Gość: ><!<> Główny "owadolog" RP Niesiołowski z PO pomoże.... IP: *.promax.media.pl 24.07.09, 13:05 Poprosi Tuska i stanie się cud ! . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Deg Biedronki z Azji pożerają larwy rodzimych gatunków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.09, 13:06 Można powiedzieć, że ich biedronki już dawno przegoniły nasze biedronki. Lata zaniedbań... Dlaczego władze centralne nie reagują! Odpowiedz Link Zgłoś
amaretta30 Re: Biedronki z Azji pożerają larwy rodzimych gat 24.07.09, 13:13 Jak czytam te wasze wypowiedzi, to robią tak błyskotliwe wrażenie, że aż oczy bolą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brawo Brawo! Antybiotyk na alergię. IP: 94.124.17.* 24.07.09, 13:13 Na stulejkę i depresję też se weź antybiotyk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bsha Re: Inwazja biedronek na zachodnie wybrzeże IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.09, 13:15 Bo on to tylko od muchówek Odpowiedz Link Zgłoś
malinowy000 Re: Inwazja biedronek na zachodnie wybrzeże 24.07.09, 13:16 może mają jakiś zjazd, kto ich tam wie Odpowiedz Link Zgłoś
nowotkomarceli4 20 lat temu było tak samo 24.07.09, 13:23 Było to również w Międzyzdrojach i Świnoujściu - i biedronki wcale nie znikneły w ciągu kilku dni - były pełne 3 tygodnie a pewnie i dłużej, tylko że ja już całe szczęście musiałem wracać do domu. Pamiętam jak wzdłóż linii morza ciągnął się metrowej szerokości pas martwych biedronek. Wtedy też się dowiedziałem, że biedronki mogą gryźć Odpowiedz Link Zgłoś
ffamousffatman Re: 20 lat temu było tak samo 24.07.09, 18:57 Pas martwych gmina miasto z plaży powinna sprzątnąć ale nie znaczy truć żywe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Inwazja biedronek na zachodnie wybrzeże IP: *.transporeon-hq.com 24.07.09, 13:38 To ilość kropek u biedronki nie mówi o tym ile ona ma lat? :) Odpowiedz Link Zgłoś
rusakolep Re: Inwazja biedronek na zachodnie wybrzeże 24.07.09, 13:47 Widziolem jak gorniki z gornego,dolnego,sredniego i ch..wie jakiego Slaska zbieroli biedne biedronki na dzem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamma mia Re: Inwazja biedronek na zachodnie wybrzeże IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.07.09, 13:58 gupiś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szokulec antybiotyki na jad biedronek? IP: 193.25.185.* 24.07.09, 13:55 antybiotyki są chyba na bakterie, ale człowiek się uczy przez całe życie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czesiek Inwazja biedronek na zachodnie wybrzeże IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.09, 14:03 biedronki zjadają mszyce może wystarczy się wykompać? hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Soviet Inwazja biedronek na zachodnie wybrzeże IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.09, 14:08 Panie przecie to przebrzydli imperialiści nam biedronkę zrzucają! Odpowiedz Link Zgłoś
ambl Inwazja biedronek na zachodnie wybrzeże 24.07.09, 14:18 Pewnie niedobre Szwedy albo Duńczyki zrzuciły,albo jakieś inne Germańce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lehoo Re: Inwazja biedronek na zachodnie wybrzeże IP: *.globalconnect.pl 30.07.09, 12:22 Niestety nie, wczoraj na plaży w Ueckermuende biedronek było zatrzęsienie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A-Nu Biedronki Rewal IP: 195.187.136.* 24.07.09, 14:29 Jadejutro na urlop dp Rewala, czy ktoś może mi powiedzieć, jak tam na plaży wygląda sytuacja z biedronkami? Odpowiedz Link Zgłoś
ambl Re: Biedronki Rewal 24.07.09, 14:51 A-Nu napisał(a): > Jadejutro na urlop dp Rewala, czy ktoś może mi powiedzieć, jak tam > na plaży wygląda sytuacja z biedronkami?< Nie radzę,Stefan tam już był z workiem wiadomych insektów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: re-walczyk Re: Biedronki Rewal IP: *.hsd1.tn.comcast.net 25.07.09, 06:55 Odradzam - one juz wiedza o Twoich planach. Widzialem jak poleruja sobie glaszczki i ostrza zuwaczki na Twoj przyjazd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szuja pospolita Inwazja biedronek na zachodnie wybrzeże IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 24.07.09, 15:24 Za tym stoi lobby lekarzy - alergologów. To w tej chwili najbardziej pazerne środowisko wśród konowałów. Średnio, taki medyk zarabia dziś 12 tys. złotych. Ale wciąż im za mało. Tak jak katabasom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tigger Inwazja biedronek na zachodnie wybrzeże IP: *.acnielsen.pl 24.07.09, 15:25 Pamiętam taka inwazję na Trzebiatów jak byłam mała, i pamietam że te gadziny gryzły - wcale nie atakowane. I gdzie tu ta obrona własna...? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raff Re: Inwazja biedronek na zachodnie wybrzeże IP: *.onlink.net 24.07.09, 15:33 Oj wyglosi przemowienie glupi Niesiol, wyglosi ale jak zawsze bedzie to cos nieprawdopodobnie glupiego ten facus nie moze powiedziec nic madrego. Po prostu nie umie. Glupota to ja chcialoby sie powiedziec ustami Niesiola osiola. Odpowiedz Link Zgłoś
rikol Re: biedronka to kuzyn stonki. bardzo grozny szko 24.07.09, 18:56 Biedronka jest bardzo pozyteczna, bo zjada mszyce. Polska biedronka to biedronka siedmiokropka. Natomiast te agresywne maja wiecej kropek, sa z Azji i wybijaja polskie biedronki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kropka Re: biedronka to kuzyn stonki. bardzo grozny szko IP: *.uznam.net.pl 12.08.09, 12:36 no i odlecialy sobie Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod jakieś 10 lat temu była ich inwazja na Trójmiasto 24.07.09, 15:59 zniknęły po paru dniach bez śladu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Opolanka Inwazja biedronek na zachodnie wybrzeże IP: *.adsl.inetia.pl 24.07.09, 16:34 Rzeczywiście. Pamiętam 1989 rok. Międzyzdroje. Urlop z dwuletnim dzieckiem. Nie było to miłe, faktycznie. Takiej ilości przedtem nigdy nie widziałam. Były wszędzie w rejonie plaży, na wydmach, wzdłuż krawęzników jezdni lezało ich mnóstwo. Nie można było leżeć na plaży, bo gryzły jak meszki. Ludzie brali foteliki i stawiali je w wodzie. To była nasza jedyna szansa. Jedynym wyjściem było przyzwyczaić się do nich. I tak się stało. Nie ma sensu się złoscić bo szkoda urlopu. To tylko 2 tygodnie a czas tak szybko płynie. Dość złosci mamy na co dzień. Za to do dziś wspominamy tamte wakacje biedronkowe. Życzę spokoju. One i tak za kilka dni znikną. Odpowiedz Link Zgłoś
ffamousffatman Re: Inwazja biedronek na zachodnie wybrzeże 24.07.09, 18:54 W 1989 to na pewno nie były harmonie. Natura zna takie naloty na plaże. Sam pamiętam nie tylko biedronek ale i np. stonek (bez przenośni). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rytu Re: Inwazja biedronek na zachodnie wybrzeże IP: *.dynamic.chello.pl 27.04.13, 13:01 Pamietam plage z 1989, miałem 5 lat i byłem z rodzicami nad wybrzeżu. Mamy niezapomniane zdjęcia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Inwazja biedronek na zachodnie wybrzeże IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.09, 16:44 Może mendolog Niesiołowski w tvn24 zabierze głos i poradzi jak się bronić przed biedronką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosciu Inwazja biedronek na zachodnie wybrzeże IP: *.internet.dla.mnie.pl 24.07.09, 18:43 Przecież to nie jest pierwszy taki przypadek! Ileż razy już coś takiego widziałem na Wybrzeżu? Jak ktoś letnik typowy to i marudzić będzie ;P Odpowiedz Link Zgłoś
erhacepe Inwazja biedronek na zachodnie wybrzeże 24.07.09, 21:42 Gazeto! Pierwszy człon łacińskiej nazwy gatunku piszemy z dużej litery!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Inwazja biedronek na zachodnie wybrzeże IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.09, 23:20 Nie z dużej tylko z Wielkiej mądralo Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Inwazja biedronek na zachodnie wybrzeże 28.07.09, 17:01 nie z wielkiej, tylko wielką :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafalisko Pamiętam inwazje stonki w Łazach... IP: *.54.169.227.tvksmp.pl 24.07.09, 22:35 Będąc dzieciakiem w połowie lat 80 wyjechałem z rodzicami na wczasy do Łazów nad morzem. Pamiętam że było tam mnóstwo stonek na plaży. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eva Biedronki napadły na Polskę IP: *.173.10.15.tesatnet.pl 24.07.09, 23:00 Prezydencie Kaczyński Lechu! Szablę w dłoń i stań w naszej obronie . Jak generał "Walter" co to kulom się nie kłaniał. Jak w Gruzji, kiedy to kule "świszczały" mu koło ucha. Rosyjskie. Przestań wylegiwać się w Juracie i jedź na północno-zachodnią flankę ratować kraj. Dość leżenia na kanapie i rozsiewania cudownych woni... Pachnieć będziesz po bitwie otoczony powszechną miłością twojego ulubionego narodu. Jeżeli wygrasz, bo jak dostaniesz od biedronek po różowej dupci możesz pakować walizki. Jak stchórzysz i nie staniesz do walki też dostaniesz dymisję. Masz to jak w banku. Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Biedronki napadły na Polskę 26.07.09, 17:50 Teraz czekamy na inwazje lidli.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: u8u Inwazja biedronek na zachodnie wybrzeże IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.09, 00:46 w USA i Kanadzie maja ten sam problem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Inwazja biedronek na zachodnie wybrzeże IP: *.dip.t-dialin.net 25.07.09, 01:06 To nie sa nasze slowianskie biedronki...Jakis czas temu Chinczycy zajeli sie mutacja tych owadow za pomoca ktorych zwalczali szkodniki upraw,jednak cos im sie musialo wymknac z pod kontroli,owady zaczely sie bardzo szybko rozmnazac i okazalo sie,ze moga byc niebezpieczne a co najgorsze zagrazac populacji naszych tradycyjnych biedronek.Mutanty maja zazwyczaj inne koolry niz naze,sa czarne w czerwone,pomaranczowe albo zolte kropki,ktorych maja duzo wiecej.Atakuja liscie drzew,uprawy a takze maga gryzc ludzi.Niestety nie ma jak je wytepic bo uzycie srodkow chemicznych moze zaszkodzic roslinom albo drzewom obleganym przez te paskudztwa.Na plazy mozna szybciej i latwiej uzyc jakis srodkow owadobojczych bo naprawde te niepozorne owady moga byc niebezpieczne... Odpowiedz Link Zgłoś