Gość: mama IP: *.globalconnect.pl 14.11.13, 15:27 Czy wasze dzieci też skarżą się na zajecia wf w Sp nr 1? Chodzi o zajęcia z panem Michałem. Zanim zgloszę sprawę gdzie trzeba chciałam poznać opinie innych rodziców Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gosc Re: w-f w SP1 IP: *.uznam.net.pl 15.11.13, 08:58 Cóż takiego robi ten Michał,głos czasami podniesie?Ludzie opamiętajcie się,wychowujecie te swoje pociechy na sieroty.Nielepiej zamiast "biegac tam gdzie trzeba"spędzić ten czas z dzieckiem,porozmawiac i wytłumaczyć,że dorośli też mają swoje emocje i nie zawsze trzeba brać wszystko do siebie i,że nikt na pewno nie chce dla nich źle.Źle się dzieje przez takich nadgorliwych i przewrażliwionych rodziców i w szkołach i poza nimi .Zwykłe przeprowadzenie lekcji wiąże się z presją czy ktoś tego nie nagrywa żeby z byle pierdoły zrobić aferę.Strach pomyśleć co będzie dalej.Chcecie te dzieci ustrzec od wszystkiego?Tak się nie da w ten sposób krzywdzicie swoje pociechy.Żal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAMA Re: w-f w SP1 IP: *.globalconnect.pl 16.11.13, 13:39 no wlasnie, za to. Bo jakim prawem wrzeszczy na małe dzieci? Ja na swoje dziecko nie krzyczę i nie życzę sobie żeby w obecności mojego dziecka nauczyciel wrzeszczał na inne dzieci. Pan Kret jakoś potrafi prowadzić normalne zajęcia bez wrzasków na dzieci.... Nauczyciel nie ma prawa swoich złych emocji wyładowywać na dzieciach! Jeśli nie umie sobie poradzić ze swoimi emocjami powinien poszukać pomocy u specjalisty. Myślę, że nauczyciel który prawidlowo prowadzi lekcje nie boi się nagrywania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAMA Re: w-f w SP1 IP: *.uznam.net.pl 16.12.13, 20:25 Myślę, że Pan Michał Stefaniak jest dobrym człowiekiem, który w razie wypadku w 100 procentach udzieli pierwszej pomocy ponieważ taka sytuacja przydażyła się rok temu na pewnych zajęciach z tym nauczycielem.Jeśli czasem podniesie głos na ucznia to wcale nie znaczy, że jest agresywny. Po prostu macie państwo niezbyt uzdolnione sportowo dziecko, a Pan Miłchał chce je w jakiś sposób nauczyć danego ćwiczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuzza Re: w-f w SP1 IP: *.uznam.net.pl 16.12.13, 23:39 Nóż się w kieszeni otwiera, kiedy czytam coś takiego ! Cyt:"> Myślę, że Pan Michał Stefaniak jest dobrym człowiekiem", który krzykiem "chce je nauczyć danego ćwiczenia" Gratuluję podejścia.... Swoje dziecko też krzykiem lub podniesionym głosem uczysz wszystkiego? P.S. To ,że udzielił pierwszej pomocy,to jego obowiązek ,bez tych umiejętności nie mógłby wykonywać swojego zawodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: w-f w SP1 IP: *.globalconnect.pl 17.12.13, 14:20 coraz więcej dzieci skarży się na tego nauczyciela. czy dyrekcja cos z tym zrobi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: w-f w SP1 IP: *.globalconnect.pl 20.11.13, 11:59 dzięki za podpowiedz o nagraniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: w-f w SP1 IP: *.globalconnect.pl 25.11.13, 08:26 w szkole nr 1w Świnoujsciu drażni mnie jeszcze jedno to ze do klasy 4 chodzi uczeń który nie zdał juz 4 razy i teroryzuje cała klase malo tego cała szkole włączając dyrekcje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: f proste ! IP: *.uznam.net.pl 26.11.13, 12:37 Umowic sie, napisac pismo o przyznanie temu dziecku nauczania indywidualnego z uwagi na to, ze stwarza zagrozenie dla twoich dzieci. Jak nie dadza isc do z tym pismem do urzedu miasta, dalej do MEN, do Strasburga itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ff Re: proste ! IP: *.uznam.net.pl 26.11.13, 16:42 Wersja poprawna politycznie powinna chyba brzmiec "bo dziecko jest tak aktywne w szkole, ze uniemozliwia prowadzenie zajec" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fff Re: proste ! IP: *.uznam.net.pl 28.11.13, 07:31 Dziecko aktywie kultywuje na terenie szkoly tradycje swej grupy etnicznej ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzegorz Re: w-f w SP1 IP: *.uznam.net.pl 15.11.13, 14:43 To właśnie za to bieganie i zgłaszanie gdzie trzeba powinni karać.W dupach się poprzewracało co niektórym.Demokracja jak najbardziej.Jednak nie dla wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mycha Re: w-f w SP1 IP: *.uznam.net.pl 22.11.13, 13:35 I właśnie święta racja, nauczyciel musi dzieciaki ogarnąć, moja córka wprost uwielbia zajęcia z p. Michałem bo jest fajnie i nie jest nudno. Brak słów, a może szanowne dziecko ma w dupie nauczyciela i jego słowa na w-f musi byc jako taka dyscyplina bo inaczej dzieciaki by się pozabijały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s Re: w-f w SP1 IP: *.uznam.net.pl 16.11.13, 17:21 Pan Kret moze nie krzyczal, ale mial nieprzyjemny zwyczaj karania uczniow dodatkowymi cwiczeniami. Jeden zawinil, a cala klasa musiala robic pompki albo dodatkowo biegać. Co to znaczy "krzyczy" ? Wulgarny jest ? Ordynarny ? Obraza uczucia uczniow ? Ich zachowanie ? Wyglad ? Osiągniecia na lekcji ? Jesli tak, nalezy to uporządkowac. Samo podnoszenie glosu na w-f, czy w ogole w sytuacji, gdzie jest wiecej halasujacych osob, nie jest niczym niewlasciwym. Moze dziecko jest przewrazliwione ? Nauczyciele w-f uzywaja gwizdka albo krzycza, co w tym zlego ? Wszyscy nauczyciele głosno mówia, taka praca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: w-f w SP1 IP: *.uznam.net.pl 16.11.13, 18:59 Żeby dzieci mogły czuć się bezpiecznie musi być dyscyplina szczególnie kiedy dzieci jest dużo.Nikt nie ma prawa podniesc glosu,tak najlepiej indywidualne nauczanie zeby bidulka nie stresować tylko,że prędzej czy później ktoś podniesie głos i wtedy co dzieciak zemdleje ze strachu?Ludzie ogarnijcie się i nie szukajcie afery na siłę.Współczuję dzieciom,mieć rodziców histeryków i aferzystów to młodzieżowo mówiąc KICHA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: w-f w SP1 IP: *.globalconnect.pl 19.11.13, 12:15 ale to normalka, pan Michal też karze dodatkowymi ćwiczeniami, ale przesadza, nie wszystkie dzieci mogą tyle wytrzymac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasa Re: w-f w SP1 IP: *.uznam.net.pl 18.11.13, 22:06 A gdzie jest to miejsce, gdzie sie zglasza ? Normalny czlowiek najpierw rozmawia z nauczycielem, potem z wychowawca, potem z dyrekcja, potem w wydziale oswiaty, potem w MEN... Dopiero po MEN poszlabym na policje. Zapomnialam, jeszcze przeciez mozna odwolac sie do Rady Europy albo do Strasburga (jesli nie jest to przypadkowo ten sam organ ;) ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek Re: w-f w SP1 IP: *.uznam.net.pl 20.11.13, 10:26 Kobieto biegnij co sił w nogach i zgłaszaj,tylko żebyś tych nóg po drodze nie połamała i dzicku krzywdy nie zrobiła,przez takich jak ty rodziców jest jest jeden wielki rozpi... w szkołach.Nauczyciel zamiast czegoś nauczyć myśli tylko jak tu odpowiednio słowa dobrać żeby przypadkiem nikt nie poczuł sie dotknięty.Cyrki się dzieją a pewnie będzie jeszcze gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s Re: w-f w SP1 IP: *.uznam.net.pl 21.11.13, 06:53 Nauczyciel powinien dawac dzieciom przyklad, jak zachowywac sie kulturalnie.Nie moze uzywac slow prostackich, ordynarnych, nieprzyzwoitych.Moze komentowac wyglad, zachowanie, osiagniecia - na tym przeciez polega wychowywanie - ale w taki sposob, zeby ucznia nie obrazac. Ma do dyspozycji kolejno - gesty, mimike, slowa, stopnie. Nauczyciele ucza sie tego na przedmiocie zwanym "dydaktyka" . Głosnie mówienie, podnoszenie głosu - nie jest zachowaniem dyskwalifikujacym nauczyciela, sprzeczym z zasadami dydaktyki i metodyki. I nie zawsze jest zachowaniem niekulturalnym. Moze wynikać z sytuacji - na lekcji w-f panuje halas (dzieci krzycza, tupią, piłka uderzajac o podłoge hałasuje) na przerwie, na boisku tez panuje hałas i nauczyciel musi głosno mówic, czasem krzyczec. Na lekcji innych przedmiotów tez nauczyciel bedzie musial czasem podniesc glos. Minely czasy, gdy nauczyciel byl oceniany jako dobry metodyk, bo "ma cicho na lekcji". Halas moze wynikac z niekompetencji nauczyciela - ma balagan na lekcji, a moze z przemyslanej koncepcji lekcji - metody aktywizujace - (np.dzieci odgrywaja scenki na lekcji angielskiego). W szkole w kazdej chwili moze sie wytworzyc sytuacja, ze dzieci sie rozbrykaja albo wytworzy balagan, panika. I nauczyciel bedzie musial nawet wrzeszczec, zeby sytuacje opanowac. Nawet jak w takiej podbramkowej sytuacji bedzie "troszke niekulturalny", to chyba mu rodzice wybacza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g.k Re: w-f w SP1 IP: *.uznam.net.pl 23.12.13, 01:26 Pieprzniete "mamuski"..."ja na dziecko nie krzycze"...to moze w koncu powinnas!!! Paranoja!! Odpowiedz Link Zgłoś