Dodaj do ulubionych

marzy mi się kino...

IP: *.uznam.net.pl 07.01.07, 15:36
marzy mi się multikino,czy mamy szansę aby pójść w Świnoujsciu do fajnego
multikina,tyle nowych bloków tu powstaje,może ktoś pomysli by nasze dzieci
nie traktowały naszych opowieści o kinie jak cudownej bajki,bysmy poszli na
jakiś film,pózniej na kręgle i jakieś jedzonko.brakuje tego
Obserwuj wątek
    • Gość: Artur Re: marzy mi się kino... IP: *.swn.vectranet.pl 07.01.07, 21:05
      Mi się też marzyło kino. Od ponad roku mam kino... domowe i nie narzekam, miło,
      wygodnie i oglądam to co chcę nie ruszając się z domu. Ilu, tak naprawdę
      mieszkańców tęskni za kinem na wyspie? Dlaczego zlikwidowane zostałe te które
      jeszcze niedawno mieliśmy? Z prostej przyczyny, frekwencja na seansach wahała
      się w granicach 10. widzów! Fakt, że kina te spełniały swoją rolę pod względem
      technicznym i wyposażenia w latach 70. W kino typu multiplax, czy inne o
      wysokim standardzie nikt nie zainwestuje. Kino takie trzebaby było zbudować od
      podstaw, wyposażyć i wyświetlać conajmniej 6 seansów dziennie, minimum po 60-
      100 widzów. Czy znalazłoby się aż tylu chętnych? Na początku może i tak a po
      roku...? Kina raczej na sklep, czy biuro przerobić się nie da, bo sa to tzw.
      obiekty specjalnego przeznaczenia. I tu koło się zamyka a filantropów raczej w
      najbliższej okolicy brak. Może się mylę!?
      • Gość: Daniel Re: marzy mi się kino... IP: *.swn.vectranet.pl 08.01.07, 14:35
        Mała, proste pytanie: Dlaczego w Świnoujściu firmy: KFC, MC Donalds, Makro czy
        Selgros, Castorama i inne nie otwierają swoich barów czy sklepów? Ano dlatego,
        że Świnoujście jest miastem zamkniętym (wyspa) i do tego małym pod względem
        ilości mieszkańców. Żadna duża firma nie będzie inwestowała dla garstki
        klientów, to samo dotyczy niestety KINA.
    • jusytka Multikino? 08.01.07, 22:02
      Myślisz, że znajdzie się jakiś "nawiedzony", który "wtopi" w to pieniądze? Nasze
      miasto jest stanowczo za małe na Multikino, ale mniejsze kino miałoby racje bytu.
      • shuja Re: Multikino? 14.01.07, 12:45
        z kina przy kasynie wojskowym zrobią kościół garnizonowy:) zawsze to coś dla
        ducha:)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka