Dodaj do ulubionych

Bank Sigma

IP: *.orneta.arkusnet.pl 08.01.08, 23:27
Dnia 13.12.2007 kupiłam meble na raty.Pierwszą ratę mam zapłacić do 13.01.2008
. Dziś jest 8.01 a ja nie otrzymałam jeszcze blankietów wpłat , nie mam tez
numeru konta na które mam dokonać wpłaty. Po przeczytaniu ostrzeżeń
internautów dotyczących Banku Sigma trochę sie zdenerwowałam (kwota nie jest
duża 3 tys, ale nie chcę kłopotów oraz płacić dodatkowo za nie
odpowiedzialnych pracowników Banku). Od 20 lat biorę kredyty i nigdy nie
miałam problemów. Porównałam obecną umowę o kredyt z wcześniejszymi i
zauważyłam ,że brak jest numeru umowy kredytu, na poprzednich umowach zawsze
miałam podany numer konta na który mam dokonać wpłaty oraz pracowników
odpowiedzialnych banku, natomiast w tej umowie jest tylko adres w Paryżu w
Warszawie kwota kredytu i miesięczne raty czy umowa jest dobrze sporządzona?
Czy ktoś może mi odpowiedzieć?
Obserwuj wątek
    • Gość: hmmm Re: Bank Sigma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.08, 08:40
      Jak Ci przyślą pierwszy blankier spisz numer konta do splat i pozniej nie czekaj
      do ostatniej chwili na blankiet przyslany od nich tylko wplacaj. Tak to wlasnie
      z Sygma Bankiem jest :/
      • Gość: gosia Re: Bank Sigma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.08, 10:23
        Dziękuję już przelałam pieniądze problem polegał min.. na tym,że nie miałam
        numeru konta -mam nadzieję ,że wszystko będzie w porządku dziękuje
        • Gość: kwiatek Re: Bank Sigma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.08, 15:16
          to "Sygma Bank" , nie " Sigma Bank". Numer rachunku do spłat
          znajduje się w umowie , w prawym górnym rogu.
          • ecicha-3 Re: Bank Sigma 21.01.08, 12:45
            No wlasnie ten Bank jest jakis dziwny,wcale nie przysyla
            wyciagow,Maz moj bral w nim kredyt,wlasciwie 2,bo drugi dobral.Tak
            naprawde nie wiem czy to dobry bank?
            • Gość: renek Re: Bank Sigma IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.08, 18:53
              Uwaga to uszusci jak nie zapłacisz w ciągu 7 dni raty.to wysyłaja fakturę
              ponownie ale z podwójna kwotą
              Uwazajcie na nich
              • zawra Re: Bank Sigma 13.03.08, 22:04
                Gość portalu: renek napisał(a):

> Uwaga to uszusci jak nie zapłacisz w ciągu 7 dni raty.to wysyłaja fakturę
                > ponownie ale z podwójna kwotą
                > Uwazajcie na nich

Chyba żartujesz kolego i widać,że nic nie wiesz! Wyciąg jest wysyłany raz w
                miesiącu i PATRZ NA DATY, możliwe, że wpłaciłeś dzień przed wyciągiem lub po i
                wpłata nie dotarła,stąd ponaglenie na wyciągu:-)
                • Gość: Anek Re: Bank Sigma IP: 85.222.86.* 19.07.08, 17:58
                  Ja już dość długo korzystam z usług Sygma Banku i jakoś do tej pory nie miałam
                  żadnych kłopotów. Owszem naliczają dość spore kwoty od nie zapłaconych rat w
                  terminie, ale to czynią wszystkie banki.
                  Jeżeli robię zakupy to rzeczywiście mam "0" procent
    • Gość: wazon Re: Bank Sigma IP: *.lanet.net.pl 09.12.08, 22:12
      Dzis /9.12.2008/ oglądałem o Sigma Bank w Expresie Reporterów.
      Wrobili jakiegos biednego ojca Rodziny w fikcyjne umowy, ktore
      zawarł jakiś oszust i nasłali mu komornika.
      A sami są winni bo nie sprawdzili Kredytobiorcy jak trzeba
      Oszusci wynikało z programu
      Policjant jakis sie wypowiadal zamiast lapac oszusta
      Ostrzegam przed Bank Sigma w każdym razie
      • Gość: m Re: Bank Sigma IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.09, 07:18
        Gość portalu: wazon napisał(a):
        > Policjant jakis sie wypowiadal zamiast lapac oszusta

Jakby nie chciał gadać z dziennikarzyną, napisałbyś, że bufon i ma w dupie
        podatników.
        • antony60 Re: Bank Sigma 04.03.09, 20:55
          Było już o tym banku w telewizji. Zagraniczni nadgorliwcy.
          • Gość: Złapany w sidła Re: Bank Sigma IP: *.olsztyn.vectranet.pl 19.03.09, 20:02
            Jestem jedną z ofiar złapanych w sidła Banku Sigma dlaczego poszedłem do Centrum
            Kredytów bankowych prosząc o pożyczkę chciałem pożyczyć w normalnym banku ale
            jestem na liście dłużników bankowych Trzy lata temu spłaciłem dług ale nie
            zostałem wykreślony W CKB otrzymałem pożyczkę nie wiedząc że kredytuje mnie
            Sigma bank Przy zawieraniu umowy nie zostałem poinformowany o kosztach i
            opłatach nie widziałem tabel spłat i opłat Podpisując umowę było napisane ,że
            otrzymałem taki dokument powiedziano mi ,żę otrzymam go pocztą Wpłaciłem już
            cała sumę na drugi miesiąć z pierwszą ratą lecz Bank Sigma nadal przysyła mi
            rachunki ratalne Uważam że w tym Banku lepiej nie brać kredytów !! Bank Sigma
            stosuje nie czystą gre przy zawieraniu umów oraz nie przedstawia ile jeszcze
            trzeba płacić mimo że pożyczka została spłacona. Moja sprawa niech będzie
            ostrzeżeniem jeszcze raz uważam aby nie mieć nic do czynienia z tym bankiem
            • Gość: sowa Re: Bank Sigma IP: 80.50.54.* 20.03.09, 18:34
              Ten bank to oszuści = nie są dostępni dla klientów - nie mozna
              bezpośrednio wyjasnić dlaczego pobierają nienależne opłaty - np. mój
              mąż rozwiązał z nimi umowę, oddał kartę, oddał należne pieniadze, a
              bank dopisał mu po pewnym czasie jakies nienależne 50 gr, potem
              ubezpieczenia, doliczał do nich jakieś wyssane z palca kwoty i w
              niedługim czasie z 50 gr. ma ponad 50 zł. Mozna pisac na Berdyczów -
              czuja sie bezkarni i robia co chcą. Kto sprawdza te obce banki,
              które nie wiadomo kto zakłada?
            • dawid850108 Re: Bank Sigma 29.04.09, 08:26
              Witam mam wziety w sigmie motocykl na kwote 14.000zl blankiety otrzymalem 26.04
              a do 27.04 byla do zaplaty pierwsza rata 28.04 dzwonila do mnie pracownica sigmy
              wymuszajac na mnie odp.ze na nast.dzien wlace rate chociaz tumaczylem ze
              otrzymalem blankiety dzien przed wplata pierwszej raty i ze z tego powodu wlace
              30.04 nie chciala wogole tego slyszec prosilem o przesuniecie terminu wplat lecz
              uslyszalem ze albo wplacam albo wpisuje odmowe wplaty mam w innych bamkach
              pobrane kredyty i zaden nie robi z powodu spoznien paru dniowych problemu a
              tutaj juz oskarzaja mnie o wyludzenie... Czy ktos wie co moze zrobic ten bank
              gdy bede wplacac raty z 3dniowym opuznieniem????
              • Gość: milena p. Re: Bank Sigma IP: *.multimo.gtsenergis.pl 04.05.09, 18:48
                mamy XXI wiek, przelew z konta idzie 1 dzien na wskazany numer rachunku
                bankowego. jak placisz na poczcie, to masz problem, bo tam pieniadze ida 2
                tygodnie. jak sie umowe podpisalo, to nie bylo widac, na kiedy bedzie spłata?
              • Gość: oli Re: Bank Sigma IP: *.chello.pl 06.05.09, 14:00
                zapłacisz 45 zł za obsługę opożnienia, 10 zł za list zawiadomienie
                0,62 zł za ubez.na życie i zdrowie czyli 55,62 zł.
              • Gość: placek58 Re: Bank Sigma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.09, 21:42
                Pewnie zarazzabierze Ci motocykl. Ale może w ten sposób ocali Ci
                życie...? Przecież masz dopiero 24 lata , Koziorożcu... ;-)
    • danzan Re: Bank Sigma 26.04.09, 17:40
      Chciałam kupić kabinę prysznicową na raty w sieci sklepów Praktiker .
      Zdecydowałam się na zakup ratalny . zaoferowano mi kredyt w Sigma Banku
      zapytałem przy okienku o kredyt ratalny , a pani zapytała mnie czy mam tel.
      komórkowy na abonament lub stacjonarny odpowiedziałem że nie posiadam i wtedy
      pani powiedziała że kredytu nie udzieli . ponieważ nie mam tel na abonament . W
      kolejnych dniach kupiłam tel na abonament i poszłam ponownie złożyć wniosek na
      ten kredyt . Pani przy okienku zdziwiła się że mam abonament w sieci Play . w
      końcu nie dostałam tego kredytu i nie dokonałam zakupu . Wydaje mi się że Bank
      Sigma ma jakiś układ z jakąś siecią telefonii komórkowej .

Co o tym sądzicie ... NACIĄGACZE !!!
      • Gość: ola Re: Bank Sigma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.09, 09:47
        mam w sygma banku kredyt odnawialny 9 tys. i nawet nie chcieli odemnie zaświadczenia o zarobkach , wystarczyły dwa dokumenty ze zdjęciem i oświadczenie o zatrudnieniu , telefon podałam domowy mojej mamy , bo ja nie posiadam tel. stacjonarnego .
        • Gość: Jolka Re: Bank Sigma IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.05.09, 22:58
          do przedmówczyni: i jak Ci się układa współpraca z tym bankiem? dzisiejszy
          ekspres reporterów raczej zaleca omijać ich szerokim łukiem
          • Gość: kera Re: Bank Sigma IP: *.centertel.pl 22.05.09, 13:55
            Niestety i ja mam złe doswiadczenie z tym Bankiem
            jejstem jego klientem od 2005 roku zakupy robilam przy uzyciu ich karty na
            ktorej mialam limit sukcesywnie zwiekszany przez Bank ostatnio 4 500tys zł
            od 2005 roku ani razu nie opóźniłam wpłaty a do tego spalacalam zawsze calą
            kwote zadłużenia i w zasadzie zawsze kilka dni wcześniej
            ale wyjechalam w kwietniu i nie mając internetu dopiero po powrocie zaplacilam
            rate 200zł w miedzy czasie do domu przyszło pismo a potem drugie
            w tym czasie uregulowałam następna ratę
            ale zaniepokojona drugim listem zadzwonilam do dzialu windykacji tam otrzymalam
            inf ,że owszem wplata jest i wszystko jest w porządku
            Jakież było moje zdziwienie gdy chcąc skorzystać z karty okazało sie ,że jest
            zablokowana . I tu zaczyna się męka jakich mało
            o pierwsze nikt mnie o tym nie poinformował a po drugie okropnie niemiły Pan z
            Windykacji powiedział ,że karta został zablokowana bo nie mogli sie do mnie
            dodzwonić jakież było moje zdziwienie gdy podał mi numer komórki której numeru
            nie posiadam od 2006 roku
            dziwne ,że bank we własnych danych ma bałagan bo co miesiąć przysyła mi na
            prawidłowy numer inf o wyciągu i kolejnej racie a w dziale windykacji tkwi stary
            numer. Oczywiście na moje argumenty ,ze to wina banku a nie moja Pan aroganckim
            tonem poinformował mnie ,ze dodatkowo nie pracuje juz tam gdzie pracowałam .
            Owszem za porozumieniem stron rozwiazalam umowe w listopadzie ale na mój
            argument ,ze nie mam obowiązku zgłaszania tego bankowi bo w ich regulaminie jest
            inf ,że owszem muszę zgłosić jeśli moj status majątkowy ulegnie pogorszeniu. Na
            moje argumenty ,że uprawiam wolny zawód i pracuje na umowy zlecenia otrzymałam
            odpowiedż ,że takie osoby nie otrzymują karty
            Jestem przerażona polityka banku który rzetelnych wieloletnich klientów po
            jednym zaznaczam opóźnieniu traktuje w ten sposób
            oczywiście wyslalam tak jak mi radzono reklamacje fax-em .
            od trzech dni nikt nie może go znaleźć mimo ,że ja mam potwierdzenie wysłania A
            dziś otrzymałam inf ,że bank odpowie mi w trakcie 90 dni . To jakaś paranoja
            Bank sam popełnił błąd dzwoniąć nie wiadomo gdzie a teraz blokuje mi kartę
            Oczywiście tak jak wielu z Państwa nigdzie nie można sie dodzwonić ani do Pani
            kierownik przysyłającej pisma ani do prawników ani do reklamacji. Konsultanci
            pracujący na infolinii odpowiadają jak roboty tak nie proszę Jestem załamana
            taka postawa banku i powiem ,że przestrzegam przestrzegam .Ja w każdym bądź
            razie rezygnuje z jego usług . Nie jestem w stanie rozmawiać z automatami które
            nie znają nawet regulaminu własnego banku.
            Bardzo to przykre naprawdę bardzo
        • Gość: ibanez1 Re: Bank Sigma IP: 91.200.76.* 10.10.09, 19:44
          ...czytaj ze zrozumieniem, nie Sygma tylko Sigma bank!To 2 różne
          instytucje!!!
    • Gość: placek58 Re: Bank Sigma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.09, 20:49
      Gosiu ! Ludzie ! Co Wy wybieracie !?
      Co to jest Bank Sigma ?
      Nomen omen - suma chyba opłat , prowizji , kosztów manipulacyjnych ,
      kar umownych.... ble,ble,ble ! Toż tobrzmi prawie jak "bank"
      Grobelnego !
      • Gość: Piotr Re: Bank Sigma IP: *.99.77.213.easy-com.pl 24.11.09, 21:01
        Sigma Bank – wydymali mojego ojca płacił za jakąś kartę z której nigdy nie korzystał.
        Odradzam, omijajcie ten bank szerokim łukiem.
    • Gość: irenaanna Re: Bank Sigma IP: *.xdsl.centertel.pl 28.02.10, 14:44
      Z tym Bankiem to naprawdę dziwne rzeczy się dzieją .Wyrobiłam sobie
      kartę do SELGROSZA w banku Sigma .I mam kłopoty nie dość że mnie
      oszukano na dzień dobry to jeszcze teraz jestem straszona wzięłam
      gotówki 4 tysiące pl i dopiero po fakcie dowiedziałam się że
      dodatkowo mam płacić jednorazowo 400 zł.pl. jak by tego było mało to
      zablokowano mnie kartę .Postanowiłam że skoro zablokowano mnie kartę
      [dla mnie to jest równoznaczne ze zerwaniem umowy]postanowiłam
      spłacać to wszystko w najniższych ratach .I zaczął się cyrk .Jestem
      straszona telefonicznie przynajmniej 1 raz w tygodniu ,a ostatnio
      nawet i w niedziele .Zaczynam mieć tego dość .jestem na rencie
      inwalidzkiej i spłacam kart po najniższej racie ale straszenia mam
      naprawdę dość .Jak mnie się wyświetla Bank Sigma to ciśnienie idzie
      mnie w górę .Zastanawiam się czy sprawy nie skierować na Policję .
    • Gość: madzia99-0 Re: Bank Sigma IP: *.CNet2.Gawex.PL 31.03.10, 07:04
      UWAGA Bank Sigma znów atakuje! Wydzwaniają po ludziach którym zatruli życie-z
      nową ofertą ,mają nadzieję że ponownie damy się oszukać.
      • Gość: aleSHIT Bank SYgma IP: *.multimo.pl 31.03.10, 07:07
        wyslij do nich pisemko, ze wycofujesz zgode marketingowa, przestana dzwonic.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka