Dodaj do ulubionych

Wizyta kuratora sądowego..

30.09.13, 21:14
Czy mieliście taką wizytę przed rozprawą? Na czym ona polega? O co może pytać kurator?
Obserwuj wątek
    • mia17 Re: Wizyta kuratora sądowego.. 30.09.13, 21:37
      miałam. najpierw zastała (bo u mnie była kobieta) w domu mnie i porozmawiała ze mną.
      potem umówiła się z moim eksem, a za kilka dni przyszła pogadać z naszą córką.
      jeśli chodzi o pytania to generalnie pytała o to, co się stało i dlaczego się chcemy rozwieść.
      dziecku zadawała pytania w stylu "kot ci czyta bajki na dobranoc?", "kto cię kąpie?", "czy często widujesz tatę?", "z kim najczęściej bawisz się po p-kolu?", itp.
      ja się bardzo tej wizyty bałam, bo nie wiedziałam właśnie, czego się spodziewać. trafiłam jednak na spokojną i normalną osobę, która podeszła do mnie, jak do człowieka.
      • izak28 Re: Wizyta kuratora sądowego.. 01.10.13, 20:05
        Kuratorka była tylko u mnie, sprawdzała w jakich warunkach żyjemy, pytała o przyczyny rozstania, o to jak dziecko reaguje na tę sytuacją.
        • sitniczek Re: Wizyta kuratora sądowego.. 01.10.13, 21:11
          The same...
    • ewa_2009 Re: Wizyta kuratora sądowego.. 02.10.13, 20:20
      Ja też miałam, co prawda parę lat temu. Przyszła (oczywiście bez zapowiedzi, bo podobno tak mają robić) w sobotę rano (młody jeszcze spał). Pytała o to samo, co już wcześniej napisano.
    • justi661 Re: Wizyta kuratora sądowego.. 07.10.13, 20:40
      Już po wizycie smile Odwiedziła nas bardzo mila Pani, pytała o przyczyny rozstania, o to czy ojciec interesuje się dziećmi, wpisała ile chciałabym alimentów na dzieci i co chciałabym zabrać po rozwodzie (bo wszystkie rzeczy zostały u męża- łącznie z wkładem w remonty). Ogólnie nastawiła mnie bardzo pozytywnie i powiedziała że bez problemu powinniśmy dostać rozwód może nawet na pierwszej rozprawie jeśli nie będzie robił problemow odnośnie pieniędzy. Majątek niewielki więc możliwe że od razu zostanie podzielony.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka