kruszynka301 11.09.06, 19:36 Ponieważ na spotkaniu krakowskim Beata strasznie narzekała na tłumaczenie folderu reklamowego, pozwalam sobie zamieścić ofertę turecką)). Spojrzyjcie proszę na zakładki. Moim faworytem jest "przelotny deszcz": www.seherhotels.com/pol/index.htm Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beata407 Re: specjalnie dla Beatki - oferta hotelu;)))) 11.09.06, 21:01 Dobre, bardzo dobre.... Ale nasz folder nie był tłumaczony - a chyba powinien z polskiego na polski - tylko napisany zupełnie niestylistycznie i nie po polsku... Kwiatki typu "hotel z windą klasy turystycznej", czy z bardziej brutalnych " dla kobiet po mastektomii z dziecięcym porażeniem mózgowym..." Brak przecinków, urwane zdania - pewnie niedokładnie skopiowały się ze stron internetowych ośrodków, powtórzenia, zostawianie samotnych liter na końcu linijki, eh, szkoda gadać, mnie zawsze wtedy kusi - diabełek w czerwonych stringach, przypuszczam - i czerwonym długopisem podkreślam byki, no i było czerwono, wstyd takie coś klientom pokazać... Odpowiedz Link
1madzia Re: specjalnie dla Beatki - oferta hotelu;)))) 11.09.06, 21:26 A mnie bardzo podoba się ta poetyka. Ja skorzystać z wyejaszek fakultatywnych z admiracją windy klasy turystycznej... A kóleżanki takie czepialskie sie porobiły Odpowiedz Link
374.4w Re: specjalnie dla Beatki - oferta hotelu;)))) 11.09.06, 21:38 wyejaszki fakultatywne! miodzio! Odpowiedz Link
374.4w wczytałam się w tekst 11.09.06, 21:53 i tam jest cos dla nas. Matrymonialny stan: pojedynczy Odpowiedz Link
crazysoma Re: specjalnie dla Beatki - oferta hotelu;)))) 12.09.06, 00:00 "Pojedynczy miejsce, podwajają miejsce, potrójna miejsce, rodzinna miejsce (Więcej niż 3 ludzie)." O Matko... Macie tego wiecej? Odpowiedz Link
beata407 Re: specjalnie dla Beatki - oferta hotelu;)))) 12.09.06, 06:12 mamy, mamy, nietety; Wejdźcie sobie na stronę kąpieliska we Vrbovie... A ulotki, które od nich otrzymaliśmy - podobno były w języku polskim. Dobrze, że niedaleko biura mamy kontener na makulaturę. www.salmotherm.sk/polsky/kupalisko.htm Odpowiedz Link
beata407 Re: specjalnie dla Beatki - oferta hotelu;)))) 12.09.06, 06:13 cholender, nie wiem jak wstawić ten adres, chyba jest za wcześnie... Dla cierpliwych - proszę wklepać ręcznie, dla niecierpliwych - podam wieczorem Miłego dnia! Odpowiedz Link
beata407 Re: specjalnie dla Beatki - oferta hotelu;)))) 12.09.06, 06:15 no i jeszcze ten "Cholender" - to znak, że naprawdę muszę odpocząć. Idę w piątek na urlop, jadę nad Solinę - wiecie grzyby, przebarwiające się buki, przestrzeń i cisza - mam nadzieję. Odpowiedz Link
ladyhawke12 Beatko 12.09.06, 06:47 Tak urlop sie Ci napewno przyda, farby straczyło? Co do ulotek i folderów hotelowych to świetne uśmiałam się jak niewiem co, i od rańca mam lepszy nastrój. Odpowiedz Link
jarkoni Re: Beatko 12.09.06, 07:14 Turecki hotel mnie doprowadził do paroksyzmu śmiechu... Odpowiedz Link
jarkoni Re: Beatko 12.09.06, 07:33 www.salmotherm.sk/polsky/kupalisko Znalazłem, ale jednak turecki hotel bije na głowę wszystko... Odpowiedz Link
crazysoma Re: Beatko 12.09.06, 09:32 Ja pokazalam rano starszej Mlodej. Wyszla do szkoly zataczajac sie ze smiechu. Jej faworytemm jest "balkon przez morze pokrywany przez dywany". Piekne sa tez nazwane miejsca do wpisywanych danych. A "przelotny deszcz" na bank wejdzie do codziennego jezyka. (Kruszynko popzwolisz? Nie, no w ogole, cala ta ulotka jest nieprawdopodobna. Odpowiedz Link
beata407 Re: Beatko 12.09.06, 20:06 Jarkoni! Jesteś wielki, po powrocie stawiam spóźnioną urodzinową szarlotkę a i tegoroczna wiśniówka już powinna dojść Odpowiedz Link
maheda Re: specjalnie dla Beatki - oferta hotelu;)))) 12.09.06, 20:20 Rany boskie! ))))))))))))))))))))))))) Pokażę to mojemu szefowi, będzie zachwycony )))))))))))) Buaaaahahahahaha Kruszynko, wielkie dzięki )))) Odpowiedz Link
jarkoni Re: kulinaria... 13.09.06, 03:38 www.living-foods.com/recipes/ wystarczy kliknac na dole w "translate this site into polish" Odpowiedz Link
an72 Re: kulinaria... 13.09.06, 04:21 DDDDDDDD dobre dobre kojarzy sie z "Wszystko czerwone" Chmielewskiej ps 3:38am....Jarkoni spac nie mozesz czy co? Odpowiedz Link
jarkoni Re: an72 13.09.06, 11:46 "Wszystko czerwone" jest boskie...Duński inspektor gadający Sienkiewiczem... Teraz "spożywam" "Bułgarski bloczek" Chmielewskiej... Odpowiedz Link
to.ja.kas Re: an72 13.09.06, 11:52 Aaaaaaaaaa "Wszystko czerwone" to poezja , jak i cała Chmielewska. Pani "biała glista takowoż" to istny cud Odpowiedz Link
maheda Re: kulinaria... 13.09.06, 16:21 hahahahahaha No mieliśmy w pracy kilka minut ćwiczeń mięśni brzucha, SUPER Odpowiedz Link
jarkoni Re: kulinaria... 13.09.06, 23:31 po prostu MUSZĘ skopiować jeden z przepisów z tej strony podanej powyżej, a jest ich tam setki. Jutro spróbuję stworzyć FIGI PRĘTY : wysuszył FIGA Pręty Tutaj jest mój ulubieniec kość- budowniczy recepta. Ten jeden daje ty wapń rezygnować magnez w ten odrośnięty ziarno, wapń rezygnować fosfor w ten nakrętki i słonecznik, i wapń rezygnować boron w ten wysuszył figi. An nie ukarany waga od żyjący górnik pod kątem żyjący kość dopasowywać( z recepta Migdał Droga bita Figa Kwadraty w "wibrujący Żyjący" przy Jakub Levin i Rodzinnie Cederquist) Skorupka: 1 filiżanka migdały 1/2 filiżanka droga bita nakrętki albo zainkasowany 1/3 filiżanka słonecznik nasienia ( albo pewien filiżanka jeśli ty zostawiać na zewnątrz droga bita) 1/2 filiżanka owies mąka ( mleć cały owies kasza w pewien kawa szlifierz) 2 filiżanki pszenica kiełki ( odrośnięty pod kątem 2 czasy) 1 filiżanka nędzne wynagrodzenie daty 1/2 wanilia ziarnko, uderzać materiał wypełniający 15-30 mały cały wysuszył figi Wymoczyć ten nakrętki i nasienia 3 godziny, i daty 1/2 godzina. Mleć pszenica kiełki pierwszy w żywność procesor wtedy wszystko inaczej wykluczyć figi ( dodać mały datować wymoczyć woda jeśli potrzebny). Nacisk połowa ten skorupka mieszanina w Teflex prześcieradło od Excalibur Odwadniać. Tarte figi w żywność procesor i rozpiętość cen przez skorupka. Szczyt rezygnować ten pozostawać do zapłaty skorupka. Krajać w kwadraty Odwadniać pod kątem dziesięć godziny, albo dłuższy jeśli ty potrzeba bardziej chrupiący. Excalibur jest ten TYLKO odwadniać rezygnować NIE- WETKNĄĆ stały Teflex prześcieradła Odpowiedz Link
jarkoni Re: kulinaria... 13.09.06, 23:33 Finał mnie dobił: no w końcu wobec oliwa nie potrzebować prześcieradło Odpowiedz Link
jicky7 Re: kulinaria... 16.09.06, 20:46 O bogowie co jest??!! Monitor opluty, persica takoż (leży na biurku między mną a monitorem )a straszliwy ryk jaki wydarł się z mojej piersi kogoś pewnie przyprawił o zawał. A swoją drogą może by to cóś upitrasić ? Odpowiedz Link
crazysoma Re: kulinaria... 13.09.06, 23:49 Ja nie wiem co mam powiedziec. Odwodnilam sie z powodu wytrysku sliny i... Boze jedyny kto to wymyslil?????? Odpowiedz Link
sonrisa3 Re: specjalnie dla Beatki - oferta hotelu;)))) 14.09.06, 01:30 Ulotka ewidentnie tłumaczona na "polski" z angielskiego To "miejsce" zamiast pokoju... "przelotny deszcz" rzeczywiście wymiata, ale "powietrzny warunek" też jest mocny DD A nad "minizagrodzeniem" to się z sekundę nawet musiałam zastanowić jak było w oryginalnym tekście angielskim Odpowiedz Link
jarkoni Re: specjalnie dla Beatki - oferta hotelu;)))) 14.09.06, 01:40 sonrisa3, jest jasne, że to kalka językowa..Condition jako warunek, czyli air condition to powietrzny warunek..Więcej rzeczy tam wymiata, zobacz lepiej te kulinaria Odpowiedz Link