IP: 217.97.193.* 13.10.06, 15:45
dzis zamowilam miejsce w emilbus na godzine 12 na przystanku ODRA i... bus sie nie zatrzymal ,co innego jakbym jechala na wycieczke ale akurat mialam egzamin 14:40 ,z domu zadzwonilam do biura gdzie pan mnie zbyl i zapisal mnie na godzine 13 oczywiscie na egzamin i tak juz bym sie spoznila .O godzinie 13 czekam na odrze a bus ...znow sie nie zatrzymal pomimo machania .Dzwoniac znowu do firmy uslyszlaam ze to wina kierowcy i do niego prosze miec pretensje.Zawalilam egazamin przez niekompetentne osoby,czy juz sie wogole nie szanuje sie klienta?Z ta firma to juz napewno nie NIGDZIE sie nie wybiore ,mieliscie juz podobne incydenty?
Obserwuj wątek
    • shuja Re: Emilbus 13.10.06, 17:48
      w emilku jeżdzi taki ,,orginalny'' kierowca - z łańcuchami na szyi i ręce,chyba
      srebrnymi-który jeżdzi bardzo niebezpiecznie ,a gdy pewna pani zwróciła mu
      uwagę dość niemiło ją zbył!!!!po prostu z nim nie jeżdżę....
      • Gość: marek Re: Emilbus IP: *.uznam.net.pl 13.10.06, 21:53
        tez kiedys jechalismy z panem "łańcuchem"jezdzi jakby wozil wegiel a nie ludzi
        jest chamski i niekulturalny powinien wyleciec z pracy bo to burak
      • Gość: damian Re: Emilbus IP: *.uznam.net.pl 13.10.06, 21:55
        a ten Lancuch zabral chyba psu
    • yvonne33 Re: Emilbus 13.10.06, 19:02
      Powinnaś kontaktować się z właścicielem firmy i powiedzieć mu jak pracują jego
      pracownicy
      • Gość: klientka Re: Emilbus IP: *.fn.pl 13.10.06, 20:03
        dokładnie, kiedys miałam tez niemiłe zdazenie i zadzwoniłam bezposrednio do
        własciciela.jak nikt nie zgłasza skarg to on moze nie wie kogo zatrodnił
    • Gość: Enek Re: Emilbus IP: *.swn.vectranet.pl 13.10.06, 23:39
      Wypisywanie tu memoriałów na temat obsługi przez pracowników firmy
      transportowej Emilbus sprawy nie załatwi! Pogadaj o tym z szefem firmy aby
      ustawił swoich ludzi odpowiedzialnych za całe zamieszanie.
      • pia.ed Re: Emilbus 18.10.06, 00:36
        A moze wlasciciel firmy czyta, co piszemy na forum Swinoujscie?
        Jesli nie, to mozna go poprosic o zajrzenie na to forum ...
        Chyba dba o dobre imie firmy i zareaguje?
        • bywalec12 Re: Emilbus 07.11.06, 16:55
          Czytajac wczesniejsze wypowiedzi nie moge przemilczec tego ze pewnie po czesci
          niektore osoby zasluzyly sobie na nieuprzejmosc kierowcy! Ten co narzeka ze mu
          za szybko niech kupi sobie rower i wtedy sam narzuci sobie czas przejazdu!
          • Gość: Robert Re: Emilbus IP: *.uznam.net.pl 11.11.06, 22:13
            Dlaczego mam wrażenie, że jesteś powiązany z Emilbusem?
            Wspomnę Twe słowa - "osoby zasluzyly sobie na nieuprzejmosc kierowcy".
            Chyba nie wiesz co mówisz - kierowca do końca jest usługodawcą, a nie karbowym, który rozdaje razy.
            Ostatecznie, firma Emilbus istnieje dzięki uprzejmości klientów, którzy podpisali umowę z przewoźnikiem, wykupując bilet.
            Mamy do dyspozycji jeszcze dwie inne, oraz PKP, która stara się odzyskać starą sławę.
            Tak więc, działanie w stylu - obraziłem się na pasażera, jest raczej sabotażem w stronę własnej firmy.
            Myślę, że im więcej głosów o złej dzialalności pojawi się na forum, uzmysłowi nam, że to nie my jesteśmy dla nich.
            P.S.
            Zupełnie zapomniałem o PKS - jeszcze jeździ.
    • bywalec12 Re: Emilbus 07.11.06, 16:58
      nie kazdy Emilbus zatrzymuje sie na odrze, najpierw trzeba sie zorientowac w
      sytuacji a pozniej miec pretensje!
    • forevergirl Re: Emilbus 12.11.06, 22:01
      prawda ,ja tez mialam pare nie przyjemnych przygod z wyzej wymieniona firma ,coraz czesciej korzystam ,jesli sie tylko da z pociagow,choc niestety jezdza one troszke zawolno...
      • Gość: mysza Re: Emilbus IP: *.swn.vectranet.pl 12.11.06, 22:47
        witam..,,przysłuchuje''sie temu co piszecie i jestem zdumiona tym faktem..ale
        chcialam sie wypowiedziec na temat szybkiej jazdy busów odnośnie tego pana co
        tak mówił o kupnie rowera...moi rodzice o maly wlos nie stracili zycia kilka
        lat temu przez te smieszne busy a konkretnie przez jom... szczeze nie ufam
        wmilbusowi tyle razy jeżdze i jesli o nich to tylko w ostateczności..polecan
        norbis, a ze jezdza wolniej to chyba dobrze bo kiedys jakis butak z joms..
        jeździł po martwych polach na trasie zgroza...serce w pod gardlem. wiec wole
        niech se jezdza jak chca...a pkp ostatnio jeździ 1h40min wiec na jedno wychodzi
        tylko sie trzeba dopasowac...a teraz idzie zima i juz gożej z tym zaufaniem do
        tych ,,wykwalifikowanych''kierowcow-w zasadzie sobie tez bym niezaufala...
        podsumowujacv proponuje oficjalna skarge..najlepiej na pismie a nie przez
        telefon...
        • Gość: marek Re: Emilbus IP: *.uznam.net.pl 13.11.06, 09:14
          wczoraj to jest 12.11 wracalem ze szczecina miedzy godz 18 a 19 padal deszcz
          dosc mocno sm jechalem samochodem okolo 100 km/h przedemna w odleglosci jakichs
          50 metrow jechal tir a tu ni z tad ni zowad przemyka sobie bus znajomej firmy
          e.....s kolezka z busa wpasowal sie miedzy mnie a tira (caly czs pada deszcz)
          na tylnych dzrzwiach tira widac jak kierowca busa daje znac swiatlami by tir
          ustapil mu miejsca na drodze.tir oczywiscie nie zjechal a zielony rajdowiec i
          tak go wiminol i tyle go widzielismy.
    • Gość: Niezad-lony klient Re: Emilbus IP: 185.5.216.* 23.04.13, 22:05
      Firma tragedia. Kierowcy zima na nieodśnieżonych jeszcze drogach jeżdżą jak szaleni kamikadze aż strach w oczy zaglada, ponad 120km/h !!! a gdy już nie ma śniegów na drogach np. marzec tego roku (2013) starszy pan kierowca wlecze się 60-70km/h i zajeżdża na terminal Świnoujście 20:45-20:50 co jest stanowczo za późno dla osób pracujących na promach przez co mogą być wyciągnięte wobec nich poważne konsekwencje przez ich przełożonych. Ponad to pani odbierająca telefony emilbus w ogóle jest niezorientowana nawet w rozkładzie jazdy kiedy wracają busy ze Świnoujścia, wprowadza w błąd klientów przez co są później bardzo niemile sytuacje a gdy po takiej sytuacji pojechałem do biura wyjaśnić sprawę nie usłyszałem nawet słowa przepraszam i to nieważne czy to była ta sama pani czy nie, dla Mnie firma, to firma i w jej imieniu osoba załatwiająca ze Mną sprawę tj.23.04.2013r. powinna się odpowiednio ustosunkować. Ogólnie totalny brak szacunku do klienta, który bądź co bądź utrzymuje firmę. Telefon na emilbus po g.21:00 jest już nieodbierany a przecież można zrobić przekierowanie do któregoś z kierowców, ponieważ zdarzają się przypadki takie jak w Moim gdzie czekałem na ul. 3-go Maja na przystanku emilbus na odbiór przesyłki miedzy innymi z ważnymi lekarstwami dla chorego dziecka jadącymi ze Szwecji i przez panią telefonistkę nie otrzymałem przesyłki na czas ponieważ błędnie poinformowała Mnie ona, ze bus przyjeżdża o g.22:15 a po odbiorze przesyłki na drugi dzień w biurze emilbusa dowiaduje się ,ze bus przyjeżdża zawsze o g.21:40. Dodam, ze zgodnie z informacją, którą otrzymałem od pani telefonistki czekałem na przystanku emilbus na ul.3-go Maja od g.22:00 do g.23:45 tego feralnego dnia tj.22.04.2013r. a ponad to kierowca przy odbiorze przesyłki w Świnoujściu otrzymał informacje, że na przesyłce widnieje Mój numer telefonu w razie czego i nawet nie raczył się ze Mną skontaktować jak dojechał o tej 21:40 a Mnie jeszcze nie było oczywiście nie z Mojej winy, bo Ja byłem ale o g.22:00 po tym jak pani telefonistka wprowadziła Mnie w błąd. Wiec proszę szefostwo o przeprowadzenie testów kompetencji lub douczenie osób, przez które takie niemile sytuacje maja miejsce i wyciągnięcie konsekwencji wobec swoich pracowników i jakiś wniosków na przyszłość.
    • Gość: gość Re: Emilbus IP: *.play-internet.pl 14.06.15, 14:17
      Jechaliśmy dzis z Międzyzdrojów do szczecin Dąbia okazalo sie przy wejściu do busa ze są jakies śmieszne rezerwacje...na busa...co nieraz zabiera ludzi aż po dach...emilbusem nie pojechaliśmy jednak...prywatnym busem pojechaliśmy...NAJGORZEJ PROSPERUJACA FIRMA..nieważne ze nie ma sie czym dostać przyjedzie maly bus...i sie martw człowieku...NIE POLECAM !!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: misio79 Re: Emilbus IP: *.toya.net.pl 01.07.15, 17:17
      Witam. To co się dzieje w zachodniopomorskiem z komunikacją pasażerską to jest istny skandal.Głównie chodzi o firmę przewozową emilbus.
      Byłem z żoną na urlopie w czerwcu,lecz przed sezonem w okolicach Międzyzdrojów.
      Na początku naszego pobytu było wszystko ok,lecz później dwukrotnie kierowca nie zabrał nas busem, mimo że były miejsca stojące. Przy czym muszę podkreślić,że firma owa posiada busy 15,27 i 35 osobowe,a w porze porannej,kiedy dla przebywających na urlopie jest to pora szczytowa, busy z kamienia pomorskiego przez dziwnówek,dziwnów i międzyzdroje przyjeżdżały te najmniejsze. Po interwencji telefonicznej do firmy, usłyszałem tylko, że "ja panu nic na to nie poradzę". Największym skandalem było jednak to co miało miejsce w dniu naszego wyjazdu – w niedzielę. Po dojeździe do międzyzdrojów czekaliśmy na busa ze Świnoujścia do Szczecina. Przyjechał bus,oczywiście mały, było kilka wolnych miejsc, lecz kierowca nie wpuścił nas do środka,twierdząc,że na wszystkie miejsca posiada REZERWACJĘ. Więc po ponownym telefonie do firmy z żądaniem wyjaśnień, usłyszałęm, że "następne dwa busy posiadają rezerwację", a także to, że trzeba było wcześniej myśleć i teraz mnie to nie obchodzi jak pan dojedzie gdzie pan chce". Muszę powiedzieć,że z takim chamstwem pierwszy raz się spotkałem. Oczywiście,firma ma prawo wprowadzić rezerwację,ale może w tamtych rejonach nie wiadomo,że MIEJSCA ZAREZERWOWANE WPROWADZA SIĘ W BUSACH POZA REJSOWYCH,ZWŁASZCZA KIEDY W INTERNETOWYM (bo taki tylko jest) ROZKŁADZIE JAZDY NIE MA INFORMACJI O OBOWIĄZKOWEJ REZERWACJI MIEJSC. Druga z firm przewożąca pasażerów na trasie Świnoujście-Szczecin na najbliższy bus nie miała 2 wolnych miejsc,lecz na następny już tak. Lecz ponieważ mieliśmy już zakupione bilety na pociąg ten drugi był o pół godziny za późno. Z tym że,na rozkłądzie drugiej firmy na przystanku widnieje informacja o rezerwacji miejsc. Regio też się nie popisało, bo chyba wiedzą,że niedziela jest dniem wyjazdów,a między 8 a 16 żadnego pociągu. W tym momencie byliśmy jakby w sytuacji bez wyjścia,gdyż nie stać było nas na taksówkę za 300zł. Po około 40 minutach na przystanku w Międzyzdrojach zgromadziło się około 20 osób czekających na jakiekolwiek połączenie do Szczecina i po przekazaniu im przez nas informacji także byli zbulwersowani całą tą sytuacją. W tej sytuacji moglibyśmy wziąć taksówkę-busa , ale w busach tych wchodzi maksymalnie 8 osób,co wychodziłoby już taniej lecz jednak po 40 zł na głowę. (cena biletu w firmach przewozowych 15-18 zł) nie każdy zgodził się na to. Ale dotarliśmy w końcu tą około 20 osobową grupą do szczecina , trochę przypadkiem, gdyż podjechał jakiś prywatny bus do międzyzdrojów. I po ubłaganiu kierowca zawióżł nas do celu. Podsumowując ogólnie, jeżdżąc po Polsce, a proszę wierzyć, że jeździmy z żoną dużo, komunikacja w zachodniopomorskiem wypada najgorzej w kraju. Brak rozkłądów jazdy na przystankach firm emilbus i prywatnych, brak rozkładów w internecie spółki PKS Kamień Pomorski, ogólna niepunktualność, brak kompetentnych konsultantów telefonicznych oraz organizacji w firmie emilbus, jedne z najdroższych biletów w kraju.A ponieważ byliśmy poza sezonem to strach pomyśleć co tam się w sezonie dzieje. Pomyśleć,że dzieje się to tylko 15 km od granicy niemieckiej... Porównując komunikację pomorza polskiego Zachodniopomorskiego z Pomorskim (PKS Gdynia) czy z mierzeji wiślanej (PKS Elbląg) , to uczyć się i jeszcze raz się uczyć od trójmiasta i Elbląga kultury i organizacji. Poza tym dla wyjeżdżających nad morze zdecydowanie polecam bardziej tereny okolic: Jastarnia-Jurata-Władysławowo-Puck-Karwia-Dębki-Białogóra-Stilo-Łeba niż moim zdaniem nieco przereklamowane i drogie Międzyzdroje-Świnoujście-Międzywodzie-Dziwnów-Dziwnówek.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka