07.11.06, 02:07
Sorki za pytanie tchnące niewiedzą - trole tępimy pasywnie wespół w zespół,
czy admin ma narzędzia na wytępienie aktywne? Łażenie po watkach zaczyna
przypominac spacer po Paryżu trochę za często trzeba patrzec pod nogi.
Internet to przestrzen z definicji otwarta, ale może można by ją tak wybiórczo
na przestrzał otworzyć?
Obserwuj wątek
    • kasiar74 Re: Do admin 07.11.06, 07:25
      popieram w całej rozciągłości
    • z_mazur Re: Do admin 07.11.06, 07:59
      Admin napewno ma możliwości techniczne. Ale na trole najlepszym lekarstwem jest
      ignorowanie. Jakiekolwiek zainteresowanie, czy to forumowiczów w postaci
      postów, czy to admina w postaci reakcji typu nożyczki i blokowanie, karmi trola
      i wzmaga jego aktywność. Może zacząć się logować pod innymi nickami itp.
      zachowania. Dlatego najskuteczniejszą metodą jest ignorowanie.
    • tricolour Narzędzia są - nożyczki... 07.11.06, 08:04
      ... znaczy wywalanie postów.

Moim zdaniem lepszy jest trening asertywności tudzież takiego sformułowania
      własnego postu, by troll podkulił ogon i poszedł sobie... Chodzi też o to, by w
      archiwum były czyjeś "dziwne" wypowiedzi, czyli żeby była historia obecności.
      Przydaje się.

Kiedy byłem tu adminem, to usunąłem jeden post. Własny.

smile)
      • anja_pl Re: Narzędzia są - nożyczki... 07.11.06, 08:30
        > Kiedy byłem tu adminem, to usunąłem jeden post. Własny.
        >

a plathness?
        wink
        • kasiar74 Re: Narzędzia są - nożyczki... 07.11.06, 09:02
          marpenna pojechała w moim kierunku w klimacie wybitnie plathesowatym i nie
          usunełaś jej postów mimo mojej prośby, najwyraźniej, jej posty i ich edukacyjna
          rola sa cenniejsze od mojej prośby
          • 13monique_n Re: Narzędzia są - nożyczki... 07.11.06, 09:11
            Kasiu, nie wiem, dlaczego anja nie usunela marcepanny. Ale uwierz, panienke
            (nawet jesli ma lat 3-40 to rozumek na poziomie 16-latki z zaburzeniami)
            olalismy wszyscy jednoglosnie. Przeciez nie pozwolisz, zeby ktos taki sprawial
            Ci przykrosc. Chociaz kiedy masz dola, to na pewno jest trudniejsze.
            • kasiar74 Re: Narzędzia są - nożyczki... 07.11.06, 09:15
              zawsze można siedzieć i patrzeć jak jakaś szurnięta osóbka jedzie komus po łbie
              i nie zrobic nic bo to nie dotyczy jego, i nie mówie tu o Tobiewink, ale jakoś
              przestaję się czuć komfortowo na tym forum w tym momencie
              • 13monique_n Re: Narzędzia są - nożyczki... 07.11.06, 11:44
                kasiar74 napisała:

> zawsze można siedzieć i patrzeć jak jakaś szurnięta osóbka jedzie komus po łbie
                >
                > i nie zrobic nic bo to nie dotyczy jego, i nie mówie tu o Tobiewink,
                Dzieki. Normalnie bywam impulsywna. A atakowana, albo odpowiadam tym samym, albo
                wycofuje sie. Rozumiem Twoja reakcje, tylko staram sie powiedziec, ze tamta
                osoba nie zasluguje az na tyle emocji. Żadnych. Albo "ciach", albo - sorry - olac!

Nie przestawaj sie czuc tutaj komfortowo - to nasze miejsce, Twoje, nie jakiejs
                frustratki zdiagnozowanej trafnie (hahaha, podlizuje sie) przez mambe (dzieki big_grin).
                • kasiar74 Re: Narzędzia są - nożyczki... 07.11.06, 12:10
                  jak mówiłam ostatnio jestem w nieco huśtawkowym nastroju z róznych względów,
                  ale teraz ubawiłam się jak cholera i to dzieki makowejgłowce i złapałam dystans
                  ale dzięki
    • phokara Re: Do admin 07.11.06, 10:04
      Tak, Markus...
      bardzo lubie Paryz i przesiadywanie godzinami w kawiarniach z widokiem na... ulice.
      Choc wole Rzym.
      A wracajac do tematu - pogoda dzisiaj w Warszawie srednia. Chyba bedzie padalo. Ale jeszcze
      nie pada. To swietnie bo nie posiadam parasola. No ale moze jednak nie bedzie padalo.
      Wlasciwie to z pogoda nigdy nic nie wiadomo. Ciekawe jaki jest stan wody w Zawichoscie?
      Hmmm...
      • anja_pl Re: Do admin 07.11.06, 10:23
        tak sobie siedzę i ludziom pomagam, jak to w pracy,
        pogoda u nas sympatyczna, ciepło się zrobiło, padac przestało, stan Odry w
        górnej strefie stanów średnich

miłego dnia życzę smile
        • phokara hahaha... 07.11.06, 10:49
          Dzielna Adminka refleksyjnie (z refleksem znaczy) ciachnela sekatorem... w wyniku czego
          powstaje podejrzenie, ze jestem nienormalna (to zreszta fakt) i sama z siebie wypisuje na forum
          posty o pogodzie i stanie wody w Zawichoscie.
          Cudne...
          • misbaskerwill Re: hahaha... 07.11.06, 11:15
            > Dzielna Adminka refleksyjnie (z refleksem znaczy) ciachnela sekatorem... w
            > wyniku czego
            > powstaje podejrzenie, ze jestem nienormalna (to zreszta fakt) i sama z siebie
            > wypisuje na forum
            > posty o pogodzie i stanie wody w Zawichoscie.
            > Cudne...

Dziękuję Pho, że wyjaśniłaś. Bo już się zmartwiłem, haha (R).

A do wyrazów zachwytu nad szybkością nożyczek Adminki niniejszym się dołączam.
            Jako mężczyzna, i tak zawsze czuję delikatny przypływ adrenaliny, kiedy kobieta
            tak pewnie trzyma w rękach sekatorwink
          • anja_pl Re: hahaha... 07.11.06, 11:28
            wiesz, trenuje sekatorem w czasie sezonu, teraz jest juz po i mam co ciąć w
            ogrodzie, dopiero na wiosnę to ja postach trenuję, coby z formy nie stracic wink

a kto z nas może powiedzieć, że jest tak do końca normalny?

ps, jak chcesz to odblokuję, ale makowąstruclę tnę dziś bez drżenia ręki
            wink

• anja_pl Re: hahaha... 07.11.06, 11:34
              no bo chyba nie chycesz bym Ciebie (chociażeś nienormalna) wycięła ?

tak tylko sobie pomyślałam, ale ja też nienormalna jestem
            • 13monique_n Re: hahaha... 07.11.06, 11:36
              anja_pl napisała:

> wiesz, trenuje sekatorem w czasie sezonu, teraz jest juz po
              No ale sekatorów to Anja ma full wypas. Jeden (!!!) tnie ABSOLUTNIE WSZYSTKO -
              MNIAM MNIAM (rozmarzyłam się) big_grinDD

PS widziałam na własne oczy i za zgoda adminki nastepnym razem moge stosowna
              dokumentacje przedstawić.
          • misbaskerwill Re: P.S. 07.11.06, 11:35
            phokara napisała:
            > powstaje podejrzenie, ze jestem nienormalna (to zreszta fakt) i sama z siebie w
            > ypisuje na forum posty o pogodzie i stanie wody w Zawichoscie.
            > Cudne...

To jeszcze nic. Odpowiedź Tri na post niejakiego Marka pt. "Witam w depresji",
            która brzmi "Skojarzyłaś syndrom niedopchnięcia z własną d..." jest moim
            faworytem w kategorii forumowa perełka purnonsensuwink
            • kasiar74 Re: P.S. 07.11.06, 11:39
              jesoo wyje ze smiechu, a moi współpracownicy patrza mnie jak jak ufo
              • phokara Re: P.S. 07.11.06, 11:47
                Coz... sekator przyczyna postepujacej forumowej schizofrenii.
                Moze trzeba jakas adnotacje umieszczac, ze "post zostal usuniety" - w przeciwnym razie
                skieruja nas na przymusowe leczenie.
                • kasiar74 Re: P.S. 07.11.06, 12:02
                  najlepsze jest to że Marek w depresji był tu pierwszy raz a tu takie jazdy
                  • 13monique_n Re: P.S. 07.11.06, 12:06
                    kasiar74 napisała:

> najlepsze jest to że Marek w depresji był tu pierwszy raz a tu takie jazdy
                    >
                    To chociaz od razu poznal "nas" od najgorszej strony i teraz juz bedzie tylko
                    lepiej smile
      • markus_wak Re: Do admin 07.11.06, 16:12
        Kawiarnie z widokiem na ulicę sa magiczne. Wtedy zwykle odechciewa mi sie pracy
        zawodowej i marzy kariera rentiera. Tylko żaden praszczur na mnie nie zarobił i
        muszę tyrać własnogłownie. Zdecydowanie preferuję wysiadywanie półgodzinami, a
        potem spacerek w celu zmiany perspektywy i klimatu. Dlatego te chodniki tak mnie
        wkurzają. Prawie jak trolle. Ale i tak w P jest lepiej niż w Lyonie. Rzym jest
        mi nieznany.
      • markus_wak To powyżej było do Pho 07.11.06, 16:13
        .
        • phokara Re: To powyz˙ej by?o do Pho 07.11.06, 16:20
          No tak...
          Ja mam taki wlasnie pomysl na zycie. Siedze w kawiarniach, gapie sie na ludzi i pisze. Uroczo
          starzejac nad kartka papieru i zimnym espresso (wycielam 'k' zeby sie nie kojarzylo, haha).

Utopia.
          Moze tylko chwilowa... ?

(dopisala siedzac nad zimnym komputerem i herbata, gapiac sie na szefa kretyna. I poleciala na
          durny meeting; niestety nie do Rzymu.)

To powyzej bylo do Markusa (troszke tez) ale do siebie przede wszystkim

• markus_wak Re: To powyz˙ej by?o do Pho 07.11.06, 16:38
            smile Z tymi utopiami to trzeba uważać. Potrafią się spełnić. Jak napiszesz coś
            sensownego i sprzedawalnego to przyjdzie porzucić kawiarenkę i zająć się
            biznesem i meetingami. I znowu nie będziesz miała czasu zestarzeć się. Chyba że
            wszystko do szuflady pójdzie. wink
            • phokara Re: To powyz˙ej by?o do Pho 07.11.06, 17:21
              Zamierzam napisac cos bezsensownego. Bestseller (choc koszmarnie nie lubie selerow). Wtedy
              jest szansa, ze sie sprzeda... i zamienie kawalerke na kawiarenke i bede zyla z procentow pijac
              procenty.
              W szufladach juz mam taki balagan i brak miejsca, ze juz sie nic wiecej nie zmiesci. Nawet
              utopia.
              • libra22 Re: To powyz˙ej by?o do Pho 07.11.06, 18:17
                Piękna wizja: kawiarenki, Paryż nigdy nie widziany (a może nawet niewidziany?),
                kawa i coś do pisania lub czytania. A najlepiej jedno i drugie.
                W Gdyni dziś wiało. Jak od kilku dni. Chmury widowiskowo przelatują w galopie
                przez niebo. Jeśli ktos ma czas i chęć patrzeć w niebo może na chwilę pomarzyć.
                Jeśli.
                Już zmrok i niedługo będzie można wyć do księżyca. W końcu dziś jeszcze pełnia,
                więc wycie nikogo nie zdziwi.
                Żeby jednak nie straszyć dzieci w domu powyję sobie w poduszkę. Lub ulubiony
                ręcznik w łazience.
                Czego i Wam nie życzęsmile
                • phokara Re: To powyz˙ej by?o do Pho 07.11.06, 18:46
                  Wiesz, zafascynowaly mnie przez dluzsza chwile rozwazania, czy lepiej jest wyc do ksiezyca
                  czy do ksiecia?
                  Tak sobie pomyslalam (sic!), ze jednak do ksiazyca. Ten przynajmniej bywa ' w pelni'.

ps.
                  Ja Ci nie bede pisala, zebys nie wyla... Moim zdaniem kazda rasowa i porzadna kobieta musi
                  sobie czasem powyc, pochlipac i nakapac lazmi w poduszeczke, szlafrok lub ulubiony recznik
                  w lazience.

• libra22 Re: To powyz˙ej by?o do Pho 07.11.06, 19:19
                    Pewnie wiesz, że masz darsmile
                    Dar podnoszenia i wywoływania.
                    Na duchu i uśmiechu, a nawet śmiechuwink
                    • phokara Re: To powyz˙ej by?o do Pho 07.11.06, 19:34
                      Milo mi, ze mam dar podnoszenia... na duchu w kazdym razie. Ostatnio zreszta tylko duchy
                      wywoluje trenujac na nich owe fantazje ksiezycowe.
                      haha...
                      A dar smiechu jest jednym z najcenniejszych darow w jakie opatrznosc nas mogla wyposazyc.
                      Tak serio.

Co zupelnie nie zmienia faktu, ze czasem kobieta musi sobie powyc, ewentualnie wykorzystac
                      pelnie ksiezyca i zmienic sie w wampirzyce.
                      • crazysoma Re: To powyz˙ej by?o do Pho 07.11.06, 19:44
                        Ha. Tym sie rozni Waga od Blizniaka - Waga wyje przeciagle i dlugo, Blizniak
                        intensywnie, glosno i krotko, chociaz, tak sie zastanowilam, ze czasem jak
                        Blizniak zaskoczy z tym wyciem, to moze i Wage przescignac.
                        Libra, wyj ale krotko, glosno i skutecznie a potem idz na dluuuugi spacer
                        brzegiem morza i wyrzuc w otchlan wszystkie smutki.
                        A tak w ogole, to pomysl sobie, ze my Ci tego morza troche zazdroscimy smile
                        • phokara Re: To powyz˙ej by?o do Pho 07.11.06, 19:46
                          a nawet troche bardzo ...
                          • libra22 Re: To powyz˙ej by?o do Pho 07.11.06, 20:15
                            Nie będę przeczyła, że morze jest super.
                            A wyć mi się odechciałosmile
                            Chwilowo.
                            Dzięki Wam także.
                            tenkjuwerymać
              • markus_wak Re: To powyz˙ej by?o do Pho 07.11.06, 22:44
                Fajne. Lubie jak się bawisz słowem. Masz lekkość że ho, droga Pho.
                A tak swoją drogą jak się bawiłyscie wyobraźnią (346 postów) to nawet chciałem
                nasłać jakiegoś zaprzyjaźnionego plastyka, bo sam tak surrealistyczne rzeczy to
                chyba tylko Dali wymyślał, a sukcesorów za bardzo nie widać. Ale warsztatu
                mistrzów to zaden znajomy nie ma. A bez dobrego warsztatu w takim gronie -
                murowana impotencja twórcza.

• phokara Re: To powyz˙ej by?o do Pho 08.11.06, 10:00
                  Impotencji jednak mowimy nie. Nawet takiej murowanej. A tworczej to juz zwlaszcza...
    • phokara Re: To powyz˙ej by?o do Pho 08.11.06, 10:34
      Wez nie zartuj... Moj Ex byl lwem. Ale takim salonowym, hahaha...
      • weekenda Re: To powyz˙ej by?o do Pho 08.11.06, 10:42
        Pho kurde blaszka! Ty nie obrażaj lwów salonowych! Twój ex był łachudrą i miał
        problem z własnym środkiem i tym małym czymś co nas wybitnie odróżnia jako
        płcie (jaką bryką jeździ/ł?). Lwy salonowe brylują, świecą ale o swoje lwice
        dbają.

I wychodź do do diabła wcześniej z roboty!!!!!! chcesz się zmarszczek dorobić?
        • phokara Re: To powyz˙ej by?o do Pho 08.11.06, 10:46
          >chcesz sie˛ zmarszczek dorobic´?

Nie, kasy. Zmarszczki juz mam.
          • kasiar74 Re: To powyz˙ej by?o do Pho 08.11.06, 10:48
            na to ponoć (zmarszczki) dobra jest mikrodermabrazja, każdy zabieg po 250 zł
            zalecanych w jednym cyklu 12 smile))
        • phokara Re: To powyz˙ej by?o do Pho 08.11.06, 14:41
          weekenda napisa?a:
          > Pho kurde blaszka! Ty nie obraz˙aj lwów salonowych! Twój ex by? ?achudra˛ i mia?
          > problem z w?asnym s´rodkiem i tym ma?ym czyms´ co nas wybitnie odróz˙nia jako
          > p?cie
          Dopiero doczytalam i mnie zatkalo.
          Weekenda... spalas z moim Exem??????????!!!!!
          O rety, jaki ten swiat maly...
          • weekenda Re: To powyz˙ej by?o do Pho 08.11.06, 15:17
            O!!!!! co to to nie!!!! zdecydowanie i jednoznacznie się wypieram!!!! spałam
            tylko z jednym żonatym w życiu (pisałam o tym w moim I poście) i z moim exem -
            też zonaty był wtedy nie?

Twojego exa nie lubię a spać mogę tylko z takim, którego lubię smile

A coś Ty myślała! Świat jest tak mały, że mniejszy niż ten co to kaczorowi w
            zimnej wodzie nie działa...

wywalą nie wywalą - wytną nie wytną smile)))
            • 13monique_n Weekenda!!!! Plissss 08.11.06, 15:18
              Ty dzisiaj caly dzien tak? haha

nie wycinac nie wycinac nie wycinac!
              • weekenda Re: Weekenda!!!! Plissss 08.11.06, 15:23
                no widzisz jaka ja fajna jezdem? a te Maupy ze SKS-u naśmiewają się ze mnie i
                naśmiewają. Wredoty wstrętne... zazdraszczają i tyla...

wink
                • 13monique_n Re: Weekenda!!!! Plissss 08.11.06, 15:24
                  zazdraszczaja, jak byk!!!
                  Ten pomysl z dratwa i plecakiem - miodzik z benzynka, jak mawia ladyhawke (R)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka