Dodaj do ulubionych

Oszustwo w mBanku!!!!!!!!!!!!!!!!

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.08, 19:41
Zakładając konto eMax Plus w mBanku zostałam poinformowana, że ilość
przelewów jest nieograniczona. Kiedy dokonywałam drugiego przelewu w
bieżącym miesiącu, ku mojemu zaskoczeniu wyskoczyła informacja, że
ilość przelewów ograniczona jest do 01. Zaskoczona weszłam na stronę
internetową aby upewnić się czy coś mi się nie pomyliło i czy nie
zostałam wprowadzona w błąd. Na stronie pod hasłem ‘konto eMax
Plus’ przeczytałam co następuje : „ możesz wypłacać kiedy chcesz i
ile chcesz ”. Zadzwoniłam na infolinię, gdzie miły pan poinformował
mnie, że owszem można dokonać więcej niż jeden przelew, ale każdy
kolejny jest płatny i można go wykonać jedynie telefonicznie. Jak
wspomniałam wyżej w wielkiej reklamie konta eMax Plus nie ma o tym
ani słowa. A miało być tak pięknie -„bez gwiazdek” i ukrytych
opłat!. Tymczasem mogę wypłacać „kiedy chcę i ile chcę” ale „bulę za
to jak za zboże”!!!
Obserwuj wątek
    • jan-w Masz nauczkę. Czytaj umowę przed podpisaniem. 04.12.08, 20:32
      Jeszcze nie widziałem reklamy która zawierałaby wszystkie szczegóły.
      Nie na tym polega reklama. Założyłaś konto (zawarłaś umowę) nie zapoznając się z
      warunkami jego prowadzenia? Pretensje możesz mieć wyłącznie do siebie.
    • Gość: monique Re: Oszustwo w mBanku!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.08, 21:45
      mylisz się jan-w. w umowie nie ma o tym słowa również."bujać to my panowie
      szlachta". POZDRAWIAM
      • jan-w Re: Oszustwo w mBanku!!!!!!!!!!!!!!!! 04.12.08, 22:04
        Oczywiście że jest. W TOiP będącej załącznikiem do umowy. Również na podanej
        przez ciebie stronie internetowej jest wyraźnie napisane:
        Wykonanie pierwszego w miesiącu przelewu przez internet - 0 zł
        Wykonanie kolejnego: przez internet n/d przez telefon - 5 zł
        Tak jest w większości kont oszczędnościowych. Jeżeli wiesz że nie potrafisz
        przewidzieć swoich potrzeb przelewania z konta oszczędnościowego na bieżące
        możesz przecież założyć za darmo kilka oszczędnościowych.

www.mbank.pl/przewodnik/tpio/emax_plus.html
        • dobryjasio Re: Oszustwo w mBanku!!!!!!!!!!!!!!!! 05.12.08, 00:47
          droga monique, uważam, że nie masz racji - jest dokładnie tak jak jan-w napisał.
          Ja osobiście mam 3 w/w konta e-max plus w mBanku - tak na wszelki wypadek -
          jeśli posiadam wolne środki to po prostu dzielę je na 3 i w razie potrzeby nie
          muszę w danym miesiącu rezygnować z przywileju konta plus. Oczywiście
          oprocentowanie zaproponowane przez mBank nie szokuje, ale ... jeśli nie szukasz
          "top'ów" (a z nimi różnie) to jest względnie OK,
          pozdrawiam
          • Gość: Moodee Re: Oszustwo w mBanku!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.08, 01:20
            Zapominacie, że umowa słowna jest umową równoważną z umową spisaną. Jeśli
            urzędnik bankowy powiedział, że można dokonywać takich przelewów to powinna być
            taka możliwość. Niestety prawo to jedno, a udowodnienie tego to zupełnie co
            innego. Niestety większość banków toleruje, a nawet zachęca swoich pracowników
            do takiego działania. Sposób to wybrać bank w którym poważnie traktują i szanują
            klientów. Najlepiej przeprowadzić rekonesans u dobrego doradcy finansowego, oni
            zazwyczaj orientują się jakich pułapek można się spodziewać po którym banku i
            który bank solidnie wykonuje swoją robotę, a który tylko patrzy jak skubnąć
            klienta.
            • jan-w Re: Oszustwo w mBanku!!!!!!!!!!!!!!!! 08.12.08, 09:26
              Warto jeszcze pamiętać, że często jest duża różnica między tym co tzw "doradca"
              powiedział, a co pytający chciał usłyszeć i z tego zapamiętał. BTW: Trudno ludzi
              z call center po kilkugodzinnym przeszkoleniu nazywać urzędnikami bankowymi ;-)
    • maniek_ok Re: Oszustwo w mBanku!!!!!!!!!!!!!!!! 05.12.08, 09:25
      Co za brednie pleciesz kobieto...
      • milenamamazuzi Re: Oszustwo w mBanku!!!!!!!!!!!!!!!! 05.12.08, 11:01
        MOnique, naprawdę nie wiem, gdzie Ty tu widzisz oszustwo. Przecież możesz
        wypłacac swoje pieniądze z emax+ kiedy chcesz! A że to konto oszczędnościowe to
        tylko jedna wypłata w miesiącu jest za darmo, ale kolejnych jak najbardziej
        możesz dokonywac za pośrednictwem mlinii czynnej 24h i za odpłatnością 5zł.
        Jeśli tego nie doczytałas i uważasz, że oferta tego rachunku jest nie dla
        Ciebie, to możesz zrezygnowac z emax+ a założyc zwykłego emaxa - z niego możesz
        wypłacac wielokrotnie w ciągu m-ca tylko za pośrednictwem internetu, ale za to
        oprocentowanie jest znacznie niższe niż na emax+. Poczytaj dokładnie o obu tych
        rachunkach i wybierz to co będzie dla Ciebie najlepsze.
    • Gość: Michał Jakie oszustwo? IP: *.chello.pl 07.12.08, 14:29
      Kiedyś można było tylko raz w miesiącu skubnąć z konta eMax plus.Teraz można wypłacać częściej ale jest prowizja.Gdzie tu oszustwo?
    • Gość: fg Re: Oszustwo w mBanku!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.08, 00:56
      Załóż sobie konto w polbanku 7% bez bzdetnych limitów na wypłaty.
      Nawet karty nie musisz brać, ja mam rachunek gotówkowy i oszczędnościowy w
      polbanku, a w mbanku emax plusa z 1groszem :D
      Jedyny minus to www, ale jako skarbonka bank imho bdb.
      • Gość: Łukasz Re: Oszustwo w mBanku!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.08, 01:26
        Jeśli rzeczywiście powiedział Ci tak konsultant mBanku żadaj
        wyjaśnień. Wszystkie rozmowy są nagrywane. Ja zapisuje czas i datę
        połączenia i mam podkładkę. Moim zdaniem mBank jest bankiem
        przyjaznym dla klienta i jeśli znajdą swój błąd możesz liczyć na
        odszkodowanie - zwrot opłat. Pozdrawiam.
      • maniek_ok Re: Oszustwo w mBanku!!!!!!!!!!!!!!!! 17.12.08, 10:47
        Jezeli uwazasz ze mozna zaufac bankowi ktory traktuje w taki sposob dostep do
        strony internetowej, czyli de facto podstawowy kanal dostepu dla normalnego
        czlowieka to gratuluje. Nawet te procenty ktorymi probuja naciagnac klientow nie
        sa warte niebezpieczenstw i przezyc zwiazanych z dostepem przez www, i
        zabezpieczeniami jakie sa oferowane, szczegolnie przy notorycznych padach tego
        "systemu".
        • Gość: Aneta Re: Oszustwo w mBanku!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.acn.waw.pl 09.02.09, 20:35
          Witam!!! musze przyznać że cały ten mbank to jedne wielkie oszustwo. Moj pracodawca wysłał mi przelew (wypłate) 5 dni(roboczych) temu i przelewu dalej nie ma. Na zapytania rybka. LIVECHAT czekaj do usranej śmierci i o jeden dzien dłużej.
          • Gość: lili Re: Oszustwo w mBanku!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 10.02.09, 02:08
            To znaczy że twój pracodawca cię oszukuje
    • Gość: klient Re: Oszustwo w mBanku!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.lanet.net.pl 01.05.09, 09:43
      Co wy na to MBank oszukuje na odsetkach ,
      z dnien 1 stycznia mamy podatek 18% a te ciołki pobierają 19% nadal
      jak umiecie liczyć to się nie dajcie robić w balona?
      Pozdrawiam wszystkich
      • jan-w Żadne oszustwo. Taka jest stawka. 01.05.09, 12:56
        Nie oszukuje. 18% to najniższy podatek PIT.
        Podatek od dochodów kapitałowych wynosi w dalszym ciągu 19%

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka