Dodaj do ulubionych

Niespłacone kredyty i kontrakty na opcje przygn...

17.07.09, 10:17
BRE? to te cwaniaczki od m-banku i kredytów? poślizgnęła się nóżka na opcjach
;) a miało być tak pięknie i frajerzy z firm mieli płacić
Obserwuj wątek
    • Gość: Laik BRE Bank w II kwartale miał 90 mln zł straty, a... IP: *.flashnet.pl 17.07.09, 10:21
      Jak widać zarząd BRE Banku słaby nie tylko w decyzjach o oprocentowaniu
      kredytów hipotecznych :). Jakoś mnie ta wiadomość nie smuci. Chociaż pewnie
      będą odrabiać swoje błędy na klientach. Panowie, mam dla Was kilka propozycji
      - podnieście oprocentowanie klientom starego portfela. Wprowadźcie opłaty za
      prowadzenie rachunków. No i oczywiście wypłaćcie sobie duże premie. Należą się WAM
    • ponury_drwiacy_szyderca Rzczeczywiście zaskakujące hehe. Jak miło :) 17.07.09, 10:33

• Gość: czujny Re: Niespłacone kredyty i kontrakty na opcje przy IP: *.128.85.201.static.crowley.pl 17.07.09, 10:35
      nie ma się z czego ciszyć... Właśnie ci wydymani na starym portfelu
      mbanku i spredach pokrycją te straty...

W przyrodzie nic nie ginie - tylko z zmienia właściciela - jak ulał
      topasuje do "problemów" BRE...
      • jimmyjazz dokładnie 17.07.09, 10:38
        Gość portalu: czujny napisał(a):

> nie ma się z czego ciszyć... Właśnie ci wydymani na starym
        portfelu
        > mbanku i spredach pokrycją te straty...
        >
        > W przyrodzie nic nie ginie - tylko z zmienia właściciela - jak
        ulał
        > topasuje do "problemów" BRE...

Może nie wydymani bo nikt nikogo nie zmuszał ale to wyjaśnia
        dlaczego mbank woli troszkę stracić na wizerunku ale zarabiać.
        Oni po prostu muszą.
        • Gość: obserwator Re: dokładnie IP: 212.160.248.* 17.07.09, 10:45
          wszystko ma swój początek i koniec - nikt nikogo nie zmusza aby trzymał tam
          swoje pieniądze,
          • Gość: iker przecież straty banków były pewne IP: *.bph.pl 17.07.09, 12:39
            banki podzieliły się na te, które ujawniają rzeczywiste wyniki oraz
            te które nadrabiają PRem czy marketingiem
            - zawsze można opóźniać wyrezerwowanie portfela ale przecież kiedyś
            ta tykająca bomba wybuchnie
            im później tym mocniej z większym hukiem
            ale typuję 2 banki, które pokażą progresję wyników - nie trudno
            zgadnąć które
            • Gość: jerry Re: przecież straty banków były pewne IP: *.computerplus.krakow.pl 17.07.09, 12:51
              Wal śmiało!
    • Gość: anonim BRE Bank zaskakuje dużą stratą w II kwartale IP: 212.160.248.* 17.07.09, 10:40
      Bankozaurus zbiera owoce swojej polityki
    • Gość: Wujek Dobra Rada BRE Bank zaskakuje dużą stratą w II kwartale IP: *.devs.futuro.pl 17.07.09, 10:44
      Wujek Dobra Rada radzi: trzymac sie od tego lichwiarskiego smierdzacego banku z daleka (to samo dotyczy jego m-pseudo-bankow). Widac nie ma juz frajerow, ktorzy chcieliby u nich brac kredyty hehehe mam nadzieje, ze pierd* z wielkim hukiem, a cwaniaczki z zarzadu nie znajda nigdzie roboty :-PPP
      • Gość: miki Re: BRE Bank zaskakuje dużą stratą w II kwartale IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.09, 11:08
        BRE musi już zacząć zbierać lub zagwarantować sobie rezerwę w budżecie, aby w
        razie niekorzystnego wyroku 21 lipca i ewentualnych późniejszych pozwów
        cywilnych o zwrot nienależnie pobranych odsetek, mieć z czego zwrócić klientom
        "starego portfela" pieniądze. A będzie to niemała kasa, stąd te dziwne ruchy i
        mydlenie oczu że to niby "na opcje" i niespłacalne kredyty....
    • pitland.pl w 2010 r. nie będzie lepiej 17.07.09, 11:03
      może być jeszcze gorzej
    • Gość: Gosc I tak zaplaca klienci IP: *.europe.ppdi.com 17.07.09, 11:04
      A nawet juz placa, przeciez co chwila dodaja jakies oplaty, a to oprocentowanie
      dowala, a to platne listy hasel, a to podwyzka za prowadzenia konta. Nie
      martwcie sie, cwaniaczki wyjda na swoje i jeszcze premie dostana...
      • jszafranski Re: I tak zaplaca klienci 17.07.09, 12:15
        a to ciekawe, w mbanku jest jakas oplata za prowadzenie konta ? Ktos uzywa tam
        jeszcze papierowych list hasel ?
        • Gość: mn Re: I tak zaplaca klienci IP: *.wifi.put.poznan.pl 17.07.09, 12:24
          na przykład ja.
          Spróbuj zrobić przelew z Japonii.Albo z małego miasteczka w USA.
          Podpowiem, że nie ma tam takiego GSM jak w Polsce.
          Niektórzy trochę podróżują.
    • Gość: fundi Niespłacone kredyty i kontrakty na opcje przygn.. IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.07.09, 11:07
      jesli beda tam zarządzać i wydawać decyzje ludzie którzy nie mają pojęcia o
      bankowości i związaną z tym działalnością, to niestety bedzie jeszcze
      gorzej...szkoda...a miało być tak pieknie...
    • Gość: wesolutki Labidzicie zamiast zarabiać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.09, 11:14
      Ja złapałem tysiąc (z ogonkiem) akcji BRE po 161 zł, sprzedałem za
      dzieięc minut po 164,50 zł. I zarobek jest! Co za różnica, na której
      spółce? Pieniądze są zawsze takie same.
      • Gość: ~ niekoniecznie takie same. np pieniądze z IP: 80.48.2.* 17.07.09, 12:02
        przestępstw są już inne. śmierdzą i mają niejednokrotnie krew ofiar.

tłumaczysz chciwość. wolno ci, ale tłumaczysz ją nieporadnie używając kiepskich
        argumentów.
        • Gość: wesolutki Re: niekoniecznie takie same. np pieniądze z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.09, 12:12
          Nieporadnie, powiadasz? A cóż ja na to poradzę?
          To pewnie przez to, że moja mama była Polką, ale tatuś nie był
          prawnikiem :-)
    • Gość: ~ tak, to te chciwe pejsy. oby poszli z torbami. IP: 80.48.2.* 17.07.09, 12:00
      oszuści w garniturkach o mentalności bazarowego cwaniaczka.
    • killgore Re: Niespłacone kredyty i kontrakty na opcje przy 17.07.09, 12:46
      kewiz napisał:

> BRE? to te cwaniaczki od m-banku i kredytów? poślizgnęła się nóżka na opcjach
      > ;) a miało być tak pięknie i frajerzy z firm mieli płacić

Ciekawe, czemu nie piszą teraz na forum pracownicy BRE? Czemu nie wyjaśniają, że
      to tylko taki "zabieg księgowy"??? Powiem krótko. Mnie mOszuści wyrolowali na
      kredycie hipotecznym. Zabrałem wszystkie oszczędności. Zrobiło to też kilku
      moich znajomych, którzy usłyszeli moją historię. Stracili kilkakrotnie więcej,
      niż ukradli mi odsetek. No i co panie Mastalerz? Opłaca się takie postępowanie?
    • Gość: Maxiorek Niespłacone kredyty i kontrakty na opcje przygn.. IP: *.devs.futuro.pl 17.07.09, 12:50
      I bardzo dobrze niech zbankrutuja.
      Podniescie jeszcze oprocentowanie kredytow hipotecznych to na pewno bedziecie
      mieli jeszcze wiecej wplywow cwaniaki.
      A klienci nie odpuszcza. Podziecie z torbami jak rynek znormalnieje bu nikt przy
      zdrowych smyslach nie wezmie u Was kredytu.
      Wy.... 20.000 klienotw. Oni wam tego nei zapomna, sredni kazdy podzieli sie
      opinia ze 100 osobami oznacza to 200.000 osob ktore wiedza jzu ze mbank i
      multibank, to jeden wielki przekret, oszustwo i manipulacja! Prawie jak za
      Bagsika. Kazdy z tych 200.000 powie 10 osobom ze cos slyszal. Macie 2mln osob. A
      reszta poczyta sobie na forach zanim wezmie kredyt. Bo tak sie stalo ze
      jestescie internetowi, wiec ludzie od tego zaczynaja.

M>
      • killgore Re: Niespłacone kredyty i kontrakty na opcje przy 17.07.09, 13:01
        Gość portalu: Maxiorek napisał(a):

> I bardzo dobrze niech zbankrutuja.
        > Podniescie jeszcze oprocentowanie kredytow hipotecznych to na pewno bedziecie
        > mieli jeszcze wiecej wplywow cwaniaki.
        > A klienci nie odpuszcza. Podziecie z torbami jak rynek znormalnieje bu nikt prz
        > y
        > zdrowych smyslach nie wezmie u Was kredytu.
        > Wy.... 20.000 klienotw. Oni wam tego nei zapomna, sredni kazdy podzieli sie
        > opinia ze 100 osobami oznacza to 200.000 osob ktore wiedza jzu ze mbank i
        > multibank, to jeden wielki przekret, oszustwo i manipulacja! Prawie jak za
        > Bagsika. Kazdy z tych 200.000 powie 10 osobom ze cos slyszal. Macie 2mln osob.
        > A
        > reszta poczyta sobie na forach zanim wezmie kredyt. Bo tak sie stalo ze
        > jestescie internetowi, wiec ludzie od tego zaczynaja.
        >
        >
        > M>

Tak właśnie działa mechanizm upadku banku. Ja wszelkie pieniądze od nich
        wypłaciłem co do grosza, bo panika i run na bank w wydaniu internetowym mogą być
        znacznie bardziej spektakularne niż ma to miejsce w wydaniu "marmurowym".
        Wszystkiego dobrego, prezesie Grendowicz:) Mam nadzieję, że premię pan
        dostaniesz sowitą ;-)
      • Gość: Czesiu Re: Niespłacone kredyty i kontrakty na opcje przy IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.07.09, 14:12
        Trzeba było myśleć głową, a nie d... przy podpisywaniu umowy tego kredytu. Jak
        się nie myśli to się ma.
        • Gość: Dong Re: Niespłacone kredyty i kontrakty na opcje przy IP: *.acn.waw.pl 17.07.09, 15:39
          Gość portalu: Czesiu napisał(a):

> Trzeba było myśleć głową, a nie d... przy podpisywaniu umowy tego kredytu. Jak
          > się nie myśli to się ma.

Ojej, jakie to polskie, tak się ucieszyć, że kogoś mZłodziej oszukał... Jak Ci
          mieszkanie okradną, też pewnie jakaś menda Ci powie "trzeba było lepsze zamki do
          drzwi kupić".
    • Gość: Robert Trzeba spadać z kasą IP: *.ghnet.pl 17.07.09, 13:30
      lepiej teraz, niż potem się bujać
      i to w niepełnej wysokości.
    • Gość: mb Re: Niespłacone kredyty i kontrakty na opcje przy IP: 91.197.155.* 17.07.09, 13:47
      w przyszłym tygodniu wycofuję oszczędności z mBanku
    • Gość: bm A niech ich szlag trafi. Zycze im tego. Wyjatkowe IP: 82.109.210.* 17.07.09, 14:02
      lajdaki, nawet jak na bank dzialajacy w Polsce
      • Gość: anty-multibank mam nadzieje udusza się, a klienci zaczna uciekać IP: *.pppoe.mtu-net.ru 17.07.09, 15:33
        bojac sie ze w kolejnym kwartale ich pieniadze moga zniknac...BRE jak Lehman
        Brothers oczywiscie przy zachowaniu skali ...ale droga to nowhere zaczęła się
        ...koniec jest bliski
        • Gość: bre-shit This is The End, my friends IP: *.pppoe.mtu-net.ru 17.07.09, 15:35
    • Gość: M.Wielgo BRE Bank zanotował dużą stratę w II kwartale IP: 213.17.183.* 17.07.09, 14:45
      I bedzie jeszcze gorzej na koniec roku. Cwaniaczki z tego banku też
      chciały mi wcisnąć opcje ale odmówiliśmy. Później w styczniu
      zarządali spłaty debetów na kontach firmowych Grupy. Spłaciłem
      wszystko jeszcze w tym samym tygodniu i przeniosłem wszystkie konta
      Grupy do innego lepszego banku. Od tamtej pory namawiam moich
      kontrachentów i znajomych do zmiany tego banku na inny i Oni robia
      to!!! Stałem sie czarnym pijarowcem wobec tego banku. Gdyby tak
      policzyć to dzieki mojemu pijarowi stracili na opinii i wielu
      klientów a wraz z nimi możliwość zarobku. Jak dobrze sie przyjrzeć
      to są znacznie lepsze oferty bankowe( nawet na tak słabo
      konkurencyjnym rynku bankowym jak nasz)dla ludzi prowadzacych
      biznesy niż oferta tego banku. Bank ma być partnerem i razem z
      klientem szukać okazji do wspólnego zarobku i rozwoju. mbank stał
      sie w zasadzie tylko działem windykacji i ukrytych bardzo wysokich
      opłat ( szczegóły w regulaminach do kont bankowych tego
      banku).mbankowi mówię zdecydowane NIE!!!
      • Gość: kika Re: BRE Bank zanotował dużą stratę w II kwartale IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.09, 15:48
        wszytko zgoda, ale kontraHent, łaskawy Panie
        • Gość: Trados Re: BRE Bank zanotował dużą stratę w II kwartale IP: *.aster.pl 17.07.09, 17:01
          W sumie ten bank mnie dziwi. Z tego co wiem olali jakąś tam niedużą
          grupę klientów i teraz smród się za nimi ciągnie że hej, i nawet
          ludzie, którzy tak jak ja nie mają z nimi nic wspólnego muszą co
          dwa dni czytać ile osób jest z nich niezadowolonych. Współczuję ich
          działowi PR, bo chyba muszą to wszystko jakoś odkręcać i się
          tłumaczyć.
          • Gość: D Re: BRE Bank zanotował dużą stratę w II kwartale IP: *.acn.waw.pl 17.07.09, 17:14

Gość portalu: Trados napisał(a):

> W sumie ten bank mnie dziwi. Z tego co wiem olali jakąś tam niedużą
            > grupę klientów i teraz smród się za nimi ciągnie że hej, i nawet
            > ludzie, którzy tak jak ja nie mają z nimi nic wspólnego muszą co
            > dwa dni czytać ile osób jest z nich niezadowolonych. Współczuję ich
            > działowi PR, bo chyba muszą to wszystko jakoś odkręcać i się
            > tłumaczyć.

Istotnie - porządny bank by musiał i by się tłumaczył, ale nie BRE. W BRE
            wszystkiemu winien jest klient!
      • Gość: Pepe świetny komentarz IP: *.ghnet.pl 17.07.09, 17:07

pozdrawiam
    • Gość: zabawne utwory BRE IP: *.frh.faurecia.com 20.07.09, 11:19
      Teraz BRE odbija sobie na swoich klientach (Multibanku i mBanku) a
      ci produkują takie utwory:

www.youtube.com/watch?v=rCR-nRDcy9I
    • Gość: pan_x68 BRE zanotował dużą stratę w pierwszym kwartale IP: *.aster.pl 20.07.09, 16:11
      Parę lat temu mBank był ok, do czasu kiedy to nowy zarząd zaczął wykorzystywać
      niejasne zapisy w umowach na swoją korzyść, kosztem klientów. Co ciekawe BRE
      robił to wbrew Kodeksowi Etyki Bankowej oraz łamiąc przepisy Kodeksu
      Cywilnego. Zapisy w tych umowach są niedozwolone, i dlatego UOKiK złożył pozew
      do sądu przeciw mBank (BRE).
      Rozprawa jutro - Sąd Ochrony Konkurencji i Konsumentów, ul.Czerniakowska 100,
      sala 132, godz 11h00.

Oto i dalszy scenariusz:
      1.Po wyroku upłynie jeszcze trochę czasu na odwołanie BRE.
      2.Kolejny wyrok podtrzymujący / skazujący BRE.
      3.Fala około 20 000 pozwów cywilnych ze strony klientów przeciw BRE o zwrot
      nielegalnie pobranych odsetek.
      4.Medialna akcja odwetowa kilku tysięcy klientów BRE nagłaśniająca i
      publikująca wyrok wobec BRE (za pieniądze odzyskane od BRE).
      5.Wtedy dowiemy, że dziwne rezerwy zmieniły swoją celowość i zostały
      przeksięgowane i wykorzystane w większej części na zwrot nieprawnie pobranych
      odsetek od klientów w myśl wyroku SOKiK.
      6.BRE wymyśli nową markę by zastąpić zniesławione swoimi działąniami Multibank
      i mBank.
      7.Internauci podejmą kolejną społecznościową akcję uświadamiającą klientów, co
      to za oszuści się kryją za nową nazwą.
      ...
    • Gość: anonim opłata za przelew wewnetrzny zdefiniowany IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.07.09, 19:55
      Od siebie dodam tylko tyle, ze mBank jako chyba jedyny na rynku pobiera opłatę 1PLN od przelewu z konta mBank na konto mBank :-D.

To juz jest szczyt wszystkiego, rece mi opadly jak zobaczylem taka oplate w historii konta, przelewalem z mBiznes na mKonto :) Opłata była za "przelel wew. zdefiniowany" :)

Oczywiscie wynosze sie ze wszystkim od tych zlodziei, zamykam wszystkie firmowe i prywatne rachunki, karty kredytowe, lokaty.
      • Gość: DARMOWYbank Re: opłata za przelew wewnetrzny zdefiniowany IP: *.xdsl.centertel.pl 23.06.11, 21:58
        A miał być prawie darmowy ;-). Przelew z konta emax plus na ekonto = 5 zł. Zrobiłem dwa takie przelewy, czyli w ciągu 7 dni 10 zloty pooooszło. Widzę jednak, że to nie od dziś taka stawka, bo znalazłem z 2010 roku jeszcze jedną taką opłatę. Chyba trzeba dokładniej przeczytać regulamin ;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka