Dodaj do ulubionych

karty kredytowe CITY Handlowego

IP: 83.2.167.* 08.03.08, 21:35
Dlaczego na siłę wciskają karty niby promocyjnie bez opłat
a później przysyłają rachunki i grożą
Gdy chcesz się wycofać z umowy to telefonami cię zarzucą i mieszają
w głowie innymi propozycjami nie popuszczą nie dają spokoju - musisz
brać kredyt nawet jak nie chcesz a odsetki bwysokie!!!
Obserwuj wątek
    • bbastek13 Re: karty kredytowe CITY Handlowego 08.03.08, 21:49
      Gość portalu: jesad napisał(a):
      > Gdy chcesz się wycofać z umowy to telefonami cię zarzucą i
      mieszają
      > w głowie innymi propozycjami nie popuszczą nie dają spokoju -
      musisz
      > brać kredyt nawet jak nie chcesz a odsetki bwysokie!!!

nie umiesz powiedziec nie ? ubezwłasnowolniony jesteś ?
    • krzysztofsf Re: karty kredytowe CITY Handlowego 08.03.08, 23:39
      Gość portalu: jesad napisał(a):

> Dlaczego na siłę wciskają karty niby promocyjnie bez opłat
      > a później przysyłają rachunki i grożą

Nie korzystales z karty, a narosly ci oplaty za ubezpieczenia?
      To jest ich wada, ze jak ktos nie przeczyta dokladnie TOiP (lub nie zna wczesniej oferty z netu) i nie wylaczy dobrowolnych ubezpieczen automatycznie uaktywnianych razem z karta, to moze sie zdziwic ich kosztami, zwlaszcza po paru miesiacach nieplacenia i zrobieniu tym samym kary za niesplacanie w terminie.

pierwsze opinie na temat ich kart mialem wlasnie od osob, ktore tak sie pozalatwialy i podchodzilem do nich jak pies do jeza.

> Gdy chcesz się wycofać z umowy to telefonami cię zarzucą i mieszają
      > w głowie innymi propozycjami nie popuszczą nie dają spokoju - musisz
      > brać kredyt nawet jak nie chcesz a odsetki bwysokie!!!

Eeee...To nie tak. jestes w ich bazie i wyraziles zgode na przedstawianie ofert droga telefoniczna.

Mnie konsultant, pierwszy raz dzwoniac z oferta jakiegos produktu, wyraznie spytal, czy wayrazam zgode na powiadamianie ta droga o nowych ofertach, promocjach i produktach Citi.
      • Gość: ASIOREX Re: karty kredytowe CITY Handlowego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.09, 14:47

opłaty za ubezpieczenie naliczane sa opiero po zakupie! tj credit
        shield 0.36% od salda zadłużenia więc dopóki nie zrobi sie zakupu
        kartą nie jest pobierane
    • Gość: Agnieszka Re: karty kredytowe CITY Handlowego IP: *.gprs.plus.pl 01.05.08, 12:05
      No właśnie szukam jakiegoś adresu e-mail do nich , bo mam ten sam problem. Przyszedł kiedyś do mojego zakładu przedstawiciel tego banku i dał wszystkim ofertę zastanowienia się nad otrzymaniem karty kredytowej. Dodatkowo każdy dostał jakiś miesięcznik (chyba "Pani"), albo atlas samochodowy. I otrzymanie gadżetów mieliśmy potwierdzić podpisem. Po krótkim czasie dotarła do każdego karta (pomimo braku zgody) wraz z umową i moim zeskanowanym podpisem ! skandal!!! Mam te dokumenty i zastanawiam się czy nie wytoczyć im sprawy. Stale też otrzymuję jakieś regulaminy Kart Kredytowych - pomimo, że nie mam żadnej karty!!!!
      • krzysztofsf Re: karty kredytowe CITY Handlowego 01.05.08, 17:32
        Ewidentnie material na zgloszenie przestepstwa i to sciganego z urzedu - falszerstwo w celu osiagniecia korzysci majatkowych.
        Zgloscie na policje przestepstwo popelnione przez agenta, ktory sporzadzil falszywe wnioski i przeslal w waszym imieniu do centrali banku.
        Lagodniejsza forma - opiszcie to wszystko, podpiszcie sie i wyslijcie skarge do centrali banku, z zadaniem podjecia krokow dyscyplinarnych i prawnych wobec oszusta i powiadomienia was o tym.

Zakladam, ze oszustwo polegalo na zeskanowaniu podpisow z innego dokumentu, a nie, ze podpisaliscie umowy bez czytania sadzac, ze sa to pokwitowania (co tez byloby oszustwem, ale ciezkim do udowodnienia no i raczej kiepsko swiadczacym o was)
      • jan-w Re: karty kredytowe CITY Handlowego 01.05.08, 22:11
        Pewna jesteś co podpisywałaś? Nie wierzę żeby jakiś bank dał komuś kredyt bez
        jego podpisu na wniosku.
        • Gość: toja Re: karty kredytowe CITY Handlowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.08, 13:10
          pakiet bezpieczeństwa
        • Gość: ASIOREX Re: karty kredytowe CITY Handlowego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.09, 14:49
          mało tego ze bank nie da kredytu bez podpisania wniosku i
          podstawowych danych na nim umieszczonych to jesczze dowód osobisty
          musi byc skserowany.!!!!
      • bwportal.pl Re: karty kredytowe CITY Handlowego 03.05.08, 09:38
        Do mojej firmy też przyszedł przedstawiciel Citi. Bezczelnie kłamał w żywe oczy! Wiem, że Citi pozwala na bezpłatne (bezgotówkowe) przelewy z karty za rachynki (gaz, czynsz, itp.). A on twierdził, że szefowa może sobie przelewać na własne konto i ten przelew będzie traktowany jak operacja bezgotówkowa. Wkurzył mnie.
        • Gość: Anita Re: karty kredytowe CITY Handlowego IP: 83.238.11.* 17.12.08, 10:02
          Puk puk!
          - Kto tam?
          - To ja, złodziej. Przyszedłem Panią okraść.
          - O nie! Pan napewno jest przedstawicielem CitiBanku, chce mi pan
          wcisnąć jakąś głupią karte i bezwartościowe konto!
          - Nie, nie! Ja naprawde jestem złodziejem, przeszedłem zabrać Pani
          telewizor, pieniądze i kosztowności.
          - Nie wierze! Napewno jest Pan podstępnym przedstawicielem
          CitiBanku! Chce mi Pan wcisnąć waszą głupią karte kredytową i
          badziewne konto!
          - Ależ nie! Jestem złodziejem, okradnę Panią i zaraz sobie pójdę.
          - No wobec tego proszę...
          - Dziękuję. Ale wie Pani że jak już Panią okradnę, zabiorę
          telewizor, magnetowid i kosztowności, to najłatwiej będzie je
          odkupić mając kartę kredytową CitiBanku?!

:) Tak działają...uwaga! ;)
      • Gość: Agnieszka Re: karty kredytowe CITY Handlowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.08, 12:05
        Nie ma takiej możliwości żeby otrzymać kartę kredytową bez wypełnienia wniosku i podpisania umowy.Trzeba czytać co się podpisuje.Jeśli czegoś nie rozumiemy należy dopytć doradcę.Wszystkie kłopotliwe sytuacje biorą się z niewiedzy.
        Mam kartę i jestem zadowolona.Wszystkie niejasności wyjaśniam na bieżąco na infolinii.
        • Gość: Lukasz Re: karty kredytowe CITY Handlowego IP: *.adsl.inetia.pl 23.12.08, 18:44
          Co z opłatami za kartę kredytową, która nawet nie jest aktywowana?
          Wychodzi z tego, że bede musiał zapłacić i się wycofać z ich działalności.
          A przez to co się stanie? -> Już nigdy cityhandlowy i na zawsze złe zdanie bede o nich miał.
          • jan-w Re: karty kredytowe CITY Handlowego 23.12.08, 20:08
            Co ma do rzeczy aktywacja? Wypełniłeś wniosek o kartę, zaakceptowałeś wysokość
            opłaty, podpisałeś wniosek i teraz masz pretensję?
            W każdym banku trzeba dotrzymywać swoich zobowiązań. Jeżeli uważasz to za
            niesłuszne, pozostaje ci tylko skarpeta.
            • Gość: ASIOREX Re: karty kredytowe CITY Handlowego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.09, 14:39
              oplata roczna jest za wydanie karty a nie za jej aktywację
              • Gość: DarekW Re: karty kredytowe CITY Handlowego IP: 194.132.108.* 29.05.09, 14:44
                CityHandlowy to typowi zło..eje w garniturze - sam sie o tym
                przekonałem.
                Wcisnęli mi kartę na stacji BP - niby, że za każde tankowanie i
                zapłacenie karta mam dodatkowe punkty na BP. Na szczęście nigdy nie
                aktywowałem karty. Wciąż darmowo przedłużali mi kartę, przysłali
                nawet portfel jako gratis. Zazdwoniłem do konsultatntki w celu
                zamknięcia konta, więc Pani poinformowała mnie, że będę musiał
                pokryć koszty portfela i tym podobne bzduty. W końcu po kilku
                próbach zamknięcia konta postanowiłem osobiście udać się do oddziału
                banku CityHandlowy. Pan poinformował mnie, że dużo szybciej i
                wygodniej dla mnie będzie zadzwonic bo zamknięcie konta u nich
                będzie trwało ponad godzinę. Uparłem się używając stanowczych słów i
                w końcu wypełniając papierki zamknąłem definitywnie konto

NIGDY WIĘCEJ CITY HANDLOWY - NIE DAJCIE SIĘ NABRAĆ TAK JAK JA, BO NA
                TYM ŻERUJĄ. ZNACZNIE LEPIEJ TRZYMAĆ PIENIĄDZE W SKARPETCE -
                PRZYNAJMNIEJ ŻADNEMU ZŁODZIEJOWI NIE NABIJACIE KIESZENI!!
                • Gość: Pola Re: karty kredytowe CITY Handlowego IP: *.ver.airbites.pl 30.05.09, 21:39
                  hm... dostalam karte Citi Handlowego - agentka odpowiedziala na wszystkie moje
                  pytania, sama powiedziala, ze mozna zrezygnowac z ubezpieczen przy aktywacji,
                  oplata za karte zostala naliczona, ale po telefonie na infolinie okazalo sie ze
                  po wykonaniu platnosci karta w ciagu dwoch miesiecy od aktywacji oplata ta
                  zostanie zwrocona na konto, dostalam do przeczytania regulaminy... a i z tego co
                  pamietam to otrzymujac karte jest tez informacja ze w ciagu chyba 10 dni mozna
                  zrezygnowac i odeslac rezygnacje z karty... I tak chyba jest w wiekszosci bankow
                  z tego co kojarze.
    • Gość: _Ivonka__ Re: karty kredytowe CITY Handlowego IP: 94.254.214.* 26.08.09, 12:44
      to jakiś koszmar!!!! przez rok nie mogłam się tego dziadostwa
      pozbyć, a jak mi się wreszczie udało to nie zgłosili do BIK że nie
      mam już tej karty i nie mogę dostać kredytu :(( strzeżcie się jak
      możecie przed tą kartą! kupiłam za nią butelkę napoju, żeby ją
      aktywować i kosztowało mnie to 150 zł! i chociaż zapłaciłam im
      wszystko co chcieli, żeby mieć spokój to nadal się za mną ciągnie :
      (((
    • Gość: stan Re: karty kredytowe CITY Handlowego IP: *.bialystok.vectranet.pl 30.09.09, 23:42
      Nigdy City Handlowy - najbardziej niewydolny bank lekceważący klientów.
      Po złożeniu wniosku przez internet o kartę kredytową byłem 2 krotnie
      weryfikowany w dwóch kolejnych dniach odpowiadając na te same pytania. W
      Oddziale Banku, gdzie zgłosiłem się osobiście, po ponad miesięcznym oczekiwaniu
      poinformowano mnie, że jest duża kolejka i należy cierpliwie czekać. Po upływie
      dalszych 2 tygodni wysłałem maila z zapytaniem o powód zwłoki na który to Bank
      nie raczył odpowiedzieć.
      • Gość: tomElk Re: karty kredytowe CITY Handlowego IP: 77.222.253.* 02.03.10, 22:11
        City Handlowy. Najgorszy Bank z jakim miałem do czynienia. Po zamknięciu
        rachunku karty kredytowej (zgłoszenie 2 grudnia 2009) nadal dostaję wyciągi
        elektroniczne (których co ciekawe wcześniej nie dostawałem, chociaż
        interweniowałem w tej sprawie). Z wyciagów wynika że nadal mam rachunek, nadal
        mam saldo do wykorzystania itd. (a mamy marzec!) Ponadto miałem rzekomo
        przekroczony limit (po tym jak zamkąłem rachunek i wszystko spłaciłem) o 1
        grosz! Interweniowałem osobiści bo inaczej się nie da. W odpowiedzi na moją
        reklamację okazało się że niewłaściwie naliczono sumę do zapłaty(?) i mam
        nadpłatę (?) której nie ma de facto na wyciągach :). Nie wydają bezpłatnie
        dokumentu poświadczającego że mam wszystko uregulowane. Wysyłam kolejną
        reklamację online w asekuracji przed kolejnymi dziwnymi przygodami z tym
        bankiem. Oczywiście zarządałem (forma nieodpłatna!)informacji na piśmie (którą
        dostałem)że mam zamknięty rachunek z saldem zadłużenia 0 pln. No i co z tego, im
        to nie przeszkadza :) i zabawa trwa.
    • Gość: abc Re: karty kredytowe CITY Handlowego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.10, 22:10
      A ja dla przeciwieństwa byłem - bo w ubiegłym tygodniu złożyłem dyspozycję zamknięcia karty, zadowolonym ich klientem!

Kartę zamykam, bo mam inną - lepszą. Dwóch nie potrzebuję.
      Problemów z citi nie miałem żadnych. Oby tak dalej.
      • Gość: Lidka Re: karty kredytowe CITY Handlowego IP: 82.160.51.* 21.04.10, 20:45
        a w jakim banku masz lepszą?
        • Gość: abc Re: karty kredytowe CITY Handlowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.10, 21:32
          Erę w Półbanku :)
          Sprawdź ofertę, warto.
          Ja wybrałem PB tylko z dwóch powodów:
          - zwracają 1% każdej transakcji na wyciagu,
          - jak rozkładasz transakcje na raty, kosztuje cie to TYLKO 5% (dokładnie 4%, bo 1% Ci oddają)- Komfort w Citi kosztuje 14% :D.
          Wadą jest tylko 12 miesięczny okres kredytowy, więc nie zadłużysz się za wiele.
          Na razie jest OK.
          Jak zmienią ofertę, to do widzenia.

Teraz porównaj oferty PB i Citi.
          Na moje potrzeby, PB na głowę bije citi.
          Ktoś inny, np Jan-w nic poza Citi nie widzi :D
          • jan-w Re: karty kredytowe CITY Handlowego 22.04.10, 21:54
            Gość portalu: abc napisał(a):
            > Na moje potrzeby, PB na głowę bije citi.

Słuszne spostrzeżenie. Na twoje potrzeby.
            Dobrze że coraz bardziej wzrasta w społeczeństwie świadomość że nie ma
            najlepszego banku, konta ani karty kredytowej. Są tylko najlepiej przystosowane
            do potrzeb określonych ludzi. Gratuluję!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka