Dodaj do ulubionych

Pozew - podział majątku

07.11.10, 14:57
Witam,
mam prośbę o pomoc. W najbliższych dniach chcę złożyć pozew o rozwód. Nie chcę cyrku, choć mogłabym udowodnić, że "mąż" jest nieodpowiedzialnym lekkoduchem i nadużywa alkoholu. Do kresu wytrzymałości doprowadziła mnie jego pasja do zaciągania kredytów.
Co powinno być zawarte w pozwie o rozwód, abym mogła uwolnić się od niego, jego długów i wszystkiego co z nim jest związane?
Ag
Obserwuj wątek
    • milena3030 Re: Pozew - podział majątku 28.01.11, 11:38
      Polecam dobrego adwokata Dariusza Staniszewskiego w sprawach rozwodowych i podziału majątku

agblaze napisała:

> Witam,
      > mam prośbę o pomoc. W najbliższych dniach chcę złożyć pozew o rozwód. Nie chcę
      > cyrku, choć mogłabym udowodnić, że "mąż" jest nieodpowiedzialnym lekkoduchem i
      > nadużywa alkoholu. Do kresu wytrzymałości doprowadziła mnie jego pasja do zaci
      > ągania kredytów.
      > Co powinno być zawarte w pozwie o rozwód, abym mogła uwolnić się od niego, jego
      > długów i wszystkiego co z nim jest związane?
      > Ag
    • ajlajna Re: Pozew - podział majątku 15.10.13, 20:17
      Ja polecę Ci bardzo ciekawy portal, zawierający mnóstwo praktycznych rad dotyczących rozwodu: www.mojrozwod.pl/ Tam powinnaś znaleźć wszystko, co Ci potrzebne, bo serwis jest naprawdę obszerny. Pozdrawiam.
      • 7kamyk Re: Pozew - podział majątku 13.11.13, 14:48
        A może spróbuj złożyć pozew o rozwód z winy męża. Skoro mówisz że masz dowody na jego winę (na pewno tez znajda się jacyś świadkowie). Jeżeli sąd uzna winę męża będziesz mogła starać się o alimenty. Możliwy jest również rozwód za porozumieniem stron, ale nie masz pewności, że mąż nie będzie w sadzie próbował udowodnić Twojej winy, jeżeli nie dojdziecie do porozumienia co do formy rozwodu. Sam w sobie rozwód bez orzekania o winie powinien pójść łatwo i szybko.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka