biedro_neczka 11.12.13, 21:08 Witam. Jestem już po rozwodzie. Mam pytanie: czy jeżeli chodzi o spłatę małżonka z połowy mieszkania to do tej spłaty doliczam dzieci? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
altz Re: spłata byłego małżonka 11.12.13, 22:02 biedro_neczka napisała: > Witam. > Jestem już po rozwodzie. Mam pytanie: czy jeżeli chodzi o spłatę małżonka z poł > owy mieszkania to do tej spłaty doliczam dzieci? Nie doliczasz, macie pół na pół, chyba że macie inaczej kupione to mieszkanie np. połowa z Twojego majątku odrębnego zgromadzonego przed małżeństwem, wtedy miałabyś 1/2 + 1/4 =3/4, a mąż 1/4. Odpowiedz Link
mayenna Re: spłata byłego małżonka 11.12.13, 22:13 Ale jak to dzieci? One jakoś zarabiały i dokradały się do majątku? Odpowiedz Link
biedro_neczka Re: spłata byłego małżonka 11.12.13, 22:19 dzięki za odpowiedź. Myślałam, że na dzieci też się dzieli, tak jak przy spadku. Trudno. Odpowiedz Link
mayenna Re: spłata byłego małżonka 11.12.13, 22:50 Dzieci dostają alimenty, na bieżące utrzymanie. To dorośli wypracowali majątek i oni mają go podzielić. Odpowiedz Link
zalosny.jestes Ale ona chciała na cztery podzielić 17.12.13, 13:59 i przytulić 3/4 wartości. Moim zdaniem jest w prawie, bo jest właścicielką dzieci. Odpowiedz Link