Gość: a-a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 20:49 uciekajcie jak najdalej to możliwe. Dobrze radzę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: buba Re: hotel Gold IP: *.swn.vectranet.pl 04.09.06, 22:33 ja mam własny dom, doskonale gotuję i nie muszę szlajać się ani po hotelu Gold ani innym jemu podobnym! Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: hotel Gold 05.09.06, 08:57 A czemu? Masz na "pieńku" z właścicielem? Odpowiedz Link Zgłoś
carmelaxxx Re: hotel Gold 05.09.06, 20:16 a dokladniej o co chodzi? o prace tam czy o nocleg? restauracje? i dlaczego odradzasz? Odpowiedz Link Zgłoś
nijaki20 Re: hotel Gold 05.09.06, 23:40 Pewnie dziewczyna byla zatrudniona w kuchni i nie podobalo jej sie ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a-a Re: hotel Gold IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.06, 21:10 bardzo śmieszne...:-/ tak się składa, że byłam jego gościem. Nie każdy mieszka w Świnoujściu. Są też tacy którzy jeżdża tam w celach turystyczno- wypoczynkowych. Dzięki czemu miasto ma większy przychód. Dwuosobowy pokój w tym hotelu ze sniadaniem obecnie kosztuje 220zł. Łóżka a raczej materace w pokojach powiedziałabym nie są najlepszej jakości. Pokój jest wielkości mojej kuchni, a ta nie należy to najwiekszych. Mebli w nich tyle, że ciężko się ruszyć itd.... To najmniejszy pokój dwuosobowy w jakim miałam okazję w waszym mieście przebywać. Śniadanie w formie szwedzkiego bufetu jest od godziny 8 do 10. Zeszłam na śniadanie o godzinie 9. Okazało się, że niestety bułek juz nie ma. Chociaz było ich zakupionych aż 70 wg relacji Pani opiekującej się częścią jadalną. 70 bułek na cały hotel...hmmm...zresztą chleba już też prawie nie było..jakiś ścinki..o reszcie jadłospisu wolałabym nie wspominać. Po jajecznicy w naczyniu pozostał tylko ślad w postaci zeschniętych resztek. Napic można się było jedynie taniej wody gazowanej i kawy własnoręcznie sobie przyrządzonej..hmm...na 2 talerzach pozostały resztki wyschniętej kiełbasy bodajrze krakowskiej. Wszystkie stoliki były brudne. Okruchy i resztki jedzenia walały się dosłownie wszędzie na podłodze. Stoliki do przyrządzania kawy były brudne pooblewane...okropność. Na sam widok zresztą odechciewało sie jeść. Pani obsługujaca była bardzo znudzona swoją pracą. Szkoda, bo właśnie ja w pewnym stopniu płaciłam jej pensję...Także wszystkich dowcipnisiów zapraszam do skorzystania z usług HG i przekonania sie na własnej skórze jak czuje sie ich klient. Oj daleko nam do Europy...daleko..niestety... 220 zł piechota zaś nie chodzi, a to niby 3 gwiazdkowy hotel...hmmm.. Pozdrawiam dowcipnisiów, tylko mi jakoś do śmiechu nie było.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lecho Re: hotel Gold IP: *.swn.vectranet.pl 06.09.06, 22:02 a ja myślę, że nie należy generalizować i po jednym tego typu hotelowym obrazku dyskwalifikować hotel Gold. Jest to nowootwarty obiekt i zapewne jeszcze wszystko nie funkcjonuje jak w szwajcarskim zegarku i zdarzać się mogą tego typu wpadki przy pracy. Mam nadzieję, że załoga hotelowo-gastronomiczna dojdzie do wprawy w obsłudze gości i niebawem hotel Gold, naprawdę zabłyśnie jak szczere złoto. Odpowiedz Link Zgłoś
shuja Re: hotel Gold 07.09.06, 10:43 od ósmej do dziewiątej gdy wydawali śniadanie taki chlew....to świadczy o gościach...jezu co za turyści :(((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: hotel Gold IP: *.uznam.net.pl 07.09.06, 15:18 shuja napisał: > od ósmej do dziewiątej gdy wydawali śniadanie taki chlew....to świadczy o > gościach...jezu co za turyści :(((( To świadczy o obsłudze niestety, gość ma prawo pozostawić okruchy na obrusie i zjeść tyle na śniadanie ile mu sie podoba, skoro jest to szwedzki stół. Nie wolno mu jedynie wynosic jedzenia. Mam wraznie shuja, że nie jestes bywalcem hoteli ... Odpowiedz Link Zgłoś
shuja Re: hotel Gold 07.09.06, 18:53 hehe ,jasne że ma prawo...nawet kupę zrobić na środku pokoju-obsługa posprząta...ale ja lubię po sobie zostawić porządek...takie zboczenie ,którego Ty jako bywalec hoteli pewnie nie rozumiesz:) Odpowiedz Link Zgłoś
nijaki20 Re: hotel Gold 07.09.06, 20:21 Ciesz sie gosciu, ze obsluga byla trzezwa ... bo w jednym z lepszych hoteli w Swinoujsciu, o godzinie 19 00 kelnerzy byli juz porzadnie podpici! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trent800 Re: hotel Gold IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.06, 20:40 shuja jesteś niesmaczny, lubisz się w tym grzebać, hę ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antek Re: hotel Gold IP: *.uznam.net.pl 07.09.06, 23:11 Rozumiem,ż po zjedzeniu śniadania wyręczsz obsługe i czyścisz po sobie stół? Co za burak ... Odpowiedz Link Zgłoś
shuja Re: hotel Gold 08.09.06, 07:14 jak jem śniadanie np. w domu to nikt nie musi po mnie sprzątać i nagle będąc na wakacjach nie potrafię się tego oduczyć tylko dlatego ,że jest obsługa...i nie znaczy to że wyręczam obsługę i czyszczę stół...ale widzę ,że niektórzy nie potrafią tego zrozumieć...ty antek jesteś pewnie z tych co specjalnie zostawiają trzodę BO ZAPŁACILI...no ale to ja jestem burak :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a-a Re: hotel Gold IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.06, 08:52 hmm..tak sobie myślę, że ok wszyscy powinni dostać drugą szansę, że to początki działalności itd..Ale obawiam się, ze to poważniejszy problem. Nie ludzi , którzy tam pracuja a zarządu hotelu, menageró itd. Wg mojej oceny personel nie został dobrze przeszkolony. Szkoda, naprawdę. Póki co popełniaja wiele niedopuszczalnych błędów zrażając tym klientów. Wg mnie niedopuszczalne jest : 1. dzwonie do hotelu.Recepcjonista odbiera telefon. Pytam o wolny pokój, a ona na to- proszę zadzwonic za 20 min bo teraz nie moge pani obsłużyć..ani przepraszam ani proszę...hmmm... 2. pokojówka bez pukania wchodzi o godz.10 do pokoju. Ok doba hotelowa kończy sie o 10, ale byłoby stosowniej zapytać w recepcji czy pokój juz został zwolniony. Kiepsko to wyglądało.Chciałam tylko skorzystac z toalety przed wyjsciem i nie zdąrzyłam równo przed 10..hmm.. 3. pani zajmująca się obsługą stolików w restauracji strzepuje okruchy na podłogę na oczach innych klientów..hmm...dla mnie to niedopuszczalne... Wszystkim sie należy druga szansa, ale ja juz chyba nie chcę z niej skorzystać. Znam jednak lepsze hotele w waszym mieście z lepszą milszą obsługą, czystą restauracją i nizszą ceną. Co jest równiez bardzo ważne. Możete hotele nie maja 3 gwiazdek, moze nawet jednej gwiazdki, ale co mnie to obchodzi... Szkoda, naprawdę szkoda. Poza tym wydaje mi sie, że Gold jest nastawiony jedynie na grupy wycieczkowe emerytów z Niemiec i nie będzie zwracał uwagi na jakis tam przypadkowych gości z Polski... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lecho Re: hotel Gold IP: *.swn.vectranet.pl 10.09.06, 09:43 a-a, zapewne masz rację i daleki jestem od bycia rzecznikiem tego jak i innych hoteli na wyspie jak również nie zamierzam być ich adwokatem! Z faktami się nie dyskutuje, było jak było i kropka! Najważniejsze, aby dyrekcja tego konkretnego, czy innych hoteli i pensjonatów wyciągnęła jak naszybciej odpowiednie wnioski na krytykę (choćby jednego) hotelowego gościa. Specyfiką miasta jest to, że przebywa tu przez okragły rok wielu niemieckich gości, ma na to wpływ bliskość granicy i znaczna różnica w cenach! (euro do złotówki)Głównie miasto polubili starsi niemieccy turyści, zresztą umiejący liczyć swoje "ojro" i bardzo wymagający co do oferowanego towaru i jakości świadczonych usług. Masz rację, że często jest tak, że tych gości traktuje się bardziej przychylnie i bardziej się im "nadskakuje" jak turystom krajowym, a przecież żaden pieniądz nie powinien "śmierdzieć" czy być "gorszym" - to chyba taka nasza mentalność, że gość z niemiec jest gościem nieco lepszym do innych! Sporo podróżuję i korzystam z hoteli (z gwiazdkami i bez) i również mam takie czy inne uwagi co do obsługi czy oferowanych usług, i wiem, że idealnie nigdy nie będzie, co wcale nie znaczy, że muszę się z tym zgadzać! Tym bardziej, że usługi hotelowe wcale do tanich nie należą. I to by było na tyle. Odpowiedz Link Zgłoś