Dodaj do ulubionych

pytanie techniczne

14.02.11, 14:18
Poradzcie mi, bo tak się zastanawiam, prowadzę zapiski od paru miesięcy notując ile to czasu ojciec zajmuje się dziećmi, a ile ja, kto gotuje dla dzieci, kto położył spać, ile czasu on poswięca dla siebie, notuje różne "dziwne" incydenty w rodzinie - czyli jego odpały. Tak mi wiele osób radziło, że to się może przydać jako dowód w sądzie przy rozwodzie (głownie przy walce o dzieci). Moje pytanie jest takie, czy te odręczne zapiski się na pewno przydadzą? Czy ktoś miał jakieś doświadczenie w tym względzie? Czy może lepiej je wklepywać w komputer, jak myślicie? Bo jakbym miała to przepisywać przed rozprawą, to masakra. Dopiero teraz mi to przyszło do głowy, czy będą chcieli komputerowo w sądzie dostać, czy wystarczą moje zapiski długopisem...
Obserwuj wątek
    • yoma Re: pytanie techniczne 14.02.11, 15:11
      Matko święta...

MSPANC
    • sonia_30 Re: pytanie techniczne 14.02.11, 15:52
      Ja pierdzieldże... jak przedstawisz jako załącznik do pozwu, sąd wysoki spadnie z krzesła.
      • malgolkab Re: pytanie techniczne 14.02.11, 15:57
        brzmi faktycznie śmiesznie, ale każdy adwokat doradza spisywać takie rzeczy - nigdy nie wiadomo z czym wyskoczy 2 strona...a pamięć bywa zawodna. u mnie nie byłoby za dużo do spisywania- gotowałam zawsze ja, dziecko do przedszkola zawoziłam ja, odbierałam ja, opiekę na dziecko brałam ja, jak ex xoś zrobił, to było to tak rzadko, że i tak pamiętałamsmile
        • skwargosia Re: pytanie techniczne 14.02.11, 16:25
          i Ty sądzisz żę jak gotujesz tylko Ty i odbierasz dzieci z przedszkola to masz powód do rozwodu?
          Matko jedyna ile Ty masz latek dziewczynko???? i to określenie - "walka o dzieci"brrrr współczuję Waszym dzieciom.
          • malgolkab Re: pytanie techniczne 14.02.11, 20:01
            skwargosia napisała:

> i Ty sądzisz żę jak gotujesz tylko Ty i odbierasz dzieci z przedszkola to masz
            > powód do rozwodu?
            > Matko jedyna ile Ty masz latek dziewczynko???? i to określenie - "walka o dzie
            > ci"brrrr współczuję Waszym dzieciom.
            a gdzie ja to napisałam? akurat z domu wyprowadził się mój ex, on też składał pozew. jak chcesz znać powody rozstania, to poczytaj moje posty z ostatniego 1,5 rokusmile odniosłam się do posta autorki, że gdybym ja nawet chciała zapisywać to nie byłoby co. czytanie ze zrozumieniem się kłaniawink
        • sonia_30 Re: pytanie techniczne 14.02.11, 16:34
          Małgola, dla siebie chyba pisać nie trzeba, a jednostronne zapiski stanowią dowód marny. Dodatkowo jeśli przedstawi się w sądzie taki kilkumiesięczny grafik, co, kto, kiedy i dlaczego, można sąd wprawić w co najmniej zniechęcenie. Mam watpliwość czy ktoś to czytał będzie.
    • zjm1111 Re: pytanie techniczne 14.02.11, 16:20
      te zapiski to chyba raczej dla Ciebie, zeby nie zapomniec o tym czy o tamtymwink
      nie wiem czy to jakikolwiek dowód, przeciez pisac mozna sobie wszystko...
      ja zaznaczalam w kalendarzu nasze kłotnie - mi wyszlo kilka, maz twierdzi, ze wiecznie u nas były awantury( o jego prace), wiec wiesz różnie z tym bywasmile
      • jarkoni Re: pytanie techniczne 14.02.11, 19:56
        O jego prace? Jakie prace? Jest artystą, maluje, rzeźbi? O jakie jego prace robiłaś awantury? Niszczyłaś jego prace?
      • malgolkab Re: pytanie techniczne 14.02.11, 20:03
        zjm1111 napisała:

> te zapiski to chyba raczej dla Ciebie, zeby nie zapomniec o tym czy o tamtymwink
        > nie wiem czy to jakikolwiek dowód, przeciez pisac mozna sobie wszystko...
        dokładnie tak, tylko dla siebie (jeslli komuś się chce). dowód to żadensmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka