Gość: gosc IP: *.uznam.net.pl 31.08.11, 09:25 Ktora z waszego doswiadczenia ma najlepsza oferte edukacyjna czworka,szostka,jedynka czy stsg?Piszcie o swoich doświadczeniach na pewno przydadzą się rodzicom. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ANNA Re: szkoly podstawowe IP: *.fn.pl 02.09.11, 13:55 patrząc na wyniki egzaminów to najlepszy poziom jest w jedynce. Zresztą, przecież zawsze tak było:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: szkoly podstawowe IP: *.uznam.net.pl 03.01.12, 16:20 Chyba zależy od nauczyciela jaki się trafi, a nie od szkoły.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: szkoly podstawowe IP: *.uznam.net.pl 04.01.12, 20:38 jedynka to bardzo dobra szkola. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: szkoly podstawowe IP: *.fn.pl 05.01.12, 14:04 Bardzo dużo zależy od nauczyciela, ale wiadomo, że najlepsze wyniki w testach ma jedynka. Najlepiej sprawdzić jacy nauczyciele będą w danym roku mieć pierwsze klasy i zapisać do najlepszego, bo klasy1-3 są podstawą nauki i tu wlaśnie najważniejszy jest dobry nauczyciel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: szkoly podstawowe IP: *.uznam.net.pl 06.01.12, 18:16 Chodziłam do STSG i nigdy w zyciu nie pośle tam swego dziecka. Do jedynki chodziłam i bardzi fajna szkoła Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: szkoly podstawowe 06.01.12, 20:41 A dlaczego nie poślesz tam swojego dziecka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: szkoly podstawowe IP: *.uznam.net.pl 01.08.13, 17:23 Najniższy poziom ma czwórka,ponoć szóstka i jedynka są na podobnym poziomie,ale i tak wszystko zależy od nauczyciela.Ja osobiście i z doświadczenia polecam szostke. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: szkoly podstawowe IP: *.uznam.net.pl 08.01.12, 06:31 Uczyłam w STSG Zwracanie głowy ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadowolona Re: szkoly podstawowe IP: *.uznam.net.pl 15.01.12, 16:11 ja i moi znajomi obstawiaja tylko szóstkę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia szóstka IP: *.uznam.net.pl 20.09.14, 09:02 Gość portalu: zadowolona napisał(a): > ja i moi znajomi obstawiaja tylko szóstkęRadzę popytać tych, którzy szkołę skończyli Radzę popytać tych, których dzieci tę szkołę skończyli. Moje dziecko jako że dobrze się uczyło było delegowane do różnych konkursów. Jakież bylo moje zdziwienie, kiedy okazało się, że trud przygotowania do nich spoczywa wyłącznie na rodzicach! Moje dziecko nigdy nie przyniosło do domu chociażby przykładowych testów z poprzednich lat, czy też listy źródeł, z którego powinien się przygotować. Ani wychowawca ani pedagog nie potrafił rozwiązać najprostszego konfliktu pomiędzy dziećmi, nieudolność w kwestiach wychowawczych była porażająca! Brak kontaktu wychowawcy z rodzicami! Przykładowo, jakieś dziecko dostawało uwagi, a rodzic nic o tym nie wiedział. W-f-y głównie na korytarzu lub betonowym boisku. Do szóstki chodził nie tylko mój syn, ale również córka. Chodzą teraz do GP2 i ta szkoła mi się podoba, w porównaniu do szóstki widzę wręcz przepaść pod niemal każdym względem. Można więc zorganizować szkołę znacznie lepiej, aby dziecko czuło się w niej bezpieczniej, a możliwości rozwoju miał zarówno zdolny jak i słaby uczeń. No i w tym gimnazjum coś się dzieje, a moje dzieci chodzą tam chętnie i lubią swoich nauczycieli :-) Odpowiedz Link Zgłoś
algunia1 Re: szkoly podstawowe 20.08.13, 14:53 Moja córka skończyła pierwszą klase w szóstce i muszę powiedzieć ze nie zamieniłabym tej szkoły na żadna inną. Fajna kadra z pania dyr na czele a nauczyciel prowadzący rewelacja! Sa bardzo pomocni przy jakichkolwiek problemach natury wychowawczej czy prywatnej. Jesli chodzi o poziom to na pewno wszystko zalezy od dziecka. kazde rozwija sie inaczej. Moja córka po pierwszym połroczu płynnie czytała i bardzo ładnie i szybko pisała. Takze jak dla mnie tylo szóstka! > Ktora z waszego doswiadczenia ma najlepsza oferte edukacyjna czworka,szostka,je > dynka czy stsg?Piszcie o swoich doświadczeniach na pewno przydadzą się rodzicom > . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: szkoly podstawowe IP: *.uznam.net.pl 20.08.13, 16:31 Każda szkoła ma dobre i złe opinie ale zawsze najslabiej w opiniach wypada czworka.wiekszosc dzieci z przedszkola mojej corki idzie wlasnie do tej szkoly i na tej podstawie rowniez moge z czystym sumieniem nie polecic tej szkoly. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: szkoly podstawowe IP: *.uznam.net.pl 20.08.13, 21:02 Moje dzieci właśnie skończyły te szkołę (szóstkę) i wszystkim odradzam! Faktycznie jedyna nauczycielka, która pracowała z prawdziwym poświęceniem to p. Teryfter z klas I-III. Później to już tylko rozczarowanie niestety. Nie radzą sobie z uczniem zdolnym, ani słabym, którym nikt się nie interesuje, w-f to porażka - ciągle tenis stołowy na korytarzu! Pedagog nieudolny, nie znam nikogo z rodziców, który z tej szkoły byłby zadowolony! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: szkoly podstawowe IP: *.uznam.net.pl 10.03.14, 22:09 W jedynce nie jest lepiej, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hania Re: szkoly podstawowe IP: *.uznam.net.pl 11.03.14, 08:27 Jakieś szczegóły prosimy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: szkoly podstawowe IP: *.uznam.net.pl 11.03.14, 08:30 Każda szkoła ma dobre i złe opinie oprócz 4 o tej szkole pozytywnych opinii nie słyszałam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: szkoly podstawowe IP: *.uznam.net.pl 18.09.14, 18:14 W czwórce najniższy poziom nauczania.W szóstce robi się wszystko dla wszystkich tylko nie dla dzieci.Pani dyrektor nie ogarnia i myślę,że zmiany personalne "uzdrowiłyby" szkołę.Jedynka na pewno ma minusy bo nie wszystkim da się dogodzić ale chyba najmniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana Re: szkoly podstawowe IP: *.uznam.net.pl 20.09.14, 20:58 Dla mnie od efektow edukacyjnych wazniejsze jest czy szkoła wywiązuje sie z funkcji opiekuńczej i wychowawczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: szkoly podstawowe IP: *.uznam.net.pl 29.09.14, 20:06 Ja uważam,że szkoła powinna przede wszystkim uczyć a wychowanie jedynie wspomagać.Rodzice natomiast powinni wychowywać i wspomagać naukę.Różnie to się teraz dzieje niestety.Rodzice uciekają do pracy i niekoniecznie z powodu trudnej sytuacji ale dlatego,ze przy dzieciach ciężko,a szkoła czeka na wyedukowanych już w domu uczniów i zamiast nauczać obarcza te dzieci kilkoma stronami zadań domowych.W złą stronę to idzie ale cóż poradzić. Ps.moje dziecko jest w szóstce w klasach 1-3 było pod skrzydłami pani Teryfter i uważam,że lepiej nie mogło trafić.Klasy 4-6 to bitwa między nauczycielami o range przedmiotu co dla uczniów oznacza,że większość materiału mają przerabiać w domu jako zadanie domowe-im więcej im zadam tym bardziej będą mnie szanować-taki tok myślenia przyświeca nauczycielom.Oczywiście są wyjątki od reguły(ponoć)jednak moja córka nie ma szczęścia do tych wyjątków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwertyu Re: szkoly podstawowe IP: *.uznam.net.pl 30.09.14, 16:32 W klasach I_III rzeczywiscie nauczyciele wychowuja i opiekuja sie dziecmi. Potem dzieciak jest puszczony kompletnie samopas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iga Re: szkoly podstawowe IP: *.uznam.net.pl 07.06.16, 18:26 A Logos? STSG? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: szkoly podstawowe IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.06.16, 14:56 Najlepsza jest SP1 w Świnoujsciu,tylko nie pasuje tam nauczycielka o nazwisku Wróblewska,już dawno powinna być zwolniona . Odpowiedz Link Zgłoś