Dodaj do ulubionych

Uwaga na tytuł prawny

IP: *.iwonicz-zdroj.sdi.tpnet.pl 13.12.03, 13:56
Właścicielem połowy domu stanę się dopiero w roku 2004. Czy będę
mógł skorzystać z ulgi remontowej?
Obserwuj wątek
    • Gość: lokator Re: Uwaga na tytuł prawny IP: *.visp.energis.pl 06.02.05, 03:11
      wg.prawa cywilnego umowa użeczenia miedzy włascicielami np.rodzicami a dziećmi
      następuje w formie pisemnej lub ustnej niestety przez Urzedy Skarbowe nie sa
      respektowane umowy cywilno-prawne lecz jedynie postanowienia sądowe oraz zapisy
      notarialne i urzedowe co z koleji ogranicza prawa posiadaczy mienia ruchomego i
      nieruchomości do roli wyłącznie płatników podatków i osób poszkodowany przez
      aparat wyzysku obywatela .Chodz intęcja ustawodawcy było zaspakajanie i
      poprawianie warunków miszkalnych nistety biurokracji wszystko niszczą
    • Gość: Aro Re: Uwaga na tytuł prawny IP: *.pse.pl / 195.38.12.* 24.08.05, 16:55
      Czy umowa wstępna kupna mieszkania, którego budowa zostanie ukończona przed
      końcem 2005r. (nie ma jeszcze adresu) jest tytułem prawnym celem skorzystania z
      ulgi remontowej?
    • Gość: Aro Re: Uwaga na tytuł prawny IP: *.pse.pl / 195.38.12.* 24.08.05, 16:55
      Czy umowa wstępna kupna mieszkania, którego budowa zostanie ukończona przed
      końcem 2005r. (nie ma jeszcze adresu) jest tytułem prawnym celem skorzystania z
      ulgi remontowej?
      • abea Re: Uwaga na tytuł prawny 26.08.05, 12:05
        wg mnie nie
        • mac163 Re: Uwaga na tytuł prawny 28.11.05, 20:19
          Witam,
          A jeśli posiadam notarialną umowę przedwstępną i faktury VAT potwierdzające
          zapłacanie całej ceny oraz protokół odbioru? Czy to już jest prawo do lokalu
          czy jeszcze nie?
          Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka