Dodaj do ulubionych

AMPLICO - III filar - polecacie?

IP: *.acn.waw.pl 15.07.03, 18:41
Mam 24 lata i jeszcze nie zdecydowałam się na III filar. "Molestują" mnie
różne towarzystwa ubezpieczeniowe, ale trudno jest mi podjąć decyzję. Prosze
Was o radę - czy warto i jeśli tak to czy inwestować w polisę na życie (około
1500 zł rocznie) czy raczej w fundusze bezpieczne? A może jedno i drugie?
Czekam na propozycję,ale nie od agentów AMPLICO ;-) - OBIEKTYWNIE PLEASE!
Obserwuj wątek
    • Gość: K.Z. Re: AMPLICO - III filar - polecacie? IP: *.swic.dialup.inetia.pl 15.07.03, 19:06
      Obiektywnie. NIE WARTO. Jesli masz wglad zobacz jak rozkladana jest Twoja
      wplata. Nie powie Ci tego zaden agent, ale tak naprawde wiecej tracisz niz
      zyskujesz. Nigdy na Twoim koncie nie bedzie tyle ile juz wplacilas. Znam
      mozliwosci inwestowania z zyskiem ok. 8-10% rocznie. Jesli Cie to interesuje
      pisz. kziolk@poczta.fm
    • Gość: MRUCZEK Re: AMPLICO - III filar - polecacie? IP: *.cm / 192.168.0.* 16.07.03, 13:19
      Nie wiem, co oferuje Ci ten forumowicz, ale ja zdecydowałem się na jeden z
      funduszy (akurat nie amplico tylko cU) i po wnikliwej analizie stwierdzam,że
      to ma sens.
    • Gość: MIXIO Re: AMPLICO - III filar - polecacie? IP: 217.97.150.* 16.07.03, 13:34
      MYSLE ZE WSZYSTKO ZALEZY OD RODZAJU POLISY
      JESLI TRAFISZ NA KONKRETNEGO AGENTA TAK JAK JA /mam polise od 1994 w CU?DLA
      MNIE NIEBAGATELNA SPRAWA BYLA SUMA UBEZPIECZENIA .
      JESLI CHCESZ INWESTOWAC I NIE ZWRACASZ UWAGI NA FUNKCJE OCHRONNA TO WAL PROSTO
      DO DOBREGO FUNDUSZU INWESTYCYJNEGO NP STABILNEGO WZROSTU
      TEZ MAM TAKI I JEST OK ZOBACZ WYNIKI W GAZECIE WYBORCZEJ I WYBIERZ NAJLEPSZY.
      POZDROWIENIA
      PS PO DZIEWIECIU LATACH OPLATY SKLADEK MAM WIECEJ NIZ WPLACILEM I CALY CZAS
      MAM WYSOKA OCHRONE UBEZPIECZENIOWA W COMMERCIAL UNION
      • zuzka111 Re: AMPLICO - III filar - polecacie? 17.07.03, 22:54

NIE WARTO!! kupować polisy z funduszem. To pieniądze wywalone w błoto, a raczej
        włożone do kieszeni agenta.
        Jeśli chcesz mieć polisę - to kup ją - ale samą polise na życie - ale w wieku
        24 lat, bez dzieci i żony na utrzymaniu to raczej bez sensu...
        Tylko i wyłącznie fundusz inwestycyjny... Unikorona, Skarbiec, itp - te z
        najlepszymi wynikami...
        Jeśłi kupisz polisę z funduszem - nigdy nie dowiesz się ile masz pieniędzy.
        A z reg. będzie to mniej niż wpłaciłaś, nie mówiąc o zyskach.
        Agenci ubezpieczeniowi kłamią - bo dużo na tym zarabiają, więc wcisną Ci każdy
        kit, byle sprzedać....
        Lepiej z daleka.
    • ziut19 Re: AMPLICO - III filar - polecacie? 16.07.03, 20:23
      Powiem w ten sposob. OFE maja tylko jedna zalete. To sa ubezpieczenia. Jesli
      chcesz byc ubezpieczona, to wybierz jakis fundusz. Nie bede doradzal ktory, ale
      rozejrzyj sie. Natomiast OFE w zadnym wypadku nie mozna traktowac jako
      inwestycji na przyszlosc. Jesli wiec chcesz uzyskac wyzsza emeryture to w ogole
      nie mysl o OFE.
    • Gość: BUKA Re: AMPLICO - III filar - polecacie? IP: *.acn.waw.pl 16.07.03, 22:35
      Napiszcie prosze coś więcej....może ktoś wykupił juz polisę w Amplico?
      • Gość: BUKA Re: AMPLICO - III filar - polecacie? IP: *.cm / 192.168.0.* 22.07.03, 10:05
        Co mam zatem zrobić żeby moja przyszła emerytura była wieksza?
        • Gość: Zdzichu Re: AMPLICO - III filar - polecacie? IP: *.acn.pl 22.07.03, 12:26
          Fundusze inwestycyjne Amplico mają b. dobre wyniki, ale rozmaite prowizje są
          horrendalne. Dla mnie inwestowanie w III Filar ma wyłącznie tę zaletę, że nie
          mogę od razu tych pieniędzy wyjąć. Zmusza mnie to do oszczędzania i ma to jakiś
          sens (w przeciwnym razie np. oszczędzania w otwartych funduszach już kilka razy
          na jakimś życiowym finansowym zakręcie bym to wszystko umorzył).

Jeśli koniecznie chcesz w Amplico to zrób to tak: do polisy na Życie (zakładam
          że ją masz bo inaczej raczej byś nie wyjeżdżała z tą firmą) dokup umowę
          dodatkową "Kapitał na przyszłość" na minimalną sumę 700,- zł rocznie. Ci dranie
          dopiero po trzech latach zainwestują to w 100% w fundusze. Więc żeby nie rąbali
          Cię na kasie zawrzyj umowę na wyżej wymienioną kwotę minimalną, a dalej wpłacaj
          poprzez tzw. jednorazowe depozyty (mogą być dowolnej wysokości), które są w
          całości inwestowane w fundusze. Obecnie najlepiej wybrać fundusz zrównoważony.
          Pozdrawiam
          Zdzichu
      • Gość: rsa127 Re: AMPLICO - III filar - polecacie? IP: *.riz.pl / 192.168.42.* 18.08.03, 09:09
        Mój ojciec wykupił polisę w Amplico. Po 10 latach wartość polisy to dopiero 80%
        wpłaconej składki głównej (nie licząc umów dodatkowych). W związku z tym, że
        ojciec myśli o wycofaniu się postanowiłem przyjrzeć się umowie. Umowa i warunki
        są niezwykle mętne. Nie miałem problemu zrozumieć warunków Nationale
        Nederlanden, Commercial Union czy Allianz. Z Amplico mi się nie udało. Widzę
        tylko, że są bardzo nieelatyczni i to klient musi dopasować się do warunków
        polisy, bo polisa jest elastyczna jak płyta chodnikowa.

Gość portalu: BUKA napisał(a):

> Napiszcie prosze coś więcej....może ktoś wykupił juz polisę w Amplico?
    • Gość: Marek W żadnym wypadku IP: *.toya.net.pl 18.07.03, 00:19
      Weź lepiej kup sobie jakis fundusz inwestycyjny
    • Gość: Ravik Re: AMPLICO - III filar - polecacie? IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 14.08.03, 17:52
      I polisa i fundusz mają swoje zalety. Pytanie: na czym Ci Bardziej zależy.
      Chccesz dowiedzieć się więcej? napisz: ravik@poczta.onet.pl
    • Gość: nina Re: AMPLICO - III filar - polecacie? IP: 158.66.113.* 22.08.03, 12:22
      Zdzichu dobrze Ci doradza. Jesli masz polise na zycie w AL, dokup czesc
      inwestycyjna okreslajac wklad na minimalnym poziomie, a ew. "dopakowuj" fundusz
      wplatami dodatkowymi. Ja nie zdecydowalam sie na fundusz w towarzystwie
      ubezpieczniowym, z uwagi na zbyt duze i niejasne do konca koszty. Zdecydowalam
      sie na fundusz inwestycyjny' niemal wszystkie tworza teraz tak zwane plany
      systematycznego oszczedzania (roznie to nazywaja). Sa to plany finansowe
      tworzone na wiele lat, Ty okreslasz dlugosc okresu wplaty. TFI oczywiscie nie
      robia tego charytatywnie, ale prowizja jest do przyjecia.
      A o Amplico Life byl wczoraj bardzo kontrowersyjny program - w sprawie dla
      reportera. Oni cos kreca od poczatku. Spotkalam sie kiedys z agentka tej firmy.
      Generalnie zniechecily mnie ich owu (sytuacje, kiedy nie zostanie wyplacone
      su). Obecnie mam polise na zycie i dozycie i konto w TFI.
      celnych wyborow.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka