Dodaj do ulubionych

Nadzor w kontaktach ojca z dzieckiem.

29.04.12, 07:25
Czy ktos z Was probowal zrobic cos takiego i udalo mu sie?
Nie chce ograniczac kontaktu ojcu - w zadnym wypadku, ale chce, aby te kontakty odbywaly sie tylko pod moim nadzorem, w mojej obecnosci.
Powod?
forum.gazeta.pl/forum/w,24087,135486560,135486560,Problemy_z_nieodpowiedzialnym_ojcem_dziecka_.html
Obserwuj wątek
    • baabcia Re: Nadzor w kontaktach ojca z dzieckiem. 29.04.12, 10:00
      zaproponuj spotkania w ośrodku - nie wiem czy jest coś takiego blisko
      z tego co piszesz to nie wiem czy ojciec będzie zainteresowany takim rozwiązaniem sprawy

chyba aktualny zrw do spotkań i to sądownie ... jest chwilowym pomysłem na jego życie, albo doradzono mu terapię z pomocą dziecka - nie wiem czemu akurat tak mi to zapachniało - obym się myliła

póki ćpa masz prawo nie zgadzać się wręcz na kontakt
      przemyśl czy chcesz by odwiedzał dziecko u Ciebie w domu

ćpać a ćpać to wielka różnica - postaraj się przemyśleć jaki jest Twój plan na życie i jak poradzisz sobie kiedy to wszystko zacznie opanowywać Twój dom - sama wiesz najlepiej czy to jest poważny problem - jeśli nie wiesz to spróbuj się zorientować - co się tak naprawdę dzieje;

Pomoc można oferować wychodzącemu z nałogu, wspieranie popadającego smile jest szkodliwe - pokażesz dziecku, że akceptujesz słabość - to tak z najgrubszej rury - ostrożnie rozważ wszystko
      • szizumami Re: Nadzor w kontaktach ojca z dzieckiem. 29.04.12, 19:24
        nie ma lepszej terapii dla wieloletniego "mocnego" cpuna i handlarza jak CIUPA
        u nas nie ma super terapii,krat i obozów dla ludzi na których wymusza ise terapie
        sa on emało skuterczne
        jak wczesniej wspominał "zły" altz z mniejszymi problemami od narkotkowych
        TERAPEUCI I PSYCHOLODZY I OSRODKI NIE RADZA SOBIE
        ludzie wychodza uciekaja albi jest ok i wracaja do nałogu
        tak samo nikłe wyniki sa z alkoholizmem
        jesli ktos sam nie widzi że krzywdzi bliskich i nie mnarzuci na siebie rezimu
        i nie znajdzie motywacji do walki--to mu cała armia psych i lekarzy nie pomoze
        a po drodze---zrobi krzywde bliskim
        nie ma niczego bez przyczyny---i nałóg tez magdzies swe zródło
        ALE NIE POSWIECAJMY MALUTKIEGO DZIECKA DLA RATOWANIA DOROSŁEGO CZŁOWIEKA
        bez efektów walki o siebie---niedałabym dziecka temu osobnikowi nawet na pół godz
        • mysz1978 Re: Nadzor w kontaktach ojca z dzieckiem. 29.04.12, 21:17
          marchewkowa - raczej na 99% mozna stwierdzic, ze jemu takei kontakty w twojej obecnosci sie na tyle nie spodobaja ze umra smiercia naturalna uncertain
          CHYBA ZE (w co jednak watpie) tak mu zacznie zalezec na kontaktach z dzieckiem, ze sie "nawroci" i bedzie sie staral udowdnic ze jest odpowiedzialnym czlowiekiem itp.

ja tez mam kontakty w mojej obecnosci uncertain masakra dla obydwoch stron ale coz...
          jak masz pytania to pisz na maila gazetowego.
          • marchewkowa77 do mysz1978 29.04.12, 21:40
            Nie moge do Ciebie napisac wiadomosci na maila gazetowego. Chyba musisz mnie dodac do znajomych, nie wiem, ale to wyskakuje na czerwono. Bardzo chce sie z Toba skontaktowac.

mysz1978 napisała:

> marchewkowa - raczej na 99% mozna stwierdzic, ze jemu takei kontakty w twojej o
            > becnosci sie na tyle nie spodobaja ze umra smiercia naturalna uncertain
            > CHYBA ZE (w co jednak watpie) tak mu zacznie zalezec na kontaktach z dzieckiem,
            > ze sie "nawroci" i bedzie sie staral udowdnic ze jest odpowiedzialnym czlowiek
            > iem itp.
            >
            > ja tez mam kontakty w mojej obecnosci uncertain masakra dla obydwoch stron ale coz...
            > jak masz pytania to pisz na maila gazetowego.
            • mysz1978 Re: do mysz1978 01.05.12, 20:52
              mysz1978@gazeta.pl
    • mayenna Re: Nadzor w kontaktach ojca z dzieckiem. 29.04.12, 14:23
      Możesz ubiec byłego i sama wystapić o uregulowanie tych kontaktów. Opłata za taki wniosek to 40 zł. Wnioskuj o kontakty w miejscu zamieszkania dziecka pod nadzorem matkii ze względu na nieodpowiedzialne zachowanie ojca i używanie narkotyków.
      Dowodów nie potrzeujesz. Są nimi tez twoje słowa. Jakl mąz nie zgodzi się na takierozwiązane to sąd pewnie przebada was w RODK lub znjdzieinne rozwiązani. Chociaż nie ma powodu aby nie dał ci wiary
      • marchewkowa77 Re: Nadzor w kontaktach ojca z dzieckiem. 29.04.12, 21:43
        Dziekuje Wam za odpowiedzi. Na razie nie potrafie tego wszystkiego ogarnac. Nie wiem jak sie poruszac, ale wasze rady sa bardzo cenne i moze dzieki nim jakos znajde wlasciwa droge.
        NA PEWNO ZA POMOCA DZIECKA NIE BEDE GO PROBOWALA WYCIAGNAC Z NALOGU. Probowalam jak jeszcze bylismy razem przetlumaczyc mu conieco. Nic nie skutkowalo, bylo o tyle gorzej, ze robil sie z tym jaraniem jeszcze bardziej bezczelny i nie kryl sie juz w ogole.
        • mayenna Re: Nadzor w kontaktach ojca z dzieckiem. 30.04.12, 06:28
          Żeby wyjść z nałogu trzeba samemu chcieć. Nie jesteś w stanie sprawić, żeby zerwał z tym bo to musi być jego wewnętrzna potrzeba.
          Jedyne co możesz zrobić to odciąć się od niego i jego nałogu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka