Dodaj do ulubionych

Kolejny bank podwyższa opłaty

IP: *.szczecin.vectranet.pl 21.05.09, 08:31
"to kolejny bank, który próbuje zarobić kosztem klientów"- jakie to odkrywcze :)
Obserwuj wątek
    • Gość: ?truskawka Kolejny bank podwyższa opłaty IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 21.05.09, 08:41
      polecam mbank....wszystko za free i przez internet
      • bu2m Re: Kolejny bank podwyższa opłaty 21.05.09, 08:44
        Jest wiele takich osób, które zgadzają się płacić co miesiąc nawet 10zł za
        prowadzenie konta, bo muszą zobaczyć panią w okienku kasowym.

PS. Też polecam MBank. Choć spodziewam się że w najbliższym czasie i oni
        zrezygnują z darmowego konta.
        • krycha_z_gazowni Re: Kolejny bank podwyższa opłaty 21.05.09, 09:33
          mBank już dwa miesiące temu zaczął kombinować.
          Rzućcie okiem na tabele opłat i prowizji,
          już niewiele mu brakuje...
          • Gość: lena Re: Kolejny bank podwyższa opłaty IP: *.netpoint.pl 21.05.09, 09:40
            W takim razie zapraszamy do innych banków
            Bezpłatne konta bankowe
          • Gość: Mirek Re: Kolejny bank podwyższa opłaty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.09, 09:42
            Wlasnie przed chwila rzucilem okiem i niczego podejrzanego nie znalazlem. Nadal
            jest za free. Rozwin swoja mysl ....'zaczal kombinowac'
            • Gość: gruby mBank - od 1 czerwca kaze placic za hasła jednoraz IP: 91.123.169.* 21.05.09, 09:55
              mBank - od 1 czerwca kaze placic za hasła jednorazowe 5 zł

nie dosc, ze maja moje pieniadze, ze za przelew musze zaplacic prowizje, to jeszcze zeby wykonac ten przelew musze kupic hasła jednorazowe :)

zamawiajcie ludzie na zapas maksymalna ilosc list z hasłami, a pozniej szukajcie normalnego banku
              • impostor Re: mBank - od 1 czerwca kaze placic za hasła jed 21.05.09, 10:19
                banalnie proste: przejdz na hasla sms.

"nie dosc ze ma moje pieniadze" blablabla. banki nie powstaja po to,
                zeby dostapic zaszczytu przechowywania twoich pieniedzy. no chyba ze
                idzie to w miliony i to na dlugi okres, bo umowmy sie ze te kilka
                tysiecy pln na ror to bankom zyskow nie przynosi. a ze nie sa
                instytucjami charytatywnymi, to pobieraja opaty za sejfowanie tych
                naszych drobnych oszczednosci. czego innego sie spodziewales? sam
                bys sie za to wzial za darmo?
                • absurdello Popatrz, a w 1926 roku, nie mając komputerów i li- 21.05.09, 10:29
                  cząc na liczydłach czy arytmometrach PKO nie pobierało opłat za
                  prowadzenie rachunku, sam to przeczytałem w stopce bardzo starej
                  książeczki PKO.

Po prostu banki mają rozdęte płace menagerów i rozmarmurzone
                  siedziby, przez co nie starcza im na nic a w szczególności na pełną
                  obsadę (prawdopodobnie niskopłatną) okienek obsługi.
                  • impostor Re: Popatrz, a w 1926 roku, nie mając komputerów 21.05.09, 10:32
                    taaa,
                    ale porownywanie dwoch systemow bankowych oddalonych od siebie o ok.
                    100 lat ma tyle sensu, co wysylanie Jar.Kacz. na panstwowy egzamin z
                    jezyka angielskiego. czasy domu bankowego Kramera juz sie skonczyly.
                • Gość: agata Re: mBank - od 1 czerwca kaze placic za hasła jed IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.09, 10:51
                  > "nie dosc ze ma moje pieniadze" blablabla. banki nie powstaja po
                  to,
                  > zeby dostapic zaszczytu przechowywania twoich pieniedzy. no chyba
                  ze
                  > idzie to w miliony

Najgłupszy post na tym forum. Banki robią łaskę, że przechowują
                  moje pieniądze? A skąd niby biorą kasę na udzielanie kredytów?
                  Drukują sobie? Te "nic nie znaczące" kilka tysięcy na łebka idzie w
                  miliony. Wystarczy pomnożyć. No, ale jak się do szkoły nie
                  chodziło...

Poza tym nie wiem, czy słyszałeś, ale złodzieje ze Związku Bankowców
                  Polskich chcą przekupić posłów, żeby przegłosowali ustawę zmuszającą
                  każdego Polaka do założenia konta w banku. Czyli że jednak mają w
                  tym jakiś interes. A może sam należysz do tych złodziei, jeśli tak
                  piszesz?
                  • impostor Re: mBank - od 1 czerwca kaze placic za hasła jed 21.05.09, 13:28
                    moze i najglupszy, ale przynajmniej poparty wiedza. pobaw sie troche
                    w ten biznes agatko, to zrozumiesz. a poki co - milej
                    lektury "faktu", tam jest duzo o "zlodziejach" z zbp. i
                    to "krwiozerczych".
                  • Gość: miszcz Re: mBank - od 1 czerwca kaze placic za hasła jed IP: *.pl 21.05.09, 13:51
                    > Najgłupszy post na tym forum. Banki robią łaskę, że przechowują
                    > moje pieniądze? A skąd niby biorą kasę na udzielanie kredytów?
                    > Drukują sobie?

Żebyś się nie zdziwił, poczytaj sobie o systemie rezerw frakcyjnych i
                    'kreowaniu' pieniądza w gospodarce przez banki
                • Gość: Cianek Re: mBank - od 1 czerwca kaze placic za hasła jed IP: 217.149.250.* 21.05.09, 10:57
                  Aktualnie sam zrezygnowałem z konta w PKO BP i przeniosłem się do
                  mBanku. Zero opłat - a nawet za granicą wypłacam kasę bez prowizji
                  co dla mnie jest bardzo ważne.
                  PS> Po co karta kodów, przecież kody przy każdej tranzakcji mogą
                  przysyłać smsem, co już jest super wygodne.
                  • Gość: gosciu Re: mBank - od 1 czerwca kaze placic za hasła jed IP: *.legnica.vectranet.pl 21.05.09, 17:37
                    będzie super wygodne jak nie będzie zasięgu (co się jednak w naszym kraju zdarza);
                    poza tym jak mam trochę przelewów i za każdym razem mam czekać na sms to dzięki
                    bardzo nie skorzystam
                • jachmat Re: mBank - od 1 czerwca kaze placic za hasła jed 21.05.09, 12:42
                  impostor napisał:

> banalnie proste: przejdz na hasla sms.

Banalnie głupia odpowiedź. Spróbuj wobec tego zrobić jakąkolwiek
                  operację wymagającą potwierdzenia hasłem będąc za granicą lub w
                  miejscu, gdzie nie masz zasięgu. Powodzenia życzę.
                  • Gość: gosc Re: mBank - od 1 czerwca kaze placic za hasła jed IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.09, 14:55
                    hahaha, jak geniuszu zamierzasz realizoawac internetowa transakcje gdzies gdzie
                    nie masz zasiegu. chyba ze masz w domu sciany z ołowiu
                • Gość: eeeee Re: mBank - od 1 czerwca kaze placic za hasła jed IP: *.chello.pl 21.05.09, 14:14
                  > banki nie powstaja po to,
                  > zeby dostapic zaszczytu przechowywania twoich pieniedzy. no chyba
                  > ze idzie to w miliony i to na dlugi okres, bo umowmy sie ze te
                  > kilka tysiecy pln na ror to bankom zyskow nie przynosi.

i tu sie mylisz;
                  dzieki kazdemu wplaconemu tysiacowi do banku, bank moze pozyczyc 10-
                  krotnie wiecej pieniedzy (czyli 10 tysiecy zlotych) kredytobiorcom
                  na procent (obecnie znacznie powyzej 20%); czyli z kazdego mojego 1
                  (slownie: jednego) tysiąca zlotych bank ma w ciagu roku ponad 2
                  (slownie: ponad dwa) tysiące zlotych przychodu tylko dlatego, ze
                  wplacilem mu ten tysiąc zlotych;

• Gość: wypełniono pole Re: mBank - od 1 czerwca kaze placic za hasła jed IP: 213.180.137.* 21.05.09, 10:20
                > za przelew musze zaplacic prowizje
                Od kiedy? Podrzuć link do odpowiedniego zapisu w tabeli prowizji i opłat, bo nie
                znajduję.
                • Gość: zaza1 Re: mBank - od 1 czerwca kaze placic za hasła jed IP: 62.29.136.* 21.05.09, 10:52
                  ostatnio zalożyłem konto w Alior Banku - wczesniej mialem konta w
                  Millenium i BPH - i konta za granicą.

Alior jest najpodobnijeszy do tych za granicą.
                  -wybbieranie pieniedzy za darmo z dowolnego bankomatu w Europie
                  -konto za darmo
                  -jakies oplaty za karte
                  -rozbudowana bankowosc internetowa

na pewno ma minusy ale nie jest tak bezczelny jak te banki...
                  • Gość: dynka Re: mBank - od 1 czerwca kaze placic za hasła jed IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.09, 11:24
                    ja odradzam mbank, zwłaszcza jeśli będziecie chcieli wpłacać gotówkę
                    na swoje konto. Ich wpłatomaty to totalna porażka. Konto Ing direct
                    jest całkiem spoko.
                    • and_nowak A skąd ty masz gotówkę? ;-))) 21.05.09, 12:22
                      1. Sprzedajesz kartofle na rynku
                      2. Zarabiasz na czarno
                      3. Kradniesz
                      4. Otrzymujesz datki

Normalny człowiek zatrudniony na etacie nie ogląda swojej wypłaty "w realu".
                      Jeżeli należysz do tej coraz bardziej nielicznej grupy ludzi, która faktycznie
                      "nie chce, ale musi" wpłacać kapuchę, to po co wybrałaś bank internetowy? ;-)))
                  • Gość: agata Re: mBank - od 1 czerwca kaze placic za hasła jed IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.09, 11:26
                    Z Aliorem trzeba poczekać. Na razie ten bank praktykuje dumping,
                    żeby wejść na rynek. Jakoś nie mam zaufania do szalonych promocji
                    typu "dopłacamy do konta firmowego".
              • Gość: jola34 Re: mBank - od 1 czerwca kaze placic za hasła jed IP: *.4web.pl 21.05.09, 14:21
                a do tego podniosł opłaty za tzw przelew awaryjny z konta emax.
                o tym jeszcze nikt nie napisał.
                no i znacząco powiększył prowizję za wypłaty z "nieswoich" bankomatów

(piszę w cudzysłowie bo swoich nie ma - a tylko niketóre przysposobione)
            • Gość: jeszcze klient Re: Kolejny bank podwyższa opłaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.09, 10:49
              np.opłaty za drukowaną listę haseł
        • Gość: Luke Re: Kolejny bank podwyższa opłaty IP: *.c198.msk.pl 21.05.09, 09:53
        • Gość: Luke Re: Kolejny bank podwyższa opłaty IP: *.c198.msk.pl 21.05.09, 09:53
          ja na razie proponuję się przyjrzeć mBankowi. Co chwila dodatkowe opłaty. Nie
          będzie dobrze.
      • eed567 Re: Kolejny bank podwyższa opłaty 21.05.09, 08:54
        Az dziw bierze, ze nikt nie polozy kresu temu zlodziejstwu! W wielu
        krajach banki nie pobieraja ani oplat za prowadzenie konta ani za
        podstawowe operacje. I jakos nie dochodzi do masowywch bankructw z
        tego powodu. A w Polsce jak zawsze musi byc jak na Dzikim Wschodzie
        i to wszystko za milczacym przyzwoleniem organow panstwowych.
        Przeciez to jest ewidentna zmowa podobna do tej, jaka mielismy w
        przypadku operatorow komorkowych! Taka "niby konkurencja" tylko, ze
        wszyscy trzymaja sie jednego standardu. Kliencie plac!
        • impostor Re: Kolejny bank podwyższa opłaty 21.05.09, 10:23
          1. typowo polskie myslenie - czemu nikt nie polozy kresu temu
          zlodziejstwu... czyli znowu ktos ma sie za ciebie zabrac do roboty?
          ustawy, kary, wiezienia, katorgi? dzieki, jeden prl juz
          przerobilismy. sam sie wez za dbanie o swoj interes, zdzieraja z
          ciebie - przenies rachunek gdzie indziej. przeciez masz wolny wybor.
          nikt cie na lancuchu nie trzyma. tylko ze to trzeba samemu sie
          ruszyc, a niektorym to smierdzi wysilkiem... no ale nie oczekuj w
          takim ukladzie od innych ze beda sie martwic za ciebie.

2. poki co to w tych "wielu krajach" banki padaja, a nie u nas.
          • eed567 Re: Kolejny bank podwyższa opłaty 21.05.09, 10:42
            A przepraszam jak bylo w przypadku telefonii komorkowej? Przez lata
            placiles ciezkie pieniadze za roaming dopuki Unia nie polozyla temu
            kres. Jakos wolny rynek nie zadzialal.
            Takich przykladow jest wiele, tylko o wiekszosci nie masz zielonego
            pojecia naiwnie wierzac w sile mas i prawa podazy i popytu.
            Myslisz, ze jako konsument mozesz wiele? Mylisz sie.

Konto mam w mbanku ale mbank + zaledwie kilka innych bankow
            internetowych to bardzo, bardzo ograniczona mozliwosc wyboru
            • impostor Re: Kolejny bank podwyższa opłaty 21.05.09, 10:52
              wolny rynek wsrod (wtedy) 3 operatorow? skoro tak uwazasz...
              • eed567 Re: Kolejny bank podwyższa opłaty 21.05.09, 11:01
                Ja nie mowie o Polsce, ja mowie o panstwach UE.

No ale jak wiedzy brak...
                Swiadomy konsument heh
          • Gość: agata Re: Kolejny bank podwyższa opłaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.09, 11:31
            > przerobilismy. sam sie wez za dbanie o swoj interes, zdzieraja z
            > ciebie - przenies rachunek gdzie indziej. przeciez masz wolny wybor

Wolny wybór? Przeniesiesz się z banku A do banku B z powodu
            podwyższonych opłat, po czym bank B wyrówna swoje opłaty do banku B,
            Ty przeniesiesz się do banku C, który zrobi to samo itp.

W Polsce konkurencja między bankami polega na ściganiu się w
            podnoszeniu cen i obniżaniu jakości usług. Tak działa ten
            Twój "wolny rynek". A może Ty jesteś z UPR?
            • impostor Re: Kolejny bank podwyższa opłaty 21.05.09, 13:32
              no maszci, a moj bank zlosliwie nie podnosi oplat, to sie nadaje do
              prasy!
              jak nie umiesz sobie wyszukac oferty, to dajesz sie robic w osla.
              ale do kogo te pretensje?
              upr? nie, nie trzeba byc zaangazowanym w polityke zeby dostrzegac
              idiotyzmy socjalistyczne.
              • eed567 Re: Kolejny bank podwyższa opłaty 21.05.09, 13:38
                Oplat nie podnosi ale obnizac tez nie raczy. Skoro w innych krajach
                europejskich w wiekszosci bankow da sie bez oplat to czemu w Polsce
                jest to niemozliwe????
      • Gość: krm Re: Kolejny bank podwyższa opłaty IP: *.toya.net.pl 21.05.09, 09:12
        Gość portalu: ?truskawka napisał(a):

> polecam mbank....wszystko za free i przez internet

płatne przelewy i płatne hasła jednorazowe do wykonania tych przelewów
        • Gość: as Re: Kolejny bank podwyższa opłaty IP: *.chello.pl 21.05.09, 09:19
          Co?
          • Gość: gruby właśnie to IP: 91.123.169.* 21.05.09, 09:57
            właśnie to co napisał
            wydaje sie to nieprawdopodobne ale od 1 czerwca trzeba płacić za hasła jednorazowe
            jedna lista bedzie kosztowac 5 zł
      • Gość: Malkontent polecaj, polecaj IP: 188.33.126.* 21.05.09, 09:15
        mBank też wali w ch...;
        już niedawno wydy.... klientów firmowych - a dla niech tez miałby być miło i przyjemnie - a teraz każą sobie płacić za niewykorzystany limit kredytowy - 3% rocznie; który jeszcze pół roku temu wciskali klientom na siłę i za darmo;

wcześniej też wprowadzili prowizję 1% za odnowienie limitu - o której oczywiście nie było mowy, kiedy naganiali klientów;

już nie wspominam o podwyższonym oprocentowaniu;

i wyjdzie na to, że Jarosław miał rację - najlepiej trzymać kasę w skarpecie;

teraz pewnie wprowadzą prowizję za niewykorzystany limit na karcie kredytowej - :)

parę jeszcze takich zagrywek i wrócą do źródeł - tzn. znowu będą bankiem dla uczniów i studentów, którym rodzice przelewają kieszonkowe a średnie saldo to kilaset złotych;

i chu...
      • Gość: Zed Przeciez Mbank to porazka IP: 81.219.116.* 21.05.09, 09:42
        Nawet jakby dopłacali za korzystanie z ich konta to bym nie
        skorzystał. W ostatnich miesiącach cała grupa BRE pokazała dobitnie
        co znaczy dla nich klient. Ostatnio jak tylko jakieś banki z czymś
        podpadają to ciągle przewijają się te same nazwy - Raiffeisen,
        Mbank, Polbank, Multibank, Millenium. Kolega pisze nawet jakąś pracę
        na uczelni o etyce bankowej itp. i opisuje właśnie te wszystkie
        wymienione banki podpadziochy
        • Gość: le ming Re: Przeciez Mbank to porazka IP: *.aster.pl 21.05.09, 12:05
          > W ostatnich miesiącach cała grupa BRE pokazała dobitnie
          > co znaczy dla nich klient

Jak klient nie czyta, co podpisal, tylko sie awanturuje... Taki los.
    • Gość: Michał Re: Kolejny bank podwyższa opłaty IP: 10.201.55.* 21.05.09, 08:46
      To samo jest w PEKAO S.A też parę dni temu dostałem nowy regulamin i nowe
      opłaty. Jak tylko będą wakacje i będę miał czas pochodzić za takimi rzeczami
      zmieniam bank. Niewykluczone że ostatecznie zarobi bank który nie zmieni prowizji :)
    • Gość: Obserwator Kolejny bank podwyższa opłaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.09, 08:49
      Najpierw wykupili polskie banki a teraz robią co chcą z głupim narodem. Wszyscy
      odpowiedzialni za wyprzedaż majątku Polski powinni dyndać na drzewach.
      • Gość: Przemek Re: Kolejny bank podwyższa opłaty IP: 217.153.153.* 21.05.09, 09:05
        wylacz jedyne sluszne radyjko... swiat jest duzo piekniejszy, niz tam opowiadaja :)
      • zdzisiek_2 Re: Kolejny bank podwyższa opłaty 21.05.09, 09:20
        Ty naprawdę głupi jesteś. Zobacz że największe banki w Polsce dalej są polskie
        (PKO S.A. i PKO BP) i co ? Mają najwyższe opłaty i najgorszą obsługę. Cóż mi po
        ich narodowych charakterze ?
        • Gość: mistrz riposty Re: Kolejny bank podwyższa opłaty IP: *.adsl.inetia.pl 21.05.09, 09:25
          Co to za bank PKO S.A. mądralo? Pierwszy raz słyszę o takim banku!
          Jest PEKAO - włoski i PKO BP - z większościowym udziałem SP
    • hela6 Kolejny bank podwyższa opłaty 21.05.09, 08:59
      "skoro robią to inne banki" - kretyńska argumentacja, to po cholerę tyle
      banków, jeden, państwowy, poproszę. Komuno wróć, bo za cholerę nie widać
      wolnego rynku.

Inna rzecz ze przez naście lat nie wypłaciłam ani grosza z obcego bankomatu,
      bo potrzeby nie miałam.
      • Gość: Pinezka Hela, co jadasz (na sniadanie), że bez sensu... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.05.09, 09:18
        ...gadasz? Komuno wróć?! Jedź na Kubę!
    • Gość: gosc Kolejny bank podwyższa opłaty IP: 87.204.243.* 21.05.09, 09:04
      PEKAO Sa wprowadzilo oplate w wys 4,5% od wyplaty nie mniej niz 6zl.
      Wprawdzie maja szeroka siec, to jednak uwazam, ze to jest
      zlodziejstwo!
      • Gość: bankowiec Bez mydła! IP: 213.77.28.* 21.05.09, 09:11
        Dymamy was bo premie muszą być, nie?
    • Gość: kolega Krzyska Re: Kolejny bank podwyższa opłaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.09, 09:08
      Krzysiek, nie rob newsa kosztem sensacji. Jest kilka bankow w
      ktorych za nic sie nie placi. Np. mbank nic nie kosztuje, konto masz
      za darmo, internet za darmo, przelew do spoldzielni to oplata 50
      groszy, drugie konto tzw. emax masz za darmo, placisz tylko za druga
      karte ale oplata jest tylko raz w roku. Za dlugo siedzisz na
      stanowisku zastepcy naczelnego i juz wypadles z obiegu
      dziennikarskiego. Szkoda, bo artykul na tym traci i to bardzo.
      • Gość: xxx Re: Kolejny bank podwyższa opłaty IP: *.toya.net.pl 21.05.09, 09:17
        Gość portalu: kolega Krzyska napisał(a):

> Krzysiek, nie rob newsa kosztem sensacji. Jest kilka bankow w
        > ktorych za nic sie nie placi. Np. mbank nic nie kosztuje, konto masz
        > za darmo, internet za darmo, przelew do spoldzielni to oplata 50
        > groszy, drugie konto tzw. emax masz za darmo, placisz tylko za druga
        > karte ale oplata jest tylko raz w roku.

widzę, że ofensywa marketingowców mBanku trwa, zapomniałeś dodać że od czerwca
        trzeba płacić za przesłanie listy haseł jednorazowych, i nie pisz, że nie wiele
        bo do tej pory było to za darmo, kiedyś przelewy do spółdzielni tez były za darmo
        • Gość: el_fuego Re: Kolejny bank podwyższa opłaty IP: 157.158.13.* 21.05.09, 09:39
          Przecież przelewy zewnętrzne w mBanku są od dawna znowu za darmo. O czym wy gadacie?
        • Gość: quayal Re: Kolejny bank podwyższa opłaty IP: *.187.250.133.ip.airbites.pl 21.05.09, 10:53
          W mBanku dla indywidualnych nie ma opłat za przelewy. Za kredyt odnawialny
          (który mam od 5 lat) zawsze była opłata 1% rocznie.

W sumie uważam że brak opłat za prowadzenie konta i zwrot opłaty rocznej za
          kartę kredytową (przy w miarę aktywnym z niej korzystaniu) to dobra zachęta dla
          pozostania w mBanku.

Jeśli chodzi o kredyty to nie mogę nic powiedzieć, nigdy nie brałem.
        • rysiopysio Re: Kolejny bank podwyższa opłaty 21.05.09, 11:11
          Coście tak tych haseł papierowych uczepili ? Aktywuj hasła SMS-owe i nie
          będziesz płacił 5 zł. A przelewy są za darmo tak jak kiedyś.
      • rysiopysio Re: Kolejny bank podwyższa opłaty 21.05.09, 11:10
        Gość portalu: kolega Krzyska napisał(a):
    • Gość: Mario Kolejny bank podwyższa opłaty IP: 194.114.62.* 21.05.09, 09:10
      mario Jak ktoś jest głupi to niech płaci. Ja przeniosłem się z
      PKOBP do Mbanku i nie narzekam - opłaty zero, za przelewy zero,
      wypłata z bankomatów np. WBK i Euronet za darmo. Jedyne co to trzeba
      posiadać to internet ale w obecnej dobie nawet do kafejek nie jest
      za daleko, zeby raz na 2 miesiace zrobić przelewy nawet płacąć za 30
      minut netu w kafejce to i tak wychodzi taniej.
      • Gość: zeflik Re: Kolejny bank podwyższa opłaty IP: *.adsl.inetia.pl 21.05.09, 09:16
        Mario, a do sąsiadki na net to nie łaska i ładna i poda co trzeba no i
        przyjemność z tego.
      • Gość: Luke Re: Kolejny bank podwyższa opłaty IP: *.c198.msk.pl 21.05.09, 10:00
        hmm... podziwiam odwagę. Korzystać z neta w kafejce to jedno, ale jakichkolwiek
        haseł używać... to jest albo szczyt odwagi albo głupoty...

co do mBanku - jeszcze tam konta nie zamknąłem, korzystam na razie z darmowych
        przelewów. Ale nie trzymam tam gotówki, bo rating BRE spada, a tutaj co rusz
        pojawiają się dodatkowe opłaty. Wejdźcie na forum mBanku to sie przekonacie,
        jacy ludzie są rozgoryczeni. mLinia?? toż to porażka, nic nie wiedzą...

starzy klienci mBanku najbardziej narzekają, bo pamiętają czasu, kiedy to był
        rzeczywiście bank klienta. Niestety, obecny prezes BRE jest ustawiony tyłkiem do
        klienta, niezależnie od tego coby mówił. Dla niego bogami to są panowie z
        Commertzbanku.
    • Gość: xxx Kolejny bank podwyższa opłaty IP: *.toya.net.pl 21.05.09, 09:11
      mbank od czerwca wprowadził opłaty za hasła jednorazowe bez których nie da się
      przeprowadzić żadnej opracji
      • Gość: zeflik Re: Kolejny bank podwyższa opłaty IP: *.adsl.inetia.pl 21.05.09, 09:22
        To jest sondowanie swoich klientów, a potem poczekają. Tu opłatka, tam warunek
        itd. i skończy się sielanka.
      • rysiopysio Re: Kolejny bank podwyższa opłaty 21.05.09, 11:14
        To aktywuj hasła przez SMS - zaoszczedzisz te 5 zł.
      • Gość: jola34 Re: Kolejny bank podwyższa opłaty IP: *.4web.pl 21.05.09, 14:20
        a do tego podniosł opłaty za tzw przelew awaryjny z konta emax.
        o tym jeszcze nikt nie napisał.
        no i znacząco powiększył prowizję za wypłaty z "nieswoich" bankomatów

(piszę w cudzysłowie bo swoich nie ma - a tylko niketóre przysposobione)
    • Gość: an Re: Kolejny bank podwyższa opłaty IP: 193.109.225.* 21.05.09, 09:13
      A co wy z tym mbankiem? innych ofert na oczy nie widzieliście?
    • brum75 Kolejny bank podwyższa opłaty 21.05.09, 09:13
      I jeśli ludzie nie "zagłosują nogami" to dalej będą ich doić. Ja już przeszedłem
      przez wiele banków. Jak mi się coś przestaje podobać to idę do innego. Ale jak
      komuś się nie chce no to płaci i narzeka.
      Jeśli w mieście jest oddział Raiff to i na pewno są inne banki...
      • Gość: agata Re: Kolejny bank podwyższa opłaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.09, 11:04
        Nie ciesz się. Jak widać na załączonym obrazku, wszystko zmierza ku
        temu, że za pewien czas nie będziesz miał już dokąd odejść. w
        polskim sektorze bankowym panuje "odwrotna konkurencja" - zamiast do
        najlepszych, równają do najgorszych.
    • Gość: marius w nordea płacisz 4 zł miesięcznie IP: *.chello.pl 21.05.09, 09:17
      są konta darmowe, dlaczego ludzie wybierają tak drogie???
    • Gość: pp Kolejny bank podwyższa opłaty IP: *.chello.pl 21.05.09, 09:20
      A mBank? Najpierw wszystkim małym firmom dawal do 20 000 tysiecy limitu kredytowego a teraz podnosi oprocentowanie z 11% z groszkiem na 17% z groszkiem w skali roku ale..... tylka dla limitow do 20 000 Ponadto funduje "1 czerwca 2009 r. mBank będzie naliczał prowizję od niewykorzystanego limitu kredytowego w mBIZNES koncie, w wysokości 3% w skali roku".
      W skrócie skorzysta z limitu to ci przylozymy, nie skorzystasz to ci przlozymy tylko troche mniej.
      Chyba czas na skarpety
      pzdr
      • zdzisiek_2 Re: Kolejny bank podwyższa opłaty 21.05.09, 09:27
        Jak mnie namawiali na ten limit to mi obiecywali że to nic nie będzie mnie
        kosztowało. Że dopiero za rok jak będę chciał dalej mieć ten limit to zapłacę
        jakąś opłatę. Czyli miałem mieć rok na próbę abym zobaczył czy to mi się
        naprawdę przyda. A tu nagle wprowadzają tą opłatę od niewykorzystanego limitu.
        Granda - od razu kazałem zlikwidować ten limit. A oszczędności to trzymam w
        GetinBanku bo tam mają narazie najwyższe oprocentowanie lokat. Ja raz w miesiącu
        sprawdzam koszty kont i lokat jak znajduję coś lepszego to od razu się
        przenoszę. Bez sentymentów co i wszystkim polecam.
    • Gość: Poznaniak Co za bzdurny news IP: *.thx.pl 21.05.09, 09:29
      Masakra kolejny nie rzetelny news na wybiorczej. W raiffeisenie przelewy nadal
      są za friko, tylko, że te dokonywane droga internetową. Czyli taką z jakiej
      korzysta większość posiadaczy kont. Nie wiem kto jeszcze lata z rachunkami do
      oddziału banku czy na pocztę (chyba tylko emeryci).
      Co do opłat za wypłatę kasy w innym bankomacie to rzeczywiście granda! Ciężko mi
      zrozumieć tak na chłopski rozum, czemu mam ciągle płacić bankowi za to, że ten
      ma moje pieniądze u siebie i na nich zarabia.
      Pamiętajcie bankowcy wszelkiej maści...chytry dwa razy traci!!!!
      • Gość: klie mbank, vwbankdirect.pl, nordea IP: 89.231.207.* 21.05.09, 10:00
        Jestem klientem mBanku. Nie zamierzam z niego rezygnować. Zmienię tylko funkcję tego konta. Bank nie chce żebym wykonywał przelewy będę to robił z innego banku. Po numerze z wprowadzeniem odpłatnych haseł jednorazowych otworzyłem sobie konto w vwbankdirect.pl, gdzie konto mam za darmo łącznie z tokenem (ograniczenie jest co do bankomatów bezpłatny każdy, ale powyżej wypłaty chyba 400 zł) i jak mi kilka tygodni temu kurier przynosił list to powiedział, że to 4-ta taka przesyłka w ostatnim czasie.

I drugie konto, nad którym się zastanawiam to Nordea Spektrum. Konto normalnie kosztuje 8 zł, ale jeżeli wpływa na nie co miesiąc z innego mojego konta w innym banku albo od pracodawcy, klienta 1500 zł konto jest bezpłatne. I bezpłatna jest wypłata z KAŻDEGO bankomatu i przelewy Internetowe (nie wiem jeszcze czy do ZUS i skarbówki też).

Jest mi bardzo przykro z mBankiem. Trafiła do kosza idea tego banku - rozsądnego. Nawet problemy haseł jednorazowych nie chciało się im rozwiązać w sposób kompromisowy - np. 100 haseł jednorazowych na liście zamiast 50 albo opłata za przesyłkę co pozwoliłoby zamówić za te 5 zł np. 5 list jakby hurtem. Dodatkowo już teraz niektóre operacje są potwierdzane tylko hasłami SMS-owymi
        • az.anonim Re:toyota bank 21.05.09, 10:07
          Czepiacie się.
          mBank ostatnio faktycznie trochę obrócił się tyłkiem do klienta ale nie jest tak
          źle. 5zł za listę haseł to nie jest tak dużo, poza tym o ile dobrze wiem hasła
          smsowe są za freeko.
          Osobiście mogę też polecić Toyota Bank, nie wiem dlaczego do tej pory nikt o nim
          nie wspomniał. Opłata jest coś koło 17 zł za kartę czipową rocznie (jesli obroty
          na tej karcie będą niższe niż określona w umowie kwota). 4 darmowe wypłaty w
          miesiącu z dowolnego bankomatu, oprocentowanie jedne z najlepszych na rynku.
          Nie robię im krypto-reklamy, nikt mi za to nie płaci, ale uważam że o dobrym
          banku warto parę słów wspomnieć.
          • Gość: klient mbanku nie czepiamy się IP: 89.231.207.* 21.05.09, 10:25
            nie każdy chce mieć hasła SMS-owe na komórkę. Jak np. ktoś często zmienia telefon musi przechodzić procedurę odwołania starego numeru telefonu i podanie nowego. Tu chodzi o coś więcej niż te 5 zł od listy haseł jednorazowych. To rodzaj testu, czy jesteśmy stado baranów, które beczy radośnie niezależnie od tego czy idzie na pastwisko czy rzeź czy potrafimy jako konsumenci głosować wybierając bardziej przyjazne produkty. Jak będziemy mobilni to kablówki, banki, ubezpieczyciele itd. pięć razy się zastanowią przed działaniami tego typu. Np. w tej chwili połowa moich znajomych przechodzi do Playa. Są mobilni.

• Gość: agta Re: nie czepiamy się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.09, 11:22
              Zmiana banku to nie jest sprawa, którą załatwia się w pięć minut. Na
              samo zapoznanie się z ofertami choćby tylko kilkunastu najbardziej
              popularnych banków trzeba przeznaczyć co najmniej pełnią dniówkę
              roboczą, zwłaszcza że oferty są przedstawiane tak, żeby klienta
              oszukać, więc na każdym kroku trzeba uważać. Dobrze, jeśli ma się
              znajomego, który ma konto w jakimś dobrym banku (dotychczas ja
              polecałam innym mBank). Poza tym, przenosząc się i ponosząc związane
              z tym koszty musisz brać pod uwagę, że Twój nowy bank też Cię
              wkrótce okradać, bo w Polsce konkurencja między bankami polega na
              równaniu do najgorszego.

A może znasz już jakiś bank, który jest tak tani i wygodny, jak do
              niedawna mBank? Ja dotychczas takiego nie znalazłam.
              • az.anonim Re: nie czepiamy się 21.05.09, 11:42
                Jeśli dla kogoś 17zł w skali roku za kartę to jest znacząca opłata - to nie znam.
        • antekguma1 Tylko vwbankdirect 21.05.09, 13:49
          Gość portalu: klie napisał(a):

otworzyłem sobie k
          > onto w vwbankdirect.pl, gdzie konto mam za darmo łącznie z tokenem (ograniczeni
          > e jest co do bankomatów bezpłatny każdy, ale powyżej wypłaty chyba 400 zł) i ja
          > k mi kilka tygodni temu kurier przynosił list to powiedział, że to 4-ta taka pr
          > zesyłka w ostatnim czasie.

W vwbankdirect wszystko jest za darmo, nawet wypłaty z dowolnego bankomatu w
          dowolnej kwocie. Do któregoś kwietnia było do 399 zł 1,5 opłaty, powyżej 400 bez
          opłaty. Teraz już jest totalne zero opłat. Zrezygnowali nawet z opłaty 5 zł
          miesiecznie. W czasach kiedy inne banki podnoszą opłaty. A więc jakoś można. Mam
          nadzieję, że nie wezmą przykładu z innych złodziejskich banków. Niedowiarkom
          radzę sprawdzić.
      • Gość: lula Re: Co za bzdurny news IP: *.kalisz.mm.pl 21.05.09, 14:49
        tez jestem starym klientem Raiffa i uważam, że pogorszyło się, z reguły każdy ma dwa konta
        - mobilne(czyli ror)
        - i drugie Plus (lokacyjne),na które przesuwa nadwyżkę,
        a teraz za każdą operację przelewu pieniędzy (poza pierwszą w miesiącu) z jednego konta wewnętrznego na drugie przez internet płaci się 2,99 zł, dawniej nic.
        Tak samo uległo zmianie oprocentowanie na mobilnym na 0,00%, wprowadzili opłatę za prowadzenie konta mobilnego uzależnioną od ilości pieniędzy,
        no i najważniejsze - do tej pory na wyższe oprocentowanie na lokacie terminowej można było liczyć od sumy 20 tys. zł teraz podwyższyli pułap do 50tys. Słowem bogaci nie odczują zmian, ale z biednych bank zbierze haracz.
    • Gość: Mirek Kolejny bank podwyższa opłaty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.09, 09:37
      Ludzie co jest z wami - troche oleju w glowie! Oczekujecie ze ustawodawca was
      wyreczy w tym miejscu i zakaze bankom pobierac oplat? Nie wierze ze jestescie
      tak malo mylacy...mysle ze to kwestia Waszego lenistwa. Moglbym teraz z rekawa
      sypnac z 5 nazw bankow ktore nie skasuja ani zlotowki, ale nie zrobie tego.
      Wyslicie sie troche i znajdzcie dobry bank ktory nie bedzie robil z was wala.
      Gdyby kazdy w ten sposob podchodzil do sprawy rynek sam by sie zweryfikowal i
      nie byloby bankow bioracych tak duze oplaty.

PS. Apropos mbank'u jest on co prawda ok - nic nie kosztuje, ale daje tez male
      procenty. Nawet EMAX Plus (subkonto ze sporymi ograniczeniami) daje jedynie
      4-5% (nie wiem dokladnie ile aktualnie) .
      • impostor Re: Kolejny bank podwyższa opłaty 21.05.09, 10:29
        a czego sie spodziewales po obywatelach Najjasniejszej? ze sami
        rusza tylki we wlasnym interesie? przeciez od tego jest panstwo!
        prezydent, premier, pierwszy sekretarz! szkoda tylko ze juz papiezem
        nie moga sie posluzyc...
      • zocha14 Re: Kolejny bank podwyższa opłaty 21.05.09, 10:52
        Czy obilo Ci sie kiedys o uszy pojecie "standard" ???

• eed567 Re: Kolejny bank podwyższa opłaty 21.05.09, 11:36
        Oj Mirek, Mirek zebys ty chociaz mial pojecie jak wyglada rynek
        uslug bankowych w Polsce.
        Przeprowadz sie do pcmia dolnego to poczujesz ten wiatr wolnosci
    • Gość: gość portalu Kolejny bank podwyższa opłaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.09, 09:48
      kretyński tekst: kolejny bank który chce zarabiać na klientach. A na kim ma
      zarabiać??? Na "nich"? I niech "oni" coś z tym zrobią! Zarabia na mnie ZUS,
      politycy, sklep spożywczy na rogu, stacja benzynowa, lekarz, ślusarz, tokarz,
      tynkarz. Czas się obudzić. I napisać jakiś rzeczowy artykuł.
      • Gość: ax Re: Kolejny bank podwyższa opłaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.09, 10:54
        Uczciwy bank zarabia na kredytach. Jeden klient zostawia pieniądze w
        banku na rok z oprocentowaniem 5%, a drugi - pożycza te same
        pieniądze też na rok, ale z oprocentowaniem 10%. 5% od złożonej
        kwoty jest zyskiem banku. Opłaty manipulacyjne powinny być
        symboliczne.
    • 2kbb Kolejny bank podwyższa opłaty 21.05.09, 09:52
      10 zł za przelew to chyba są nie normalni !!!
      • Gość: krwiopijc Re: Kolejny bank podwyższa opłaty IP: *.piaseczno.robbo.pl 21.05.09, 10:06
        ale to 10pln dla tych co zawracaja dupe pracownikom banku. w internecie jest za darmo.
      • Gość: Kic Re: Kolejny bank podwyższa opłaty IP: 78.8.8.* 21.05.09, 10:52

Wczoraj byłem zmuszony zrobić wpłatę na konto ing (w placówce ING) - za 120pln
        prowizja wyniosła ok. 11 pln. Masakra...

Mam konto w PKOBP (inteligo). Co miesiąc wpłacam sobie w placówce ok. 3-4 tys
        PLN - za darmo. Za prowadzenie konta płacę jakieś grosze, mam za to pewnośc, że
        z wszelkimi pytaniami będę miał gdzie się udać.

Moja Żona ma firmowe konto bankowe w Mbanku. Wszystko super, nie płaci nic, ale
        podczas zakładania bank pomylił się wpisując nazwe firmy. Od kilku miesięcy
        próbujemy to załatwić - bank ma nas oczywiście w glebokim powazaniu... Nie
        placisz? Nie masz obslugi..

A'propos jeszcze Inteligo.. Strasznie wkurzajace sa u nich zmiany np.
        oprocentowania konta oszczednosciowego wprowadzane cichaczem, bez powiadomienia
        userów.. W ING po zalogowaniu w panelu od razu wyświetliła się informacja o
        zmianach od ostatniego logowania..

Generalnie Inteligo polecam wszystkim, którzy chca miec tanie i solidne konto, z
        ogromna baza darmowych bankomatów (hell, pkoskie okienka sa prawie wszedzie) i -
        co najwazniejsze - z bardzo wygodnym interfejsem uzytkownika. Wszystko jest
        ladne, czytelne, nie trzeba dlugo szukac informacji. Mam porownanie z ing, ktore
        jest ogrromną kobyłą - zeby cos znależć, trza się nieźle naklikać.. W Mbanku za
        to niektóre opcje są w mega-dziwnych miejscach. Ostatnio przez pol godziny
        szukaliśmy listy przelewów do potwierdzenia odlozonych 'na poniej'..
        • Gość: . Re: Kolejny bank podwyższa opłaty IP: *.ghnet.pl 21.05.09, 11:18
          > W Mbanku za
          > to niektóre opcje są w mega-dziwnych miejscach. Ostatnio przez pol godziny
          > szukaliśmy listy przelewów do potwierdzenia odlozonych 'na poniej'..

ha! niedawno miałem dokładnie to samo :D już chciałem ustawiać drugi przelew ale
          w ostatniej chwili znalazłem :))
      • Gość: EZ Re: Kolejny bank podwyższa opłaty IP: *.ingbank.pl 21.05.09, 11:54
        Pewnie ze normalni, jeśli wzrośnie opłata za przelew w oddziale
        banku, zmniejszy sie liczba klientów w oddziale, zwiększy sie liczba
        klientów robiących przelewy on-line, co za tym idzie będzie można
        trzymać 1-2 panie w okienku a nie 4 :) czyli już mamy spore
        oszczędności
      • Gość: antek Re: Kolejny bank podwyższa opłaty IP: *.acn.waw.pl 21.05.09, 20:11
        2kbb napisał:

> 10 zł za przelew to chyba są nie normalni !!!

€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€

tak ze cztery,moze piec lat temu przy wplacie na konto SM,ktora
        miala rachunek w Pekao SA w odziale,w ktorym chcialem dokonac wplaty
        zazadano ode mnie 15 zl.Podstawa tego byl cennik ,w ktorym bylo
        wyszczegolnione,ze jesli ja nie mam konta w tym odziale to wlasnie
        tyle musze placic za wplate na jakies konto.W ciagu misiaca
        wypowiedzialem wszystkie rachunki u tych zlodziei.Potem dopadli mnie
        jeszcze w BPH,ale wtedy ,nauczony doswiadczeniem przenioslem
        rachunek do oddzialu,ktory nie zostal wykupiony przez Pekao.
        Mozemy takim praktykom odpowiadac tylko wjeden sposob:nogami.Nie
        bojmy sie wiec zmieniac banku
    • Gość: quo vadis Grabież IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.09, 10:19
      Po to Buzek, Krzaklewski, Janusz Lewandowski i cała reszta
      sprzedawczyków sprzedawała banki i co popadnie , by nas mogli
      Niemcy , Francuzi, Amerykanie, Włosi i kto miał ochotę - grabić.
    • jaziun Kolejny bank podwyższa opłaty 21.05.09, 10:22
      W angielskim banku Lloyds TSB, otwarcie i prowadzenie rachunku 0. Dostałem
      prawdziwą kartę debetową i kredytową z limitem 2000 funtów. Wszystko za darmo i
      bez łaski. Wypłacanie z bankomatów 0. Wszystko za darmo. Jedynie powyżej 56dni
      na kredytowej naliczają odsetki. Pytania?
      • Gość: znawca Jak mi dwa lata temu AIB dało 3 tysiące euro na kr IP: 79.97.203.* 21.05.09, 10:29
        edytówce na start to kolega z wolskiej pytał się czy mam jakąś
        platynową kartę LOL
      • Gość: Szczecinianin Re: Kolejny bank podwyższa opłaty IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.05.09, 10:45
        Te ANALfabeta. A co to jest "ibez"???
      • Gość: ja mam Re: Kolejny bank podwyższa opłaty IP: *.polsat.net.pl 21.05.09, 11:30
        Ja mam.

Jaki masz spread na eur/gbp i na innych parach walutowych? Przy
        przewalutowaniu w okienku banku, ale też przy płatnością kartą za
        granicą?

Tu właśnie Lloyds TSB (i pozostałe banki w UK) zarabia konkretny
        pieniądz - lepszy niż te nasze.
    • tomashec Mam polew z ludzi 21.05.09, 10:27
      Jestem klientem Raiffeisena od ok 10 lat. Nie płacę u nich kompletnie za nic,
      wszystko mam free. Dlaczego? Bo nie chodzę do oddziałów robić przelewy, robię to
      online w kilka sekund. Śmiać mi się chce z ludzi chodzących na pocztę, którzy za
      każdy przelew płacą poczcie haracz, zamiast robić to w domu. Dlaczego nikt ich
      nie uświadomi, że robiąc przelew via internet mogą zaoszczędzić?
      • Gość: Gość Re: Mam polew z ludzi IP: 95.108.19.* 21.05.09, 10:44
        Ale płacisz za wypłaty z obcych bankomatów, a np. w Nordei również to masz za darmo. Chyba mi się zachce chcieć śmiać.
      • Gość: Basia Re: Mam polew z ludzi IP: 217.96.115.* 21.05.09, 12:46
        Nie ma co się śmiać! Ja działam podobnie jak Ty, ale jest bardzo
        duża grupa osób, które nie mają Internetu, przede wszystkim osoby
        starsze, głównie to oni nie radzą sobie z tym wszystkim co niesie
        współczeswny świat. Trochę pomyślunku by się przydało.
      • Gość: mała Re: Mam polew z ludzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.09, 14:05
        i..pośmiej się ze starszych ludzi , ktorzy są na bakier z internetem... ... ja też robię wszystko online,ale nie śmieję się z tych, którzy wolą załatwiać sprawy osobiście w siedzibach banków.
      • Gość: normalny Re: Mam polew z ludzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.09, 17:32
        to zaciskaj mocno ten swój polew, bo jak popuścisz to będzie smród i obciach dziadu.
    • Gość: x Kolejny bank podwyższa opłaty IP: *.dublin.corp.yahoo.com 21.05.09, 10:28
      mozna tez zrezygnowac z banku - w koncu to oni operuja naszymi pieniedzmi a
      nie odwrotnie!!!
    • sandino Wywołali kryzys, doprowadzili do zwolnień z 21.05.09, 10:31
      zakładów pracy. Była zasłużona kara i ponieśli straty.

Teraz chciwe pejsy są na tyle bezczelne, że podnoszą opłaty... OK, nie kupię
      nic od tej firmy. Konta tam nie założę.
      • impostor Re: Wywołali kryzys, doprowadzili do zwolnień z 21.05.09, 10:34
        ale im dowalisz! pojdziesz do konkurencji i u konkurencji zalozysz!
        bo konkurencja jest cacy!
    • Gość: klijent Banku. Kolejny bank podwyższa opłaty IP: *.jgora.dialog.net.pl 21.05.09, 10:33

Bank Zachodni WBK S.A od lipca tez podnosi opłaty za prowadzenie
      konta z 6 zł na 7,50zł i przelewy tez drozeją. Robią co chcą!!!!!!!!
    • odzim22 Kolejny bank podwyższa opłaty 21.05.09, 10:34
      Jakim cudem na zachodzie banki mogą obejść się bez opłat za
      prowadzenie konta oraz przelewy i wypłaty gotówkowe? 3% za wypłaty w
      obcych bankomatach? To jakiś żart? Ja ostatnio wypłacałem pieniądze
      w Hiszpanii z angielskiego konta i skasowali mnie na całe 1.5%, kurs
      wymiany też nie był najgorszy.
      Wydaje mi się, że problemem jest brak faktycznej konkurencji w
      sektorze bankowym, miałem nadzieje że kryzys zmusi te hieny do walki
      o klienta a tu jak widać dzieje się coś zupełnie odwrotnego...
      • Gość: Darek Re: Kolejny bank podwyższa opłaty IP: *.dsl.club-internet.fr 21.05.09, 10:45
        Bzdury piszesz. Nie wszystko na zachodzie jest lepsze i tańsze.
        Za konto z kilkoma opcjami dodatkowymi w jednym z francuskich banków płace
        obecnie prawie 8 euro miesięcznie.
        • bunio34 Re: Kolejny bank podwyższa opłaty 21.05.09, 11:25
          Czemu od razu bzdury? Ja mam doświadczenia z bankiem fińskim. Prowadzenie rachunku, korzystanie z bankomatów, przelewy krajowe, konto internetowe - wszystko za darmo. Opłatę 4 euro pobierali tylko za wykonanie przelewu w okienku, ale pani w banku tłumaczyła, że to po to żeby zachęcić klientów do używania internetu (gdzie ten sam przelew można było wykonać za darmo).
      • bunio34 Re: Kolejny bank podwyższa opłaty 21.05.09, 11:17
        Kiedyś czytałem, że Polacy bardzo niechętnie zmieniają bank. To by wyjaśniało czemu banki nie mają oporów przed podwyższaniem opłat. Czyli de facto klienci są sami sobie winni.
      • Gość: goscina zza wody Re: Kolejny bank podwyższa opłaty IP: *.89.51.226.ptr.us.xo.net 21.05.09, 17:12
        przedziwna sprawa z tymi oplatami. W tut. bankach w chicagolandzie
        placi sie jedynie za ksiazeczke czekowa, ktora obecnie jest prawie-
        niepotrzebna, bo niemal wszystkie transakcje mozna zalatwic przez
        internet. Konto debetowe, karta kredytowa i debetowa, obsluga w
        internecie, bankomaty - zero oplat.
        Wiadomo, ze gdzies tam z drugiego konca bank na nas zarabia, ale nie
        musze sie stresowac, ze jesli chce zrobic transakcje trzy razy
        dziennie, to bedzie mnie to kosztowalo wiecej, niz jesli wysle komus
        piec $$ raz na miesiac.
    • Gość: agata Kolejny bank podwyższa opłaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.09, 10:43
      I na tym polega "wolna konkurencja" wedlug neoliberałów: ścigać się
      w oferowaniu coraz gorszych produktów i usług po coraz wyższych
      cenach.

Banda świń zwana Związkiem Bankowców Polskich chce przekupić posłów,
      aby przegłosowali ustawę zmuszającą każdego Polaka do założenia
      konta w banku. Można sobie tylko wyobrazić, ile będzie wynosić
      średni haracz za przelew, jeżeli ta ustawa przejdzie (choć mam
      nadzieję, że to jednak nie nastąpi).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka