Gość: kofall IP: 78.8.136.* 10.03.09, 18:11 !!!SANTANDER CONSUMER!!!!- podobne zapisy w umówach - też powinno zostać to skierowane do sądu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wojgas gorzej jest w Santander ten bank łupi klientów 10.03.09, 18:36 obecnie oprocentowanie na poziomie 5.5%. Opis wraz z wykresem mozna znalezc na nabiciwsantander.unl.pl albo nabiciwsantander.pl. Nie mozna tolerowac takiego postepowania bankow, bo niedlugo beda odbieraly mieszkania kredytobiorcom pod byle pretekstem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anderw Re: gorzej jest w Santander ten bank łupi klientó IP: *.netpoint.pl 10.03.09, 21:18 Rozumiem, że już istniejąc zapisy w starych umowach też zostaną zmienione? kredyty.ogar.pl/ . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nn Re: Prezes UOKiK: banki naruszają interesy kredyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.09, 18:41 Jeśli klauzule zostaną uznane za niedozwolone to będą one wiążące także dla największego złodzieja na rynku. Santander Consumer Bank. Hiszpańscy a raczej żydowscy złodzieje. Już niech szykują rezerwy na pozwy od klientów Odpowiedz Link Zgłoś
jestembond Re: Prezes UOKiK: banki naruszają interesy kredyt 10.03.09, 18:45 Gość portalu: kofall napisał(a): > !!!SANTANDER CONSUMER!!!!- podobne zapisy w umówach - też powinno > zostać to skierowane do sądu. Taaa, do sądu. Jak się "nie chciało mieszkać z mamusią i kotem" a się sępiło 200 PLN na konsultacje prawnicze to się ma... Jak to jest, że ludzie jadąc kupić używane auto za 20k biorą ze sobą mechanika, a kupując mieszkanie za 500k radośnie ufają sprzedawcy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Prezes UOKiK: banki naruszają interesy kredytob... IP: *.itt.com 10.03.09, 19:15 czyli jezeli ta nieprecyzjnosc nie ma wplywu na wysokosc oprocentowaia - splaty to po co do sadu , nie wystarczy polecenie zmiany umow wydane przez NIK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Prezes UOKiK: banki naruszają interesy kredyt IP: *.chello.pl 10.03.09, 19:32 bip.nik.gov.pl/pl/bip/podst_prawne/ustawa_o_nik Co wspólnego z prywatnymi bankami ma NIK? Odpowiedz Link Zgłoś
guyb Czyli banki będą musiały same zmienić umowy bez zg 10.03.09, 19:19 Czyli banki będą musiały same zmienić umowy bez zgody klienta? No, ciekawe. A BRE (mBank i MultiBank) już od dawna proponują klientom zmianę starych umów z oprocentowaniem ustalanym przez zarząd na nowe z LIBOR + stała marża. Przy czym ta stara marża zawsze jest atrakcyjna w stosunku do aktualnego poziomu rynkowego. Kiedyś było to ok. 1%, a teraz 3. Ale konkurencja i tak daje gorsze warunki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arni Re: mBank lekcewazy klientow IP: *.aster.pl 10.03.09, 19:33 Jak zawierałem umowe z mBankiem o kredyt w CHF, marża banku wynosiła ponizej 2%. Teraz proponują ponad 3 procenty. I gdzie tu atrakcyjna oferta ? Oczywiscie trzeba poczekac na ustabilizowanie sytuacji oraz kursu CHF i wtedy zmienic bank. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomo Re: mBank lekcewazy klientow IP: *.merinet.pl 10.03.09, 21:29 Gość portalu: Arni napisał(a): > Jak zawierałem umowe z mBankiem o kredyt w CHF, marża banku wynosiła ponizej 2% > . > Teraz proponują ponad 3 procenty. I gdzie tu atrakcyjna oferta ? > To trzeba było skorzystać z oferty innego banku, który oprocentowanie ustalał na podstawie LIBOR + marża. Dokonałeś takiego wyboru jakiego dokonałeś. Więc teraz nie jęcz. Jak ci się nie podoba MBank to idź do innego i staraj się o nowy kredyt, którym spłacisz poprzedni. Idąc twoim tokiem rozumowania ja też dziś poproszę o kredyt w CHF z marżą 1%, bo dwa lata temu się zastanawiełem nad jego zaciągnięciem i tego nie zrobiłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adsf Re: mBank lekcewazy klientow IP: *.moebius.pl 10.03.09, 21:48 > To trzeba było skorzystać z oferty innego banku, który > oprocentowanie ustalał na podstawie LIBOR + marża. W 2005 roku i wczsniej nie bylo takiej mozliwosci. Wszystkie banki oferowaly oprocentowanie na zasadzie widzimisie zarzadu. Odpowiedz Link Zgłoś
arfer Re: mBank lekcewazy klientow 11.03.09, 00:49 Bzdura - tylko 4 banki stosowały taki mechanizm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Albin Siwak Re: mBank lekcewazy klientow IP: 62.29.174.* 11.03.09, 08:50 Nonsens. Brałem kredyt w 2002 w WBK i oprocentowanie zależy od LIBOR-u. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Czyli banki będą musiały same zmienić umowy b IP: 212.75.100.* 10.03.09, 20:11 mnie zaproponowali LIBOR + marża 4,67%. Korzystne, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: Czyli banki będą musiały same zmienić umowy b IP: *.wroclaw.mm.pl 10.03.09, 22:17 Propozycja mBanku LIBOR + marża jest obwarowana obowiazkiem korzystania z wielu innych produktow banku. Poza tym ta propozycja nie uwzglednia marzy z dnia podpisania umowy. mBank po prostu oszukuje swoich najlepszych klientow. I niedlugo otrzyma z tego tytulu wyrok od SKOiK. Bedzie wielki smrodek medialny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pipipipipipi BRE daje najgorsze warunki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.09, 23:41 Chyba to komentarz pisany pod dyktando BRE. Wystarczy poczytać strony nabitych w butelkę klientów Multibanku i mBanku: www.nabiciwmbank.pl www.mstop.pl To co proponuje BRE to usankcjonowanie swoich bezprawnych działań. Gdy wszystkie inne banki obniżały oprocentowanie gdy LIBOR szedł w dół, BRE zamroziło je. Teraz chce klientom wcisnąć aneksy sankcjonujące te swoje ultrawysokie oprocentowanie, które za chwilę zrówna się z oprocentowaniem w PLN kredytów które brali ludzie w tym czasie. Ryzyko na kursie klienci akceptowali, ale nie akceptowali dowolności podwyższania oprocentowania. Chyba tylko samobójcy zgodzili by się na proponowane teraz przez BRE aneksy. Lepiej iść do sądu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: acha Re: Czyli banki będą musiały same zmienić umowy b IP: *.aster.pl 11.03.09, 09:01 Moze wspomnimy o 'szantazu', który towarzyszy owej propozycji - utrzymanie wysokich obrotow na koncie, kartach, kupno lokat - mBank juz wygenerowal takie dokumenty-lojalki:-)Konkurencja daje lepsze warunki, jedynie kwestia spreadu jest obecnie niekorzystna w przrypadku przeniesienia kredytu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zigi Prezes UOKiK: banki naruszają interesy kredytob.. IP: *.gprs.plus.pl 10.03.09, 20:31 W Reiffaisen jest dokaladnie tak samo, na nasze pytanie czemu nie obnizaja oprocentowania w tepie w jakim podnosili odpowiedziano mi zebym spadal, oczywiscie bardzo grzecznie na dwie strony. Zamiera walczyc z nim i napisac do UOKiK. Jak wszyscy zaczna walczyc o rowne traktowanie to moze cos wywalczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Delete Santander Consumer Bank.. IP: 81.210.21.* 10.03.09, 20:43 zapraszam na forum: nabiciwsantander.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daro Prezes UOKiK: banki naruszają interesy kredytob.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.09, 20:50 Trzymac sie od niepolskich bankow z daleka. Te skur*wysyny kroja Polakow ile wlezie, zeby ratowac sytuacje w swoich krajach. Nawet lokaty zalozone w Polsce sa de facto exportowane na zachod poprzez zalozenie lokat w macierzystych oddzialach. Dlatego u nas nie dostanie sie kredytu, bo tutaj po prostu nie ma kasy, z ktorej mozna by ich udzielac. p.s. jakos nie slyszalem o nabitych w PKO BP, BOS czy BGZ z powodu kredytow hipotecznych czy tzw. opcji walutowych. UOKIK czy KNF powinien zajac sie tez DeutscheBankiem, ktory pod przykrywka bezpiecznych funduszy obligacji (TFI DWS) wciskal Polakom jakies trefne papiery Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irek Re: Prezes UOKiK: banki naruszają interesy kredyt IP: *.centertel.pl 10.03.09, 23:10 daro napisał: > p.s. > jakos nie slyszalem o nabitych w PKO BP Wstukaj sobie w google PKO BP kredyt Alicja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: keri11 ale bystrzaki, w tamtym roku kontrola umów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.09, 21:04 (że wpadli na taki pomysł to istny cud ) a już w marcu do sądu - tempo jak przy budowie dróg. Odpowiedz Link Zgłoś
arfer Re: ale bystrzaki, w tamtym roku kontrola umów 11.03.09, 00:51 oj, widzisz - poczytaj raport pokontrolny, zobaczysz, że większość podważonych wzorców umownych została zmieniona - w innych urząd zagroził wszczęciem postępowania w razie nie dostosowanie się do zaleceń, co zresztą robi. CHyba lepsze (i tańsze) rozwiazanie, niż ciąganie wszystkiego co się rusza po sądach (i tak niewydolnych) ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gęś Icka Zapamiętamy te banki: BRE i Millennium IP: *.icpnet.pl 10.03.09, 21:23 OJ, ZAPAMIĘTAMY... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: manula Re: Santander też Zapamiętamy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.09, 19:02 zapraszam na :nabiciwsantander Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Fatalny multibank IP: 62.29.138.* 19.03.09, 12:59 Zaciągnąłem kredyt 4 lata temu w CHF w lulibank - oprocentowanie bandyckie - spieniężają wszystkie umowy w których jest oprocentowanie ustanowione decyzją zarządu. 4.3% w dniu dzisiejszym. Możliwości negocjacyjne - marne. Wiem, że podpisałem taką umowę ale nie miałem wyjścia więc przestrzegam. Stanowczo odradzam ten bank bo nie zależy im w ogóle na lojalności klienta. Jak tylko waluty się ustabilizują uciekam. - załatwianie redukcji oprocentowania - 1 rok - możliwość dotarcia do placówki - parę na krzyż w Warszawie - obsługa w placówce fatalna - po staniu 30 min w kolejce powiedziano mi, że teraz mają umówione wizyty i nie zostanę obsłużony Odpowiedz Link Zgłoś