kroochy 15.06.07, 07:52 Z jakim znakiem akceptacji używacie kart kredytowych, debetowych etc.? Czy to prawda, że karty VISA są praktyczniejsze? i dlaczego? (opinia usłyszana w jednym z banków). Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bwportal.pl Re: VISA czy MasterCard? 18.06.07, 09:26 Ja akurat mam Visa. Zresztą większość kart wydawanych przez banki w Polsce, to karty Visa. Visa praktyczniejsza? Wszędzie, gdzie akceptują Visa, akceptują równieć MasterCard. Przynajmniej w Polsce. Może należałoby zajrzeć w szegóły - darmowe ubezpieczenie? Cash Back? Odpowiedz Link Zgłoś
jako_tako Re: VISA czy MasterCard? 20.06.07, 11:57 Mam obydwie. Jesli chcesz polegac na karcie powinines tez miec dwie. Juz mialem bardzo nieprzyjemne sytuacje kiedy karta odmowila posluszenstwa a ja nie mialem gotowki. Bardzo Wazne jest, jak przeliczane sa platnosci. Np Citibank przelicza wszystkie platnosci w Euro najpierw na dolary a potem z dolarow na zlotowki. Powoduje to, ze kursy sa bardzo niekorzystne. Przed podpisaniem umowy powinienes sie upewnic, ze Euro przeliczane jest bezposrednio na zlotowki. Odpowiedz Link Zgłoś