Dodaj do ulubionych

Polbank - visa elektron

IP: 188.33.80.* 06.08.09, 20:29

Czytałem archiwum i nie mogę znaleźć jednoznacznej odpowiedzi. Zastanawiam się nad założeniem konta w Polbanku - czy visą elektron polbanku można autoryzować transakcje w internecie? można ją podpiąć pod paypay.pl?
Obserwuj wątek
    • jan-w Re: Polbank - visa elektron 06.08.09, 21:00
      Poszukaj informacji na stronie paypal.pl. Pomoc jest tam naprawdę dobrze zrobiona. Jeżeli karta o której piszesz jest kartą kredytową, to zapewne możesz. Jeżeli nie, są kolejne metody dodawania pieniędzy na konto paypal. Pomoc: www.paypal.com/pl/cgi-bin/helpweb?cmd=_help
      • Gość: kk Re: Polbank - visa elektron IP: 188.33.116.* 06.08.09, 21:57
        każda karta visa elektron jest kartą obciążeniową, a nie kredytową!

o przelewach do paypal wiem. To jest jednak rozliczane po nie atrakcyjnym kursie, natomiast Polbank nie pobiera opłaty za przeliczenie z innej waluty i rozlicza bezpośrednio (nie przez euro). mam już dwie inne kredytówki, dlatego nie chce się decydować na kolejną polbankową.

ponawiam więc pytanie, czy ktoś używa debetówki polbanku do płatności na paypal?
        • jan-w Re: Polbank - visa elektron 06.08.09, 22:12
          Gość portalu: kk napisał(a):

> każda karta visa elektron jest kartą obciążeniową, a nie kredytową!
          >
          No co ty nie powiesz? I po co ten wykrzyknik, zwłaszcza że zupełnie nie masz racji ;-)

www.mbank.pl/przewodnik/tpio/karta_kredytowa_ve_mbank_euro26.html

www.ingbank.pl/_itemserver/download/Kredytowa_Visa_Electron.pdf
          www.neobank.pl/karty/kredytowa_visa.wbs;jsessionid=8A58C58B3A793EBC0E3F44F88CDDBBB9?type=1

Może warto trochę spokornieć jeżeli prosi się innych o pomoc?
          • Gość: kk Re: Polbank - visa elektron IP: 188.33.55.* 06.08.09, 23:11

a czytałeś temat? dotyczy on polbanku. karty obciążeniowe polbanku nie są kartami kredytowymi!!!

ja zadałem konkretne pytanie: czy kartami obciążeniowymi polbanku można autoryzować płatności w sieci, np. na paypalu.

odbieganie od tematu tutaj nie ma sensu.
            • jan-w Re: Polbank - visa elektron 06.08.09, 23:16
              Nie każdy ma ochotę poświęcać czas dla ciebie, tylko dlatego że nie chce ci się
              samodzielnie skorzystać z google, albo infolinii twojego banku.
              Dałem ci pomocną wskazówkę. Nie potrafisz docenić porad osób życzliwych - radź
              sobie sam. Mnie znalezienie dokładnej odpowiedzi w google zajęło kilka minut.
              Teraz ty sobie sam poszukaj.
              • Gość: kk Re: Polbank - visa elektron IP: 188.33.55.* 06.08.09, 23:24

czytałem zarówno archiwum jak i szukałem w googlach. informacje, ktore znalazlem były sprzeczne i pochodziłe najczęsciej z 2007 lub 2008 roku. od tego czasu mogło się wiele zmienić.

daruj sobie swoje "złote myśli". twoje uwagi i sugestie są bezwartościowe, bo nie odpowiadają na moje pytanie.
                • jan-w Re: Polbank - visa elektron 06.08.09, 23:39
                  Jeżeli nie potrafisz skutecznie korzystać z google, lepiej nie bierz się za
                  zakupy przez internet.
                  Swoje opinie na mój temat zachowaj dla siebie. To jest forum o bankach, nie o
                  twoich opiniach na mój temat.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka