Dodaj do ulubionych

emigracja ?

28.11.10, 15:38
Witam wszystkich !

Zapoznałam sie z forum po krotce i nie znalazlam odpowiedzi na moj problem .Prosze wiec osoby zorientowane lub w podobnej sytuacji o rade ,podpowiedz ?
Sytuacja wyglada nastepujaca : jestesmy po rozwodzie 6 lat ,mamy dwojke dzieci w wieku 17 i 14 lat . Od 5 lat jestem w stalym zwiazku z obywatelem jednego z krajow unii europejskiej.
Planujemy wspolna przyszlosc i tu pojawia sie pytanie : czy ojciec moich dzieci moze zabronic nam wyjazdu na stale ???

Kiedy dzieci byly male odkladalam w nieskonczonosc wyjazd ,majac na uwadze kontakt dzieci z ojcem .W tej chwili sytuacja odrobine ulegla zmianie a mianowicie ojciec dzieci zalozyl rodzine ,pojawilo sie w tym zwiazku dziecko i czas spedzany z naszymi dziecmi zostal bardzo zredukowany przez samego ojca .

Dzieci znaja i lubia mojego partnera ,rowniez chca wyjechac ,nie sa do niczego zmuszane !Maja swoje paszporty.

Moje watpliwosci sa natury prawnej ? na wyroku widnieje ze miejsce zamieszkania dzieci jest przy matce . Aha ojciec nie posiada tutaj swojego mieszkania i mieszka czesciowo w mieszkaniu swoich rodzicow a czesciowo u partnerki ( rowniez mieszkajacej okolo 200km od nas ) .

Czy ktos byl moze w takiej sytuacji ?

pozdrawiam ,
nastka

Obserwuj wątek
    • labadine Re: emigracja ? 28.11.10, 19:51
      zobacz na"orka2.sejm.gov.pl/IZ6.nsf/main/59A63741"
      Twoje dzieci sa za stare aby teraz wyjechac do innego kraju,daj im szanse skonczyc szkoly w Polsce aby mialy dyplom szkoly zawodowej lub matury bo w ten sposob beda mialy dobry start do wykonywania zawodu czy studiow.
      • nastka72 Re: emigracja ? 28.11.10, 20:07
        Moje dzieci sa za stare ??? Ani matura ani dyplom szkoly zawodowej nie gwarantuje moim dzieciom za granica niczego ,a oboje chca wyjechac ze mna . dzieci maja szanse kontynuowania edukacji w szkole miedzynarodowej ,oboje plynnie mowia w jezyku angielskim .

Dziekuje bardzo za linka .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka