle że mają w niewymownym miejscu wszelaką krytyką. Odpowiedz Link Zgłoś
marzena36 Re: Omijajcie ING bank ślaski 18.03.14, 13:23 W Holandii za takie przekręty pozwano znana dziennikarke do sadu a dlaczego?Bo reklamowala Swoja osoba firme Energetyczna.Niby tania!W konsekwencji odbiorcy ,którzy przeszli do reklamowanej firmy stracili,bo uiszczali o wiele większe oplatay!I pozwali p.Dziennikarke do sadu -za niewiarygodność reklamy. Był to pozew zbiorowy!A może by tak pozwac do sadu znanego aktora, który tak GORLIWIE reklamuje ten bank,Zycze powodzenia maryla z kraju tulipanow i wiatrakow ps.a tak dla Waszej informacji ING holenderski bank sprzedal swoje imie polskiemu bankowi,ale to dwie inne instytucje.I nie dajcie się nabrać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julia Nie polecam !!! IP: *.adsl.inetia.pl 05.07.14, 10:17 Witam. NIE POLECAM !!! To system zmusza ludzi do prowadzenia kont bankowych ! Chodzi o kontrolowanie naszych pieniędzy i wydatków ! Dla wszelkich urzędów w kraju. Nie możemy pracować i otrzymywać pieniędzy nie mając konta bankowego. Gdy już mamy konto odkładamy pieniądze na konto oszczędnościowe za 1,5 % , zaś bank pożycza nasze pieniądze za sumy 12 %. Zaledwie kilka dni temu próbowałam przesłać pieniądze pomiędzy bankami transfer choć z błędem został wykonany , ale bank potrącił sobie prowizję za wykonanie przelewu na sumę 100% wartości sumy przesłanej ! Po mojej interwencji tłumacząc się , że takie są ustalone procedury opłat i zamiast zwrócić nie bagatelnie wysoką sumę 100 % swojej prowizji , to Bank Ing przesłał tabelę opłat !!! Przelew błędnie wykonany ( w takim razie dlaczego nie wstrzymany ) a gdzie kontakt telefoniczny ze strony Banku ING. Czy ludzie mają być karani za nieznajomość psalmów czy pieśni kościelnych, dzieci za nie zrozumienie pojęć matematycznych, a młodzież za brak orientacji w fizyce kwantowej, a może lepiej uświadomić i nauczyć ludzi, a nie ich karać !!! Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julia Nie polecam !!! IP: *.adsl.inetia.pl 05.07.14, 10:42 Witam.NIE POLECAM !!! Zaledwie kilka dni temu próbowałam przesłać pieniądze pomiędzy bankami transfer choć z błędem został wykonany , ale bank potrącił sobie prowizję za wykonanie przelewu na sumę 100% wartości sumy przesłanej ! Po mojej interwencji tłumacząc się , że takie są ustalone procedury opłat i zamiast zwrócić nie bagatelnie wysoką sumę 100 % swojej prowizji , to Bank Ing przesłał tabelę opłat !!! Jeśli przelew z błędem dlaczego został wykonany , a gdzie kontakt Banku ING z klientem - rzetelna informacja !?! Czy poprzez Księdza mamy być karani za nie znajomość Biblii i psalmów, dzieci za brak znajomości wszystkich pojęć matematycznych, a młodzież za brak znajomości fizyki kwantowej czyżby nauka była nie potrzebna , gdyż lepiej karać !!! Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julia ING bank ślaski IP: *.adsl.inetia.pl 05.07.14, 13:26 Jestem osobą , która wyjeżdża czasem do pracy za granicę , więc posiadam konto w Banku ING złotówkowe i euro , więc mam tak : - konto złotówkowe opłata 7 zł/miesięcznie , chyba , że dokonamy opłat kartą płatniczą w każdym miesiącu powyżej 200 zł w Polsce ( za granicą w/g przelicznika walut Banku ING ), - konto walutowe/euro opłata 0,36 eurocentów/miesięcznie opłaca stała, - wypłaty z bankomatów w kraju 0 zł, - płatności kartą płatniczą ( w sklepach, stacjach paliw itp.,) konta złotówkowego 0 zł w Polsce i 0 zł kartą euro w krajach posiadających walutę euro, - bank ING pobiera 3 % prowizji za korzystanie z bankomatów za granicą ( wypłata gotówki ), - należy uważać , aby nie ponieść dodatkowych opłat za przelewy Online ( bardzo dokładnie wypełniać formularze przelewów i wszystko sprawdzać lub ewentualnie dzwonić do Banku ING), - jeśli nie korzystamy z konta Banku ING przez okres 6 mies. zostaje automatycznie zablokowane od wszelkich opłat pobieranych przez Bank ING ( złotówkowe i euro również ), - Otwarte Konto Oszczędnościowe oprocentowanie jest np.od sumy 100 euro w skali miesięcznej 0,02 eurocenty i np. od sumy 500 zł naliczone odsetki , to 0,60 zł i pamiętajmy, że od tej sumy odsetek zostaje jeszcze pobrany podatek od naliczonych odsetek :) Pozdrawiam Wszystkich :) A teraz pytanie : - Czy znacie jakiś inny Bank , który może zaoferować większe oprocentowanie i jak również jakieś zniżki poprzez częste korzystanie z płatności Online ? Odpowiedz Link Zgłoś
matriksa Re: Omijajcie ING bank ślaski 06.07.14, 18:30 o kurka, mam tam konto firmowe, dzięki za ostrzeżenie, doczytam więcej na temat mojego oddziału.... Odpowiedz Link Zgłoś
torr69 Re: Omijajcie ING bank ślaski 15.03.16, 00:27 Osobiście nie mam tego konta, ale moja mama ma i sobie raczej chwali, a przynajmniej nie narzeka, a ma od wielu, wielu lat. Ogólnie chyba ING ma dobre opinie antyhaczyk.blogspot.com/2016/03/ing-bank-slaski-opinie-darmowe-konto-direct.html Odpowiedz Link Zgłoś
abraham550 Re: Omijajcie ING bank ślaski 15.03.16, 12:54 Nigdy nie miałem styczności z tym bankiem i może na całe szczęście. Odpowiedz Link Zgłoś
lacki2014 Re: Omijajcie ING bank ślaski 18.03.16, 22:25 Witam Moim zdaniem zdecydowanie najlepszy bank w Polsce zaletą jest jego mobilność dostęp przez internet oraz telefon kom dzięki specjalnej aplikacji, o otrzymanym przelewie dowiesz się w krótkiej informacji wyświetlonej na telefonie odrazu po zaksięgowaniu wpłaty.Wypłata kartą lub poprzez BLIK. Konto osobiste jest bez opłat lecz od paru dni pobierają opłaty podczas wypłaty gotówki z bankomatów kwota 2,50 zł. Osobiście jako użytkownik POLECAM www.sciankareklamowawarszawa.pl www.rollupwroclaw.pl Odpowiedz Link Zgłoś
paczka76 Re: Omijajcie ING bank ślaski 03.04.16, 12:21 W Oświęcimiu są trzy bankomaty ING i żaden nie działa a prowizję za inne bankomaty trzeba płacić.Są to ostatnie moje chwile z ING ,zmienia bank bo ten to jest kpina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Flyrumcajs Re: Omijajcie ING bank ślaski IP: *.centertel.pl 07.09.21, 16:48 Uciekać jak najdalej od dzisiaj jak będę widział ING przechodzę na drugą stronę. Konto w euro od 15 lat dzisiaj idę chce wypłacić środki - nie można - można ale w mieście obok 25 kilometrów. Ok, chce zlecić przelew na inne konto walutowe EUR - zgodnie z prawem unijnym powinno być za darmo, ale w kasie już jest opłata. Można zlecić przelew online - założenie 15 minut . Ale na konsultanta trzeba czekać 20 minut - i nie można na zewnątrz bo Pani nie będzie wołać trzeba w środku w masce na twarzy. Odpowiedz Link Zgłoś