rushmoore 06.10.08, 14:58 chcę wziąźć kredyt hipoteczny. niestety mam wyrok w zawieszeniu, czy banki mogą się dopytywać o dokumenty o niekaralności? Pytam poważnie. Pracę mam staa, umowe na czas nieokreslony. Dzieki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
karp28 Re: pytanie troche z innej beczki 06.10.08, 15:08 To nie powinno stanowić problemu nie łyszałem aby bank pytał o niekaralnośćprzy ocenie zdolności kredytowej. W kwestii wyboru kredytu proponuję serwis www.kredyt-lider.pl Po zalogowaniu i określeniu potrzeb od banków mailem dostaniesz oferty kredytowe. Szybko zorientujesz się w warunkach na jakie możesz liczyć. Sprawdzisz oprocentowanie marże prowizje i inne koszty oraz wymagane dokumenty. Serwis jest za darmo i bez zobowiązań. Odpowiedz Link Zgłoś
ziut19 Re: pytanie troche z innej beczki 06.10.08, 15:14 O niekaralnosc nikt kredytobiorcy nie pyta. Odpowiedz Link Zgłoś
directre Re: pytanie troche z innej beczki 06.10.08, 20:29 ale toretycznie jakiś analityk mógłby na tej podstawie wydać decyzję negatywną (nawet nie podając oficjalnie powodu). Wyrok w zawieszeniu w przypadku popełnienia przestępstwa skutkuje powrotem do więzienia czyli w pewnym sensie zanikiem zdolności do spłacania rat. Ale faktycznie we wniosku kredytowym ani też potem nikt o to nie pyta. Odpowiedz Link Zgłoś
oracki Oferta MultiBanku 07.10.08, 10:38 Witam serdecznie, Nie powinno to stanowić problemu w otrzymaniu kredytu. Nie mam żadnych informacji aby było to w ogóle brane pod uwagę przy wydawaniu decyzji kredytowej. Przecież równie dobrze, bez posiadania wyroku w zawieszeniu człowiek może trafić do więzienia etc. Jeżeli byłby Pan zainteresowany naszą ofertą i chciałby Pan poznać swoją zdolność kredytową, to bardzo proszę o kontakt. Pozdrawiam serdecznie, Daniel Oracki daniel.oracki@multibank.pl Odpowiedz Link Zgłoś