Gość: tomx IP: *.internet.v.pl 10.02.06, 17:24 Witam wszystkich. Może ktoś mogłby polecic jakiś ośrodek do organizacji wesela w świnujściu? Krótkie opisy "doświadczeń weselnych" w tych miejscach-mile widziane :-) Tomek Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: buba Re: ślub w świnoujściu IP: *.swn.vectranet.pl / *.swn.vectranet.pl 10.02.06, 22:25 Tomek, związek małżeński (ślub) zawierany jest albo w USC danej miejscowości albo też w świątyni. Istnieje odstępstwo od zasady udzielania ślubu w siedzibie USC, związek małżeński z ważnych względów można zawrzeć: W miejscu odosobnienia (zakład karny) lub zakład lecznictwa otwartego (szpital) Ale mam wrażenie, że nie o ślub Tobie chodziło a imprezę weselną?:) Zatem, aby cokolwiek polecić to jest za mało danych co do weselnej imprezy. - Ważny jest termin (sezon, czy po sezonie letnim) - Ilość osób - Czy goście będą korzystać z noclegów, tam gdzie będzie odbywała się impreza. - Czy ma być zespół, czy też DJ - Czy przewidujesz tzw. poprawiny - Czy menu ma być standard, czy też dania wyszukane (cena!) A co z fotografem, videofilmowaniem? Zatem przynajmniej odpowiedz na powyższe pytania, wówczas będzie możliwość aby Tobie pomóc. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomx Re: ślub w świnoujściu IP: *.internet.v.pl 12.02.06, 23:38 Dziękuję za kilka pierwszych namiarów. Planujemy imprezę na terenie świnoujścia, ostatnio proponowano nam Eldorado, widzieliśmy też grodek. Co sądzicie o tych miejscach? liczba gości to ok.60-70. Termin raczej czerwiec-lipiec. potrzebny będzie nocleg dla ok.50 osób. A jakie kapele znacie z świnoujścia?oczewiście reszta to klasyka -foto i video plus kościól i na koniec poprawiny ale raczej tylko już w poważnie okrojonym gronie. Pozdrawiam pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: ślub w świnoujściu 10.02.06, 22:57 Polecam Gospodnik. Tam sie odbyło moje wesele, byliśmy tak zadowoleni, że odbywały sie tam również nasze inne uroczystości rodzinne. Dlaczego? - bardzo dobre i nietypowe jedzonko - wymyslałam całkiem egzotyczne dania, a oni zrobili dokładnie to co sobie zażyczyłam :) - bardzo ładnie podane - bardzo dobra współpraca z szefem restauracji i jego bratem - wszystko dopięte na ostatni guzik - czyściutko, pozwoliłam sobie zajrzeć do kuchni w przeddzień wesela. Nie napisałeś jednak ile będzie gości, my mieliśmy ok 50 i było OK. Jednak w przypadku wiekszej liczby osób może byc ciasno. Z czystym sumieniem polecam, Dodam jeszcze, że stanowczo odradzam salę w Słowianinie, potraktowano mnie tam bardzo arogancko (pani która tam gotuje), sala pamięta czasy Gierka, a oświetlenie (jarzeniówki) sprawia, ze klimat jest tam zupełnie nieweselny ... Odpowiedz Link Zgłoś
carmelaxxx Re: ślub w świnoujściu 12.02.06, 10:33 wesele w kazdym prawie hotelu, w klubie garnizonowym, U Nataszy, w Bryzie, sala na dzialkach, znalazlo by sie jescze pare mozliwisci Odpowiedz Link Zgłoś
yvonne33 Re: ślub w świnoujściu 13.02.06, 08:29 nie zgodzę się z Tobą, że wesele w czerwcu czy lipcu zrobisz prawie w każdym hotelu, raczej będzie cięzko z przyczyn wiadomych w tym czasie. Odpowiedz Link Zgłoś
decitos Re: ślub w świnoujściu 13.02.06, 10:27 Powinno być "wesele w prawie każdym hotelu... nie wchodzi w grę" :) Nie w sezonie turystycznym. Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: ślub w świnoujściu 13.02.06, 16:05 Nie jest możliwe w sezonie, jeśli myśli o tym już teraz? - wszystko jest kwestią dogadania się .... Odpowiedz Link Zgłoś
decitos Re: ślub w świnoujściu 13.02.06, 16:21 Tu nie chodzi o to, kiedy o tym myśli. Sam dowiadywałem się jak wygląda sprawa wesela w lecie i niemal wszędzie odprawiano mnie z kwitkiem. Bo będzie hałas, bo Niemcy przyjadą na wypoczynek i muszą mieć spokój, itp... Trzeba mieć to na uwadze. Problemów nie było w takich miejscach jak np. Warta, klub garnizonowy, Eldorado, Gryfia, Słowianin... Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: ślub w świnoujściu 13.02.06, 22:08 Mówiąc szczerze, mój ślub odbył się w czerwcu, pytaliśmy w wielu miejscach - również w dzielnicy nadmorskiej i nie spotkałam sie z tym, aby ktokolwiek odprawił mnie z kwitkiem, wręcz przeciwnie miałam problem z wyborem ... Odpowiedz Link Zgłoś
decitos Re: ślub w świnoujściu 14.02.06, 09:38 czasy się zmieniły :) do niedawna nie było z tym większego problemu, ale teraz... nie tylko nas odprawiono z kwitkiem... dwie znajome pary też szukały miejsca na wrzesień i w dzielnicy nadmorskiej nie dało rady... Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: ślub w świnoujściu 14.02.06, 16:35 Możliwe, mój ślub odbył sie 7 lat temu ... Odpowiedz Link Zgłoś
blizniaczki5 Re: ślub w świnoujściu 17.02.06, 00:05 Ja miałam slub na Grodku na początku czerwca w tym czasie nie było problemu z miejscami noclegowymi. Z przebiegu calej imprezy bylismy bardzo zadowoleni jedzenie super, obsługa też nawet poprawiny tam zrobiliśmy bo były wliczone w cenę nie musieliśmy nic dopłacać, poza tym przekonało nas miejsce- można było wyjść posiedziec na powietrzu teren ogrodzony było gdzie zostawiś auta niektóre stały tam 3 dni tak się goście dobrze bawili. Mam nadzieję że tak jest dalej bo moje wesele bylo prawie 5 lat temu Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qlinka Re: ślub w świnoujściu IP: *.fn.pl 26.02.06, 10:07 Witam, a ja mam pytanko co do ceny takiego ślubu np. na 50-70 osób czy mógłby ktoś podzielić się doświadczeniami, chodzi mi o maj/ ewentualne okolice maja. Z góry dzięki. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: ślub w świnoujściu 26.02.06, 10:35 Ja orientuję sie w cenach sprzed 7 lat - płaciliśmy 90 zł za osobę, bez ciast, alkoholu i muzyki - a była to wtedy atrakcyjna cenowo oferta. poziom usługi i jakość potraw oceniliśmy bardzo wysoko :) Odpowiedz Link Zgłoś
decitos Re: ślub w świnoujściu 26.02.06, 11:46 Obecnie cena kształtuje się mniej więcej na poziomie 100-130 zł za osobę. Plus poprawiny ok. 20 zł. To zależy oczywiście od miejsca wesela. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moskirz Re: ślub w świnoujściu IP: *.fnet.pl 25.03.06, 13:09 zajżyj tutaj.. www.forum.e-wesele.pl/viewtopic.php?t=1961&postdays=0&postorder=asc&start=0 Odpowiedz Link Zgłoś
2203.m591 Re: ślub w świnoujściu 28.03.06, 19:57 polecam swoje usługi foto-video w kosciele sali iw plenerze 501562614 Odpowiedz Link Zgłoś