Gość: oszukana
IP: *.play-internet.pl
25.02.11, 14:41
Przestrzegam wszystkich przed niecnymi praktykami stosownymi przez spółkę Cyfra Polsat ,wobec klientów. Podpisałam tzw." pokrętną " umowę promocyjną na instalcję telewizji sat.. Nast. dnia , z przerażeniem zobaczyłam u sąsiadów - będących klientami tej firmy , przesuwające sie na ekranie telewizora białe pasy. Natychmiast zgłosiłam to sprzedawcy , że nie zamierzam instalować aparatury odb. Sprzedawca nakazał poinformoać o tym zdarzeniu centralę. Centrala rozpoczęła niecną grę. ; zakłócenia ich nie dotyczą, eksperta również nie mają zamiaru wysyłać , oswiadczono mi,że to ja jestem zobowiązana za wl. pieniądze wynająć eksp. i wtedy firma ewentualnie może zgodzić się na anulowanie umowy. Nie skorzystałam z tej propozycji i jeszcze raz , telefonicznie poinformowałam przedst. centrali. Tym razem przedst. o im. Daniel był bardzo zaskoczony takim sposobem załatwiania sprawy, oświadczyl,że osobiście załtwi i pisemnie poinformuję mnie o korzystnym dla mnie zakończeniu problemu, powiedział rownież ,że nie przekroczyłam 10-cio dn. terminu na rozwiązanie niekorzystnej umowy i nic mi z tego powodu nie grozi !!! Niestety już następnego dnia przedstawicielka centrali felefonicznie poinformowała mnie, że będe płaciła karę pieniężną w wysokości 1450 zł. i UMOWA ZOSTANIE UMOŻONA. Bardzo proszę CBA o zainteresowanie śię tą próbą wyciągnięcia ode mnie tej łapówki , bo jak inaczej określić takie działanie, skoro jeden pracownik centrali twierdzi ,że nie poniosę żadnych opłat a inna żąda takie dużej sumy. Drodzy Ewentualni Klienci tej bogatej spółki - ZASTANÓWCIE SIĘ CZY WARTO ?????