Dodaj do ulubionych

banki, które dbają i nie dbaja o klienta

IP: *.chello.pl 01.02.08, 21:08
Witam, z jakimi bankami mieliście same problemy a z jakimi Wam się dobrze
"współpracowało"?
Widziałam w paru tytułach, że mBank źle traktuje klienta.

Osobiście bardzo chwale sobie inteligo (miła obsługa-telefoniczna
oczywiście;), szybka przysyłka dokumentów, zero problemów)
natomiast wyszłam dziś bardzo niezadowolona z Lukasa. Miałam konto na próbe (1
miesiąc) otwarte, po 3 tyg dostałam karte, nie dostałam tokena i numeru konta
ani nic. Nawet nie wiedziałam, że już jest aktywne. W tym tygodniu zadzwonili,
żeby mi powiedzieć jak aktywować kartę Visa... A jak poszłam to konto zamknąć,
dowiedziałam się, że muszę im zapłacić za jego prowadzenie.
Obserwuj wątek
    • Gość: q ING bank IP: *.media4.pl 01.02.08, 22:45
      ja dzisiaj zamykałem konto w ing banku, wczoraj zapłaciłem 7,50 za prowadzenie
      konta, dzisiaj kolejne 7,50 za następny okres rozliczeniowy [wg infolinii
      kończący się w połowie miesiąca] a dodatkowo jeszcze prowizje za to, że nie
      korzystałem z kart, które dostałem przedwczoraj i nawet ich nie aktywowałem
      ing online - totalna porażka - nieczytelny wygląd, niedziałające funkcje, które
      trzeba uaktywniać w oddziale
      informacje z infolinii nie pokrywają się z tymi w oddziale, w oddziale dodatkowo
      pracują niemili konsultanci - przynajmniej tam gdzie ja byłem
      wcale nie żałuję wydanych dwóch dych za przekonanie się, że ten bank to raczej
      bank śląski niż ing, bo w holenderskim ing miałem za €4,25/kwartalnie konto
      kartą do wszystkich bankomatów w europie BEZ PROWIZJI

w PKO BP wieczne kolejki, chociaż personel dobrze wyszkolony i nie przekazuje
      niespójnych informacji, pko inteligo na piątkę z plusem

citibank - brak słów, wystarczy spojrzeć na tabelę z oprocentowaniem i prowizjami
      • jan-w Przewidywania się spełniają 01.02.08, 23:07
        29 stycznia 2008 roku, napisałem w odpowiedzi na twój post o banku który cię
        "straszliwie skrzywdził":

Radzę ci dokładne zapoznanie się z umową jaką podpisałeś z kolejnym bankiem. W
        przeciwnym razie niedługo zobaczymy wątek zatytułowany:
        Wystrzegajcie się banku PKO BP! , albo podobny ;-

Nie przypuszczałem, że moje przewidywania, spełnią się tak błyskawicznie ;-)
        Teraz ING bank jest zły. Jaki będzie kolejny?
        Może jednak zacznij czytać umowy które podpisujesz, ale jak sam piszesz: "te
        regulaminy nie są mi potrzebne"
        • Gość: q Re: Przewidywania się spełniają IP: *.media4.pl 01.02.08, 23:53
          łooo matko! podaj jeszcze godzinę z sekundami, ja i tak zwykle czytam tylko
          pierwsze dwie linijki twoich postów, bo szkoda mi czasu na takich forumowych
          wszystkowiedzących ja ty

a PKO w którym jeszcze mam konto, prawie pochwaliłem [piszę wprost, bo chyba nie
          zrozumiałeś postu na który odpowiadasz]
          ING, a raczej Śląskiego, nie zganiłem za regulamin, tylko za poziom obsługi

no dalej, chwytaj za słówka, bo mnie te twoje zacietrzewione pokazywanie "kto tu
          ma rację" zaczyna mnie bawić :-D

P.S.
          przekopałeś internet w poszukiwaniu znaczenia słów "small print", światowy
          rekinie finansjery?
          • jan-w Re: Przewidywania się spełniają 01.02.08, 23:59
            Nieumiejętność korzystania z cudzej pomocy, jest strasznym kalectwem.
            Nie chcesz, nie czytaj umów które podpisujesz.
            Klnij dalej na kolejne banki które cię oszukały, a potem kontynuuj na forum
            dłużnicy i windykacja, skargi na komorników którzy egzekwują od ciebie kolejne,
            narastające długi.
            • Gość: q Re: Przewidywania się spełniają IP: *.media4.pl 02.02.08, 00:08
              chłopie, nie klnę i żaden bankm jak napisałeś, mnie straszliwie nie skrzywdził

w psychologii to się chyba nazywa projekcjami, może weź coś na uspokojenie?

i dlaczego kasujesz wątki niewygodne dla siebie?
            • Gość: q Re: Przewidywania się spełniają IP: *.media4.pl 02.02.08, 00:10
              sorki, znowu przeczytałem pierwsze dwie linijki

ale:

jakie długi??? jacy komornicy??? o co ci człowieku chodzi i o czym ty
              piszesz???? :-))))
              • zawsze.niewiadoma JAN Kasuje WPISY ??? 02.02.08, 19:22
                Gościu, brawo za spostrzegawczość !!!!!!!!!!!!!!!!!
                No to dzezy piękne.
                Widzisz Gościu.. I dlatego nasza obecność na tych forach, jest taka
                potrzebna.
        • zawsze.niewiadoma MAMY prawo nie znać się........................... 02.02.08, 19:18
          Ja odchodzę z bph. Wrobili mnie. Teraz tam jest czarno od ludzi.
          Fajna by była sonda wśród nich: "Jaki jest cel pani wizyty?"
          I wszystko byłoby jasne.
          PKO BP oferuje osdetki 6% na rocznej lokacie. Która pani obsługująca
          klienta, powie mu zaraz na początku: ale pan wie, że odsetki
          dopisujemy dopiero od 31 marca?
          Bo od tego powinna zacząć. I od razu by się wyludniło.
          Ale Jan tego usłyszeć nie musi. Jan sobie z lupą regulaminy będzie
          czytał.
          Ja wybieram mBank. Tylko trzeba wziąć poprawkę, że kurier dostarcza
          umowę nawet 10 dni. Lepiej udać się do większego miasta i podobno za
          1,5 godziny wszystko załatwią od ręki. W bph płaciłam 9,95 zł
          ajeszcze mi jakieś drobne sumy potrącali, kiedy dwa razy w miesiącu
          nie skorzystałam z karty. A po co ja mam korzystać z karty, skoro do
          mnie pieniąMAMYdze oknami wchodzą?
          Pozdrawiam
    • agulha Re: banki, które dbają i nie dbaja o klienta 02.02.08, 23:55
      Mam konta w Lukasie, mBanku, Inteligo i Nordea, kartę kredytową dodatkowo w
      Citibanku i kredyt mieszkaniowy w Nordea. Każdy bank miewa wpadki. Najbardziej
      wkurza mnie Citibank. Samym podejściem. Kiedyś barany zablokowały mi kartę z
      powodu "wykrycia przez system nietypowej transakcji" - zakupu książki w polskim
      Internecie za 30 zł. A jak pierwszy raz w życiu kartą płaciłam za hotel za
      granicą (z Polski, przez Internet), w USA, gdzie nigdy przedtem nie byłam, ich
      bóg - System - niczego niepokojącego w tym nie widział. Nordea z kolei ma jakiś
      socjalistyczny system pracy - dobry dla pracowników, ale nie dla mnie. W
      niedziele infolinia nieczynna (za komuny prywatne sprawy załatwiało się w pracy,
      komuna się skończyła i ja mam najwięcej czasu na swoje finanse - w weekendy).
      Większość oddziałów nieczynna w soboty, 1 tylko czynny w niedzielę, i przezornie
      obsługa gotówkowa jest tylko w takie dni i godziny, kiedy normalny człowiek
      pracuje. Na dodatek przenieśli mi kredyt do oddziału w centrum miasta, gdzie nie
      idzie zaparkować i gdzie jest czynne tylko w godzinach 9-17 w dni powszednie.
      Zwalniać się z pracy celem wizyty w banku - bezcenne. I ten token dla idiotów,
      płatny ciężkie pieniądze (taki sam w Lukasie użytkuję za darmo). Aha, i
      rewelacja miesiąca - możliwość obsługi rachunków walutowych w dni powszednie
      9-14. Nie można zlecić przewalutowania poza tymi godzinami (nie mam pretensji,
      że nie można go ZREALIZOWAĆ, ale dlaczego nie ZLECIĆ, to nie rozumiem). Powinnam
      przenieść gdzie indziej rachunek walutowy, odkąd więcej banków zaczęło je
      prowadzić, ale pewne formalności pośrednio związane z taką zmianą byłyby dla
      mnie zbyt uciążliwe. Nordea ma też żałosne oprocentowanie konta, a teraz zaczęła
      agresywną promocję nowego typu konta: przeciętnemu klientowi się ono nie opłaca,
      ale ciekawe, ilu frajerów zauważy, że przy tym nowym koncie płaci się miesięczną
      opłatę za używanie karty debetowej, hi hi...
      • jan-w Re: banki, które dbają i nie dbaja o klienta 03.02.08, 00:17
        Mi ten sam system przyniósł sporą korzyść. Zagranicą zeskanowano mi kartę i ktoś
        pobrał z bankomatu 450 zł. Nawet tego nie zauważyłem. Bank zadzwonił do mnie z
        informacją, zgodziłem się na zablokowanie karty, pieniądze tego samego dnia
        wróciły na konto, a po kilku dniach przyszła pocztą nowa karta. Dziwne że ciebie
        nie zawiadomili. Może nie podałaś aktualnego telefonu, albo byłaś niedostępna?
        Czy to był twój pierwszy zakup tą kartą przez internet?
        • Gość: easy_rider Re: banki, które dbają i nie dbaja o klienta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.08, 14:44
          i nie zdziwiło cie to wogóle?? Ja po czyms takim oddałbym karte
          kredytową i podziekował za usługi. 99% takich historii
          z "zeskanowaniem karty" dziwnym trafem spotyka akurat ten bank.
          No ale mnie to akurat nie dziwi bo wiem jak tam sie dba o dane
          osobowe i kto może mieć do nich dostęp.
          • jan-w Re: banki, które dbają i nie dbaja o klienta 03.02.08, 14:55
            Gość portalu: easy_rider napisał(a):
            > 99% takich historii z "zeskanowaniem karty" dziwnym trafem spotyka
            > akurat ten bank
            Dobrze wiesz, że piszesz kompletne bzdury.
            Oczywiście jesteś w stanie podać źródło tej "rewelacji"?
            Jeśli chcesz by traktowano ją poważnie, podaj link.
            A ile jest warta twoja "wiedza", już nie raz dowiodłeś ;-))

Dlaczego miałbym oddawać kartę, która zapewnia mi natychmiastowy zwrot
            pieniędzy, nawet jeśli nie zauważyłem problemu?
            Poczytaj sobie o problemach ze zwrotem pieniędzy w takich wypadkach, w innych
            bankach.
            Ale przecież nie jest twoim zamiarem rzeczowa polemika, tylko ciągłe robienie
            zadymy. Co do tego się zgadzamy?
            • Gość: easy_rider Re: banki, które dbają i nie dbaja o klienta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.08, 15:12
              Człowieku - nie wiem nie interesuje mnie czy masz tu prowizje od
              zachwalania ale powiedz mi ile w zyciu miałes doczynienia z bankami,
              ile razy brałes kredyty, ile wypowiadałeś umów, ile miałeś kont
              firmowych i biznesowych, debetów, kart... ile razy wyjechałeś swoją
              karte ponad limit? Widać że cie jeszcze żaden bank nie przekrecił a
              szkoda ale poczekamy zobaczymy - akurat gwarantuje ci ze w przypadku
              citi nie bedziesz długo czekał - pamietaj ze ostrzegałem. A teraz
              kasuj jak ci sie nie podoba.
              • jan-w Re: banki, które dbają i nie dbaja o klienta 03.02.08, 15:37
                Tak jak przewidywałem - linka, ani źródła na potwierdzenie swoich pomówień, nie
                podajesz. Czyli tu jesteśmy już zgodni. Nieprawda.

Ile razy przekraczałem limit? Nigdy. Przecież za to, zgodnie z umową płaci się
                kary. Mam ciekawsze wydatki.
                Oczywiście że mnie żaden bank nie "przekręcił" i nie grozi mi to.
                Starannie wybieram banki z których korzystam. Czytam dokładnie umowy PRZED
                podpisaniem i działam zgodnie z nimi. To bardzo dobra recepta na bezkonfliktowe
                korzystanie z banków (i nie tylko). Banki, to nie są instytucje nastawione na
                "przekręcanie" klientów. Takie mylne mniemanie, powstaje w głowie tych którzy
                nie dotrzymują umów, a potem są zdziwieni, kiedy banki egzekwują od nich
                zobowiązania.
                Mam prowizję od zachwalania? Ale od kogo? Od wszystkich instytucji finansowych,
                funduszy inwestycyjnych, banków itd, ponieważ zachęcam do czytania tego co się
                podpisuje? Naprawdę w to wierzysz? ;-)
                Nie chcesz być "przekręcany"? Zacznij czytać to co podpisujesz i stosuj się do
                tego. Inaczej, każdy kolejny bank cię "przekręci".
                • Gość: easy_rider [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.08, 15:52
                  Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                  • Gość: q :-))))) no comments IP: *.media4.pl 03.02.08, 22:00
                    :-))))) no comments
                    • Gość: q bez sensu takie forum-teraz skasuj to też IP: *.media4.pl 03.02.08, 22:02
                      a teraz skasuj to też i zostań tu sam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka