Dodaj do ulubionych

Zapalenie płuc

24.03.12, 23:10
złapała córka, dostała Zinnat a ja sobie pluję w twarz że ten kaszel mnie nie zaniepokoił specjalnie. Muszę bardziej zwracać uwagę, chyba za bardzo jestem skupiona nad rozczulaniem się nad własnym życiem.
Dlatego też nie dotarłam na spotkanie, pewnie było zajefajnie, ale mam nadzieję, że nie było to ani pierwsze ani tym bardziej ostatnie takie spotkanie.
Obserwuj wątek
    • adam543 Re: Zapalenie płuc 24.03.12, 23:27
      zrobimy jeszcze jedno spotkanie.
    • kasiamasia Re: Zapalenie płuc 25.03.12, 00:36
      inna_nowa_ja napisała:

> złapała córka, dostała Zinnat a ja sobie pluję w twarz że ten kaszel mnie nie z
      > aniepokoił specjalnie. Muszę bardziej zwracać uwagę, chyba za bardzo jestem sku
      > piona nad rozczulaniem się nad własnym życiem.

Moj syn takze skonczyl z zapaleniem pluc:
      poniedzialek - troszke kaszlu i podwyzszona temperatura
      pirewsza diagnoza - ze tak naprawde nie wiadomu co to.......a ja przewrazliwiona matka
      Sroda temperatura 42 i przeswitlenie pluc- diagnoza-
      zapalenie pluc - nastepne 3 tygodnie goraczka, wymioty i 4 rozne antybiotyki
      (po kolei, nie w tym samym czasie)
    • mam-wyjebane Re: Zapalenie płuc 27.03.12, 12:48
      A ja tak dodam troszkę nie na temat... a propo zapalenia płuc...

Moja córka jak większość dzieci dzieci teraz jest alergiczką (trawy zboża grzyby pleśnie) i w wieku dwóch lat (teraz ma pięć) zaczęło się... dostała (rzekomo tak stwierdził lekarz) zapalenia płuc i do szpitala... o dziwo po tygodniu zostało zwalczone wróciłyśmy do domu i po miesiącu znów powtórka z rozrywki a w szpitalu durna baba ordynatorka (od siedmiu boleści) powiedziała tak: "nie chcę pani martwic ale mieliśmy taki przypadek tylko raz żeby zapalenie płuc wystąpiło po raz kolejny w tak krótkim czasie i okazało się że tamto dziecko miało raka płuc - też miało dwa latka..."
      Nie chcecie wiedzieć co wtedy poczułam...

Dziecko akurat spało poszłam na dwór żeby zapali i stoję tak i palę w głowie tornado... nagle podchodzi do mnie jakaś kobieta i zaczyna rozmowę, że blada jestem że coś źle wyglądam ...
      nie wiem co mówiła... w końcu powiedziałam jej o co chodzi a ona na to niech pani nie słucha bzdur i dała mi telefon do pulmonologa ...

o dziwo to zapalenie płuc też przeszło tym razem po pięciu dniach...

Wyszłyśmy ze szpitala z masą skierowań na badania do wojewódzkiego miasta...

Pierwsze co zrobiłam po wyjściu skierowałam się do tego pulmonologa poszłam tam od razu i co się qrwa okazało????

Ani pierwszy ani drugi raz to nie było zapalenie płuc obejrzał zdjęcia rentgena i stwierdził że nie było żadnego zapalenia płuc...

Moja alergiczka ma tak, że jak się przeziębi a ma styczność z alergenem (przy jej uczuleniu nie ma szans by było inaczej) to dostaje duszności ponieważ ma... astmę - nie zapalenie płuc a astmę oskrzelowo-atopową(...)

Dostała odpowiednie leki i inhalatory teraz w domu z "zapaleniem płuc" radzę sobie w 7 godzin a tam potrzebowali na to tygodnia a antybiotyk jest wogóle nie potrzebny w szpitalu dostawała dwa różne....

Kompetencje lekarki pozostawię bez komentarza....
    • inna_nowa_ja Re: Zapalenie płuc 27.03.12, 15:35
      Córka jest w domu, dostała antybiotyk, już nawet lepiej się czuje. Co do lekarzy to rzeczywiście można trafić na konowała, moje dzieci od lat są pod opieką CZD i ufam mojemu lekarzowi.
      Notabene, dziadek też ma zapelenie płuc (:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka