Dodaj do ulubionych

Pytanie odnośnie konta DIRECT

14.02.09, 10:49
Mam założone niedawno kono direct w ING..i testowałam robienie
przelewów....przelew mogłam zrobić do dowolnego banku bez podawania
żadnego kodu sms potwierdzającego moja operację...Zaskoczyło mnie to
bo w placówce słyszałam o tych kodach które miały przychodzić sms w
trakcie robienia transakcjii.Wychodzi na to że każdy niepowołany gdy
dostanie się do mijego konta bez żadnego problemu wyczyści moje
konto a ja tylko dostane potwierdzenie że z mojego konta wyszło
np.100tyś...O co tu chodzi? mam relkamować tych brak sms z kodem?
bardzo prosze o odp.
Obserwuj wątek
    • Gość: ania konto DIRECT - potwierdzenia sms IP: *.chello.pl 14.02.09, 11:02
      zdaje się, że z tymi potwierdzeniami sms to w ING mają duży kłopot
      sporo o tym było na
      www.mbank.pl/forum/read.html?f=1&i=879364&t=878323
      • Gość: wojtek Re: konto DIRECT - potwierdzenia sms IP: *.chello.pl 15.02.09, 12:54
        nie sądzę żeby to był kłopot,wszystkie przelewy zagraniczne wymagają kodu,jak
        ktoś się boi to niech nie korzysta i trzyma pieniądze w skarpecie
        • Gość: Jurek Re: konto DIRECT - potwierdzenia sms IP: *.citec.com.pl 16.02.09, 12:22
          Wojtek, kod dla przelewów zagranicznych nie zabezpieczy twojego konta przed "wypompowaniem" na konto krajowe, jeśli przelewy krajowe nie są zabezpieczone sms-em lub hasłami jednorazowymi. W moim banku (nie podam nazwy, by nie robić kryptoreklamy) to działa od wielu lat, kody nie są wymagane jedynie dla przelewów zdefiniowanych, z tym że są konieczne do zdefiniowania oraz modyfikowania takich przelewów. Natomiast każdy dowolny przelew, czy to krajowy, czy zagraniczny, wymaga podania jednorazowego kodu.

Tak więc niepokój koleżanki jest jak najbardziej uzasadniony, a skoro założyła konto w banku, to oznacza że nie ma zamiaru trzymać pieniędzy w skarpecie, lecz chce tylko, by jej własne pieniądze, które powierzyła bankowi, były tam bezpieczne. Stąd twoja uwaga o skarpecie jest głupia i nie na temat.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka