Gość: mirro IP: *.szczecin.vectranet.pl 21.05.09, 08:31 "to kolejny bank, który próbuje zarobić kosztem klientów"- jakie to odkrywcze :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ?truskawka Kolejny bank podwyższa opłaty IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 21.05.09, 08:41 polecam mbank....wszystko za free i przez internet Odpowiedz Link Zgłoś
bu2m Re: Kolejny bank podwyższa opłaty 21.05.09, 08:44 Jest wiele takich osób, które zgadzają się płacić co miesiąc nawet 10zł za prowadzenie konta, bo muszą zobaczyć panią w okienku kasowym. PS. Też polecam MBank. Choć spodziewam się że w najbliższym czasie i oni zrezygnują z darmowego konta. Odpowiedz Link Zgłoś
krycha_z_gazowni Re: Kolejny bank podwyższa opłaty 21.05.09, 09:33 mBank już dwa miesiące temu zaczął kombinować. Rzućcie okiem na tabele opłat i prowizji, już niewiele mu brakuje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lena Re: Kolejny bank podwyższa opłaty IP: *.netpoint.pl 21.05.09, 09:40 W takim razie zapraszamy do innych banków Bezpłatne konta bankowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek Re: Kolejny bank podwyższa opłaty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.09, 09:42 Wlasnie przed chwila rzucilem okiem i niczego podejrzanego nie znalazlem. Nadal jest za free. Rozwin swoja mysl ....'zaczal kombinowac' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gruby mBank - od 1 czerwca kaze placic za hasła jednoraz IP: 91.123.169.* 21.05.09, 09:55 mBank - od 1 czerwca kaze placic za hasła jednorazowe 5 zł nie dosc, ze maja moje pieniadze, ze za przelew musze zaplacic prowizje, to jeszcze zeby wykonac ten przelew musze kupic hasła jednorazowe :) zamawiajcie ludzie na zapas maksymalna ilosc list z hasłami, a pozniej szukajcie normalnego banku Odpowiedz Link Zgłoś
impostor Re: mBank - od 1 czerwca kaze placic za hasła jed 21.05.09, 10:19 banalnie proste: przejdz na hasla sms. "nie dosc ze ma moje pieniadze" blablabla. banki nie powstaja po to, zeby dostapic zaszczytu przechowywania twoich pieniedzy. no chyba ze idzie to w miliony i to na dlugi okres, bo umowmy sie ze te kilka tysiecy pln na ror to bankom zyskow nie przynosi. a ze nie sa instytucjami charytatywnymi, to pobieraja opaty za sejfowanie tych naszych drobnych oszczednosci. czego innego sie spodziewales? sam bys sie za to wzial za darmo? Odpowiedz Link Zgłoś
absurdello Popatrz, a w 1926 roku, nie mając komputerów i li- 21.05.09, 10:29 cząc na liczydłach czy arytmometrach PKO nie pobierało opłat za prowadzenie rachunku, sam to przeczytałem w stopce bardzo starej książeczki PKO. Po prostu banki mają rozdęte płace menagerów i rozmarmurzone siedziby, przez co nie starcza im na nic a w szczególności na pełną obsadę (prawdopodobnie niskopłatną) okienek obsługi. Odpowiedz Link Zgłoś
impostor Re: Popatrz, a w 1926 roku, nie mając komputerów 21.05.09, 10:32 taaa, ale porownywanie dwoch systemow bankowych oddalonych od siebie o ok. 100 lat ma tyle sensu, co wysylanie Jar.Kacz. na panstwowy egzamin z jezyka angielskiego. czasy domu bankowego Kramera juz sie skonczyly. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Re: mBank - od 1 czerwca kaze placic za hasła jed IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.09, 10:51 > "nie dosc ze ma moje pieniadze" blablabla. banki nie powstaja po to, > zeby dostapic zaszczytu przechowywania twoich pieniedzy. no chyba ze > idzie to w miliony Najgłupszy post na tym forum. Banki robią łaskę, że przechowują moje pieniądze? A skąd niby biorą kasę na udzielanie kredytów? Drukują sobie? Te "nic nie znaczące" kilka tysięcy na łebka idzie w miliony. Wystarczy pomnożyć. No, ale jak się do szkoły nie chodziło... Poza tym nie wiem, czy słyszałeś, ale złodzieje ze Związku Bankowców Polskich chcą przekupić posłów, żeby przegłosowali ustawę zmuszającą każdego Polaka do założenia konta w banku. Czyli że jednak mają w tym jakiś interes. A może sam należysz do tych złodziei, jeśli tak piszesz? Odpowiedz Link Zgłoś
impostor Re: mBank - od 1 czerwca kaze placic za hasła jed 21.05.09, 13:28 moze i najglupszy, ale przynajmniej poparty wiedza. pobaw sie troche w ten biznes agatko, to zrozumiesz. a poki co - milej lektury "faktu", tam jest duzo o "zlodziejach" z zbp. i to "krwiozerczych". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miszcz Re: mBank - od 1 czerwca kaze placic za hasła jed IP: *.pl 21.05.09, 13:51 > Najgłupszy post na tym forum. Banki robią łaskę, że przechowują > moje pieniądze? A skąd niby biorą kasę na udzielanie kredytów? > Drukują sobie? Żebyś się nie zdziwił, poczytaj sobie o systemie rezerw frakcyjnych i 'kreowaniu' pieniądza w gospodarce przez banki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cianek Re: mBank - od 1 czerwca kaze placic za hasła jed IP: 217.149.250.* 21.05.09, 10:57 Aktualnie sam zrezygnowałem z konta w PKO BP i przeniosłem się do mBanku. Zero opłat - a nawet za granicą wypłacam kasę bez prowizji co dla mnie jest bardzo ważne. PS> Po co karta kodów, przecież kody przy każdej tranzakcji mogą przysyłać smsem, co już jest super wygodne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosciu Re: mBank - od 1 czerwca kaze placic za hasła jed IP: *.legnica.vectranet.pl 21.05.09, 17:37 będzie super wygodne jak nie będzie zasięgu (co się jednak w naszym kraju zdarza); poza tym jak mam trochę przelewów i za każdym razem mam czekać na sms to dzięki bardzo nie skorzystam Odpowiedz Link Zgłoś
jachmat Re: mBank - od 1 czerwca kaze placic za hasła jed 21.05.09, 12:42 impostor napisał: > banalnie proste: przejdz na hasla sms. Banalnie głupia odpowiedź. Spróbuj wobec tego zrobić jakąkolwiek operację wymagającą potwierdzenia hasłem będąc za granicą lub w miejscu, gdzie nie masz zasięgu. Powodzenia życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: mBank - od 1 czerwca kaze placic za hasła jed IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.09, 14:55 hahaha, jak geniuszu zamierzasz realizoawac internetowa transakcje gdzies gdzie nie masz zasiegu. chyba ze masz w domu sciany z ołowiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eeeee Re: mBank - od 1 czerwca kaze placic za hasła jed IP: *.chello.pl 21.05.09, 14:14 > banki nie powstaja po to, > zeby dostapic zaszczytu przechowywania twoich pieniedzy. no chyba > ze idzie to w miliony i to na dlugi okres, bo umowmy sie ze te > kilka tysiecy pln na ror to bankom zyskow nie przynosi. i tu sie mylisz; dzieki kazdemu wplaconemu tysiacowi do banku, bank moze pozyczyc 10- krotnie wiecej pieniedzy (czyli 10 tysiecy zlotych) kredytobiorcom na procent (obecnie znacznie powyzej 20%); czyli z kazdego mojego 1 (slownie: jednego) tysiąca zlotych bank ma w ciagu roku ponad 2 (slownie: ponad dwa) tysiące zlotych przychodu tylko dlatego, ze wplacilem mu ten tysiąc zlotych; Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wypełniono pole Re: mBank - od 1 czerwca kaze placic za hasła jed IP: 213.180.137.* 21.05.09, 10:20 > za przelew musze zaplacic prowizje Od kiedy? Podrzuć link do odpowiedniego zapisu w tabeli prowizji i opłat, bo nie znajduję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaza1 Re: mBank - od 1 czerwca kaze placic za hasła jed IP: 62.29.136.* 21.05.09, 10:52 ostatnio zalożyłem konto w Alior Banku - wczesniej mialem konta w Millenium i BPH - i konta za granicą. Alior jest najpodobnijeszy do tych za granicą. -wybbieranie pieniedzy za darmo z dowolnego bankomatu w Europie -konto za darmo -jakies oplaty za karte -rozbudowana bankowosc internetowa na pewno ma minusy ale nie jest tak bezczelny jak te banki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dynka Re: mBank - od 1 czerwca kaze placic za hasła jed IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.09, 11:24 ja odradzam mbank, zwłaszcza jeśli będziecie chcieli wpłacać gotówkę na swoje konto. Ich wpłatomaty to totalna porażka. Konto Ing direct jest całkiem spoko. Odpowiedz Link Zgłoś
and_nowak A skąd ty masz gotówkę? ;-))) 21.05.09, 12:22 1. Sprzedajesz kartofle na rynku 2. Zarabiasz na czarno 3. Kradniesz 4. Otrzymujesz datki Normalny człowiek zatrudniony na etacie nie ogląda swojej wypłaty "w realu". Jeżeli należysz do tej coraz bardziej nielicznej grupy ludzi, która faktycznie "nie chce, ale musi" wpłacać kapuchę, to po co wybrałaś bank internetowy? ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Re: mBank - od 1 czerwca kaze placic za hasła jed IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.09, 11:26 Z Aliorem trzeba poczekać. Na razie ten bank praktykuje dumping, żeby wejść na rynek. Jakoś nie mam zaufania do szalonych promocji typu "dopłacamy do konta firmowego". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola34 Re: mBank - od 1 czerwca kaze placic za hasła jed IP: *.4web.pl 21.05.09, 14:21 a do tego podniosł opłaty za tzw przelew awaryjny z konta emax. o tym jeszcze nikt nie napisał. no i znacząco powiększył prowizję za wypłaty z "nieswoich" bankomatów (piszę w cudzysłowie bo swoich nie ma - a tylko niketóre przysposobione) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeszcze klient Re: Kolejny bank podwyższa opłaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.09, 10:49 np.opłaty za drukowaną listę haseł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luke Re: Kolejny bank podwyższa opłaty IP: *.c198.msk.pl 21.05.09, 09:53 ja na razie proponuję się przyjrzeć mBankowi. Co chwila dodatkowe opłaty. Nie będzie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
eed567 Re: Kolejny bank podwyższa opłaty 21.05.09, 08:54 Az dziw bierze, ze nikt nie polozy kresu temu zlodziejstwu! W wielu krajach banki nie pobieraja ani oplat za prowadzenie konta ani za podstawowe operacje. I jakos nie dochodzi do masowywch bankructw z tego powodu. A w Polsce jak zawsze musi byc jak na Dzikim Wschodzie i to wszystko za milczacym przyzwoleniem organow panstwowych. Przeciez to jest ewidentna zmowa podobna do tej, jaka mielismy w przypadku operatorow komorkowych! Taka "niby konkurencja" tylko, ze wszyscy trzymaja sie jednego standardu. Kliencie plac! Odpowiedz Link Zgłoś
impostor Re: Kolejny bank podwyższa opłaty 21.05.09, 10:23 1. typowo polskie myslenie - czemu nikt nie polozy kresu temu zlodziejstwu... czyli znowu ktos ma sie za ciebie zabrac do roboty? ustawy, kary, wiezienia, katorgi? dzieki, jeden prl juz przerobilismy. sam sie wez za dbanie o swoj interes, zdzieraja z ciebie - przenies rachunek gdzie indziej. przeciez masz wolny wybor. nikt cie na lancuchu nie trzyma. tylko ze to trzeba samemu sie ruszyc, a niektorym to smierdzi wysilkiem... no ale nie oczekuj w takim ukladzie od innych ze beda sie martwic za ciebie. 2. poki co to w tych "wielu krajach" banki padaja, a nie u nas. Odpowiedz Link Zgłoś
eed567 Re: Kolejny bank podwyższa opłaty 21.05.09, 10:42 A przepraszam jak bylo w przypadku telefonii komorkowej? Przez lata placiles ciezkie pieniadze za roaming dopuki Unia nie polozyla temu kres. Jakos wolny rynek nie zadzialal. Takich przykladow jest wiele, tylko o wiekszosci nie masz zielonego pojecia naiwnie wierzac w sile mas i prawa podazy i popytu. Myslisz, ze jako konsument mozesz wiele? Mylisz sie. Konto mam w mbanku ale mbank + zaledwie kilka innych bankow internetowych to bardzo, bardzo ograniczona mozliwosc wyboru Odpowiedz Link Zgłoś
impostor Re: Kolejny bank podwyższa opłaty 21.05.09, 10:52 wolny rynek wsrod (wtedy) 3 operatorow? skoro tak uwazasz... Odpowiedz Link Zgłoś
eed567 Re: Kolejny bank podwyższa opłaty 21.05.09, 11:01 Ja nie mowie o Polsce, ja mowie o panstwach UE. No ale jak wiedzy brak... Swiadomy konsument heh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Re: Kolejny bank podwyższa opłaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.09, 11:31 > przerobilismy. sam sie wez za dbanie o swoj interes, zdzieraja z > ciebie - przenies rachunek gdzie indziej. przeciez masz wolny wybor Wolny wybór? Przeniesiesz się z banku A do banku B z powodu podwyższonych opłat, po czym bank B wyrówna swoje opłaty do banku B, Ty przeniesiesz się do banku C, który zrobi to samo itp. W Polsce konkurencja między bankami polega na ściganiu się w podnoszeniu cen i obniżaniu jakości usług. Tak działa ten Twój "wolny rynek". A może Ty jesteś z UPR? Odpowiedz Link Zgłoś
impostor Re: Kolejny bank podwyższa opłaty 21.05.09, 13:32 no maszci, a moj bank zlosliwie nie podnosi oplat, to sie nadaje do prasy! jak nie umiesz sobie wyszukac oferty, to dajesz sie robic w osla. ale do kogo te pretensje? upr? nie, nie trzeba byc zaangazowanym w polityke zeby dostrzegac idiotyzmy socjalistyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
eed567 Re: Kolejny bank podwyższa opłaty 21.05.09, 13:38 Oplat nie podnosi ale obnizac tez nie raczy. Skoro w innych krajach europejskich w wiekszosci bankow da sie bez oplat to czemu w Polsce jest to niemozliwe???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krm Re: Kolejny bank podwyższa opłaty IP: *.toya.net.pl 21.05.09, 09:12 Gość portalu: ?truskawka napisał(a): > polecam mbank....wszystko za free i przez internet płatne przelewy i płatne hasła jednorazowe do wykonania tych przelewów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gruby właśnie to IP: 91.123.169.* 21.05.09, 09:57 właśnie to co napisał wydaje sie to nieprawdopodobne ale od 1 czerwca trzeba płacić za hasła jednorazowe jedna lista bedzie kosztowac 5 zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malkontent polecaj, polecaj IP: 188.33.126.* 21.05.09, 09:15 mBank też wali w ch...; już niedawno wydy.... klientów firmowych - a dla niech tez miałby być miło i przyjemnie - a teraz każą sobie płacić za niewykorzystany limit kredytowy - 3% rocznie; który jeszcze pół roku temu wciskali klientom na siłę i za darmo; wcześniej też wprowadzili prowizję 1% za odnowienie limitu - o której oczywiście nie było mowy, kiedy naganiali klientów; już nie wspominam o podwyższonym oprocentowaniu; i wyjdzie na to, że Jarosław miał rację - najlepiej trzymać kasę w skarpecie; teraz pewnie wprowadzą prowizję za niewykorzystany limit na karcie kredytowej - :) parę jeszcze takich zagrywek i wrócą do źródeł - tzn. znowu będą bankiem dla uczniów i studentów, którym rodzice przelewają kieszonkowe a średnie saldo to kilaset złotych; i chu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zed Przeciez Mbank to porazka IP: 81.219.116.* 21.05.09, 09:42 Nawet jakby dopłacali za korzystanie z ich konta to bym nie skorzystał. W ostatnich miesiącach cała grupa BRE pokazała dobitnie co znaczy dla nich klient. Ostatnio jak tylko jakieś banki z czymś podpadają to ciągle przewijają się te same nazwy - Raiffeisen, Mbank, Polbank, Multibank, Millenium. Kolega pisze nawet jakąś pracę na uczelni o etyce bankowej itp. i opisuje właśnie te wszystkie wymienione banki podpadziochy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: le ming Re: Przeciez Mbank to porazka IP: *.aster.pl 21.05.09, 12:05 > W ostatnich miesiącach cała grupa BRE pokazała dobitnie > co znaczy dla nich klient Jak klient nie czyta, co podpisal, tylko sie awanturuje... Taki los. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Kolejny bank podwyższa opłaty IP: 10.201.55.* 21.05.09, 08:46 To samo jest w PEKAO S.A też parę dni temu dostałem nowy regulamin i nowe opłaty. Jak tylko będą wakacje i będę miał czas pochodzić za takimi rzeczami zmieniam bank. Niewykluczone że ostatecznie zarobi bank który nie zmieni prowizji :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Kolejny bank podwyższa opłaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.09, 08:49 Najpierw wykupili polskie banki a teraz robią co chcą z głupim narodem. Wszyscy odpowiedzialni za wyprzedaż majątku Polski powinni dyndać na drzewach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemek Re: Kolejny bank podwyższa opłaty IP: 217.153.153.* 21.05.09, 09:05 wylacz jedyne sluszne radyjko... swiat jest duzo piekniejszy, niz tam opowiadaja :) Odpowiedz Link Zgłoś
zdzisiek_2 Re: Kolejny bank podwyższa opłaty 21.05.09, 09:20 Ty naprawdę głupi jesteś. Zobacz że największe banki w Polsce dalej są polskie (PKO S.A. i PKO BP) i co ? Mają najwyższe opłaty i najgorszą obsługę. Cóż mi po ich narodowych charakterze ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mistrz riposty Re: Kolejny bank podwyższa opłaty IP: *.adsl.inetia.pl 21.05.09, 09:25 Co to za bank PKO S.A. mądralo? Pierwszy raz słyszę o takim banku! Jest PEKAO - włoski i PKO BP - z większościowym udziałem SP Odpowiedz Link Zgłoś
hela6 Kolejny bank podwyższa opłaty 21.05.09, 08:59 "skoro robią to inne banki" - kretyńska argumentacja, to po cholerę tyle banków, jeden, państwowy, poproszę. Komuno wróć, bo za cholerę nie widać wolnego rynku. Inna rzecz ze przez naście lat nie wypłaciłam ani grosza z obcego bankomatu, bo potrzeby nie miałam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pinezka Hela, co jadasz (na sniadanie), że bez sensu... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.05.09, 09:18 ...gadasz? Komuno wróć?! Jedź na Kubę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Kolejny bank podwyższa opłaty IP: 87.204.243.* 21.05.09, 09:04 PEKAO Sa wprowadzilo oplate w wys 4,5% od wyplaty nie mniej niz 6zl. Wprawdzie maja szeroka siec, to jednak uwazam, ze to jest zlodziejstwo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bankowiec Bez mydła! IP: 213.77.28.* 21.05.09, 09:11 Dymamy was bo premie muszą być, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolega Krzyska Re: Kolejny bank podwyższa opłaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.09, 09:08 Krzysiek, nie rob newsa kosztem sensacji. Jest kilka bankow w ktorych za nic sie nie placi. Np. mbank nic nie kosztuje, konto masz za darmo, internet za darmo, przelew do spoldzielni to oplata 50 groszy, drugie konto tzw. emax masz za darmo, placisz tylko za druga karte ale oplata jest tylko raz w roku. Za dlugo siedzisz na stanowisku zastepcy naczelnego i juz wypadles z obiegu dziennikarskiego. Szkoda, bo artykul na tym traci i to bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Kolejny bank podwyższa opłaty IP: *.toya.net.pl 21.05.09, 09:17 Gość portalu: kolega Krzyska napisał(a): > Krzysiek, nie rob newsa kosztem sensacji. Jest kilka bankow w > ktorych za nic sie nie placi. Np. mbank nic nie kosztuje, konto masz > za darmo, internet za darmo, przelew do spoldzielni to oplata 50 > groszy, drugie konto tzw. emax masz za darmo, placisz tylko za druga > karte ale oplata jest tylko raz w roku. widzę, że ofensywa marketingowców mBanku trwa, zapomniałeś dodać że od czerwca trzeba płacić za przesłanie listy haseł jednorazowych, i nie pisz, że nie wiele bo do tej pory było to za darmo, kiedyś przelewy do spółdzielni tez były za darmo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: el_fuego Re: Kolejny bank podwyższa opłaty IP: 157.158.13.* 21.05.09, 09:39 Przecież przelewy zewnętrzne w mBanku są od dawna znowu za darmo. O czym wy gadacie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: quayal Re: Kolejny bank podwyższa opłaty IP: *.187.250.133.ip.airbites.pl 21.05.09, 10:53 W mBanku dla indywidualnych nie ma opłat za przelewy. Za kredyt odnawialny (który mam od 5 lat) zawsze była opłata 1% rocznie. W sumie uważam że brak opłat za prowadzenie konta i zwrot opłaty rocznej za kartę kredytową (przy w miarę aktywnym z niej korzystaniu) to dobra zachęta dla pozostania w mBanku. Jeśli chodzi o kredyty to nie mogę nic powiedzieć, nigdy nie brałem. Odpowiedz Link Zgłoś
rysiopysio Re: Kolejny bank podwyższa opłaty 21.05.09, 11:11 Coście tak tych haseł papierowych uczepili ? Aktywuj hasła SMS-owe i nie będziesz płacił 5 zł. A przelewy są za darmo tak jak kiedyś. Odpowiedz Link Zgłoś
rysiopysio Re: Kolejny bank podwyższa opłaty 21.05.09, 11:10 Gość portalu: kolega Krzyska napisał(a): Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mario Kolejny bank podwyższa opłaty IP: 194.114.62.* 21.05.09, 09:10 mario Jak ktoś jest głupi to niech płaci. Ja przeniosłem się z PKOBP do Mbanku i nie narzekam - opłaty zero, za przelewy zero, wypłata z bankomatów np. WBK i Euronet za darmo. Jedyne co to trzeba posiadać to internet ale w obecnej dobie nawet do kafejek nie jest za daleko, zeby raz na 2 miesiace zrobić przelewy nawet płacąć za 30 minut netu w kafejce to i tak wychodzi taniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zeflik Re: Kolejny bank podwyższa opłaty IP: *.adsl.inetia.pl 21.05.09, 09:16 Mario, a do sąsiadki na net to nie łaska i ładna i poda co trzeba no i przyjemność z tego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luke Re: Kolejny bank podwyższa opłaty IP: *.c198.msk.pl 21.05.09, 10:00 hmm... podziwiam odwagę. Korzystać z neta w kafejce to jedno, ale jakichkolwiek haseł używać... to jest albo szczyt odwagi albo głupoty... co do mBanku - jeszcze tam konta nie zamknąłem, korzystam na razie z darmowych przelewów. Ale nie trzymam tam gotówki, bo rating BRE spada, a tutaj co rusz pojawiają się dodatkowe opłaty. Wejdźcie na forum mBanku to sie przekonacie, jacy ludzie są rozgoryczeni. mLinia?? toż to porażka, nic nie wiedzą... starzy klienci mBanku najbardziej narzekają, bo pamiętają czasu, kiedy to był rzeczywiście bank klienta. Niestety, obecny prezes BRE jest ustawiony tyłkiem do klienta, niezależnie od tego coby mówił. Dla niego bogami to są panowie z Commertzbanku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Kolejny bank podwyższa opłaty IP: *.toya.net.pl 21.05.09, 09:11 mbank od czerwca wprowadził opłaty za hasła jednorazowe bez których nie da się przeprowadzić żadnej opracji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zeflik Re: Kolejny bank podwyższa opłaty IP: *.adsl.inetia.pl 21.05.09, 09:22 To jest sondowanie swoich klientów, a potem poczekają. Tu opłatka, tam warunek itd. i skończy się sielanka. Odpowiedz Link Zgłoś
rysiopysio Re: Kolejny bank podwyższa opłaty 21.05.09, 11:14 To aktywuj hasła przez SMS - zaoszczedzisz te 5 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola34 Re: Kolejny bank podwyższa opłaty IP: *.4web.pl 21.05.09, 14:20 a do tego podniosł opłaty za tzw przelew awaryjny z konta emax. o tym jeszcze nikt nie napisał. no i znacząco powiększył prowizję za wypłaty z "nieswoich" bankomatów (piszę w cudzysłowie bo swoich nie ma - a tylko niketóre przysposobione) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: an Re: Kolejny bank podwyższa opłaty IP: 193.109.225.* 21.05.09, 09:13 A co wy z tym mbankiem? innych ofert na oczy nie widzieliście? Odpowiedz Link Zgłoś
brum75 Kolejny bank podwyższa opłaty 21.05.09, 09:13 I jeśli ludzie nie "zagłosują nogami" to dalej będą ich doić. Ja już przeszedłem przez wiele banków. Jak mi się coś przestaje podobać to idę do innego. Ale jak komuś się nie chce no to płaci i narzeka. Jeśli w mieście jest oddział Raiff to i na pewno są inne banki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Re: Kolejny bank podwyższa opłaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.09, 11:04 Nie ciesz się. Jak widać na załączonym obrazku, wszystko zmierza ku temu, że za pewien czas nie będziesz miał już dokąd odejść. w polskim sektorze bankowym panuje "odwrotna konkurencja" - zamiast do najlepszych, równają do najgorszych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marius w nordea płacisz 4 zł miesięcznie IP: *.chello.pl 21.05.09, 09:17 są konta darmowe, dlaczego ludzie wybierają tak drogie??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pp Kolejny bank podwyższa opłaty IP: *.chello.pl 21.05.09, 09:20 A mBank? Najpierw wszystkim małym firmom dawal do 20 000 tysiecy limitu kredytowego a teraz podnosi oprocentowanie z 11% z groszkiem na 17% z groszkiem w skali roku ale..... tylka dla limitow do 20 000 Ponadto funduje "1 czerwca 2009 r. mBank będzie naliczał prowizję od niewykorzystanego limitu kredytowego w mBIZNES koncie, w wysokości 3% w skali roku". W skrócie skorzysta z limitu to ci przylozymy, nie skorzystasz to ci przlozymy tylko troche mniej. Chyba czas na skarpety pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
zdzisiek_2 Re: Kolejny bank podwyższa opłaty 21.05.09, 09:27 Jak mnie namawiali na ten limit to mi obiecywali że to nic nie będzie mnie kosztowało. Że dopiero za rok jak będę chciał dalej mieć ten limit to zapłacę jakąś opłatę. Czyli miałem mieć rok na próbę abym zobaczył czy to mi się naprawdę przyda. A tu nagle wprowadzają tą opłatę od niewykorzystanego limitu. Granda - od razu kazałem zlikwidować ten limit. A oszczędności to trzymam w GetinBanku bo tam mają narazie najwyższe oprocentowanie lokat. Ja raz w miesiącu sprawdzam koszty kont i lokat jak znajduję coś lepszego to od razu się przenoszę. Bez sentymentów co i wszystkim polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poznaniak Co za bzdurny news IP: *.thx.pl 21.05.09, 09:29 Masakra kolejny nie rzetelny news na wybiorczej. W raiffeisenie przelewy nadal są za friko, tylko, że te dokonywane droga internetową. Czyli taką z jakiej korzysta większość posiadaczy kont. Nie wiem kto jeszcze lata z rachunkami do oddziału banku czy na pocztę (chyba tylko emeryci). Co do opłat za wypłatę kasy w innym bankomacie to rzeczywiście granda! Ciężko mi zrozumieć tak na chłopski rozum, czemu mam ciągle płacić bankowi za to, że ten ma moje pieniądze u siebie i na nich zarabia. Pamiętajcie bankowcy wszelkiej maści...chytry dwa razy traci!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klie mbank, vwbankdirect.pl, nordea IP: 89.231.207.* 21.05.09, 10:00 Jestem klientem mBanku. Nie zamierzam z niego rezygnować. Zmienię tylko funkcję tego konta. Bank nie chce żebym wykonywał przelewy będę to robił z innego banku. Po numerze z wprowadzeniem odpłatnych haseł jednorazowych otworzyłem sobie konto w vwbankdirect.pl, gdzie konto mam za darmo łącznie z tokenem (ograniczenie jest co do bankomatów bezpłatny każdy, ale powyżej wypłaty chyba 400 zł) i jak mi kilka tygodni temu kurier przynosił list to powiedział, że to 4-ta taka przesyłka w ostatnim czasie. I drugie konto, nad którym się zastanawiam to Nordea Spektrum. Konto normalnie kosztuje 8 zł, ale jeżeli wpływa na nie co miesiąc z innego mojego konta w innym banku albo od pracodawcy, klienta 1500 zł konto jest bezpłatne. I bezpłatna jest wypłata z KAŻDEGO bankomatu i przelewy Internetowe (nie wiem jeszcze czy do ZUS i skarbówki też). Jest mi bardzo przykro z mBankiem. Trafiła do kosza idea tego banku - rozsądnego. Nawet problemy haseł jednorazowych nie chciało się im rozwiązać w sposób kompromisowy - np. 100 haseł jednorazowych na liście zamiast 50 albo opłata za przesyłkę co pozwoliłoby zamówić za te 5 zł np. 5 list jakby hurtem. Dodatkowo już teraz niektóre operacje są potwierdzane tylko hasłami SMS-owymi Odpowiedz Link Zgłoś
az.anonim Re:toyota bank 21.05.09, 10:07 Czepiacie się. mBank ostatnio faktycznie trochę obrócił się tyłkiem do klienta ale nie jest tak źle. 5zł za listę haseł to nie jest tak dużo, poza tym o ile dobrze wiem hasła smsowe są za freeko. Osobiście mogę też polecić Toyota Bank, nie wiem dlaczego do tej pory nikt o nim nie wspomniał. Opłata jest coś koło 17 zł za kartę czipową rocznie (jesli obroty na tej karcie będą niższe niż określona w umowie kwota). 4 darmowe wypłaty w miesiącu z dowolnego bankomatu, oprocentowanie jedne z najlepszych na rynku. Nie robię im krypto-reklamy, nikt mi za to nie płaci, ale uważam że o dobrym banku warto parę słów wspomnieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient mbanku nie czepiamy się IP: 89.231.207.* 21.05.09, 10:25 nie każdy chce mieć hasła SMS-owe na komórkę. Jak np. ktoś często zmienia telefon musi przechodzić procedurę odwołania starego numeru telefonu i podanie nowego. Tu chodzi o coś więcej niż te 5 zł od listy haseł jednorazowych. To rodzaj testu, czy jesteśmy stado baranów, które beczy radośnie niezależnie od tego czy idzie na pastwisko czy rzeź czy potrafimy jako konsumenci głosować wybierając bardziej przyjazne produkty. Jak będziemy mobilni to kablówki, banki, ubezpieczyciele itd. pięć razy się zastanowią przed działaniami tego typu. Np. w tej chwili połowa moich znajomych przechodzi do Playa. Są mobilni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agta Re: nie czepiamy się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.09, 11:22 Zmiana banku to nie jest sprawa, którą załatwia się w pięć minut. Na samo zapoznanie się z ofertami choćby tylko kilkunastu najbardziej popularnych banków trzeba przeznaczyć co najmniej pełnią dniówkę roboczą, zwłaszcza że oferty są przedstawiane tak, żeby klienta oszukać, więc na każdym kroku trzeba uważać. Dobrze, jeśli ma się znajomego, który ma konto w jakimś dobrym banku (dotychczas ja polecałam innym mBank). Poza tym, przenosząc się i ponosząc związane z tym koszty musisz brać pod uwagę, że Twój nowy bank też Cię wkrótce okradać, bo w Polsce konkurencja między bankami polega na równaniu do najgorszego. A może znasz już jakiś bank, który jest tak tani i wygodny, jak do niedawna mBank? Ja dotychczas takiego nie znalazłam. Odpowiedz Link Zgłoś
az.anonim Re: nie czepiamy się 21.05.09, 11:42 Jeśli dla kogoś 17zł w skali roku za kartę to jest znacząca opłata - to nie znam. Odpowiedz Link Zgłoś
antekguma1 Tylko vwbankdirect 21.05.09, 13:49 Gość portalu: klie napisał(a): otworzyłem sobie k > onto w vwbankdirect.pl, gdzie konto mam za darmo łącznie z tokenem (ograniczeni > e jest co do bankomatów bezpłatny każdy, ale powyżej wypłaty chyba 400 zł) i ja > k mi kilka tygodni temu kurier przynosił list to powiedział, że to 4-ta taka pr > zesyłka w ostatnim czasie. W vwbankdirect wszystko jest za darmo, nawet wypłaty z dowolnego bankomatu w dowolnej kwocie. Do któregoś kwietnia było do 399 zł 1,5 opłaty, powyżej 400 bez opłaty. Teraz już jest totalne zero opłat. Zrezygnowali nawet z opłaty 5 zł miesiecznie. W czasach kiedy inne banki podnoszą opłaty. A więc jakoś można. Mam nadzieję, że nie wezmą przykładu z innych złodziejskich banków. Niedowiarkom radzę sprawdzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lula Re: Co za bzdurny news IP: *.kalisz.mm.pl 21.05.09, 14:49 tez jestem starym klientem Raiffa i uważam, że pogorszyło się, z reguły każdy ma dwa konta - mobilne(czyli ror) - i drugie Plus (lokacyjne),na które przesuwa nadwyżkę, a teraz za każdą operację przelewu pieniędzy (poza pierwszą w miesiącu) z jednego konta wewnętrznego na drugie przez internet płaci się 2,99 zł, dawniej nic. Tak samo uległo zmianie oprocentowanie na mobilnym na 0,00%, wprowadzili opłatę za prowadzenie konta mobilnego uzależnioną od ilości pieniędzy, no i najważniejsze - do tej pory na wyższe oprocentowanie na lokacie terminowej można było liczyć od sumy 20 tys. zł teraz podwyższyli pułap do 50tys. Słowem bogaci nie odczują zmian, ale z biednych bank zbierze haracz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek Kolejny bank podwyższa opłaty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.09, 09:37 Ludzie co jest z wami - troche oleju w glowie! Oczekujecie ze ustawodawca was wyreczy w tym miejscu i zakaze bankom pobierac oplat? Nie wierze ze jestescie tak malo mylacy...mysle ze to kwestia Waszego lenistwa. Moglbym teraz z rekawa sypnac z 5 nazw bankow ktore nie skasuja ani zlotowki, ale nie zrobie tego. Wyslicie sie troche i znajdzcie dobry bank ktory nie bedzie robil z was wala. Gdyby kazdy w ten sposob podchodzil do sprawy rynek sam by sie zweryfikowal i nie byloby bankow bioracych tak duze oplaty. PS. Apropos mbank'u jest on co prawda ok - nic nie kosztuje, ale daje tez male procenty. Nawet EMAX Plus (subkonto ze sporymi ograniczeniami) daje jedynie 4-5% (nie wiem dokladnie ile aktualnie) . Odpowiedz Link Zgłoś
impostor Re: Kolejny bank podwyższa opłaty 21.05.09, 10:29 a czego sie spodziewales po obywatelach Najjasniejszej? ze sami rusza tylki we wlasnym interesie? przeciez od tego jest panstwo! prezydent, premier, pierwszy sekretarz! szkoda tylko ze juz papiezem nie moga sie posluzyc... Odpowiedz Link Zgłoś
zocha14 Re: Kolejny bank podwyższa opłaty 21.05.09, 10:52 Czy obilo Ci sie kiedys o uszy pojecie "standard" ??? Odpowiedz Link Zgłoś
eed567 Re: Kolejny bank podwyższa opłaty 21.05.09, 11:36 Oj Mirek, Mirek zebys ty chociaz mial pojecie jak wyglada rynek uslug bankowych w Polsce. Przeprowadz sie do pcmia dolnego to poczujesz ten wiatr wolnosci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu Kolejny bank podwyższa opłaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.09, 09:48 kretyński tekst: kolejny bank który chce zarabiać na klientach. A na kim ma zarabiać??? Na "nich"? I niech "oni" coś z tym zrobią! Zarabia na mnie ZUS, politycy, sklep spożywczy na rogu, stacja benzynowa, lekarz, ślusarz, tokarz, tynkarz. Czas się obudzić. I napisać jakiś rzeczowy artykuł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ax Re: Kolejny bank podwyższa opłaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.09, 10:54 Uczciwy bank zarabia na kredytach. Jeden klient zostawia pieniądze w banku na rok z oprocentowaniem 5%, a drugi - pożycza te same pieniądze też na rok, ale z oprocentowaniem 10%. 5% od złożonej kwoty jest zyskiem banku. Opłaty manipulacyjne powinny być symboliczne. Odpowiedz Link Zgłoś
2kbb Kolejny bank podwyższa opłaty 21.05.09, 09:52 10 zł za przelew to chyba są nie normalni !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krwiopijc Re: Kolejny bank podwyższa opłaty IP: *.piaseczno.robbo.pl 21.05.09, 10:06 ale to 10pln dla tych co zawracaja dupe pracownikom banku. w internecie jest za darmo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kic Re: Kolejny bank podwyższa opłaty IP: 78.8.8.* 21.05.09, 10:52 Wczoraj byłem zmuszony zrobić wpłatę na konto ing (w placówce ING) - za 120pln prowizja wyniosła ok. 11 pln. Masakra... Mam konto w PKOBP (inteligo). Co miesiąc wpłacam sobie w placówce ok. 3-4 tys PLN - za darmo. Za prowadzenie konta płacę jakieś grosze, mam za to pewnośc, że z wszelkimi pytaniami będę miał gdzie się udać. Moja Żona ma firmowe konto bankowe w Mbanku. Wszystko super, nie płaci nic, ale podczas zakładania bank pomylił się wpisując nazwe firmy. Od kilku miesięcy próbujemy to załatwić - bank ma nas oczywiście w glebokim powazaniu... Nie placisz? Nie masz obslugi.. A'propos jeszcze Inteligo.. Strasznie wkurzajace sa u nich zmiany np. oprocentowania konta oszczednosciowego wprowadzane cichaczem, bez powiadomienia userów.. W ING po zalogowaniu w panelu od razu wyświetliła się informacja o zmianach od ostatniego logowania.. Generalnie Inteligo polecam wszystkim, którzy chca miec tanie i solidne konto, z ogromna baza darmowych bankomatów (hell, pkoskie okienka sa prawie wszedzie) i - co najwazniejsze - z bardzo wygodnym interfejsem uzytkownika. Wszystko jest ladne, czytelne, nie trzeba dlugo szukac informacji. Mam porownanie z ing, ktore jest ogrromną kobyłą - zeby cos znależć, trza się nieźle naklikać.. W Mbanku za to niektóre opcje są w mega-dziwnych miejscach. Ostatnio przez pol godziny szukaliśmy listy przelewów do potwierdzenia odlozonych 'na poniej'.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Kolejny bank podwyższa opłaty IP: *.ghnet.pl 21.05.09, 11:18 > W Mbanku za > to niektóre opcje są w mega-dziwnych miejscach. Ostatnio przez pol godziny > szukaliśmy listy przelewów do potwierdzenia odlozonych 'na poniej'.. ha! niedawno miałem dokładnie to samo :D już chciałem ustawiać drugi przelew ale w ostatniej chwili znalazłem :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EZ Re: Kolejny bank podwyższa opłaty IP: *.ingbank.pl 21.05.09, 11:54 Pewnie ze normalni, jeśli wzrośnie opłata za przelew w oddziale banku, zmniejszy sie liczba klientów w oddziale, zwiększy sie liczba klientów robiących przelewy on-line, co za tym idzie będzie można trzymać 1-2 panie w okienku a nie 4 :) czyli już mamy spore oszczędności Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antek Re: Kolejny bank podwyższa opłaty IP: *.acn.waw.pl 21.05.09, 20:11 2kbb napisał: > 10 zł za przelew to chyba są nie normalni !!! €€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€ tak ze cztery,moze piec lat temu przy wplacie na konto SM,ktora miala rachunek w Pekao SA w odziale,w ktorym chcialem dokonac wplaty zazadano ode mnie 15 zl.Podstawa tego byl cennik ,w ktorym bylo wyszczegolnione,ze jesli ja nie mam konta w tym odziale to wlasnie tyle musze placic za wplate na jakies konto.W ciagu misiaca wypowiedzialem wszystkie rachunki u tych zlodziei.Potem dopadli mnie jeszcze w BPH,ale wtedy ,nauczony doswiadczeniem przenioslem rachunek do oddzialu,ktory nie zostal wykupiony przez Pekao. Mozemy takim praktykom odpowiadac tylko wjeden sposob:nogami.Nie bojmy sie wiec zmieniac banku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: quo vadis Grabież IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.09, 10:19 Po to Buzek, Krzaklewski, Janusz Lewandowski i cała reszta sprzedawczyków sprzedawała banki i co popadnie , by nas mogli Niemcy , Francuzi, Amerykanie, Włosi i kto miał ochotę - grabić. Odpowiedz Link Zgłoś
jaziun Kolejny bank podwyższa opłaty 21.05.09, 10:22 W angielskim banku Lloyds TSB, otwarcie i prowadzenie rachunku 0. Dostałem prawdziwą kartę debetową i kredytową z limitem 2000 funtów. Wszystko za darmo i bez łaski. Wypłacanie z bankomatów 0. Wszystko za darmo. Jedynie powyżej 56dni na kredytowej naliczają odsetki. Pytania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znawca Jak mi dwa lata temu AIB dało 3 tysiące euro na kr IP: 79.97.203.* 21.05.09, 10:29 edytówce na start to kolega z wolskiej pytał się czy mam jakąś platynową kartę LOL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szczecinianin Re: Kolejny bank podwyższa opłaty IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.05.09, 10:45 Te ANALfabeta. A co to jest "ibez"??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja mam Re: Kolejny bank podwyższa opłaty IP: *.polsat.net.pl 21.05.09, 11:30 Ja mam. Jaki masz spread na eur/gbp i na innych parach walutowych? Przy przewalutowaniu w okienku banku, ale też przy płatnością kartą za granicą? Tu właśnie Lloyds TSB (i pozostałe banki w UK) zarabia konkretny pieniądz - lepszy niż te nasze. Odpowiedz Link Zgłoś
tomashec Mam polew z ludzi 21.05.09, 10:27 Jestem klientem Raiffeisena od ok 10 lat. Nie płacę u nich kompletnie za nic, wszystko mam free. Dlaczego? Bo nie chodzę do oddziałów robić przelewy, robię to online w kilka sekund. Śmiać mi się chce z ludzi chodzących na pocztę, którzy za każdy przelew płacą poczcie haracz, zamiast robić to w domu. Dlaczego nikt ich nie uświadomi, że robiąc przelew via internet mogą zaoszczędzić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Mam polew z ludzi IP: 95.108.19.* 21.05.09, 10:44 Ale płacisz za wypłaty z obcych bankomatów, a np. w Nordei również to masz za darmo. Chyba mi się zachce chcieć śmiać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Re: Mam polew z ludzi IP: 217.96.115.* 21.05.09, 12:46 Nie ma co się śmiać! Ja działam podobnie jak Ty, ale jest bardzo duża grupa osób, które nie mają Internetu, przede wszystkim osoby starsze, głównie to oni nie radzą sobie z tym wszystkim co niesie współczeswny świat. Trochę pomyślunku by się przydało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała Re: Mam polew z ludzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.09, 14:05 i..pośmiej się ze starszych ludzi , ktorzy są na bakier z internetem... ... ja też robię wszystko online,ale nie śmieję się z tych, którzy wolą załatwiać sprawy osobiście w siedzibach banków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny Re: Mam polew z ludzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.09, 17:32 to zaciskaj mocno ten swój polew, bo jak popuścisz to będzie smród i obciach dziadu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Kolejny bank podwyższa opłaty IP: *.dublin.corp.yahoo.com 21.05.09, 10:28 mozna tez zrezygnowac z banku - w koncu to oni operuja naszymi pieniedzmi a nie odwrotnie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sandino Wywołali kryzys, doprowadzili do zwolnień z 21.05.09, 10:31 zakładów pracy. Była zasłużona kara i ponieśli straty. Teraz chciwe pejsy są na tyle bezczelne, że podnoszą opłaty... OK, nie kupię nic od tej firmy. Konta tam nie założę. Odpowiedz Link Zgłoś
impostor Re: Wywołali kryzys, doprowadzili do zwolnień z 21.05.09, 10:34 ale im dowalisz! pojdziesz do konkurencji i u konkurencji zalozysz! bo konkurencja jest cacy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klijent Banku. Kolejny bank podwyższa opłaty IP: *.jgora.dialog.net.pl 21.05.09, 10:33 Bank Zachodni WBK S.A od lipca tez podnosi opłaty za prowadzenie konta z 6 zł na 7,50zł i przelewy tez drozeją. Robią co chcą!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
odzim22 Kolejny bank podwyższa opłaty 21.05.09, 10:34 Jakim cudem na zachodzie banki mogą obejść się bez opłat za prowadzenie konta oraz przelewy i wypłaty gotówkowe? 3% za wypłaty w obcych bankomatach? To jakiś żart? Ja ostatnio wypłacałem pieniądze w Hiszpanii z angielskiego konta i skasowali mnie na całe 1.5%, kurs wymiany też nie był najgorszy. Wydaje mi się, że problemem jest brak faktycznej konkurencji w sektorze bankowym, miałem nadzieje że kryzys zmusi te hieny do walki o klienta a tu jak widać dzieje się coś zupełnie odwrotnego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: Kolejny bank podwyższa opłaty IP: *.dsl.club-internet.fr 21.05.09, 10:45 Bzdury piszesz. Nie wszystko na zachodzie jest lepsze i tańsze. Za konto z kilkoma opcjami dodatkowymi w jednym z francuskich banków płace obecnie prawie 8 euro miesięcznie. Odpowiedz Link Zgłoś
bunio34 Re: Kolejny bank podwyższa opłaty 21.05.09, 11:25 Czemu od razu bzdury? Ja mam doświadczenia z bankiem fińskim. Prowadzenie rachunku, korzystanie z bankomatów, przelewy krajowe, konto internetowe - wszystko za darmo. Opłatę 4 euro pobierali tylko za wykonanie przelewu w okienku, ale pani w banku tłumaczyła, że to po to żeby zachęcić klientów do używania internetu (gdzie ten sam przelew można było wykonać za darmo). Odpowiedz Link Zgłoś
bunio34 Re: Kolejny bank podwyższa opłaty 21.05.09, 11:17 Kiedyś czytałem, że Polacy bardzo niechętnie zmieniają bank. To by wyjaśniało czemu banki nie mają oporów przed podwyższaniem opłat. Czyli de facto klienci są sami sobie winni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goscina zza wody Re: Kolejny bank podwyższa opłaty IP: *.89.51.226.ptr.us.xo.net 21.05.09, 17:12 przedziwna sprawa z tymi oplatami. W tut. bankach w chicagolandzie placi sie jedynie za ksiazeczke czekowa, ktora obecnie jest prawie- niepotrzebna, bo niemal wszystkie transakcje mozna zalatwic przez internet. Konto debetowe, karta kredytowa i debetowa, obsluga w internecie, bankomaty - zero oplat. Wiadomo, ze gdzies tam z drugiego konca bank na nas zarabia, ale nie musze sie stresowac, ze jesli chce zrobic transakcje trzy razy dziennie, to bedzie mnie to kosztowalo wiecej, niz jesli wysle komus piec $$ raz na miesiac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Kolejny bank podwyższa opłaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.09, 10:43 I na tym polega "wolna konkurencja" wedlug neoliberałów: ścigać się w oferowaniu coraz gorszych produktów i usług po coraz wyższych cenach. Banda świń zwana Związkiem Bankowców Polskich chce przekupić posłów, aby przegłosowali ustawę zmuszającą każdego Polaka do założenia konta w banku. Można sobie tylko wyobrazić, ile będzie wynosić średni haracz za przelew, jeżeli ta ustawa przejdzie (choć mam nadzieję, że to jednak nie nastąpi). Odpowiedz Link Zgłoś